X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie klucia w pochwie, ale są takie pojedyncze i nie trwają długo.
    Dzięki dziewcyzny, mi się zrobiło tak przykro... Serce pęka jak się widzi syna takiego przybitego, zwłaszcza że on SMA Bogu ducha winien, bo to K kupił ten prezent. Mam nadzieję, że nie będzie miał traumy, ja to bardzo przeżyłam, pewnie przez hormony. Tule go teraz niemal non stop, jak kwoka :)
    Stresant, ale ja do Ciebie, bo mnie też by wkurzył takie mierzenie z dupy, za przeproszeniem. Pewnie z małym jest ok, ale mimo wszystko jak się widzi takie partactwo to krew zalewa. Nie możesz się skonsultować z kimś innym dla własnego spokoju? Ściskam Cię mocno <3
    Karmelka,jak tam sytuacja?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Anna robil ten sam lekarz i na tym samym aparacie...wiec o bledzie pomiaru czy urzadzenia nie ma mowy

ja moge wychodzic od 12 do 18 a do lekarza pojechalam 11:30 ...i dziady przylazly......ale bez problemu bo bylam u lekarza wiec mialam powod

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od około 10 weszłam do lekarza dopiero o godzinie 15:40. Przyjęli mnie na oddział teraz leżę pod ktg.

Generalnie mam nowe koleżanki z IP, opowiem wam, ale to później.
    Do rzeczy:
    Rano poszłam na Kopernika na kontrolę pod względem tej okresowej tachykardii zapis był na prawdę zły, bo mała miała całe KTG bardzo wysokie tętno średnio około 180. Potem USG, z którego wyszło, że mała waży ponad 3200g(tutaj mówiłam że ta stażystka zawsze przestrzeli) przepływy prawidłowe, AFI około 10 w normie. No ale skierowanie na Ujastek po tachykardia. Przyjechałam tu wysiedzialam się od około 10 do 15:40 poszłam na badanie ta sama lekarka przyjęła mnie w grudniu ona super babka. Pierw badanie ginekologiczne uwaga!!! Mam rozwarcie na 1 cm szyjka już mięknie ale ma dalej ponad 3 cm w badaniu ginekologicznym bo nie mierzą już nie ma sensu. Dziwne bo doktorka powiedziała,że super WTF 😁 potem USG i tętno 132/min mała waży 3 kg. I w to wierzę! Ale AFI jej wyszło 5 więc do obserwacji no ale fakt nie piłam i możliwe że mała przed sikaniem. Przepływy i cała reszta prawidłowe. Teraz leżę pod KTG, które wygląda na prawidłowe.

Dodam że ja nie mam skurczy ani twardnień brzucha a już szyjka się robi podatna... :)

B_002 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co za małpy przelazły zaraz przed 12...?

Stresant 40 centyl to nie jest źle, a zobacz przepływy mowisz masz trochę lepsze. A który tc u Ciebie dzisiaj ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona juz tam nigdzie nie bede lazic...maly sie rusza, cisnienie bede kontrolowac....z tymi pomiarami to i tak pic na wode 2 tygodnie temu u mojego gina mial 2200g i dzis w klinice tez 2200g nie wierze.....inny sprzet inny lekarz...jakby moj dzis mierzyl pewnie by mu wyszlo 2500g.....za 1,5 tygodnia zaczynam ktg u mojego i usg tez na pewno zrobi to zobaczymy.......
    juz mnie meczy ciaza i te wszystkie informacje ....do kliniki kazali mi za 3 tyg. przyjechac ale po ch...j tam pojade, tylko maz musi urlop brac ...a nic konkretnego nie wiadomo

Kiwona lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to właściwie same dobre wiadomości :) wiadomo trzeba obserwować te wody, ale chyba nie ma co się martwić na zapas

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelka to moze cie szybko wypisza.....

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Czy Was kłuję w... To chyba nie szyjka, ale gdzieś w pochwie? 🍑
    Mnie kłuje jak chodzę. Nie za każdym razem ale dzisiaj to już mocno czuję bo jednak trochę się nachodziłam. Na szczęście już wracam do domu z mężem samochodem :)
    Mi się wydaje że to może być w szyjce chociaż wydaje się że w pochwie. Ja mam teorię że dziecko naciska na szyjkę jak chodzę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka to właściwie same dobre wiadomości :) wiadomo trzeba obserwować te wody, ale chyba nie ma co się martwić na zapas
    Powiem szczerze,że wyluzowana jestem. Nawet jeśli będę rodzić to będę i już :) rozmawiałam z kobietą która też przyjęli razem ze mną. Pierwszego syna urodzila w 36 tc 2700g zdrowy chłopak bez inkubatora wyszli po tygodniu bo miał żółtaczkę teraz ma 10 lat drugiego syna urodzila w 34 tc 2300g leżała 9 dni w szpitalu 2 dni w inkubatorze był dogrzewamy. Teraz ma 5 lat zdrowy jest w ciąży z córeczką 33 tc ma większy brzuch niż ja myślałam że do porodu ja wzięli, a w tej ciąży już dwa razy robiło się jej rozwarcie :) i się zasklepialo. Ale ma twardnienia brzucha i nie podoba się im to bo miała 26 razy twardnienie na dzień i dzisiaj od rana do 11 miała już 6 i powiedzieli że za dużo. Ale nie boli ją nic. W ogóle drugiego syna urodzila bardzo szybko wyobraźcie sobie że nie czuła skurczy a porodowe się pisaly na KTG i miała 8 cm rozwarcia na wózku wiezli ja na porodówkę tu na Ujastku. Dopiero jak przebili pęcherz to poczuła skurcze ale to były już parte

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Powiem szczerze,że wyluzowana jestem. Nawet jeśli będę rodzić to będę i już :) rozmawiałam z kobietą która też przyjęli razem ze mną. Pierwszego syna urodzila w 36 tc 2700g zdrowy chłopak bez inkubatora wyszli po tygodniu bo miał żółtaczkę teraz ma 10 lat drugiego syna urodzila w 34 tc 2300g leżała 9 dni w szpitalu 2 dni w inkubatorze był dogrzewamy. Teraz ma 5 lat zdrowy jest w ciąży z córeczką 33 tc ma większy brzuch niż ja myślałam że do porodu ja wzięli, a w tej ciąży już dwa razy robiło się jej rozwarcie :) i się zasklepialo. Ale ma twardnienia brzucha i nie podoba się im to bo miała 26 razy twardnienie na dzień i dzisiaj od rana do 11 miała już 6 i powiedzieli że za dużo. Ale nie boli ją nic. W ogóle drugiego syna urodzila bardzo szybko wyobraźcie sobie że nie czuła skurczy a porodowe się pisaly na KTG i miała 8 cm rozwarcia na wózku wiezli ja na porodówkę tu na Ujastku. Dopiero jak przebili pęcherz to poczuła skurcze ale to były już parte

• MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka hop hop ?🤔 jak sytuacja????

Kiwona współczuję synkowi...na pewno było Mu nieziemmsko przykro a Tobie jako mamie serce teraz pęka ☹☹☹☹

Stresant no to nieźle...raz jeden centyl,potem drugi i co???miałaś sobie sama wybrać ten,który Tobie bardziej odpowiada?! nosz kurwa...na odwal to ten lekarz może sobie kurze w domu wycierwć a nie robić biometrie płodu...porażka...

Ja wracam z kompletem już kupionych rzeczy i nieźle się wkurzyłam bo okazało się,że miesiąc wcześniej podczas zakupu ktoś się walnął i musiałam płacić i Kiedy dziś babka mi wszystko zapanowała i mowo dziękuję to pytam jakim cudem skoro ostatnio płaciłam a ona mi mówi,, że to przeciez ciążowa recepta.mówię jej,że miesiąc temu też byłam w ciąży,recepte miałam tą samą i akurat ta sama pami mnie kasowala to mi wciska ,ze miałam inna recpete w jak juz nie wiedziala co powiedzieć to zapytała czy mam przy sobie paragon-z całą pewnoscia mam paragon sprzed miesiąca akurat przypadkiem przy sobie🤬😡no trudno...ważne,że dziś nic nie zaplacilam i coś można w to miejsce kupić bo już oczami wyobraźni widziałam niezłą sumkę do zapłaty...
    teraz z córką na mały szoping jadę i niezła droga przed nami

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No co za małpy przelazły zaraz przed 12...?

Stresant 40 centyl to nie jest źle, a zobacz przepływy mowisz masz trochę lepsze. A który tc u Ciebie dzisiaj ?

wedlug mojego lekarza to 34+5 wedlugi kliniki to 34+1.....

ja mysle ze przeplyw sie zlepszyl bo moje cisnienie poszlo do gory i zyly wiecej krwi tlocza do macicy

doktorek mi nie spasowal.....jak pielegniarka sie pytala jaki wymiar wpisac do komputera ...to on od niechcenia odpowiadal...no niech pani wpisze to ...albo to albo wlasciwie to jest obojetne co pani tam wpisze.......pyta sie o ilosc wod...a on na to noooooo..no chyba w normie, tak niech pani w normnie wpisze......a mi cisnienie roslo jak sluchalam

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka czyli wieści są dobre 😁😁 może na obserwacji Cię zostawią na trochę i do domku wrócisz

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no własnie sprawdziłam wymiary i też mam większy kosz... napisałam do nich maila, niestety na allegro jakaś lipa z tymi ochraniaczami....mówisz, że bez problemu uszyją większy?
    No u mnie bez problemu uszyli. Mam też prześcieradła od nich ale tutaj bralam standardowe do gondoli i nawet nie sprawdzałam czy pasuja. Tylko właśnie ten materiał średni. I jeszcze na prześcieradłach na srodku jest naszyta metka z nazwą ich sklepu. Dla mnie bez sensu, będę to odpruwac. Przecież to może drażnić dziecko jak będzie w lato lekko ubrane.
    Karmelka gdzieś też szyla na wymiar do gondoli, odezwij się jeszcze do niej, może podeślę namiary

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie chwalę się łóżeczkiem, później wstawię Wam kilka ciuszków :)

3f97a64adac2b424med.jpg

mysla.nieskalana, Lolka30, estrella, Lili90, malutka_mycha, martusiawp, india, DorotaAnna, MamaAga85, Menka888, Kiwona, Daffi, B_002, Kasiulka90, Wiewióreczka, Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 11 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pamiętasz mój post o bajce?? Oni mi szyli ochraniacz na wymiar do wózka. Kasa wyrzucona w błoto. Źle uszyty nic się z tym nie da zrobić. Ale dwa przescieradełka spoko uszyli
    A widzisz, to Ty od nich miałaś.
    Ja mam ok uszyte do kosza Mojżesza. A co Ci tam wtedy spieprzyli?

f1d9680377.png

Wysłany: 11 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Karmelka spokojnie, na pewno wszystko będzie dobrze. Leonka na pewno ma to po mamusi że się szybko denerwuje więc i tętno ma wyższe.

My mieliśmy dziś sesję w domu, ale szału nie będzie bo ja już mam taką gębę nalaną jak księżyc w pełni 😂. No zobaczymy najwyżej wrzucę wam zdjecia samego brzucha hihi.

Basiu mój Filip zawsze szaleje w brzuchu podczas jazdy nieważne czym jedziemy.
    Mi dzisiaj zrobili zdjęcie u Babci w szpitalu, dziewczyny tragedia. Wyglądam jak orka wyciągnięte na brzeg. I do tego z mega wypiekami na twarzy. Dzieci możnaby tym straszyć :/

Lolka30, Mama36 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A widzisz, to Ty od nich miałaś.
    Ja mam ok uszyte do kosza Mojżesza. A co Ci tam wtedy spieprzyli?
    Wszystko. Po porostu gondola wózka cybex priam ich przerosła :)

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wedlug mojego lekarza to 34+5 wedlugi kliniki to 34+1.....

ja mysle ze przeplyw sie zlepszyl bo moje cisnienie poszlo do gory i zyly wiecej krwi tlocza do macicy

doktorek mi nie spasowal.....jak pielegniarka sie pytala jaki wymiar wpisac do komputera ...to on od niechcenia odpowiadal...no niech pani wpisze to ...albo to albo wlasciwie to jest obojetne co pani tam wpisze.......pyta sie o ilosc wod...a on na to noooooo..no chyba w normie, tak niech pani w normnie wpisze......a mi cisnienie roslo jak sluchalam
    Ej moja tez w 40 c także spoko.W srode miala 2700 i wszystko w normie. Ja dzisiaj od rana walcze z cisnieniem.Zaczelam od 102\100 .Czulam sie strasznie ,mialam recepte na dopegyt i wykupilam wzielam tablete i spadlo.Mam teraz w granicach 112\90 .Pisalam do lekarza i kazal juz na stale brac te leki ale zastanawiam sie na wizyta na IP.Byla ktoras z takim cisnieniem ze tylko to drugie bylo za wysokie ? Bo to pierwsze caly czas w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 17:33

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę z dziewczynami jedna 31 tc od 29 tc Sącza się jej wody płodowe nie szczelny worek jest po kuracji antybiotykami do tego synek hipotrofia 31 tc 1200g nie wyjdzie do porodu chcą ją przetrzymać do 34 żeby nie wcześniej. Druga 33 tc za dużo popracowała w ogrodzie twardnienia brzucha szyjka się skraca. Laski nie mają wyprawki więc jestem specem hahaha😂🤣😂🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 17:36

malutka_mycha, india, martusiawp, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ