Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tego nie wiem, poczytaj w internecie. Ale ja bym się nie przejmowała kilkoma dniami. To nie jest tak ze zaczniesz brać i od razu ci szyjka zmięknie.Fasolka77 wrote:od początku czy końca 36?
bo dziś zaczynam 36tc 

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Lolka30 wrote:DorotaAnna u mnie podobna sytuacja z szyjka i małym i dr mówił że nie widzi żebym miała szybko urodzić.
Mój też mówił, że nie ma co się „stresować” bo to nie nastąpi szybko. Tylko on źle chyba odebrał moje emocje
w sensie ja bym nie miała nic przeciwko jakby tak no za tydzień dwa już coś się ruszyło
już się nie mogę doczekać tego maluszka po prostu.
U mnie brzuszek jakoś bardzo nie opadł, tak mi się wydaje. No nic myślałam że będziecie mówić: „ja tak miałam i po tygodniu urodziłam”
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Basia ja powiedziałam i teraz muszę kombinować jak tu zrobić żeby zapomniał xd uczcie się na moich błędach xd on się teraz martwi, że będzie go penisem po głowie stukał i mówi że nie da rady po prostu hahaha
martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewiórka ale emocje!!! Trzymam kciuki!!!!
Karmelove super masz faceta, dobrze koledze powiedział. Mój też się kiedyś zastanawiał jak to jest możliwe że czasami podczas seksu mnie bolało a tam ma przejść główka dziecka. Wolę sobie tego nie wyobrażać
Valetta dobrze ze idziesz do domku i fajnie że szpital nie próbuje szantazowac że w razie problemów TK żadnej pomocy od nich nie otrzymasz.
Karmelka spore to rozejscie kurcze, nic dziwnego że Cie to tak boli.
KarmeLoVe, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Ja pierwszy raz usłyszałam że główka jest już nisko na usg 3 trym jakoś chyba 6.02 Także to raczej o niczym nie świadczy 😉. Dr mówił dziś że mądre dziecko już się tam układa żeby było mu wygodnie i że ma fajne długie nogi hihi. No czuję je wyraźnie jak wsadza między żebra 😂.DorotaAnna wrote:Mój też mówił, że nie ma co się „stresować” bo to nie nastąpi szybko. Tylko on źle chyba odebrał moje emocje
w sensie ja bym nie miała nic przeciwko jakby tak no za tydzień dwa już coś się ruszyło
już się nie mogę doczekać tego maluszka po prostu.
U mnie brzuszek jakoś bardzo nie opadł, tak mi się wydaje. No nic myślałam że będziecie mówić: „ja tak miałam i po tygodniu urodziłam”
DorotaAnna, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Dorota to super że dzidziol fiknal
to chyba nie mamy na forum żadnego które ułożone byłoby pośladkowo? Czy się mylę?
Próbowałam trochę odespac nockę a znowu to samo, przysypiam, budzę się, obraca, znowu coś przyspie. Plecy nawala ja to ciężko zasnąć. Takie kręcenie jest chyba bardziej męczące niż funkcjonowanie jako zombi
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
U mnie bardzo malo czasu ostatnio, ale zagladam tu zazwyczaj rano jak jem sniadanie z tym, ze tylko na 10-20 min wiec nielatwo Was nadrobic i byc na biezaco
Ale co ja widze!!! Wiewiorka!!!!
Juz lada moment bedziesz tulic Malenstwo!
Trzymam mocno kciuki.
Ja dalej pracuje i mam teraz dosc sporo na glowie w zwiazku z przekazaniem moich obowiazkow, ale jeszcze tylko ten tydzien i nastepny i juz ide na urlop. Ciekawe czy Maly da mi troche odpoczac przed porodem, czy postanowi zrobi psikusa i zdecyduje sie przyjsc na swiat wczesniej.
Chcialabym zdazyc jeszcze poleniuchowac w domu chociaz z 2 tygodnie…
Bede teraz na biezaco sprawdzac co u Wiewiorki
aaaaaa! 
Kiwona, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
No to ja Ci powiem zabawną rzecz 😄 Przedwczoraj jak się kochaliśmy z mężem, to ja się w pewnym momencie złapałam za brzuch, jak akcja była lżejsza, wiecie, powolne wpychanie. Bo poczułam kopniaki! Na dole po lewej stronie. I mąż patrzy na mnie, przyłożył rękę i się bawił z Klemkiem - wkładał członka głębiej, a Klemek w tym momencie kopał 😂😂😂 Zrobił tak kilka razy, delikatnie 😉DorotaAnna wrote:A dzisiaj niepotrzebnie mu powiedziałam co lekarz powiedział bo nie wiem co teraz z seksem będzie xd lekarz badał mnie na fotelu i już na fotelu mówił że dziecko się na 100% obróciło głową w dół bo on tą głowę wyczuwa palcami! No i teraz mój mąż powiedział że nawet palca mi tam nie wsadzi
xd
Także spokojnie, dziecku nic się złego nie stało, daje o sobie znać, właśnie mi dupkę wpina standardowo w żebra 😌
mysla.nieskalana, KarmeLoVe, B_002, Lolka30, Lili90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

-
Nie, jeszcze nie wybrałam. Muszę poczytać opinie o tych z naszej przychodni. Jakieś dwie panie doktor tam przyjmują z tego co wiem.Tunia76 wrote:Basiu wybrałaś już pediatre?
Dawniej chwalili Piergies (coś takiego), ale to było jakieś 10 lat temu.
Nie wiem nawet kto tam przyjmuje obecnie.
Tunia76 lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
mnie mniej boli wiec nie wiem.. ale chyba lepiej sprawdzic i miec spokojna glowe. musze najpierw skierowanie wydebic.. powiem w poniedzialek o ktg musze sobie to zapisac bo zapomne znajac zycie polowe, i ze chce skonsultowac z ortopeda to spojenie zeby miec spkojna glowe zwlaszcza ze mały ma byc duzy.Karmelllka90 wrote:Daffi , Karolinka idziecie do ortopedy mierzyć to rozejście??
jeszcze okuliste musze zaliczyc ale to juz chyba bez skierowania? -
nick nieaktualnyJak główka wyczuwalna to już napiera na kanał rodny. Szyjka też już musi być dość skrócona żeby mógł ją wyczuć. No taki już mamy czas porody za rogiemDorotaAnna wrote:No serio tak mi powiedział! Już na fotelu że się na pewno obrócił bo on czuje główkę pod palcami. Z wrażenia głupia ja zapytałam „Boże! Ale on mi nie wypadnie?!!”.... mina lekarza bezcenna xd
I nie wiem teraz, o szyjce mówił to samo co 2 tyg temu, że zmiękczona, rozwarcia żadnego nie ma. No nie wiem czy dziecko tak się ustawia jakoś jak jest bliżej porodu? Czy to nic nie znaczy? -
nick nieaktualny
-
Ja mysle ze 4 godziny po porodzie bedzie cisza.....chyba ze maz cos nam skrobnie....Wiewiora bedzie lezec na plasko podlaczona do cisnieniomierza i raczej bez mozliwosci pisania.........Mama36 wrote:Wiewiórka czekamy na wieści ze wszystko super i cudnie!!! ❤️