Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:super Valetta! odpoczywaj
poważnie lepiej wziąć jedną dużą walizę zamiast dwóch? hmmm
dzięki za rekomendację pianki- mam taką samą
:*
Nam było nie poręcznie z dwiema torbami, dyndały mężowi przez ramię jak biegł na porodówkę za mną w stresie do tego siatka z żarciem.. Większość dziewczyn, które jechały na porodówkę miały walizki na kółkach te wielkie i super poręcznie im było. Mąż ciągnął, jedną rękę miał wolną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:14
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewióreczka wrote:Malutki dalej na neonatologii, dalej problem z plucami. Już mieli robić rentgen płuc, ale troszkę się wyniki poprawily. Już nie leży pod maską z tlenem tylko ma jakieś małe dwie zatyczki, które wdmuchują mu powietrze. A niby kurcze ciąża prawie donoszona i sterydy były podane.
Jestem dobrej myśli. Ile mogę, odciągam dla niego mleko. Ilości takie co kot naplakal, ale dobre i to. Nie dam się, pobudzam laktacje jak się da, mimo że po cesarce trudniej, tym bardziej, że dzidzi nie mam ze sobą.
Brzuch śmiesznie płaski. Boli jak cholera, ale da się przeżyć, no bo co zrobićDopiero po 12 h będę mogła usiąść i odłącza cewnik, a po 24 h dostanę suchara i kleik - nie pogardzę nawet tym
póki co mogę pić wodę tylko.
Szpital w Poznaniu - rewelacja. Przemiłe położne. Podczas CC cały czas mi tłumaczyli, co będę czuła i dlaczego, co teraz robią.
Laktator idzie u mnie w ruch, polecam przy problemach z pokarmem. Można też popodduszać cycki i ściągać strzykawką pokarm, też fajna metoda.
Dziś będę spać jak zabita..Niestety z powodu grypy odwiedziny od 15 do 19...Ale może jakoś zagadam, żeby mógł mąż wpaść trochę wcześniej.
Nie wiem czy pisałam, mój M nie zdążył dotrzeć na cesarkęTo było tak spontaniczne, że kazalam mu wczoraj wracać do Głogowa i iść do roboty
Wiewiórka! jest lepiej a to najważniejsze! Maluszek na pewno sam sobie za chwilkę poradzi z oddychaniem! Trzymam za Was kciuki, za laktację, spokojny sen, odpoczynek. Śpij dobrze!Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
valetta94 wrote::*
Nam było nie poręcznie z dwiema torbami, dyndały mężowi przez ramię jak biegł na porodówkę za mną w stresie do tego siatka z żarciem.. Większość dziewczyn, które jechały na porodówkę miały walizki na kółkach te wielkie i super mąż bo ciągnął, jedną rękę miał wolną.
no to chyba się przepakuję.. pod łóżkiem w sumie jest sporo miejsca na dużą walizęFasolka77
-
Nie martw sie Wiewióreczko ilością mleka, Szymek teraz go potrzebuje naprawdę odrobinę, a jak się przyssa w koncu do Ciebie to Ci rozchula laktację
.
Odpoczywajcie oboje, niech Ci się przyśnią te rarytasy, które jutro dostaniesz hihi :*.
Jesteście pod dobrą opieką na pewno.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Dziewczyny potwierdzam- pianka ginexid hest rewelacyjna! Kto jeszcze nie ma niech kupuje
Wiewioreczka wszystko bedzie dobrze :* maluch nabierze sil, ty sie zregenerujesz i za chwilke mleko poplynie strumieniem
Ja w pierwszych dobach jakies kropelki laktatorem wyduszalam, ale walczyłam, wiadomo, ze teoche trudniej jak malucha nie ma obok ale jednak soe udało! U was tez bedzie oki. Trzymajcie sie dzielnie :*Fasolka77, valetta94, Wiewióreczka, Misiabella, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
Fasolka lody są dobre na wszystko, może i ja zaraz sięgnę do zamrażalnika. A Paula pewnie ma masaż prostaglandynami
.
Ja jestem spakowana do walizki na kółkach, tak nam polecala polozna ze SR, która pracuje na porodówce. Z tą torbą sie jednak przeważnie trochę wędruje z miejsca na miejsce, na kólkach jest zdecydowanie wygodniej.valetta94, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Fasolka lody są dobre na wszystko, może i ja zaraz sięgnę do zamrażalnika. A Paula pewnie ma masaż prostaglandynami
.
Ja jestem spakowana do walizki na kółkach, tak nam polecala polozna ze SR, która pracuje na porodówce. Z tą torbą sie jednak przeważnie trochę wędruje z miejsca na miejsce, na kólkach jest zdecydowanie wygodniej.
no własnie ja nie mam lodów w zamrażalce..K. padł po pracy i śpi ... chyba nie zjem
w sumie nie wiem czemu pakujemy się do dwóch toreb... hmmmm faktycznie jedna wielka walizka będzie lepszaFasolka77
-
nick nieaktualnyHej, jestem Dziewczyny.
Po pierwsze i najważniejsze:
🐿️ GRATULACJE !
Mnie mój dostawca prostaglandyn wkurwił o pojechałam sama na szkole rodzenia. Kąpaliśmy lalkę przez 2,5h. Było fajnie.
Ja mam nawyki po siostrze, ale nauczyłam się nowości bo przez 12 lat się pozmieniało (na przykład nie podnosimy pupy za nogi przy zmianie pieluszki).
Kupiłam sobie bezalkoholowego Heinekena bo mnie normalnie z półki wołał.
Ignas w trakcie SR dostał czkawki stulecia i czkał przez 10 minut.
Byłam w Aldi, kupiłam karty kontrastowe za 9,99zl. Całkiem fajne.
Idę się myć i zaraz będę Was nadrabiać.
Ale mnie przed chwilą skurcz chwycił. Pierwszy dzisiaj. Albo może drugi 🤔 Ale zdecydowanie bolesny. -
Paula 90 wrote:Hej, jestem Dziewczyny.
Po pierwsze i najważniejsze:
🐿️ GRATULACJE !
Mnie mój dostawca prostaglandyn wkurwił o pojechałam sama na szkole rodzenia. Kąpaliśmy lalkę przez 2,5h. Było fajnie.
Ja mam nawyki po siostrze, ale nauczyłam się nowości bo przez 12 lat się pozmieniało (na przykład nie podnosimy pupy za nogi przy zmianie pieluszki).
Kupiłam sobie bezalkoholowego Heinekena bo mnie normalnie z półki wołał.
Ignas w trakcie SR dostał czkawki stulecia i czkał przez 10 minut.
Byłam w Aldi, kupiłam karty kontrastowe za 9,99zl. Całkiem fajne.
Idę się myć i zaraz będę Was nadrabiać.
Ale mnie przed chwilą skurcz chwycił. Pierwszy dzisiaj. Albo może drugi 🤔 Ale zdecydowanie bolesny.
a o co ten wkurw Paula? mówisz, że w Adlim są karty- zaglądnę jutroFasolka77
-
Wiewiorka i tak jestes dobra ze po cc juz masz mleko ...ja mialam 2x cc i na mleko 2dni czekalam do tego czasu dzieci wode z cukrem dostawaly.....na poczatek to 5-10ML wystarczy polozna na pewno powie Ci ile trzeba zebys za duzo nie sciagala......Szymus da rade musi oddech wyrownac czasami tak jest ze plucka nierownomiernie nabieraja powietrza i dlatego musza rurkami tlen tloczyc....ale nauczy sie chlopak raz dwa
Kolejny tatus co na porod nie zdazyl -
Daffi wrote:Hahha.. Moja moze przejsc sama siebie wiec musze uważać.. 30 lat temu rodzila ostatni raz ale na pewno wciskalaby mi ze cos robie nie tak i należy inaczej bo ona to czytała i tamto albo w tv tak mówili.. I tak w kolko.. A najbardziej wkur.. Mnie jej porównywanie do kogo dziecko podobne.. I choc nie znam osoby ktora patrząc na mnie i Jule powiedzialaby ze do M tak ona uważa ze my jestesmy kompletnie różne. I Fifi na pewno bedzie caly tata..
Mam nadzieje ze los sprawi ze bedzie inaczej tak na złość jej.
Moja to ekspertka w każdej dziedzinie.Daffi, Nowakowa92 lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o paste z fluorem dla malucha to ja na poczatku uzywalam troche, raz na kilka dni, a potem zrezygnowalam calkowicie. Bedzie uzywal jak bedzie mial zeby stale. Poki co ma piekne zdrowe zabki bez prochnicy. Mysle ze to zasluga tego, ze nie je slodyczy, tylko same owoce, jak cos pieczemy ciasta ciastka czy cos to dodajemy wlasnie owoce, z rzadka suszone, ale nie te dwutlenkiem siarki, ale nie dodajemy cukru. Ja sama nie wypbrazam sobie np. nalesnikow z ciastem z dodatkiem cukru. Dla mnie sa juz za slodkie.Tylko na urodzinach u rowiesnikow michalek je wszystko, jak inni. W przedszkolu ma diete bezcukrowa i bezglutenowa, w domu je gluten raz na kilka dni, ale w postaci maki orkiszowej i innych rodzajow glutenu, ktore wystepuja w innych znozach niz pszenica. Jest to podyktowane jego nietolerancjami pokarmowymi, ale zgodne tez z moimi przekonaniami. Jak michalek je np. Tort na takiej imprezie to dostaje takiej alergii kontaktowej wokol ust, ale raz na jakis czas mu nie wyrzadzi to krzywdy, a nie chce by czul sie wykluczony. Ale nic tak nie chroni zabkow jak ograniczanie slodyczy moim zdaniem. A na fluor przyjdzie czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 21:00
-
Aga2606 wrote:Ja tez! I chodzę na cudowna dynamiczna jogę dla ciężarnych- tylko w 22 wiec pewnie ci nie po drodze:)
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:a o co ten wkurw Paula? mówisz, że w Adlim są karty- zaglądnę jutro
A wstał już z muchami w nosie. I do mnie że to w ogóle idiotyzm na sr iść uczyć się na lalce kapania. Kiedyś tego nie było i bla bla bla.
Ja stanęłam w obronie SR jak w obronie konstytucji, dodaj do tego hormony i się zaczęło.
Od słowa do słowa powiedział że on nigdzie nie idzie, ja mu na to żeby w takim razie z całym szacunkiem spierdalal.
Bardzo fajne te karty. Były już tylko trzy paczki więc obstawiam że to jakaś stara promocja. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny które chcą jogi ciężarnych. Jest kanał na YouTube Małgosi Mostowskiej, która prowadzi go od lat i prawie rok temu urodziła córeczkę. Nagrywała sesje dla ciężarnych. Wg mnie nie ma lepszych w internecie
https://www.youtube.com/playlist?list=PLAU4WUkbbzhoOjKqUjylBNXIIXoVf4OMXLolka30 lubi tę wiadomość