X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka buahaha ale ty jestes agentka!!!
    Co do suchego szamponu ja uzywam.. 1 dzien myje a na drugi suchy szampon i tak w kółko. Do torby szpitalnej tez juz spakowany. Nie wyobrazam sobie zyc bez tego wynalazku.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski to ja chyba przebiegłam z sesją noworodkowa za 800 zł 🤨 zapisaliśmy się już w listopadzie ale może serio by poszukać kogoś kto np dopiero tworzy portfolio? Jak tak Daffi zaczęła pisać to faktycznie tyle kasy za 15 zdjęć...nie przemyslelismy tego z mężem

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióra, czyli po 36 można rodzic ? 😋
    Ponoć tak, o ile są skurcze na ktg - tzn. że macica ostro ćwiczy, bo dzidziuś gotowy :) Ja bym chciała dotrwać do 38 tc, ale nie wiem czy będzie mi dane ;)

Mama18, no właśnie też nie wiedziałam i dlatego o Was wszystkich z CC pomyślałam. Powiedziałam położnej, że myślałam, że trzeba poczekać na regularność co 5 minut, a ona, że w planowanym CC absolutnie, bo często jest już za późno, głowa w kanale i trzeba rodzić naturalnie. Więc najbezpieczniej jak są regularne co 30 min, a jak co 15 to już pędem.

Karmelka, jeśli mała wtedy kopnęła, to się nie liczy. Zaraz wrzucę Wam moje skurczybyki, żebyście zobaczyły jak to wygląda na ktg.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, wiadomo .. chciałabym jeszcze tydzień do tego skończonego 37.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski to ja chyba przebiegłam z sesją noworodkowa za 800 zł 🤨 zapisaliśmy się już w listopadzie ale może serio by poszukać kogoś kto np dopiero tworzy portfolio? Jak tak Daffi zaczęła pisać to faktycznie tyle kasy za 15 zdjęć...nie przemyslelismy tego z mężem
    O jaaaaa.Ja mam sesje za darmo bo siostra jest fotografem ale 800 zl to sorry ale mega za duzo.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i taka FIFA rafa ze mnie, a głupia blondi nie weszła na OLX a tam super sesje w super cenach znalazłam 3 laski i już napisałam do nich dwie nie miały cen a jedna za 10 zdjęć 270 zł studio u niej w domu wieś pod Krakowem. Zobaczymy co napiszą dwie pozostałe ... Ja pierdziele serio się dałam omotać na tych targach w listopadzie...ja myślałam że takie ceny są normalne

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, wiadomo .. chciałabym jeszcze tydzień do tego skończonego 37.
    Kiedy masz wizytę?
    Ja to jestem w szoku że 1 marca wszystko zamknięte na 4 spusty twarde a tu pyk po 10 dniach gdzie poza wzmożonym sexem nic mi nie dolegało a ja mam już rozwarcie na opuszek palca i szyjka zaczyna mięknąć. Jaram się tym jak głupia.
    No ale w sumie położna mi mówiła że nic tak nie działa jak sperma :p z tym że szyjka jeszcze dluga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:48

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka 800zł to też mi się wydaje że jednak trochę za dużo.
    Jak masz możliwość się wycofać to szukaj kogoś tańszego. No chyba że zaliczka wpłacona.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kiedy masz wizytę?
    Ja to jestem w szoku że 1 marca wszystko zamknięte na 4 spusty twarde a tu pyk po 10 dniach gdzie poza wzmożonym sexem nic mi nie dolegało a ja mam już rozwarcie na opuszek palca i szyjka zaczyna mięknąć. Jaram się tym jak głupia.
    No ale w sumie położna mi mówiła że nic tak nie działa jak sperma :p z tym że szyjka jeszcze dluga

Oj późno, 25 marca, to będzie już 38 tc jeśli dotrwam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu na szczęście nie wymagała żadnych zaliczek. Ona podpisywała z nami taka umowe przedwstępna na temin że to kwiecien coś tam o Rodo.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele mnie juz franca nawiedzila i nie daje żyć. Ale dziś na wieczor stopy mi zeszczuplaly. To chyba przez fiefiorke.

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿 cholera, to ja nie wiem, jak rozpoznam te skurcze, skoro przez kilka godzin non stop mam cały brzuch napięty do granic możliwości, twardy jak skała. Dzisiaj na szkole rodzenia też pani tłumaczyła o tych skurczach, już od kilku tygodni czytam Wasze opisy, co jest przepowiadającym, a co porodowym. I cholera nijak tego u siebie nie rozpoznam. Serio. Brzuch taki twardy, że nie mogę się dotknąć. Całe dnie, całe noce, każdy ruch powoduje ból. Powiem o tym swojej lekarce, ale co ona pomoże skoro końskie dawki magnezu i luteiny nie pomagają? I to już trwa od wielu tygodni... Tylko mam wrażenie, że przybiera na sile.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, czy to nie jest wina diety, w sensie czy nie mam jakiejś alergii pokarmowej. Bo od kilku lat mam straszne problemy z gazami. Czy to jest możliwe, że od nadmiaru gazów i przez niewłaściwą pracę jelit w ciąży bym miała cały brzuch twardy?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.
    Gdy są nagłe wzloty i spadki - są skurcze.
    5e3cf00d76b287bfmed.jpg
    8f0f06ffed8b4193med.jpg

I tu ponoć najmnocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
    dd94fab20752e700med.jpg

DorotaAnna, B_002, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzieci potrafią być okrutne. Chłopcy w klasie syna mieli wręczyć dziewczynom prezenty na dzień kobiet, więc większość kupiła cięty kwiatek. Grześ przyniósł koleżance taka roślinke w szkle, z ziemia i kamyczkami, bo.uznalismy,ze dłużej to nacieszyć oko a nie jest zwykłym kwiatkiem doniczkowym. Kurde, K mu to kupił w sobotę, do dzisiaj cięty kwiatek by oklapl przecież... 36 to gowienko kosztowało. A dziewczynka powiedziała synowi, że okropny ten prezent. Młody jak mi to.mowil, to cały czerwony, łzy w oczach... Ech.

nie wierzę.. to wina rodziców.. masakra.. za prezenty się dziękuje a nie krytykuje obdarowującego...

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona dzieci okrpne sa, wierze biedny syn :( w przyszlym roku niech nic nie da i bedzie spokoj....jak sie "laleczce" nie podobalo

Ja po wizycie w klinice

dziecko mi zmalalo, ale lekarz mowi ze ok....u nich kurwa zawsze wszystko ok.
    3 tygodnie temu 55 centyl teraz 40 centyl.....po zrobieniu biometrii byl 23 centyl ....i wszystko ok...ja sie wydarlam ze niech mnie w ciula nie robi ze 23 centyl to jest ok?

wiec zaczal mierzyc jeszcze raz i nagle kosc udowa mu wyszla dluzsza ....no i ostatecznie skonczyl na 40 centylu....waga 2200g,

przeplywy ciagle zle :( ale lepsze niz 3 tyg. temu....

cisnienie 136/89 to dla niego super cisnienie (ale mam kontrolowac)......ogolnie jestem nieadowolona i zla....

nastepna wizyta za 3 tyg.

do tego mi jeszcze przysza kontrola L4 do domu, jak mnie w domu nie bylo......wiec musialam sie tlumaczyc przez telefon gdzie laze i to jeszcze po czesku (jak ja niecierpie w tym jezyku gadac ale ciul po polsku nie rozumial).....

Stresant nie kombinuj bo jak ja płakałam, ze mój na 14 centylu to wszystkie żeście mnie pocieszały, że jest ok :) :) nie marudź! bo jest ok!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzis wizytowałam i miałam pierwsze ktg. Ale szczegółow zapisu nie znam, lekarz ocenił jako prawidłowy, skurczy nie odnotowano..
    Nasza Malutka waży około 2400gram i ciągle jest ułożona główkowo, choć podobno ma sporo miejsca (te wody nie wiem jakie jednostki ale pomiar: 18) i jeszcze może fiknąc jak jej się zachce.
    Następna wizyta za 3 tyg i mam wtedy mieć gbs pobrany i ktg po raz drugi.
    Narazie nic nie wskazuje, żeby sie miał zacząć jakiś przyspieszony poród, więc luzuję...

mysla.nieskalana, Daffi, Wiewióreczka, Lili90, Kasiulka90, malutka_mycha, Lolka30, Kiwona, DorotaAnna, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólem spojenia. Mnie dzisiaj ból spojenia przerośl. Nie daje rady chodzić polozyc się też ciężko. Prawą nogę muszę podnosić rękami a i tak boli jakby mi łamali kości 😑

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No u mnie bez problemu uszyli. Mam też prześcieradła od nich ale tutaj bralam standardowe do gondoli i nawet nie sprawdzałam czy pasuja. Tylko właśnie ten materiał średni. I jeszcze na prześcieradłach na srodku jest naszyta metka z nazwą ich sklepu. Dla mnie bez sensu, będę to odpruwac. Przecież to może drażnić dziecko jak będzie w lato lekko ubrane.
    Karmelka gdzieś też szyla na wymiar do gondoli, odezwij się jeszcze do niej, może podeślę namiary

Mycha zamówiłam w tej Bajce... tamci z allegro nie raczyli odpisać na maila :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.
    Gdy są nagłe wzloty i spadki - są skurcze.
    5e3cf00d76b287bfmed.jpg
    8f0f06ffed8b4193med.jpg

I tu ponoć najmnocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
    dd94fab20752e700med.jpg
    skurczybyki jak nic.

b2ujp2.png

‹‹ 2214 2215 2216 2217 2218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ