X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam powtarzane HIV, toxoplasmoze i te badania które na początku ciazy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wiewiórka za chwilkę na pewno wszystko się unormuje i pokarm i oddech synka :) Potrzebujecie trochę czasu na zmianę ;-)

Mama, Lolka, Fasolka ja chętnie ze spotkania alkoholowego skorzystam :D Zresztą po takim detoksie to chyba każda by skorzystała, hahaha :D

Ja dziś w nocy też przeszłam burzę z M :(. Chrapie z dnia na dzień bardziej i bardziej, ja już nie mogę spać przy tym, chodzę wściekła jak osa w ciągu dnia nie mogę odespać, bo zawsze są jakieś ważniejsze rzeczy do zrobienia. W końcu o 00:00 przebrała się miarka i wyrzuciłam go z łóżka. Powiedziałam, że skoro nie potrafi pójść do lekarza i dać sobie pomóc to zachowuje się jak samolub a ja muszę nareszcie się wyspać. Wiecie co ja patrzę a on zaczyna się ubierać, chyba chciał jechać do pracy spać, ale chyba się skapnął, że na tym etapie ciąży nie powinien mnie samej zostawiać :D Położył się w kuchni na podłodze i tam przespał noc. Ja ledwo dziś patrzę na oczy. Już nie wiem co robić żeby dał sobie pomóc.

no to jesteśmy umówione!!! mam nadzieję, że jeszcze w tym roku! :)

Natalia mój też chrapie.. ale ja się zwykle kładę wcześniej spać i zasypiam to nie słyszę już potem. Wczoraj położyliśmy się razem i niestety miałam problem... ale był bardzo zmęczony bo teraz wstaje o 5 żeby być w Wawie przed 8... i zaskoczył mnie bo powiedział, ze wczoraj ja chrapała... cholera ja nie chrapię!!! no szok! poprosiłam go , żeby nagrał mnie następnym razem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jutro zostaje mi dokładnie miesiąc do PTP. Czyli zaczynam 9 miesiąc. Podobno 9 miesiąc ciąży trwa 78452695 dni.
    Zdecydowanie trwa tak długo! A szczególnie jak minie termin a nic się nie dzieje! To wtedy każdy dzień po trwa: 78452695 i masz wrażenie, że już nigdy nie urodzisz! :D

espoir, Paula 90 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Laski, miałyście robione drugi raz HIV ?

A jak jest z tym KTG ? Może być przy tym partner ?

ja nie miałam, w sumie nie wiem czy będę musiała robić drugi raz...
    jasne Karola, że przy KTG możesz mieć koło siebie drugą osobę :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mysle ze teraz takie niegrozne wirusy jak jelitowka czy przeziebienie nie zrobia zadnej krzywdy malenstwu

z tym brzuchem i zastanawianiem sie czy jestem w ciazy, tez tak mam.......nawet dzis rano jak wstalam to brzuch o polowe mniejszy, az sie za niego zlapalam czy tam wogole jest....mlody od rana sie 2 razy przeciagnal i to wszystko

ale sluchajcie zeszla mi opuchlizna z rak......od 3 dni mam normalne rece :) tak sie ciesze bo juz nie bylam w stanie robic nimi (jedynie przywalic komus:)

myslicie ze to jest spowodowane np. obnizeniem brzucha albo jakims przemieszczeniem malego ...i macica nie ucisak juz na zyly i rece nie puchna?
    nie doszukuje sie w tym zlego objawu, ciesze sie ze nie puchna.....ale czy to normalne? przed smiercia podobno sie czlowiekowi poprawia :)

myślę, że tak Stresant, dzieci coraz większe to uciskają to i owo... ja dopiero wieczorem mam większy brzuch i duszności... może powinnam leżeć cały dzień, żeby i te dolegliwości zniwelować skoro po nocy czuję się jakbym nie była w ciąży

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatalkaTosia.. No spotkanie z wózkami to już musimy uskutecznic.. A potem jakieś bez hihi.. Za to z drineczkami. :)

Fasolka77, stresant, Natalia-tosia, Lolka30, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja też nie miałam drugi raz, następną wizytę mam 25 marca(38 tc) jeśli dotrwam, więc wątpię że mi zleci.

Pytam, bo M ma w planach zawitać ;)

Fasolka77, Menka888, Tunia76 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj mnie teściowa zaginęła

będziesz jej szukać Mycha? ;)

Lolka30, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Tak ja dostałam teraz skierowanie (tzn. Kartkę xd) i mam powtórzyć hiv hcv i wr, mój gin mówi że to bez sensu ale teraz są takie wytyczne że trzeba na koniec ciąży powtarzać.

A ktg pytasz takie normalne czy przed porodem? Bo na takim normalnym badaniu to na pewno może być no bo co to komu przeszkadza. A na sali przedporodowej to wiem ze u nas w szpitalu nie może bo na przedporodowej leży kilka pań i nie każda chce obcego faceta koło siebie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha pierdu pierdu.......ja juz dawno przestalam w takie glupoty wierzyc...jedyne co wierze ...no trudno to wiara nazwac ale interesuje sie tym, podziwiam i wlasciwie niedowierzam jak to moze byc......mianowicie wplyw ziemi, faz ksiezyca oddzialywania na nasze zycie........tak samo jak znaki zodiaku...

niby takie nic, glupoty, wrozenie z fusow, ale znam X ludzi urodzonych w danym czasie o identycznych charakterach a pochadzace z roznych srodowisk inaczej wychowywanych itp...czyli jakas inna sila ich uksztaltowala.....

albo jak potrafia rosliny w roznej fazie ksiezyca rosnac albo nie rosnac......ciekawe to jest......

martusiawp lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a ja sie zaraz ubieram i w miasto.... zamierzam kupic 50 bratkow w Leroyu i sadzic jutro zeby jeszcze przed porodem zdazyc......bo po porodzie to sie do ogrodka szybko nie dostane

35 tydzien sie skonczyl wczora nie urodzilam, wiec moge biegac, bo juz sie nie boje :)
    Franczesko zmniejszyl troche swoja aktywnosc i ogranicza sie ona tylko do przeciagania i czkawki, ale to juz chyba normalne na tym etapie, ze nie bedzie fikal calymi dniami...tylko ladnie spal...juz sie uczy jak to bedzie po porodzie wygladac :)

Karmelka tez sie ciesze ze maz przy porodzie ze mna jest, chociaz pierwszy raz go nie poznalam :) jeszcze pitoma z lekow lezac juz na stole operacyjnym...... myslalam ze to lekarz i "dzien dobry" powiedzialam :) przygladam sie potem a on w zielonym ubraniu z czapka na wlosach normalnie jak lekarze ubrany :) smieje sie jak gupi do sera :)

bo jak podawaja znieczulenie i przygotowuja do CC to meza nie ma na sali, on sie w tym czasie przebiera.......dopiero wchodzi przed samym cieciem........
    Też mam w planach siać wszystko na początku kwietnia jeśli nie urodzę do tego czasu :D Później będę miała na czym gotować zupki dla Bianki ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby nie piszcie tyle, bo tylka nie rusze z domu a sklepy czekaja :)

martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jutro zostaje mi dokładnie miesiąc do PTP. Czyli zaczynam 9 miesiąc. Podobno 9 miesiąc ciąży trwa 78452695 dni.

Oj tak... ja mam 27 dni do PTP i ostatnie 3 dni trwały właśnie 162738 dni! A jeszcze jak widzę w tej aplikacji, że jeden dzień to tylko 0,4% to mnie nerwica bierze...

A ja się tak ostatnio chwaliłam cukrami a drugi dzień z rzędu na czczo mam 92. Muszę coś dzisiaj innego zjeść na ostatnia przekąskę, a tak dlugonjaflam jogurt naturalny i było świetnie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 15 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja miałam drugi raz HIV, nic się nie zmieniło ;-)
    Co do KTG u nas może być partner, ale zastanawiam się po co :D To jest jak dla mnie strasznie nudne badanie :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Też mam w planach siać wszystko na początku kwietnia jeśli nie urodzę do tego czasu :D Później będę miała na czym gotować zupki dla Bianki ;-)
    do warzywniaka juz mam nasionka kupione...kupuje zawsze w Lidlu wiesz "niemieckie 3 razy lepsze" :) z wysadzeniem czekam az nie bedzie przymrozkow....ale to 5 minut roboty to pol biedy......

ale te bratki jak zasadze teraz to do czerwca mam spokoj z grzadkami, bo beda kwitly ...a w czerwcu juz bede bardioej ogarnieta to cynie i astry dosadze i do jesienie spokoj bedzie....

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Tak ja dostałam teraz skierowanie (tzn. Kartkę xd) i mam powtórzyć hiv hcv i wr, mój gin mówi że to bez sensu ale teraz są takie wytyczne że trzeba na koniec ciąży powtarzać.

A ktg pytasz takie normalne czy przed porodem? Bo na takim normalnym badaniu to na pewno może być no bo co to komu przeszkadza. A na sali przedporodowej to wiem ze u nas w szpitalu nie może bo na przedporodowej leży kilka pań i nie każda chce obcego faceta koło siebie

Na takim teraz :) planuję zapisać się na wtorek, o ile się tam oddzwonię.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 15 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boże... Przepraszam.. Ale nie wiem czy bardziej się śmiać.. Czy jemu współczuć czy Tobie!!!! ;D
    Jak na razie wygrałas dzień hahaha
    A ja się czuję ja zombeeee :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myśle że bez problemu :) tylko faktycznie to jest dość nudne badanie :D chociaż ja leżę i całe pół godziny się gapie co tam wyskakuje xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 15 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola HIV nie mialam drugi raz , ale po co jak za pierwszym wyszlo ok?

Natalia reklamuja w TV jakies tabletki na chrapanie moze by mu podac cos?
    Bierze jakieś krople, ale to już przestaje pomagać. Ja wiem, że to jest przez nadwagę, ale on ma to w D*** i twierdzi, że uwielbia jeść i nie da rady nic z tym zrobić :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka to nie tak jak u Nas!! Hihi
    U mnie knajpa osiedlowa jest rezerwowana na komunie 2 lata przed komunia.. W całym Wrocku maj to knajpy zajęte... Masz rację. Ja ostatnia komunie robiłam w domu z cateringiem i animatork i jestem zachwycona takim obrotem sprawy. Szczególnie finansowo ;)
    Ja nawet nie planuje chrztu we Wrocławiu hihi. I tak cała rodzina jest w kotlinie kłodzkiej więc korzystniej jak my tam pojedziemy niż wszystkich ściągać do Wro. I ceny lokali też niższe.

Natalia-tosia, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ