X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kurde liczylam do 300 zl.. Tyle bylam w stanie dac. Bede szukac dalej.. 500zl za 10 fotek to dużo i az 3 godz taka sesja by trwala..
    Mi się wydaje że widziałam ceny zaczynające się od 350zl we Wrocławiu także myślę że jak poszukasz jeszcze to znajdziesz coś taniej. Noi faktycznie 3h to długo, ale może to dla tego że jakaś przerwa na karmienie, zmianę pieluszki jest wliczona? Bo tak to myślę że 1,5h-2h to jest wystarczająca ilość czasu.

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ciuszki, łóżeczko, no wszystko super!
    Co do małej i szyjki.. Nie mam pomysłu. Chyba tylko stanie na głowie hehe
    Karmelka cieszę się że jesteś spokojna i masz dobry humor. To od razu po postach widać :)
    My już przy końcówce to Nam się pewnie nawet w szpitalu łatwiej leży.
    Lolka cieszę się że byliście zadowoleni... Czekam na wynik sesji :) też mam jej dać jak urodze. Tylko boje się że będę wyglądać jak wieloryb .. Więc mzoe zrobimy sesje tata synek haha
    Wiewiórka zostałaś mistrzem dnia!! Hahah

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę Was nadrabiać. Byłam u diabetologa.

Otóż:

Moja hipoglikemia wynikała najpewniej z tego, że zjadłam wysokocukrowy posiłek (croissant) który najpierw spowodował ogromny skok cukru a mój organizm wyprodukował ogromną ilość insuliny - za dużą na potrzeby. I dlatego tak wyszło. Tak się mogą kończyć wysokocukrowe posiłki w cukrzycy - nie tylko hiperglikemią, ale też hipoglikemią.

Mam zwiększać dawkę insuliny w razie gdybym znowu wskakiwała na wysoki cukier, ale raczej nie przewidujemy już większych skoków. Zwykle na końcówce się wyrównuje.

Mam bezwzględnie zmniejszyć igły na 4mm. Powiedział że jestem za szczupła na 8mm. I przy 4mm podawać pod kątem 45 lub mniejszym. (Taki komplemencik :P)

I teraz najgorsze: przy takiej dawce insuliny raczej niestety cukrzyca zostanie po ciąży. Trzustka już nie działa jak powinna. W dniu porodu mam odstawić insulinę i mierzyć nadal cukry. Po 6 tygodniach mam zrobić krzywą, chyba że będę miała cukry 126 i więcej na czczo. Wtedy zrobić szybciej i z wynikami przyjść do niego. Mam już skierowanie wypisane. Kolejna ciąża od początku będzie traktowana jak cukrzycowa (minimum dieta mnie czeka). Niestety cukrzyca ciążowa jest silnie predysponująca do cukrzycy "tradycyjnej" i wg doświadczeń tego doktorka większość mam w ciągu 5 lat ma cukrzycę albo stan przedcukrzycowy dlatego on zaleca stały monitoring.

Już do porodu nie muszę przychodzić na wizytę - chyba, że coś będzie się działo.

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój Mama36 ja już dziś wyglądałam jak wieloryb 😂. No ale tak to jest jak się czeka na sesję do ostatniej chwili. Jakbym robila od razu po Tobie to jednak parę kilo mniej było i bez opuchlizny. No ale cóż, niech Filip zobaczy jak dorosnie co mi zrobił 😂😂😂. A po porodzie na pewno będzie mnie kg niż teraz, ja się tylko martwię czy będę się czuć na siłach w połogu na sesję.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi my będziemy płacić 390 zł za 10 zdjęć. Fakt że na taką sesje trzeba poświecić dużo czasu (w sensie jak na 10 zdjec 3 godz sesji to moim zdaniem dużo czasu :D) ale w Toruniu też takie ceny... to jedna z takich „niższych”

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jakieś sposoby na odsunięcie małej od szyjki i odbytu ? Mam dziś takie parcie, że szok.
    Pozycja kolankowo-łokciowa :) Sprawdzone. I lekko pobujaj biodrami na boki.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo odezwala sie jakas tansza babeczka

Witam wystarczy umówić się tydzień przed,
    5 ujęć 250zł, 10 ujęć 350zł, 15 ujęć 450zł na płycie i na papierze.
    To jej profil

https://www.facebook.com/IwonaKrzywulskaFotografia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:00

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak. U nas poza położnictwem i dzieciecym lepiej tam nie trafic.. To nie szpital tylko rzeź.... Duzo mozna by mówić ale wlasnie na ginekologiczno-polozniczy kobiety z roznych str Polski przyjezdzaja ale wszystko to w sytuacji gdy ciąże bez zagrożeń bo to szpital I stopnia i wtedy odsylaja karetka do odpowiedniego szpitala w Gorzowie czy w Zielonej.
    Nie mniej jednak pierwszy raz słyszę taka sytuację..

Gorzów to wcale nie lepszy jest, to to dopiero umieralnia jest. A już patologia ciąży to nie będę się nawet wypowiadać....

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja lubię ten katering ...12 tygodni temu 😂 był taki sam 😁
    Miałam drugi zapis a że pan doktorek powiedział że jest prawidłowy to i sie cieszę. Mężu był wałówkę przywiózł umył żonkę bo wyobraźcie sobie spojenie tak boli że prawej nogi nie podniosę nie ma opcji nie wiem co się stało ...
    I wiecie co cały czas mówię niedowiary to się dzieje! Jestem tak blisko! Mam już rozwarcie na opuszek palca ten czas porodu zbliża się wieeeelkimi krokami aaaaaaa😍

Wiewióreczka, B_002, Lolka30, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ co tam po wizycie ??? Halooooo

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiewiórka dzisiaj Ty jakieś dziwne jazdy odstawiasz 🤣 jeszcze powiedz ze włosy niemyte, nigdzie nieogolona? Full pakiet :)
    Daj znać po wizycie!
    Włosy niemyte, ale w ostatniej chwili w domu pomyślałam, że jak coś na ktg wyjdzie, to przecież gin mnie poprosi...więc użyłam pierwszy raz w życiu suchego szamponu - rewelacja. No i przed wyjściem się ogoliłam, choć zapomniałam sprawdzić lusterkiem jak to tam na dole wygląda...ale gaci i rajstop to już nie miałam :P

Daffi, do buta nalałam przed samą wizytą niestety...
    Co do CC, położna mi dziś mówiła, że trzeba zrobić do 24 h po odejściu wód.

Karola, jakie ciuszki!! Ojczulek ma mega gust, jestem pod wrażeniem :)

No to u mnie tak...na ktg skurcz na skurczu, w ogóle tego nie czułam - brzuch mięciusi jak u kaczusi. Lili, u mnie skurcze sięgały 60, 70, 100, były różne. Szyjka trzyma. Poród może być w każdej chwili, ale równie dobrze za dwa tygodnie.
    Położna wytłumaczyła mi różnice między skurczami porodowymi a przepowiadającymi.
    Porodowe obejmują calutki brzuch, zaczynają się zaraz pod cyckami. Nabierają tempa, najpierw są co godzinę, co pół, co kwadrans, co 10 min itd. Prysznic nie pomaga.
    Przepowiadające mogą być bolesne lub bezbolesne, są zazwyczaj częściowe czyli dół brzucha się napina lub jeden bok, ale nie calutki brzuch jednocześnie. Nie przybierają na częstotliwości, tzn. mogą być co 10 minut, ale jak weźmie się prysznic, to zaczną się wyciszać.

W przypadku CC do szpitala należy się zgłosić, gdy rozpoznamy skurcze porodowe co 30 min., a 15 min. to już max.

Wg mojego gina, gdy na ktg zapisują się skurcze, dziecko jest gotowe do przyjścia na świat nawet w 36 tc, więc mogłabym rodzić nawet dziś.
    :)

Karollinax26, DorotaAnna, mysla.nieskalana, B_002, Tunia76, Lolka30, Kiwona, Sansivieria, malutka_mycha, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka no piękne rzeczy! Dziadziuś poszalał!

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ta co link wklwilas to bardzo mi się jej zdjęcia podobają! :)
    Karmelka już niedługo! :)

Daffi lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, smacznego :P
    Ciekawe ile Cię potrzymają. Cieszę się, że drugi zapis ok :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka cieszę się że jest ok i dzięki za tą wiedzę. Przy tym moim cc planowanym to dla mnie ważne bo nawet nie wiedziałam..ze w razie czego 30min/15 min muszę jechać! :*

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra, czyli po 36 można rodzic ? 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra a te skurcze to te procenty nie? Ja miałam jeden na 50% jak mała kopnęła w ten cały plastik. A tak do max około 23 pozostale na poziomie 6 ...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Gorzów to wcale nie lepszy jest, to to dopiero umieralnia jest. A już patologia ciąży to nie będę się nawet wypowiadać....
    Oo no ja nie mam pojecia nawet. Jedynie chwale sobie Hipokrates i dr. Rybskiego ktory robil mi prenatalne. W szpitalu bylam raz na chirurgii dzieciecej i odpukaac wrazenie dobre. Ale okad uslyszalam ze zatrudnili ponownie dr Linde H. Sie zalamalam.. Na szczescie juz jej tam nie ma. W Zielonej znow lezala moja bratowa.. Po cc 3 dni nie widziała dziecka i nikt jej nie mowil co sie z nia dzieje.. Placz rozpacz i krok od depresji wiedzac ze dziecko urodziło sie z wada serca. Ja na swoj szpital nie narzekam i mam nadzieję ze opieka ordynatora w ciazy będzie skutkowala tym ze i po urodzeniu zwroci szczegolna uwage na mojego malucha zważywszy na cukrzycę ciążową.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióra, czyli po 36 można rodzic ? 😋
    Spokojnie! Dzisiaj mi pani doktor powiedziała że mała jest już na tyle duża że nawet jakbym dziś miała rodzić to mogę być spokojna że jest większa niż nie jedno dziecko w terminie. A już i tak jest po sterydach to i nic więcej się zrobić dla dziecka nie da.
    A pisałam wam wcześniej jak kobietka na IP mi opowiadała pierwszy syn 36 tc zero oznak wcześniactwa ten drugi syn z 34 tc miał oznaki musili dogrzać go i dwa dni karmiony sądą bo nie umiał łykać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:29

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sesje zdjęciowe to ja rozumiem skąd ceny. Znam też fotografów i sama sesja to tylko początek ich pracy, oni często kilka godzin spędzają na obróbce tych zdjęć. Znam to bo sama czasem robię zdjęcia a raz mi się zdarzyło robić komuś sesję a la narzeczeńską i kilka godzin nam tym spędziłam. Fotografowie liczą cały ten czas do wykonanej usługi, w końcu to całość ich pracy.
    500zł to i tak nieduża cena, widziałam droższe.
    Dlatego ja sama spróbuję zrobić sesję małej, nie wiem co z tego wyjdzie, ale na pewno będzie pamiątka :)
    A co do czasu tej sesji to słyszałam że one potrafią trwać nawet i 5 godzin bo tu w między czasie dochodzi karmienie, przewijanie, usypianie, nie zawsze w ciągu 2 godzin dziecko jest na tyle spokojne żeby udało się zrobić 10 różnych ujęć. Często czasu potrzeba więcej. Tu trzeba się dopasować do maleństwa :)

Kasiulka90, DorotaAnna, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ