X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka buahaha ale ty jestes agentka!!!
    Co do suchego szamponu ja uzywam.. 1 dzien myje a na drugi suchy szampon i tak w kółko. Do torby szpitalnej tez juz spakowany. Nie wyobrazam sobie zyc bez tego wynalazku.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski to ja chyba przebiegłam z sesją noworodkowa za 800 zł 🤨 zapisaliśmy się już w listopadzie ale może serio by poszukać kogoś kto np dopiero tworzy portfolio? Jak tak Daffi zaczęła pisać to faktycznie tyle kasy za 15 zdjęć...nie przemyslelismy tego z mężem

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióra, czyli po 36 można rodzic ? 😋
    Ponoć tak, o ile są skurcze na ktg - tzn. że macica ostro ćwiczy, bo dzidziuś gotowy :) Ja bym chciała dotrwać do 38 tc, ale nie wiem czy będzie mi dane ;)

Mama18, no właśnie też nie wiedziałam i dlatego o Was wszystkich z CC pomyślałam. Powiedziałam położnej, że myślałam, że trzeba poczekać na regularność co 5 minut, a ona, że w planowanym CC absolutnie, bo często jest już za późno, głowa w kanale i trzeba rodzić naturalnie. Więc najbezpieczniej jak są regularne co 30 min, a jak co 15 to już pędem.

Karmelka, jeśli mała wtedy kopnęła, to się nie liczy. Zaraz wrzucę Wam moje skurczybyki, żebyście zobaczyły jak to wygląda na ktg.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, wiadomo .. chciałabym jeszcze tydzień do tego skończonego 37.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski to ja chyba przebiegłam z sesją noworodkowa za 800 zł 🤨 zapisaliśmy się już w listopadzie ale może serio by poszukać kogoś kto np dopiero tworzy portfolio? Jak tak Daffi zaczęła pisać to faktycznie tyle kasy za 15 zdjęć...nie przemyslelismy tego z mężem
    O jaaaaa.Ja mam sesje za darmo bo siostra jest fotografem ale 800 zl to sorry ale mega za duzo.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i taka FIFA rafa ze mnie, a głupia blondi nie weszła na OLX a tam super sesje w super cenach znalazłam 3 laski i już napisałam do nich dwie nie miały cen a jedna za 10 zdjęć 270 zł studio u niej w domu wieś pod Krakowem. Zobaczymy co napiszą dwie pozostałe ... Ja pierdziele serio się dałam omotać na tych targach w listopadzie...ja myślałam że takie ceny są normalne

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, wiadomo .. chciałabym jeszcze tydzień do tego skończonego 37.
    Kiedy masz wizytę?
    Ja to jestem w szoku że 1 marca wszystko zamknięte na 4 spusty twarde a tu pyk po 10 dniach gdzie poza wzmożonym sexem nic mi nie dolegało a ja mam już rozwarcie na opuszek palca i szyjka zaczyna mięknąć. Jaram się tym jak głupia.
    No ale w sumie położna mi mówiła że nic tak nie działa jak sperma :p z tym że szyjka jeszcze dluga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 21:48

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka 800zł to też mi się wydaje że jednak trochę za dużo.
    Jak masz możliwość się wycofać to szukaj kogoś tańszego. No chyba że zaliczka wpłacona.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kiedy masz wizytę?
    Ja to jestem w szoku że 1 marca wszystko zamknięte na 4 spusty twarde a tu pyk po 10 dniach gdzie poza wzmożonym sexem nic mi nie dolegało a ja mam już rozwarcie na opuszek palca i szyjka zaczyna mięknąć. Jaram się tym jak głupia.
    No ale w sumie położna mi mówiła że nic tak nie działa jak sperma :p z tym że szyjka jeszcze dluga

Oj późno, 25 marca, to będzie już 38 tc jeśli dotrwam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu na szczęście nie wymagała żadnych zaliczek. Ona podpisywała z nami taka umowe przedwstępna na temin że to kwiecien coś tam o Rodo.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele mnie juz franca nawiedzila i nie daje żyć. Ale dziś na wieczor stopy mi zeszczuplaly. To chyba przez fiefiorke.

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿 cholera, to ja nie wiem, jak rozpoznam te skurcze, skoro przez kilka godzin non stop mam cały brzuch napięty do granic możliwości, twardy jak skała. Dzisiaj na szkole rodzenia też pani tłumaczyła o tych skurczach, już od kilku tygodni czytam Wasze opisy, co jest przepowiadającym, a co porodowym. I cholera nijak tego u siebie nie rozpoznam. Serio. Brzuch taki twardy, że nie mogę się dotknąć. Całe dnie, całe noce, każdy ruch powoduje ból. Powiem o tym swojej lekarce, ale co ona pomoże skoro końskie dawki magnezu i luteiny nie pomagają? I to już trwa od wielu tygodni... Tylko mam wrażenie, że przybiera na sile.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, czy to nie jest wina diety, w sensie czy nie mam jakiejś alergii pokarmowej. Bo od kilku lat mam straszne problemy z gazami. Czy to jest możliwe, że od nadmiaru gazów i przez niewłaściwą pracę jelit w ciąży bym miała cały brzuch twardy?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.
    Gdy są nagłe wzloty i spadki - są skurcze.
    5e3cf00d76b287bfmed.jpg
    8f0f06ffed8b4193med.jpg

I tu ponoć najmnocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
    dd94fab20752e700med.jpg

DorotaAnna, B_002, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzieci potrafią być okrutne. Chłopcy w klasie syna mieli wręczyć dziewczynom prezenty na dzień kobiet, więc większość kupiła cięty kwiatek. Grześ przyniósł koleżance taka roślinke w szkle, z ziemia i kamyczkami, bo.uznalismy,ze dłużej to nacieszyć oko a nie jest zwykłym kwiatkiem doniczkowym. Kurde, K mu to kupił w sobotę, do dzisiaj cięty kwiatek by oklapl przecież... 36 to gowienko kosztowało. A dziewczynka powiedziała synowi, że okropny ten prezent. Młody jak mi to.mowil, to cały czerwony, łzy w oczach... Ech.

nie wierzę.. to wina rodziców.. masakra.. za prezenty się dziękuje a nie krytykuje obdarowującego...

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona dzieci okrpne sa, wierze biedny syn :( w przyszlym roku niech nic nie da i bedzie spokoj....jak sie "laleczce" nie podobalo

Ja po wizycie w klinice

dziecko mi zmalalo, ale lekarz mowi ze ok....u nich kurwa zawsze wszystko ok.
    3 tygodnie temu 55 centyl teraz 40 centyl.....po zrobieniu biometrii byl 23 centyl ....i wszystko ok...ja sie wydarlam ze niech mnie w ciula nie robi ze 23 centyl to jest ok?

wiec zaczal mierzyc jeszcze raz i nagle kosc udowa mu wyszla dluzsza ....no i ostatecznie skonczyl na 40 centylu....waga 2200g,

przeplywy ciagle zle :( ale lepsze niz 3 tyg. temu....

cisnienie 136/89 to dla niego super cisnienie (ale mam kontrolowac)......ogolnie jestem nieadowolona i zla....

nastepna wizyta za 3 tyg.

do tego mi jeszcze przysza kontrola L4 do domu, jak mnie w domu nie bylo......wiec musialam sie tlumaczyc przez telefon gdzie laze i to jeszcze po czesku (jak ja niecierpie w tym jezyku gadac ale ciul po polsku nie rozumial).....

Stresant nie kombinuj bo jak ja płakałam, ze mój na 14 centylu to wszystkie żeście mnie pocieszały, że jest ok :) :) nie marudź! bo jest ok!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzis wizytowałam i miałam pierwsze ktg. Ale szczegółow zapisu nie znam, lekarz ocenił jako prawidłowy, skurczy nie odnotowano..
    Nasza Malutka waży około 2400gram i ciągle jest ułożona główkowo, choć podobno ma sporo miejsca (te wody nie wiem jakie jednostki ale pomiar: 18) i jeszcze może fiknąc jak jej się zachce.
    Następna wizyta za 3 tyg i mam wtedy mieć gbs pobrany i ktg po raz drugi.
    Narazie nic nie wskazuje, żeby sie miał zacząć jakiś przyspieszony poród, więc luzuję...

mysla.nieskalana, Daffi, Wiewióreczka, Lili90, Kasiulka90, malutka_mycha, Lolka30, Kiwona, DorotaAnna, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólem spojenia. Mnie dzisiaj ból spojenia przerośl. Nie daje rady chodzić polozyc się też ciężko. Prawą nogę muszę podnosić rękami a i tak boli jakby mi łamali kości 😑

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No u mnie bez problemu uszyli. Mam też prześcieradła od nich ale tutaj bralam standardowe do gondoli i nawet nie sprawdzałam czy pasuja. Tylko właśnie ten materiał średni. I jeszcze na prześcieradłach na srodku jest naszyta metka z nazwą ich sklepu. Dla mnie bez sensu, będę to odpruwac. Przecież to może drażnić dziecko jak będzie w lato lekko ubrane.
    Karmelka gdzieś też szyla na wymiar do gondoli, odezwij się jeszcze do niej, może podeślę namiary

Mycha zamówiłam w tej Bajce... tamci z allegro nie raczyli odpisać na maila :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.
    Gdy są nagłe wzloty i spadki - są skurcze.
    5e3cf00d76b287bfmed.jpg
    8f0f06ffed8b4193med.jpg

I tu ponoć najmnocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
    dd94fab20752e700med.jpg
    skurczybyki jak nic.

b2ujp2.png

‹‹ 2214 2215 2216 2217 2218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ