Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Nie, co Ty, musisz zmierzyć centymetrem obwód na wysokości piersi. Mnie baaardzo urosły piersi w ciąży, 3 rozmiary. W ogóle są ciężkie, jak nie moje brzoskwinki. Żaden z dotychczasowych staników duże B/małe C nie pasuje, odstawione dawno w kąt. A tu się okazuje wg ich skali, że rozmiar C, a ja myślałam, że E noszę. Zaufałam ich tabeli i dobry wybór. I tak jak mówię, w miseczkach jest jeszcze sporo miejsca, bo materiał jest elastyczny. Chociaż mam wrażenie, że przez ostatnie dni ten biust mi ciut zmalał. Może to przez te wymioty, zgagę i biegunkę 2 dni temu 😞
Edit: lol, zmierzyłam. Piersi mi zmalały o 3,5 cm. O co chodzi?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:37
-
Daffi wrote:Fasolka kran byl w piwnicy bo jedni lokatorzy nie mieli wodomierzy i podlewali ogród sobie. Wtedy i tak jak wodomierza nie mieli to calosc wody budynkowej szla na nich. Ale ze zalozyli wodomierze i klamali ze nir maja to nie udowodnisz. Ale serio wyprowadzic tyle wody bez wiedzy lokatorów jest absurdalnie niemozliwe. Nie daloby sie nie zauwazyc. My obstawiamy ze nasze mpwik ktorw zmienialo wodomierz budynkowy na cyfrowy cos nakisili bo podobno w tym samym czasie bylo mnostwo takich sytaucji.
Co więcej.. Mieszkam tu 4 lata i dzis mi mowia ze mam 120 zl niedoplaty funduszu remontowego i nie wiadomo skad sie to wzięło. Poprosilam o ich analize.. Ja sprawdze wszystkie swoje wplaty i porownam z ich analiza. Bo to juz sie robi śmieszne.
nie dziwię się, że się wkurzasz... skoro nie korzystasz z tego kranu napisz odwołanie. Niech płacą Ci co korzystająFasolka77
-
Paula 90 wrote:A nie odwodnilas się przez te wymioty i biegunkę? Odwodnienie właśnie zaraz na cyckach widać.
A Ty kochana odpoczywaj! Biedna, współczuję skurczy 😞
Ja się zbieram, bo na 16:00 jedziemy dzisiaj pierwszy raz na szkołę rodzenia! 😍😍😍 -
Kasiulka no właśnie wg ich tabeli powinnam wziąć 80 I i to tak na styk na teraz. A w tym modelu rozmiary się kończą na E. W tym drugim miękkim na F/G.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Kasiulka no właśnie wg ich tabeli powinnam wziąć 80 I i to tak na styk na teraz. A w tym modelu rozmiary się kończą na E. W tym drugim miękkim na F/G.
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:No właśnie mam nadzieję, że to to. Dzisiaj rano też jeszcze trochę rozwolnienia miałam. Waga w sumie też odrobinę w dół poszła. Trudno, przeżyję 🙂
A Ty kochana odpoczywaj! Biedna, współczuję skurczy 😞
Ja się zbieram, bo na 16:00 jedziemy dzisiaj pierwszy raz na szkołę rodzenia! 😍😍😍
Miłych zajęć na szkole, ja bardzo lubię moje spotkania z położna vel szkole rodzenia. W czwartek mamy kąpanie dzidziusow z tatusiamiKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Byłam w Ikei i okazało się że te wanienki wróciły! Super bo jeszcze tego mi brakowało. Dobrze że wcześniej innej nie kupiłam bo te mi się podobały ze względu na nieduży rozmiar i prosty kształt. Jak któraś jeszcze planowała kupić to jedźcie na zakupy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 15:12
stresant lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kasiulka, widziałam zdjęcia, możesz kasować - dziękuję
Rzeczywiście śliczny, też biere
Karmelka, szokujący brzuch tej dziewczyny! Daj znać co u Ciebie.
A co do wypychania jednej strony macicy - ja mam tak z prawej i jeśli mi wywali tę część do góry, ale mały się rusza i faluje to wiem, że to on. Jeśli natomiast wypcha mi się prawa część na minutę-dwie i nie widzę, że ta górka skacze - to jest to skurcz.
Mam ktg na 17, bo napisałam do gina, że miałam w weekend regularne skurcze.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Dzieci potrafią być okrutne. Chłopcy w klasie syna mieli wręczyć dziewczynom prezenty na dzień kobiet, więc większość kupiła cięty kwiatek. Grześ przyniósł koleżance taka roślinke w szkle, z ziemia i kamyczkami, bo.uznalismy,ze dłużej to nacieszyć oko a nie jest zwykłym kwiatkiem doniczkowym. Kurde, K mu to kupił w sobotę, do dzisiaj cięty kwiatek by oklapl przecież... 36 to gowienko kosztowało. A dziewczynka powiedziała synowi, że okropny ten prezent. Młody jak mi to.mowil, to cały czerwony, łzy w oczach... Ech.
-
Kiwona dzieci okrpne sa, wierze biedny syn
w przyszlym roku niech nic nie da i bedzie spokoj....jak sie "laleczce" nie podobalo
Ja po wizycie w klinice
dziecko mi zmalalo, ale lekarz mowi ze ok....u nich kurwa zawsze wszystko ok.
3 tygodnie temu 55 centyl teraz 40 centyl.....po zrobieniu biometrii byl 23 centyl ....i wszystko ok...ja sie wydarlam ze niech mnie w ciula nie robi ze 23 centyl to jest ok?
wiec zaczal mierzyc jeszcze raz i nagle kosc udowa mu wyszla dluzsza ....no i ostatecznie skonczyl na 40 centylu....waga 2200g,
przeplywy ciagle zleale lepsze niz 3 tyg. temu....
cisnienie 136/89 to dla niego super cisnienie (ale mam kontrolowac)......ogolnie jestem nieadowolona i zla....
nastepna wizyta za 3 tyg.
do tego mi jeszcze przysza kontrola L4 do domu, jak mnie w domu nie bylo......wiec musialam sie tlumaczyc przez telefon gdzie laze i to jeszcze po czesku (jak ja niecierpie w tym jezyku gadac ale ciul po polsku nie rozumial)..... -
Kiwona dzieciaki są okropne. A dziewczynka nie ogarnia jeszcze, że to fajnie jak dostaje się coś oryginalnego, a nie to co wszystkie inne dziewczyny. Tylko szkoda Twojego syna
biedny chłopacy przezywają takie rzeczy
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Czy Was kłuję w... To chyba nie szyjka, ale gdzieś w pochwie? 🍑
Lili,dobrze widziałam, że miałaś skurcze,tak? oddałam Ci moje, tak jak chciałaś😘
Lili90 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
stresant wrote:Kiwona dzieci okrpne sa, wierze biedny syn
w przyszlym roku niech nic nie da i bedzie spokoj....jak sie "laleczce" nie podobalo
Ja po wizycie w klinice
dziecko mi zmalalo, ale lekarz mowi ze ok....u nich kurwa zawsze wszystko ok.
3 tygodnie temu 55 centyl teraz 40 centyl.....po zrobieniu biometrii byl 23 centyl ....i wszystko ok...ja sie wydarlam ze niech mnie w ciula nie robi ze 23 centyl to jest ok?
wiec zaczal mierzyc jeszcze raz i nagle kosc udowa mu wyszla dluzsza ....no i ostatecznie skonczyl na 40 centylu....waga 2200g,
przeplywy ciagle zleale lepsze niz 3 tyg. temu....
cisnienie 136/89 to dla niego super cisnienie (ale mam kontrolowac)......ogolnie jestem nieadowolona i zla....
nastepna wizyta za 3 tyg.
do tego mi jeszcze przysza kontrola L4 do domu, jak mnie w domu nie bylo......wiec musialam sie tlumaczyc przez telefon gdzie laze i to jeszcze po czesku (jak ja niecierpie w tym jezyku gadac ale ciul po polsku nie rozumial).....
A ten sam lekarz robił Ci pomiary?
Serio przyszli do Ciebie? A to nie właśnie u Ciebie jest tak że możesz tylko w określonych godzinach wychodzić?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona, szkoda synka. Chłopcy przeżywają takie rzeczy, a jestem pewna, że za kilka lat ta dziewczynka złapie się za głowę, że najlepszy prezent skomentowała właśnie w ten sposob. Mam nadzieje, że rodzice jej wytłumacza.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Kiwona dzieci nie potrafią docenić pewnych rzeczy, ona by pewnie wolała dostać zwykły kwiatek tak jak inne koleżanki, bo to takie "dorosłe" dostać kwiatek na dzień kobiet. W tym wieku nie ma co się się wysilać bo rzadko kto to doceni niestety
. Szkoda Grzesia bo na pewno mu przykro.
KarmeLoVe, Misiabella lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewióreczka wrote:Ojj tak. Ale nigdy nic złego nie oznaczało u mnie.
W środę mam wizytę więc nie panikuje 💪
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
nick nieaktualnyOj bolał brzuch w nocy bolał, już miałam plan nie brać rano heparyny, ale przeszło, a teraz znowu boli tak okresowo i do kregosłupa, i kłuje co chwilę w szyjce, a mały co chwilę wierci mi głową tak nisko, ale nie wydaje mi się zeby to prowadziło do porodu.
Dziewczyny pakujecie coś do jedzenia po porodzie dla siebie?? Ja pezezbten zakaz odwiedzin chciałam coś ze sobą wziąć, ale nie wiem co tak bezposrednio po porodzie będzie można zjeść.