Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie powtórka z rozrywki. Psina znowu chciała na dwór. Niby kupa normalna ale już druga w ciągu 3 godzin. Mam nadzieję że to nie żadna biegunka...
A ja biegam na trzecie piętro tam i z powrotem. Będzie długo dzien coś czuję.
Moja Stella zawsze jeśli ma jakieś takie atrakcje sraczkowe to wtedy kiedy mąż jest na noc w pracy. Ona to chyba sobie wg jego grafiku planuje...malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Czop śluzowy – jest to rodzaj „korka” zamykającego szyjkę macicy. Organizm może pozbyć się go na dzień przed porodem (wtedy śluz jest podbarwiony krwią), ale równie dobrze nawet na kilka dni wcześniej. Odejście czopa śluzowego to jeszcze nie znak, żeby jechać do szpitala – jeśli coś cię niepokoi, skontaktuj się ze swoim lekarzem lub położną.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmellka na pewno źle wymierzyłaś
napisałam Pani, że ma sie postarać i podałam wszystkie wymiary a ona mi piszę, że tylko obwód i wysokość potrzebuje... no zobaczymy co wymysli
-
Odejście czopu śluzowego świadczy o rozpoczętym procesie przygotowania się organizmu do porodu. Czop odchodzi, gdy szyjka macicy mięknie i skraca się. Jeśli czop jest delikatnie podbarwiony krwią, szansa na rychły poród jest większa. U niektórych kobiet czop śluzowy odchodzi dopiero na porodówce, już w czasie właściwej akcji porodowej. Jeśli kobieta zauważy odchodzący czop śluzowy, nie powinna wpadać w panikę. Jest to normalne zjawisko w końcowej fazie ciąży i nie wymaga zgłoszenia się ciężarnej do szpitala – chyba, że odejściu czopu towarzyszą inne symptomy porodu, np. nasilające się skurcze. Ciężarnym zaleca się, by po odejściu czopu powstrzymywały się od współżycia, ponieważ dziecko jest wówczas bardziej narażone na infekcje.
I tu jeszcze 1 co znalazłam.😊 Nam na sr mówili to samo 😘 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Valetta kochana taka wiadomosc z samego rana...trzymaj sie dzielnie jestesmy zToba kciuki zacisniete....oby szybko poszlo...a maz z Toba na porodowce?
Dobrze ze odrazu jechalas...juz tam lepiej byc pod obserwacja India rodzila a nikt jej nie wierzyl.
Informuj nas bo wszystkie siedzimy jak na szpilkach i czekamy...bedzie druga forumowa dzidzia ale fajnie -
Jak mi odszedl czop z krwia dzwonilam do lekarza.. Powiedział mi ze to normalne mam się nie stresowac i zglosic jak beda bole. Odszedl pod wieczor.. Ok 20tej mialam bole tylko nie wiedzialam co jakis czas lapal mnie bol w plecach ale to bardziej jak efekt zmęczonych bolesnych pleców i sie przeciagalam.. Ale juz o północy zaczęły się co pol godz az mnoe wyginalo w łuk w lozku.. Jeszcze spalam miedzy skurczami.. Ale od 3ciej byly co 7 min i nie dało się spać juz chodzilam po domu, prysznic, pakowanie torby finalnie i o 9 rano na szpital.. Porod odbył sie 2.5 dnia pozniej.
Valetta powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStressant ty pytałaś o te bliźnięta z 23 tc, dziewczyny mowily, że po urodzeniu trafiły do inkubatorów i na pewno rano zyly, a dziewczyna trafiła na salę poporodowa z inną dziewczyna,która miała przy sobie dziecko i podobno kiepsko z nią że mąż prosił żeby ją przenieśli do sali jednoosobowej i mu zaproponowali apartamenty najtańszy 800 zł za noc.
Ale przed cesarka była u niej psycholog tłumaczyła jej jak to będzie wyglądało mówiła jej nawet o tym że lekarze będą mieli specjalne rękawiczki żeby mogli dotknąć dzieci bo nie mają skóry...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 06:57
-
Valetta ❤❤❤ trzymamy kciuki za Was 🥰🥰🥰
Karmelka z tym rozwarciem na opuszek palca to też może być różnie(ogólnie chyba porody i ich objawy są jak loteria🤔)-jedna urodzi w ciagu kilku dni a inna w terminie...U Cb szyjka się nie skrócila jakoś znacznie,prawda?jest jedynie trochę zgładzona?Co mówią lekarze ze szpitala? Masz tam zostać do samego końca?