Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Kurde liczylam do 300 zl.. Tyle bylam w stanie dac. Bede szukac dalej.. 500zl za 10 fotek to dużo i az 3 godz taka sesja by trwala..
Daffi lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyKarolcia ciuszki, łóżeczko, no wszystko super!
Co do małej i szyjki.. Nie mam pomysłu. Chyba tylko stanie na głowie hehe
Karmelka cieszę się że jesteś spokojna i masz dobry humor. To od razu po postach widać
My już przy końcówce to Nam się pewnie nawet w szpitalu łatwiej leży.
Lolka cieszę się że byliście zadowoleni... Czekam na wynik sesjiteż mam jej dać jak urodze. Tylko boje się że będę wyglądać jak wieloryb .. Więc mzoe zrobimy sesje tata synek haha
Wiewiórka zostałaś mistrzem dnia!! Hahahmysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaraz będę Was nadrabiać. Byłam u diabetologa.
Otóż:
Moja hipoglikemia wynikała najpewniej z tego, że zjadłam wysokocukrowy posiłek (croissant) który najpierw spowodował ogromny skok cukru a mój organizm wyprodukował ogromną ilość insuliny - za dużą na potrzeby. I dlatego tak wyszło. Tak się mogą kończyć wysokocukrowe posiłki w cukrzycy - nie tylko hiperglikemią, ale też hipoglikemią.
Mam zwiększać dawkę insuliny w razie gdybym znowu wskakiwała na wysoki cukier, ale raczej nie przewidujemy już większych skoków. Zwykle na końcówce się wyrównuje.
Mam bezwzględnie zmniejszyć igły na 4mm. Powiedział że jestem za szczupła na 8mm. I przy 4mm podawać pod kątem 45 lub mniejszym. (Taki komplemencik)
I teraz najgorsze: przy takiej dawce insuliny raczej niestety cukrzyca zostanie po ciąży. Trzustka już nie działa jak powinna. W dniu porodu mam odstawić insulinę i mierzyć nadal cukry. Po 6 tygodniach mam zrobić krzywą, chyba że będę miała cukry 126 i więcej na czczo. Wtedy zrobić szybciej i z wynikami przyjść do niego. Mam już skierowanie wypisane. Kolejna ciąża od początku będzie traktowana jak cukrzycowa (minimum dieta mnie czeka). Niestety cukrzyca ciążowa jest silnie predysponująca do cukrzycy "tradycyjnej" i wg doświadczeń tego doktorka większość mam w ciągu 5 lat ma cukrzycę albo stan przedcukrzycowy dlatego on zaleca stały monitoring.
Już do porodu nie muszę przychodzić na wizytę - chyba, że coś będzie się działo.
Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Daj spokój Mama36 ja już dziś wyglądałam jak wieloryb 😂. No ale tak to jest jak się czeka na sesję do ostatniej chwili. Jakbym robila od razu po Tobie to jednak parę kilo mniej było i bez opuchlizny. No ale cóż, niech Filip zobaczy jak dorosnie co mi zrobił 😂😂😂. A po porodzie na pewno będzie mnie kg niż teraz, ja się tylko martwię czy będę się czuć na siłach w połogu na sesję.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi my będziemy płacić 390 zł za 10 zdjęć. Fakt że na taką sesje trzeba poświecić dużo czasu (w sensie jak na 10 zdjec 3 godz sesji to moim zdaniem dużo czasu
) ale w Toruniu też takie ceny... to jedna z takich „niższych”
Daffi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ooo odezwala sie jakas tansza babeczka
Witam wystarczy umówić się tydzień przed,
5 ujęć 250zł, 10 ujęć 350zł, 15 ujęć 450zł na płycie i na papierze.
To jej profil
https://www.facebook.com/IwonaKrzywulskaFotografia/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:00
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Tak. U nas poza położnictwem i dzieciecym lepiej tam nie trafic.. To nie szpital tylko rzeź.... Duzo mozna by mówić ale wlasnie na ginekologiczno-polozniczy kobiety z roznych str Polski przyjezdzaja ale wszystko to w sytuacji gdy ciąże bez zagrożeń bo to szpital I stopnia i wtedy odsylaja karetka do odpowiedniego szpitala w Gorzowie czy w Zielonej.
Nie mniej jednak pierwszy raz słyszę taka sytuację..
Gorzów to wcale nie lepszy jest, to to dopiero umieralnia jest. A już patologia ciąży to nie będę się nawet wypowiadać....
-
nick nieaktualnyJak ja lubię ten katering ...12 tygodni temu 😂 był taki sam 😁
Miałam drugi zapis a że pan doktorek powiedział że jest prawidłowy to i sie cieszę. Mężu był wałówkę przywiózł umył żonkę bo wyobraźcie sobie spojenie tak boli że prawej nogi nie podniosę nie ma opcji nie wiem co się stało ...
I wiecie co cały czas mówię niedowiary to się dzieje! Jestem tak blisko! Mam już rozwarcie na opuszek palca ten czas porodu zbliża się wieeeelkimi krokami aaaaaaa😍Wiewióreczka, B_002, Lolka30, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Wiewiórka dzisiaj Ty jakieś dziwne jazdy odstawiasz 🤣 jeszcze powiedz ze włosy niemyte, nigdzie nieogolona? Full pakiet
Daj znać po wizycie!
Daffi, do buta nalałam przed samą wizytą niestety...
Co do CC, położna mi dziś mówiła, że trzeba zrobić do 24 h po odejściu wód.
Karola, jakie ciuszki!! Ojczulek ma mega gust, jestem pod wrażeniem
No to u mnie tak...na ktg skurcz na skurczu, w ogóle tego nie czułam - brzuch mięciusi jak u kaczusi. Lili, u mnie skurcze sięgały 60, 70, 100, były różne. Szyjka trzyma. Poród może być w każdej chwili, ale równie dobrze za dwa tygodnie.
Położna wytłumaczyła mi różnice między skurczami porodowymi a przepowiadającymi.
Porodowe obejmują calutki brzuch, zaczynają się zaraz pod cyckami. Nabierają tempa, najpierw są co godzinę, co pół, co kwadrans, co 10 min itd. Prysznic nie pomaga.
Przepowiadające mogą być bolesne lub bezbolesne, są zazwyczaj częściowe czyli dół brzucha się napina lub jeden bok, ale nie calutki brzuch jednocześnie. Nie przybierają na częstotliwości, tzn. mogą być co 10 minut, ale jak weźmie się prysznic, to zaczną się wyciszać.
W przypadku CC do szpitala należy się zgłosić, gdy rozpoznamy skurcze porodowe co 30 min., a 15 min. to już max.
Wg mojego gina, gdy na ktg zapisują się skurcze, dziecko jest gotowe do przyjścia na świat nawet w 36 tc, więc mogłabym rodzić nawet dziś.
Karollinax26, DorotaAnna, mysla.nieskalana, B_002, Tunia76, Lolka30, Kiwona, Sansivieria, malutka_mycha, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nistera wrote:Gorzów to wcale nie lepszy jest, to to dopiero umieralnia jest. A już patologia ciąży to nie będę się nawet wypowiadać....
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Wiewióra, czyli po 36 można rodzic ? 😋
A pisałam wam wcześniej jak kobietka na IP mi opowiadała pierwszy syn 36 tc zero oznak wcześniactwa ten drugi syn z 34 tc miał oznaki musili dogrzać go i dwa dni karmiony sądą bo nie umiał łykać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:29
-
Jeśli chodzi o sesje zdjęciowe to ja rozumiem skąd ceny. Znam też fotografów i sama sesja to tylko początek ich pracy, oni często kilka godzin spędzają na obróbce tych zdjęć. Znam to bo sama czasem robię zdjęcia a raz mi się zdarzyło robić komuś sesję a la narzeczeńską i kilka godzin nam tym spędziłam. Fotografowie liczą cały ten czas do wykonanej usługi, w końcu to całość ich pracy.
500zł to i tak nieduża cena, widziałam droższe.
Dlatego ja sama spróbuję zrobić sesję małej, nie wiem co z tego wyjdzie, ale na pewno będzie pamiątka
A co do czasu tej sesji to słyszałam że one potrafią trwać nawet i 5 godzin bo tu w między czasie dochodzi karmienie, przewijanie, usypianie, nie zawsze w ciągu 2 godzin dziecko jest na tyle spokojne żeby udało się zrobić 10 różnych ujęć. Często czasu potrzeba więcej. Tu trzeba się dopasować do maleństwaKasiulka90, DorotaAnna, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN