X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    MamaAga nie chce martwić ale U Nas chyba już wszyscy dookoła przeszli jelitowke.. Nic przyjemnego... Jakiś strasznie zmutowanie mocny teraz ten wirus jest :(
    Trzymam kciuki żeby szybko minęło!
    Ja to się najbardziej obawiam tego,że jednak wraca mi problem ze skaczącym ciśnieniem...
    Niby pomiar w miarę ok jak na mnie ale cały czas czuję głowę...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A u mnie chrztem zajmuje się tatuś. Mi to zwisa i powiew. 🙈
    Daffi jak reszta nocki?? Przysnelas jeszcze? Ja jak już zasnęłam to jakieś zombie, potwory.. Co za sny.
    Taaa ja zasne ale pierdoly się ciagle śnią.. Jeszcze pies mi sie na glowe ciagle kładł.. Ogolnie miejsca w lozku mi tyle zostawili ze dupa mi zwisala..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kiwona tak jak Karmelka pisała oprócz kwasów zrób też próby watrobowe.

Daffi maj to taki komunijny miesiąc, myślisz że się uda w tym terminie?
    Moje miasto male jest. A termin komunii w naszym Sanktuarium przypada na ostatni weekend maja w tym roku na 26. Więc mam jeszcze 3 weekendy przed wolne. Msze normalnie sie odprawiaja to co im ochrzcic dziecko.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja już czuje ze moj czas jest wyliczony 😂 twardnienia brzucha męczą strasznie, wczoraj nawet poczułam z 3 skurcze takie od krzyża, zobaczymy co na to mój ginekolog 😃 coś czuje ze skończy się sciągnięciem krążka tak jak u Lili i będę siedziec jak na bombie 😜

valetta94 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po KTG z analoza, ktg cud miód normalnie wyszło. Ciekawe co tam z krwi wyjdzie i czy na pewno się nie rozmyślili. Bo ja już sapkowana siedzę zaraz mykne make- up. A mam taką zgagę że masakra 😥 mam nadzieję że moja córcia będzie miała piękne długie włosy kręcone 😜 bo tatuś miał loki jak był mały ... Haha.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona powodzenia.....

Ciekawe co u Wiewiory i Szymusia...mogla by co skrobnac przeciez ona nigdy w nocy nie spi :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kiwona - zgadza się, może coś go przerasta. Ja też nie jestem ostatnio promiennym słoneczkiem. Bliżej mi do gradowej chmury.
    Poza tym dobra kłótnia nie jest zła. Fajnie się potem można godzić 😜

Jutro pewnie wrócimy z mężem do tematu.

Kupowalyscie stelaże do wanienki? Dziś jakoś się na szkole rodzenia zastanowiłam że tego potrzebuje chyba.

ja kupiłam na olx za 40 zł :) ale ja muszę bo nie będę na ziemi trzymać wanienki a w łazience nie mam miejsca

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja z lullalove chce dokupic kocyk ale kompletnie nie wiem na jaki sie zdecydować!! Mowie o tych dzianinowych. Musialabym wziąć jeszcze do wozka te przescieradelko podklad nieprzemakalne. Kobiety doradzcie kolor dla Filipa.
    Szary, miętowy czy niebieski?

jeszcze niech ktoras przypomni haslo rabatowe:p

Daffi ja mam beżowy wózek to wzięłam beżowy i niebieski kocyk :)

hasło już widzę masz ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam stelaz, sąsiadka miała dwa więc jeden mi pożyczyła ale i tak bym kupiła kompletnie się nie trzeba schylać. Jednak stół, łóżko itp nie są wygodne. Moje plecy by tego nie zniesły...

Stressant jak mąż może byc to od razu się lepiej robi.
    No mój mąż jest na prawdę kochany, on się bardzo stara, widze że cała ciążę przezywa razem ze mną, a teraz już zdał sobie sprawę że maxymalnie 3 tygodnie no 3,5 maxymalnie i ona już będzie na świecie więc łapie go taki stres a jednocześnie ogromnie nie może się doczekać. Dzisiaj był zawiedziony że muszę spać na tym materacu jeszcze jedna nic bo wie jak cierpię przez to. W ciąży się w ogóle nie kłócimy, jak się raz zdenerwowałam to on mnie przepraszał i prosił żebym się nie denerwowała bo to wpływa na mała ze jeszcze jej tętno skoczy. W poniedziałek jak trafilysmy do szpitala to biedny cały dzień nic nie jadł

facet na medal :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dlaczego budzą o 5:00 na pobranie krwi 😤😤 doktorka mówiła, że o 6:00 mają pobrać żeby wyniki były na obchód. Ja pierdziele. I już nie zasnę bo nie moge się ułożyć.

Ale szczerze powiem bardzo mi się podoba praca położnych w takim szpitalu położniczym.

Ja już mam wszystkie badania porobione nawet dwa razy :p ale myślę że jeszcze za tydzień w sobotę zrobię przed samym porodem, wszystko co możliwe.

a o 6 nie ma zmiany? może pobierają o 5, żeby zdążyć

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    :*
    Nam było nie poręcznie z dwiema torbami, dyndały mężowi przez ramię jak biegł na porodówkę za mną w stresie do tego siatka z żarciem.. Większość dziewczyn, które jechały na porodówkę miały walizki na kółkach te wielkie i super poręcznie im było. Mąż ciągnął, jedną rękę miał wolną.
    Ja mam spakowaną jedną małą torbę i zmieściłam w niej rzeczy i dla siebie i dla małej :D Wyszłam z założenia, że jak czegoś będzie brakowało to mąż przywiezie mi to w maksymalnie godzinę. :)

valetta94 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie dzisiaj obniżenie nastroju. Jestem zmęczona ciążą, nie jestem w stanie sobie wyobrazić że tam jest dzidziuś. Jakieś osłabienie instynktu czy co? Może to ta pogoda. Albo fakt że zaczynam zdawać sobie sprawę że to już tak blisko i po ludzku się boję. Nie porodu. Ale całego macierzyństwa.
    Muszę się pozbierać.

Dobre wieści są takie że cukry mi się pięknie normują. Mam coraz niższy cukier rano.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    MamaAga nie chce martwić ale U Nas chyba już wszyscy dookoła przeszli jelitowke.. Nic przyjemnego... Jakiś strasznie zmutowanie mocny teraz ten wirus jest :(
    Trzymam kciuki żeby szybko minęło!

mnie też się wydaje, ze to jelitówka, ja miałam w zeszłym tygodniu takie dwa słabe dni... byłam słaba, rzygałam, mdliło mnie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie też się wydaje, ze to jelitówka, ja miałam w zeszłym tygodniu takie dwa słabe dni... byłam słaba, rzygałam, mdliło mnie...
    mowilam Ci Fasolka ze to byl wirus ...a nie stan ciazowy :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zostaje mi dokładnie miesiąc do PTP. Czyli zaczynam 9 miesiąc. Podobno 9 miesiąc ciąży trwa 78452695 dni.

Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzień dobry, u mnie dzisiaj obniżenie nastroju. Jestem zmęczona ciążą, nie jestem w stanie sobie wyobrazić że tam jest dzidziuś. Jakieś osłabienie instynktu czy co? Może to ta pogoda. Albo fakt że zaczynam zdawać sobie sprawę że to już tak blisko i po ludzku się boję. Nie porodu. Ale całego macierzyństwa.
    Muszę się pozbierać.

Dobre wieści są takie że cukry mi się pięknie normują. Mam coraz niższy cukier rano.

a ja zwykle rano się zastanawiam czy jestem w ciąży... rano jakoś brzucha nie czuję, jest miękki i czekam aż się Młody ruszy i da cynk, że wstał...

Paula pogoda do bani- przynajmniej u nas... może dlatego masz spadek formy.

U mnie też cukry ok- dziś 83 :)

Może spraw sobie jakaś przyjemność :) ja idę dziś na masaż i na zabieg na twarz :) pelen relaks!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nie chce mi sie ale ide kibel wyszorowac, ogarnac dom i przygotowac posciel. Wnusia zazyczyla sobie babcie na noc wiec dzis mama przychodzi na nocke do nas :)

Fasolka - tez zawsze rano czekam zeby sie ruszyla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 08:01

Fasolka77 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moje miasto male jest. A termin komunii w naszym Sanktuarium przypada na ostatni weekend maja w tym roku na 26. Więc mam jeszcze 3 weekendy przed wolne. Msze normalnie sie odprawiaja to co im ochrzcic dziecko.
    Lolka to nie tak jak u Nas!! Hihi
    U mnie knajpa osiedlowa jest rezerwowana na komunie 2 lata przed komunia.. W całym Wrocku maj to knajpy zajęte... Masz rację. Ja ostatnia komunie robiłam w domu z cateringiem i animatork i jestem zachwycona takim obrotem sprawy. Szczególnie finansowo ;)

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja planuje chrzcić całą trójkę razem za jakiś czas :P

Mama36, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mowilam Ci Fasolka ze to byl wirus ...a nie stan ciazowy :)

tak, pamiętam :) ciekawe gdzie załapałam bo nikt wokół nie miał :) ale jeszcze przed ciążą miałam taką samą akcję... więc to na pewno wirus ;), chyba nie są groźne takie akcje, nie? dla dzidzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ