Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Kiwona - zgadza się, może coś go przerasta. Ja też nie jestem ostatnio promiennym słoneczkiem. Bliżej mi do gradowej chmury.
Poza tym dobra kłótnia nie jest zła. Fajnie się potem można godzić 😜
Jutro pewnie wrócimy z mężem do tematu.
Kupowalyscie stelaże do wanienki? Dziś jakoś się na szkole rodzenia zastanowiłam że tego potrzebuje chyba. -
Daffi wrote:Ja z lullalove chce dokupic kocyk ale kompletnie nie wiem na jaki sie zdecydować!! Mowie o tych dzianinowych. Musialabym wziąć jeszcze do wozka te przescieradelko podklad nieprzemakalne. Kobiety doradzcie kolor dla Filipa.
Szary, miętowy czy niebieski?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f51adbc02f4a.png
jeszcze niech ktoras przypomni haslo rabatowe:prodze_z_lullalove
-
Paula 90 wrote:Kiwona - zgadza się, może coś go przerasta. Ja też nie jestem ostatnio promiennym słoneczkiem. Bliżej mi do gradowej chmury.
Poza tym dobra kłótnia nie jest zła. Fajnie się potem można godzić 😜
Jutro pewnie wrócimy z mężem do tematu.
Kupowalyscie stelaże do wanienki? Dziś jakoś się na szkole rodzenia zastanowiłam że tego potrzebuje chyba. -
Paula ja mam stelaż do wanienki uważam, że super sprawa nie trzeba się schylać. Oczywiście jeśli ktoś ma miejsce na to👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mój maz chodzi ze mną na szkołę rodzenia ... I nie mówię poswieca się mega .. bo to jest 15 zajęć po ok 2-3 h .. i nawet jak ma na inną zmianę to idzie w sobotę do pracy żeby ten dzień wybrać wlasnoe w dzień szkoły... Jestem z niego dumna, bo jak moje instynkty się pokazały same tak wiadomo chłop musi pewne rzeczy przepracować ☺️ dziś mieliśmy ćwiczenia oddechowe to też się angażował 😊 a jak na kąpaniu lalek nie mógł być to tydzień później przyjechał 15 minut wcześniej i żeby mu położna pokazała 😊
martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelka kochany mezus fajnie ze tak przezywa
no i na modzie sie zna
U nas przy cc tatus siedzi na krzeselku obok mojej glowy moze mnie trzymac za reke przez caly zabieg...po wyjeciu dziecka caly czas jest z nim jak waza mierza i myja
U nas przed cesarka rano lewatywa potem cewnik przejscie na sale porodowa,tam znieczulenie w kregoslup i wenflon do reki klada cie na stole,czekaja z 5minut az zacznie dzialac w miedzyczasie rozkladaja zaslone na wysokosci piersi i smaruja brzuch jodyna potem rachu ciachudziecko z tatusiem a mame zaszywaja ( dla mnie nieprzyjemne) przekladaja na lozko i wywoza do sali...monitoruja kilka godzin pozniej pionizacja....i przywoza dziecko do mamy przykladaja do piersi
-
Tunia76 wrote:Karmelllka a u nas nic nie dają z okazji narodzin dziecka?Karmelllka90 wrote:Nie wiem właśnie ...
https://kkr.krakow.pl/dla_rodzin/226727,1827,komunikat,krakowska_wyprawka_dla_nowo_narodzonych_krakowian_.html
Paula 90 wrote:Kupowalyscie stelaże do wanienki? Dziś jakoś się na szkole rodzenia zastanowiłam że tego potrzebuje chyba.
Nie mam miejsca gdzie to wszystko przechowywać, a ten stelaż i tak by służył krótko.
Wanienka z IKEA ma tylko 71cm długości i mieści się żeby stać na pralce, dlatego zależało mi na kompaktowej wersji
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyJa mam stelaz, sąsiadka miała dwa więc jeden mi pożyczyła ale i tak bym kupiła kompletnie się nie trzeba schylać. Jednak stół, łóżko itp nie są wygodne. Moje plecy by tego nie zniesły...
Stressant jak mąż może byc to od razu się lepiej robi.
No mój mąż jest na prawdę kochany, on się bardzo stara, widze że cała ciążę przezywa razem ze mną, a teraz już zdał sobie sprawę że maxymalnie 3 tygodnie no 3,5 maxymalnie i ona już będzie na świecie więc łapie go taki stres a jednocześnie ogromnie nie może się doczekać. Dzisiaj był zawiedziony że muszę spać na tym materacu jeszcze jedna nic bo wie jak cierpię przez to. W ciąży się w ogóle nie kłócimy, jak się raz zdenerwowałam to on mnie przepraszał i prosił żebym się nie denerwowała bo to wpływa na mała ze jeszcze jej tętno skoczy. W poniedziałek jak trafilysmy do szpitala to biedny cały dzień nic nie jadł -
Daffi na tym zdjęciu to są te kocyki mgielki na lato? Ja chyba wezmę błękitny bo jeszcze nie ma Filip nic w kolorze takiego baby blue, ale jeszcze się wstrzymam bo chce najpierw wózek na żywo zobaczyć i poza tym letni kocyk tak szybko nie będzie potrzebny więc będę polować na większą promocję niż-15% 😉.
Paula ja początkowo miałam nie brać stojaka, ale koleżanka mi mówiła że to duże ułatwienie przez pierwsze miesiące dopóki dziecko nie siada. Noi w sumie zaczelam się rozglądać za używanym stelażem, bo wtedy miałabym wolny blat w łazience i nie musiałabym lecieć z małym do pokoju na przewijak.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lili jak robisz tą listę na początku już urodzonych dzieci to możesz wpisywać ich imiona, albo chociaż czy chłopiec czy dziewczynka, na marcówkach fajnie to mają kolorkami rozróżnione. A pod spodem zliczone ile chłopców i ile dziewczynek.
Swoją drogą to duża przewaga dziewczynek na marcówkach, u nas raczej więcej chłopców.Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Daffi na tym zdjęciu to są te kocyki mgielki na lato? Ja chyba wezmę błękitny bo jeszcze nie ma Filip nic w kolorze takiego baby blue, ale jeszcze się wstrzymam bo chce najpierw wózek na żywo zobaczyć i poza tym letni kocyk tak szybko nie będzie potrzebny więc będę polować na większą promocję niż-15% 😉.
Zamówiłam w sumie w dziale II gatunek bo jak akurat kompletowałam zamówienie to zabrakło tych kocyków a w II gatunku były. W sumie to się opłaca bo ja wady na początku nie zauważyłam żadnej, potem jakoś pomyślałam że kocyk może być delikatnie niewymiarowy, co wcale w niczym nie przeszkadza a jednak dzięki temu był tańszyLolka30 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Daffi na tym zdjęciu to są te kocyki mgielki na lato? Ja chyba wezmę błękitny bo jeszcze nie ma Filip nic w kolorze takiego baby blue, ale jeszcze się wstrzymam bo chce najpierw wózek na żywo zobaczyć i poza tym letni kocyk tak szybko nie będzie potrzebny więc będę polować na większą promocję niż-15% 😉.
Paula ja początkowo miałam nie brać stojaka, ale koleżanka mi mówiła że to duże ułatwienie przez pierwsze miesiące dopóki dziecko nie siada. Noi w sumie zaczelam się rozglądać za używanym stelażem, bo wtedy miałabym wolny blat w łazience i nie musiałabym lecieć z małym do pokoju na przewijak.
a do szarego wozka kaazdy mi bedzie pasowal..Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja stelaża nie kupuje, brak miejsca żeby to przechowywać a z wanienką zawsze można sobie poradzić.
Daffi, mnie się podoba szaryKarollinax26 lubi tę wiadomość
-
stresant to u mnie podobnie, tylko bez lewatywy, dziecko na piersi przez całe szycie i po tym od razu się je dostaje. ale tutaj na płasko leżałam tylko podczas szycia - w tej drugiej sali już siedziałam, piłam litry wody i małego tuliłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 23:25
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Ja z lullalove chce dokupic kocyk ale kompletnie nie wiem na jaki sie zdecydować!! Mowie o tych dzianinowych. Musialabym wziąć jeszcze do wozka te przescieradelko podklad nieprzemakalne. Kobiety doradzcie kolor dla Filipa.
Szary, miętowy czy niebieski?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f51adbc02f4a.png
jeszcze niech ktoras przypomni haslo rabatowe:pDaffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja stelaża nie kupuje, brak miejsca żeby to przechowywać a z wanienką zawsze można sobie poradzić.
Daffi, mnie się podoba szaryKarollinax26 lubi tę wiadomość