X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kiwona - zgadza się, może coś go przerasta. Ja też nie jestem ostatnio promiennym słoneczkiem. Bliżej mi do gradowej chmury.
    Poza tym dobra kłótnia nie jest zła. Fajnie się potem można godzić 😜

Jutro pewnie wrócimy z mężem do tematu.

Kupowalyscie stelaże do wanienki? Dziś jakoś się na szkole rodzenia zastanowiłam że tego potrzebuje chyba.
    Ja nie kupowałam, bo będziemy wanienke stawiać na stole w salonie, łazienkę mamy za mała.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona dziękuję :)

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja z lullalove chce dokupic kocyk ale kompletnie nie wiem na jaki sie zdecydować!! Mowie o tych dzianinowych. Musialabym wziąć jeszcze do wozka te przescieradelko podklad nieprzemakalne. Kobiety doradzcie kolor dla Filipa.
    Szary, miętowy czy niebieski?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f51adbc02f4a.png
    jeszcze niech ktoras przypomni haslo rabatowe:p
    Mnie się teraz marzy ten czerwony,pasowałby mi do marynarskich wzorów <3 rodze_z_lullalove

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kiwona - zgadza się, może coś go przerasta. Ja też nie jestem ostatnio promiennym słoneczkiem. Bliżej mi do gradowej chmury.
    Poza tym dobra kłótnia nie jest zła. Fajnie się potem można godzić 😜

Jutro pewnie wrócimy z mężem do tematu.

Kupowalyscie stelaże do wanienki? Dziś jakoś się na szkole rodzenia zastanowiłam że tego potrzebuje chyba.
    Tak,ja kupiłam w zestawie z wanienką.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam stelaż do wanienki uważam, że super sprawa nie trzeba się schylać. Oczywiście jeśli ktoś ma miejsce na to

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz chodzi ze mną na szkołę rodzenia ... I nie mówię poswieca się mega .. bo to jest 15 zajęć po ok 2-3 h .. i nawet jak ma na inną zmianę to idzie w sobotę do pracy żeby ten dzień wybrać wlasnoe w dzień szkoły... Jestem z niego dumna, bo jak moje instynkty się pokazały same tak wiadomo chłop musi pewne rzeczy przepracować ☺️ dziś mieliśmy ćwiczenia oddechowe to też się angażował 😊 a jak na kąpaniu lalek nie mógł być to tydzień później przyjechał 15 minut wcześniej i żeby mu położna pokazała 😊

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka kochany mezus fajnie ze tak przezywa :) no i na modzie sie zna :)

U nas przy cc tatus siedzi na krzeselku obok mojej glowy moze mnie trzymac za reke przez caly zabieg...po wyjeciu dziecka caly czas jest z nim jak waza mierza i myja
    U nas przed cesarka rano lewatywa potem cewnik przejscie na sale porodowa,tam znieczulenie w kregoslup i wenflon do reki klada cie na stole,czekaja z 5minut az zacznie dzialac w miedzyczasie rozkladaja zaslone na wysokosci piersi i smaruja brzuch jodyna potem rachu ciachu :) dziecko z tatusiem a mame zaszywaja ( dla mnie nieprzyjemne) przekladaja na lozko i wywoza do sali...monitoruja kilka godzin pozniej pionizacja....i przywoza dziecko do mamy przykladaja do piersi

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka a u nas nic nie dają z okazji narodzin dziecka?
    Karmelllka90 wrote:
    Nie wiem właśnie ...
    Tunia, Karmelka, jest jakaś krakowska wyprawka:
    https://kkr.krakow.pl/dla_rodzin/226727,1827,komunikat,krakowska_wyprawka_dla_nowo_narodzonych_krakowian_.html
    Paula 90 wrote:
    Ja nie kupowałam stelaża, wanienkę będę rozkładać na stole na jakimś dużym ręczniku.
    Nie mam miejsca gdzie to wszystko przechowywać, a ten stelaż i tak by służył krótko.
    Wanienka z IKEA ma tylko 71cm długości i mieści się żeby stać na pralce, dlatego zależało mi na kompaktowej wersji :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stelaz, sąsiadka miała dwa więc jeden mi pożyczyła ale i tak bym kupiła kompletnie się nie trzeba schylać. Jednak stół, łóżko itp nie są wygodne. Moje plecy by tego nie zniesły...

Stressant jak mąż może byc to od razu się lepiej robi.
    No mój mąż jest na prawdę kochany, on się bardzo stara, widze że cała ciążę przezywa razem ze mną, a teraz już zdał sobie sprawę że maxymalnie 3 tygodnie no 3,5 maxymalnie i ona już będzie na świecie więc łapie go taki stres a jednocześnie ogromnie nie może się doczekać. Dzisiaj był zawiedziony że muszę spać na tym materacu jeszcze jedna nic bo wie jak cierpię przez to. W ciąży się w ogóle nie kłócimy, jak się raz zdenerwowałam to on mnie przepraszał i prosił żebym się nie denerwowała bo to wpływa na mała ze jeszcze jej tętno skoczy. W poniedziałek jak trafilysmy do szpitala to biedny cały dzień nic nie jadł

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam kocyk dzianinowy mietowy i podklad do gondoli:P
    nie moglam sie powstrzymac. a juz nie mam gdzie tego wkladac...

Kiwona, B_002, martusiawp, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kupilam kocyk dzianinowy mietowy i podklad do gondoli:P
    nie moglam sie powstrzymac. a juz nie mam gdzie tego wkladac...
    Śliczny jest ten kocyk, też mam miętowy :)

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi na tym zdjęciu to są te kocyki mgielki na lato? Ja chyba wezmę błękitny bo jeszcze nie ma Filip nic w kolorze takiego baby blue, ale jeszcze się wstrzymam bo chce najpierw wózek na żywo zobaczyć i poza tym letni kocyk tak szybko nie będzie potrzebny więc będę polować na większą promocję niż-15% 😉.

Paula ja początkowo miałam nie brać stojaka, ale koleżanka mi mówiła że to duże ułatwienie przez pierwsze miesiące dopóki dziecko nie siada. Noi w sumie zaczelam się rozglądać za używanym stelażem, bo wtedy miałabym wolny blat w łazience i nie musiałabym lecieć z małym do pokoju na przewijak.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jak robisz tą listę na początku już urodzonych dzieci to możesz wpisywać ich imiona, albo chociaż czy chłopiec czy dziewczynka, na marcówkach fajnie to mają kolorkami rozróżnione. A pod spodem zliczone ile chłopców i ile dziewczynek.
    Swoją drogą to duża przewaga dziewczynek na marcówkach, u nas raczej więcej chłopców.

Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Daffi na tym zdjęciu to są te kocyki mgielki na lato? Ja chyba wezmę błękitny bo jeszcze nie ma Filip nic w kolorze takiego baby blue, ale jeszcze się wstrzymam bo chce najpierw wózek na żywo zobaczyć i poza tym letni kocyk tak szybko nie będzie potrzebny więc będę polować na większą promocję niż-15% 😉.
    Ja też tą mgiełkę kupiłam i super będzie właśnie na lato. Taki delikatny ten kocyk :)
    Zamówiłam w sumie w dziale II gatunek bo jak akurat kompletowałam zamówienie to zabrakło tych kocyków a w II gatunku były. W sumie to się opłaca bo ja wady na początku nie zauważyłam żadnej, potem jakoś pomyślałam że kocyk może być delikatnie niewymiarowy, co wcale w niczym nie przeszkadza a jednak dzięki temu był tańszy :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Paula ja początkowo miałam nie brać stojaka, ale koleżanka mi mówiła że to duże ułatwienie przez pierwsze miesiące dopóki dziecko nie siada. Noi w sumie zaczelam się rozglądać za używanym stelażem, bo wtedy miałabym wolny blat w łazience i nie musiałabym lecieć z małym do pokoju na przewijak.
    tak to ten mgiełka.. ja wzielam miete... jakos bardziej mie finalnie urzekl :P
    a do szarego wozka kaazdy mi bedzie pasowal..

Lolka30 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stelaża nie kupuje, brak miejsca żeby to przechowywać a z wanienką zawsze można sobie poradzić.

Daffi, mnie się podoba szary :)

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja stelaża nie kupuje, brak miejsca żeby to przechowywać a z wanienką zawsze można sobie poradzić.

tak jest bardzo ładny ale pomyslalam ze szary wozek to inny kocyk nie chce uderzac tak mocno w szarosc ;p

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant to u mnie podobnie, tylko bez lewatywy, dziecko na piersi przez całe szycie i po tym od razu się je dostaje. ale tutaj na płasko leżałam tylko podczas szycia - w tej drugiej sali już siedziałam, piłam litry wody i małego tuliłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 23:25

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja z lullalove chce dokupic kocyk ale kompletnie nie wiem na jaki sie zdecydować!! Mowie o tych dzianinowych. Musialabym wziąć jeszcze do wozka te przescieradelko podklad nieprzemakalne. Kobiety doradzcie kolor dla Filipa.
    Szary, miętowy czy niebieski?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f51adbc02f4a.png
    jeszcze niech ktoras przypomni haslo rabatowe:p
    Ja mam dziany niebieski... Ale miętowy mi się bardzo podoba

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Też nie biorę stelaża. Nigdy nie miałam. Albo ja krzesłach się stawiał albo ja stole. Nie mamy miejsca tak jak Ty Karola bo na razie jestbedxid z Nami młody a pot to już za stary będzie ;p

Karollinax26 lubi tę wiadomość

‹‹ 2292 2293 2294 2295 2296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ