X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mnie bolało przetstawalo, w poniedziałek przez to sztywne siedzenie na IP wieczorem zaczęło boleć ale od wczoraj już chodze normalnie. Boli przy przekręcaniu. Nawet Pani doktor pytała czy boli bo już widzi że swobodnie się poruszam nawet na spacerze z mężem byłam wczoraj.

No ale zobacze co w poniedziałek powie ortopeda. Nie bede ryzykować jeśli uzna że jest to niebezpieczne. Poza tym ja i tak podczas porodu SN byłabym zestresowana o tętno małej. A że moje ciało się przygotowuje już do porodu no to całkiem na zimno ta cesarka nie będzie.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi też musisz mieć skierowanie, do każdego specjalisty.
    ja pierdziele jaki ten kraj chory jest... w ciazy powinno to byc na slowo za okazaniem jedynie karty ciazy...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiewiórka ale emocje!!!

Valetta dobrze ze idziesz do domku i fajnie że szpital nie próbuje szantazowac że w razie problemów TK żadnej pomocy od nich nie otrzymasz.

No właśnie super podejście, nie szantazuja ani nic jak w szpitalu w Legnicy gdzie lezalam w styczniu. Mówią, ze jak cos sie zacznie dziac to mam po prostu od razu przyjechać, jutro odebrac wymaz z pochwy i dadza mi recepte na globulki. Szpital ma kiepski standard na patologii ale na lekarzy i polozne narzekac nie mozna. Wszyscy bardzo mili i pomocni. Przed chwilą mialam Usg teraz mam KTG i czekam na wypis, miedzy 14-15.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi mnie bolało przetstawalo, w poniedziałek przez to sztywne siedzenie na IP wieczorem zaczęło boleć ale od wczoraj już chodze normalnie. Boli przy przekręcaniu. Nawet Pani doktor pytała czy boli bo już widzi że swobodnie się poruszam nawet na spacerze z mężem byłam wczoraj.

No ale zobacze co w poniedziałek powie ortopeda. Nie bede ryzykować jeśli uzna że jest to niebezpieczne. Poza tym ja i tak podczas porodu SN byłabym zestresowana o tętno małej. A że moje ciało się przygotowuje już do porodu no to całkiem na zimno ta cesarka nie będzie.
    no ja mam cos takiego ze jak siadam to mi tam w srodku jeszcze jakas kosc za kazdym razem przeskakuje.
    sprawdzic sprawdze masz racje.. po co sie stresowac albo po porodzie lezec nieruchomo bo spojenie sie za mocno rozejdzie.
    ja zauwazylam ze jak pochodze wlasnie lub wezme kosz z praniem na strych do uwieszania to po takim dzwignieciu pare razy przyplacam to bolem spojenia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no ja mam cos takiego ze jak siadam to mi tam w srodku jeszcze jakas kosc za kazdym razem przeskakuje.
    sprawdzic sprawdze masz racje.. po co sie stresowac albo po porodzie lezec nieruchomo bo spojenie sie za mocno rozejdzie.
    ja zauwazylam ze jak pochodze wlasnie lub wezme kosz z praniem na strych do uwieszania to po takim dzwignieciu pare razy przyplacam to bolem spojenia.

Ja mam tak wieczorem jak juz poloze sie do lozka. W ciagu dnia jak jestem 'na chodzie' to wszystko jest ok, ale jak wieczorem sie poloze i jak przekrecam sie na bok to mi kosci strzelaja w kroku. Czy to jest wlasnie to spojenie…?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce byc mama jak ja Cie podziwiam ze Ty chodzisz do pracy.....mialam wczorej przejsc 300m i zdalo sie ze nie dojde......raz ze buty mam ciasne a dwa ze sie mi brzuch tak stawial ze co chwile musialam odpoczac......tragedia czuje sie jak kaleka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja też miałam to chrupanie/przeskakiwanie kości, mówiłam do męża, że ja się rozsypuje 🤭 ale to mi przeszlo. Ja nie dźwigam bo mi ortopeda powiedział że podnoszenie czegoś cięższego powoduje że się pogłębia. :/ Dobrze że sexu nie zabronił 😋😋

Zaraz będę miała nowa koleżankę na sali

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama może. U mnie najbardziej odczuwalne jest właśnie w łóżku.

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    chce byc mama jak ja Cie podziwiam ze Ty chodzisz do pracy.....mialam wczorej przejsc 300m i zdalo sie ze nie dojde......raz ze buty mam ciasne a dwa ze sie mi brzuch tak stawial ze co chwile musialam odpoczac......tragedia czuje sie jak kaleka :)

Mnie jakims szczesliwym trafem wszstkie dolegliwosci omijaja :)
    Dalej zdaza mi sie zapominac, ze jestem w ciazy dopoki Maly nie zaczyna sie wiercic, albo sama nie zahacze o cos brzuchem :P

Kiwona lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mi też tam przeskakuje Daffi. Takie chrupniecia mam. W poniedziałek powiem o tym ginowi.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mnie jakims szczesliwym trafem wszstkie dolegliwosci omijaja :)
    Dalej zdaza mi sie zapominac, ze jestem w ciazy dopoki Maly nie zaczyna sie wiercic, albo sama nie zahacze o cos brzuchem :P
    Zazdro 😎

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak spojenie boli najbardziej w łóżku. Podczas przekręcania i jak chce się wstać, później przy chodzeniu może też boleć ale jak się rozchodzilam to już było ok. I jak siadamy i robimy nacisk na spojenie też może zaszczypac.
    Generalnie raz boli raz nie boli a nigdy nie wiadomo kiedy złapie :/

No powiem szczerze że będę myśleć w poniedziałek po ortopedzie co on myśli o tym a potemz moja prowadzącą podejmę decyzję.

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten bol bioder to tez cos ze spojeniem bylo? W poprzednich ciazach dokuczal mi bardzo teraz czasem sie odzywa jak dlugo leze na jednym boku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama odebrała swoje wyniki z krwi. Ma stan przedcukrzycowy na pewno (cukier 110 a norma na wyniku do 99), będą jej robić krzywa.
    Do tego cholesterol 260.
    I przekroczone bardzo RDW-CV. Norma do 40 a mama ma prawie 60.

Mama ma 53 lata i jest otyła. Mówi że może to w końcu ja zmotywuje żeby schudnąć, bo zawsze każdy lekarz jej mówi że musi ale dotąd wyniki były ok.
    Najbardziej martwi mnie ta cukrzyca i to RDW. Kurde.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to rdw to o czym świadczy, Paula?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też raczej ok. Trochę mnie brzuch bolał, ale po 2 nospach przeszło. Mała jak sie naciaga, to mi taka twarda gula wyskakuje nad pepkiem po prawej stroni. Ale podrapie delikatnie i się chowa. ☺
    Męczę się szybciej i przy dlugich spacerach muszę odpocząć.
    Jedno muszę przyznać, że energii mam mniej niż w pierwszej ciąży. No ale jestem sporo starsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 12:52

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A to rdw to o czym świadczy, Paula?
    W sumie nie wiem. Czytałam w internecie że to nowotwory itd. Ale w internecie nawet katar to nowotwór więc czekam co jej lekarz powie

Plus ma jeszcze hematokryt jakiś kosmiczny. Dobrze że poszła na te badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 12:56

Kiwona lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jak z sercem u mamy przy takich cholesterolu? Moja babcia miała podobny wynik i okazało się że miażdżyca i bajpasy. Może w tą stronę niech też skontroluje?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam krotka wymiane zdan z mezem az sie poryczalam i nos zatkany mam do teraz :(
    Rano jak otwarlam oczy to sie do mnie smial ale ja dalej mam focha i nie gadam z nikim....wiec tez przybral taka postawe :(
    Wyobrazcie sobie ze mi powiedzial ze nasze zycie od 9 miesiecy toczy sie wokol Franka....bo maly kopnal bo brzuch twardy bo zgaga itp. I ze ja ograniczam rodzine w aktywnosciach i wyjazdach.....(prawda taka ze sie mu samemu nigdzie nie chce jezdzic,bo zawdze ja organizowalam pakowalam dzieciaki obmyslalam plan a on tylko kierowal)
    Ale sie obrazilam na niego, zaczelam beczec i juz bylo po dyskusji :(

Potem powiedzial ze zaluje ze sie wogole odzywal mial siedziec po cichu i myslec swoje bo mi to juz nic nie mozna powiedziec :) z tym to sie akurat zgadzam bo ja zawsze wszystko wiem najlepiej :) szczegolnie co sie tyczy moich dzieci wychowania i rodziny :) a biada jak mi ktos zwroci uwage to od razu foch ;)

Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W sumie nie wiem. Czytałam w internecie że to nowotwory itd. Ale w internecie nawet katar to nowotwór więc czekam co jej lekarz powie
    To prawda Paula, trzymam kciuki. Ja mam od 2 lat dodatnie wyniki ANA1 (przeciwciała, które zwalczaja tkanki organizmu), w typie świecenia ziarnistym. Ale moja reumatolog uspokaja, że miano jest niskie i narazie nie ma co panikowac, więc jej ufam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 13:02

Paula 90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2278 2279 2280 2281 2282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ