Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasionek wrote:O jaaaaa.Ja mam sesje za darmo bo siostra jest fotografem ale 800 zl to sorry ale mega za duzo.
800moim zdaniem to cena normalna. Wliczając zużycie sprzętu, prąd na lampy, czas spędzony z wami na sesji plus czas, którego nie widać, a fotograf poświęca na obróbkę.
B_002 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Sansi, późno GBS pobierają, na ten wynik się czeka ok. tygodnia...
Kasiulka, ja od 16 tc mam brzuch twardy cały czas...za dnia do kilkanaście-kilkadziesiąt razy dziennie, w nocy bez przerwy. W weekend zaczęłam mierzyć czas, bo wydawało mi się to regularne, napinało i po minucie puszczało...i faktycznie co 8-10 minut z zegarkiem w ręku, bardziej jedną stronę brzucha i dół chwytało.
Przed chwilą mężowi powiedziałam, że za cholerę nie rozpoznam i nie wiem czy zdążę do szpitala za rogiemBo teoria teorią... Położna mówiła, że te, którym wody odejdą to szczęściary.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 22:16
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Wszystko. Po porostu gondola wózka cybex priam ich przerosła
Karmellka na pewno źle wymierzyłaśnapisałam Pani, że ma sie postarać i podałam wszystkie wymiary a ona mi piszę, że tylko obwód i wysokość potrzebuje... no zobaczymy co wymysli
Fasolka77
-
byłam dziś się spotkać z kumpelami z byłej pracy... miała być naleśnikarnia ale ponoć śmierdziało żarciem i usiadły gdzie indziej... stałam na jednej ulicy w korku jakieś 40 min (jak mnie miasto męczy) więc się spóźniłam a laski usiadły już w jakiejś klubokawiarni czy piwokawiarni czy coś.. do żarcia nic nie było a ja o 17 miałam porę karmienia,.... i tak siedziałam o suchym pysku do 20:30... po drodze zajechałam do Maca....
frytki, wrap i mc flurry.... cukier po 1h 143.. nie jest źle!
Wiewióreczka, malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Na IP z racji że tyle czekania bo lekarz poszedł na CC. Pogadałam sobie z dziewczynami. Jedna dziewczyna już po jednej cesarce ma macicę dwurożna przyszła na zabieg łyżeczkowania 7 tc brak serca to było 4 dni temu, wezwali ja przede mną. Wyszła zapłakana długo jej nie było i mowi dziewczyny jest serce ... ❤️ Takie historie to ja Lubie
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Nadrobię Was później. Czekam na wizytę, miałam mieć w środę, ale na ktg skurcze wyszły.
Mniejsza ze skurczami, zaraz mam wizytę u pięknego... Problem w tym, że nie miałam wypranych pełnych gaci, a że w żadne się nie mieszczę, to ubrałam jakieś stare rozciągnięte srtingi. Dupa na wierzchu jak u pawiana. Rajstpy - całe biodra i dupa w dziurach - jakby mnie ktoś zgwałcił. Jakby tego było mało, byłam przed chwilą w wc, sikam na małysza - prosto do zamszowego botka. Zlałam się do buta....
ja pierdole... laski .. ale dajecie w palnikWiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:nie wierzę.. to wina rodziców.. masakra.. za prezenty się dziękuje a nie krytykuje obdarowującego...
Kiwona, estrella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Wiewióreczka wrote:Położna mówiła, że te, którym wody odejdą to szczęściary.
Bo jeśli odejdą najpierw a skurcze się nie nasilą to trzeba jednak sztucznie wywoływać poród. Co naturalne do zawsze chyba lepsze moim zdaniem.Martusiazabka lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Wiewióreczka wrote:Sansi, późno GBS pobierają, na ten wynik się czeka ok. tygodnia...
Albo rzeczywiście się zna i po zbadaniu mnie wykluczył poród przed 38t, albo jest jakimś ignorantem i mu to obojętne czy się wyrobię z wynikiem.
Ogólnie on jest bardzo sympatyczny, kulturalny i jak na złość przystojny
Wiewióreczka, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ja też chyba nie rozpoznaje tych skurczow przepowiadajacych. Zaczęłam zmniejszać dawkę magnezu i od razu dużo częściej brzuch się spina, ale cały. Więc niby nie skurcze BH. Jakieś to dziwne dla mnie. Ze SR utkwilo mi że jeżeli podczas skurczu nie będę mogła mówić to znaczy że to są te właściwe i trzeba jechać do szpitala. I chyba tego się będę trzymać bo to jednak łatwo sprawdzić
Ja też raczej późno ten GBS będę miała pobierany, bo w 37 tc. Mam nadzieję że wytrwam do wynikuKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:No właśnie ten mój lekarz jest jakiś taki wyluzowany, że spokojnie zdążę z gbs-em.
Albo rzeczywiście się zna i po zbadaniu mnie wykluczył poród przed 38t, albo jest jakimś ignorantem i mu to obojętne czy się wyrobię z wynikiem.
Ogólnie on jest bardzo sympatyczny, kulturalny i jak na złość przystojnyWidzisz, mój mi wyznaczył kilka dni temu termin CC na 39+0, bo nic się nie zapowiadało, a dziś już byłam u niego z niezłymi skurczami i mówił, że w każdej chwili może się coś zadziać. No ale nic nie wykombinujesz chyba.
Basiunia, to chyba bardziej dotyczyło CC, bo jak ktoś może rodzić naturalnie, to skurcze lepsze od wód wg mnie.
Ale jak już pisałam...to wszystko teoria. Siostrze mojej położne 3 lata temu tak wytłumaczyły porodowe skurcze, że w szpitalu ledwo zdążyli planowe CC zrobić, bo przyjechała z dużym rozwarciemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 23:26
-
Dopiero Was nadrobilam
Historia wiewiorki o przygotowaniach do wizyty przednia
Ja mialam dzis kolejny ciezki dzien, synek mi goraczkowal caly dzien, jutro znow lekarz. Zjadlam dzis na kolacje salatke wielowarzywna heeh i cukier jednak wzrosl do 141. Ale korcilo mnie by zjesc i sprawdzic
Zwlaszcza, ze jak pisalam niedawno mialam cukier rano na czczo 95 przed wyjsciem na pobieranie krwi (wczesniej byl nizszy), a z zyly lokciowej 82
Paula90, przypomnij jaka dawke insuliny bierzesz? Czemu lekarz twierdzi ze masz male szanse, by nie miec cukrzycy? Pamietam ze mialas zdiagnozowana wczesniej na poczatku ciazy, ale masz przekroczenia z reguly na czczo, czy tez po posilkach? Ja mam 9j ale chce zejsc do 8miu. Bylam dzis u swojej gin, sprawdzila mi przeplywy i malego pomierzyla. Jej waga wyszla na 2,2 kg
Mysle ze to jest pewnie przeszacowane, a to sobotnie usg niedoszacowane. Mam skierowanie na ktg na 2 razy w tygodniu w razie co. Moja lekarka watpi by byla to hipotrofia. Zreszta dziecko moze byc i na 3 centylu i nie byc hipotrofikiem a sga, czyli takim mniejszym genetycznie, jesli nie spada, przeplywy sa dobre, stan wod i lozysko rowniez. Dopiero 2 centyl uznaje sie za bezwzgledna hipotrofie
Wiewióreczka, malutka_mycha, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelka, mam nadzieje ze Cie jeszcze wypuszcza. Mimo ze moglabys rodzic ze wzgledu na wage malej to i tak uwazam ze porod w 39-40 tc to najlepsza opcja dla dziecka. Chyba ze ktg z takim tetnem bedzie sie powtarzac. Mi raz w szpitalu skurcze rosly do 100, ale to byly szpiczaste gory, ja nic nie czulam i polozna powiedziala ze to aparatura czasem szwankuje.
-
Karollinax26 wrote:Ja coś czuję, że niedługo się posypię już 😋
Ale ale! Pierwsza miała być Lili, Valetta i Mistella!
Misiabella, dobre wieści z wagą dzidzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 23:57
Misiabella lubi tę wiadomość
-
A ja strzelam, że kilka z Was się rozpakuje 21 marca, bo wtedy będzie pełnia, a położna nam dzisiaj mówiła na SR, że porodówki są obłożone właśnie podczas pełni księżyca 😄😄😄
Wiewióreczka, KarmeLoVe, malutka_mycha, estrella, Mama36, B_002, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Ponoć nie ma głupich pytań.... Jak myślicie, na masaż olejkiem weledy jest u mnie za wcześnie, ale czy już teraz mogę sobie te miejsca smarować takim olejkiem? Bez masażu, a przecież nawilzyc tam też można. Tylko czy akurat ten olejek weledy? Czy on sam w sobie może powodować jakieś skurcze, coś co powoduje masaż? Wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam. 😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 00:18
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Kasiulka90 wrote:A ja strzelam, że kilka z Was się rozpakuje 21 marca, bo wtedy będzie pełnia, a położna nam dzisiaj mówiła na SR, że porodówki są obłożone właśnie podczas pełni księżyca 😄😄😄
więc i w nowiu będę rodzic, akurat 5maja ✨
Kasiulka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️