X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    super Valetta! odpoczywaj :)
    poważnie lepiej wziąć jedną dużą walizę zamiast dwóch? hmmm
    dzięki za rekomendację pianki- mam taką samą :)

:*
    Nam było nie poręcznie z dwiema torbami, dyndały mężowi przez ramię jak biegł na porodówkę za mną w stresie do tego siatka z żarciem.. Większość dziewczyn, które jechały na porodówkę miały walizki na kółkach te wielkie i super poręcznie im było. Mąż ciągnął, jedną rękę miał wolną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:14

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mama18!!! to samo zdjęcie miałam wstawić!!!! oszolomiony.gif

a tak a propos.. to ja się do Wrocka na pewno wybiorę! :) i mam nadzieję, ze znajdziecie czas!
    O tototo, właśnie ten sajz miałam na myśli :D :D :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Malutki dalej na neonatologii, dalej problem z plucami. Już mieli robić rentgen płuc, ale troszkę się wyniki poprawily. Już nie leży pod maską z tlenem tylko ma jakieś małe dwie zatyczki, które wdmuchują mu powietrze. A niby kurcze ciąża prawie donoszona i sterydy były podane.

Jestem dobrej myśli. Ile mogę, odciągam dla niego mleko. Ilości takie co kot naplakal, ale dobre i to. Nie dam się, pobudzam laktacje jak się da, mimo że po cesarce trudniej, tym bardziej, że dzidzi nie mam ze sobą.

Brzuch śmiesznie płaski. Boli jak cholera, ale da się przeżyć, no bo co zrobić ;) Dopiero po 12 h będę mogła usiąść i odłącza cewnik, a po 24 h dostanę suchara i kleik - nie pogardzę nawet tym ;) póki co mogę pić wodę tylko.

Szpital w Poznaniu - rewelacja. Przemiłe położne. Podczas CC cały czas mi tłumaczyli, co będę czuła i dlaczego, co teraz robią.

Laktator idzie u mnie w ruch, polecam przy problemach z pokarmem. Można też popodduszać cycki i ściągać strzykawką pokarm, też fajna metoda.

Dziś będę spać jak zabita..Niestety z powodu grypy odwiedziny od 15 do 19...Ale może jakoś zagadam, żeby mógł mąż wpaść trochę wcześniej.

Nie wiem czy pisałam, mój M nie zdążył dotrzeć na cesarkę ;) To było tak spontaniczne, że kazalam mu wczoraj wracać do Głogowa i iść do roboty ;)

Wiewiórka! jest lepiej a to najważniejsze! Maluszek na pewno sam sobie za chwilkę poradzi z oddychaniem! Trzymam za Was kciuki, za laktację, spokojny sen, odpoczynek. Śpij dobrze!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    :*
    Nam było nie poręcznie z dwiema torbami, dyndały mężowi przez ramię jak biegł na porodówkę za mną w stresie do tego siatka z żarciem.. Większość dziewczyn, które jechały na porodówkę miały walizki na kółkach te wielkie i super mąż bo ciągnął, jedną rękę miał wolną.

no to chyba się przepakuję.. pod łóżkiem w sumie jest sporo miejsca na dużą walizę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie Wiewióreczko ilością mleka, Szymek teraz go potrzebuje naprawdę odrobinę, a jak się przyssa w koncu do Ciebie to Ci rozchula laktację :).
    Odpoczywajcie oboje, niech Ci się przyśnią te rarytasy, które jutro dostaniesz hihi :*.
    Jesteście pod dobrą opieką na pewno.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczko ode mnie też ogromne gratulacje!!
    Myślę, że dnia na dzień będziesz coraz mocniejsza, a Twój Synek przy Tobie najbardziej Ci doda sił!!

age.png
    age.png
  • india Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potwierdzam- pianka ginexid hest rewelacyjna! Kto jeszcze nie ma niech kupuje ;)

Wiewioreczka wszystko bedzie dobrze :* maluch nabierze sil, ty sie zregenerujesz i za chwilke mleko poplynie strumieniem ;)
    Ja w pierwszych dobach jakies kropelki laktatorem wyduszalam, ale walczyłam, wiadomo, ze teoche trudniej jak malucha nie ma obok ale jednak soe udało! U was tez bedzie oki. Trzymajcie sie dzielnie :*

Fasolka77, valetta94, Wiewióreczka, Misiabella, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka lody są dobre na wszystko, może i ja zaraz sięgnę do zamrażalnika. A Paula pewnie ma masaż prostaglandynami :D.

Ja jestem spakowana do walizki na kółkach, tak nam polecala polozna ze SR, która pracuje na porodówce. Z tą torbą sie jednak przeważnie trochę wędruje z miejsca na miejsce, na kólkach jest zdecydowanie wygodniej.

valetta94, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka lody są dobre na wszystko, może i ja zaraz sięgnę do zamrażalnika. A Paula pewnie ma masaż prostaglandynami :D.

Ja jestem spakowana do walizki na kółkach, tak nam polecala polozna ze SR, która pracuje na porodówce. Z tą torbą sie jednak przeważnie trochę wędruje z miejsca na miejsce, na kólkach jest zdecydowanie wygodniej.

no własnie ja nie mam lodów w zamrażalce.. :( K. padł po pracy i śpi ... chyba nie zjem :(

w sumie nie wiem czemu pakujemy się do dwóch toreb... hmmmm faktycznie jedna wielka walizka będzie lepsza :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, Wasz synek jest tak samo dzielny jak jego mama! 😘
    Daj nam znać jutro jak się będziesz czuła i jak się ma Szymcio ❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem Dziewczyny.

Po pierwsze i najważniejsze:
    🐿️ GRATULACJE !

Mnie mój dostawca prostaglandyn wkurwił o pojechałam sama na szkole rodzenia. Kąpaliśmy lalkę przez 2,5h. Było fajnie.
    Ja mam nawyki po siostrze, ale nauczyłam się nowości bo przez 12 lat się pozmieniało (na przykład nie podnosimy pupy za nogi przy zmianie pieluszki).

Kupiłam sobie bezalkoholowego Heinekena bo mnie normalnie z półki wołał.
    Ignas w trakcie SR dostał czkawki stulecia i czkał przez 10 minut.
    Byłam w Aldi, kupiłam karty kontrastowe za 9,99zl. Całkiem fajne.

Idę się myć i zaraz będę Was nadrabiać.

Ale mnie przed chwilą skurcz chwycił. Pierwszy dzisiaj. Albo może drugi 🤔 Ale zdecydowanie bolesny.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej, jestem Dziewczyny.

Po pierwsze i najważniejsze:
    🐿️ GRATULACJE !

Mnie mój dostawca prostaglandyn wkurwił o pojechałam sama na szkole rodzenia. Kąpaliśmy lalkę przez 2,5h. Było fajnie.
    Ja mam nawyki po siostrze, ale nauczyłam się nowości bo przez 12 lat się pozmieniało (na przykład nie podnosimy pupy za nogi przy zmianie pieluszki).

Kupiłam sobie bezalkoholowego Heinekena bo mnie normalnie z półki wołał.
    Ignas w trakcie SR dostał czkawki stulecia i czkał przez 10 minut.
    Byłam w Aldi, kupiłam karty kontrastowe za 9,99zl. Całkiem fajne.

Idę się myć i zaraz będę Was nadrabiać.

Ale mnie przed chwilą skurcz chwycił. Pierwszy dzisiaj. Albo może drugi 🤔 Ale zdecydowanie bolesny.

a o co ten wkurw Paula? mówisz, że w Adlim są karty- zaglądnę jutro :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka i tak jestes dobra ze po cc juz masz mleko ...ja mialam 2x cc i na mleko 2dni czekalam do tego czasu dzieci wode z cukrem dostawaly.....na poczatek to 5-10ML wystarczy polozna na pewno powie Ci ile trzeba zebys za duzo nie sciagala......Szymus da rade musi oddech wyrownac czasami tak jest ze plucka nierownomiernie nabieraja powietrza i dlatego musza rurkami tlen tloczyc....ale nauczy sie chlopak raz dwa :)

Kolejny tatus co na porod nie zdazyl ;)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Hahha.. Moja moze przejsc sama siebie wiec musze uważać.. 30 lat temu rodzila ostatni raz ale na pewno wciskalaby mi ze cos robie nie tak i należy inaczej bo ona to czytała i tamto albo w tv tak mówili.. I tak w kolko.. A najbardziej wkur.. Mnie jej porównywanie do kogo dziecko podobne.. I choc nie znam osoby ktora patrząc na mnie i Jule powiedzialaby ze do M tak ona uważa ze my jestesmy kompletnie różne. I Fifi na pewno bedzie caly tata..
    Mam nadzieje ze los sprawi ze bedzie inaczej tak na złość jej.
    O jakbym o swojej teściowej czytała.
    Moja to ekspertka w każdej dziedzinie.

Daffi, Nowakowa92 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka wielkie gratulacje 😁 dużo zdrówka dla Szymka 😘 jeszcze chwilka i będzie go tulic-zazdro 😍

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o paste z fluorem dla malucha to ja na poczatku uzywalam troche, raz na kilka dni, a potem zrezygnowalam calkowicie. Bedzie uzywal jak bedzie mial zeby stale. Poki co ma piekne zdrowe zabki bez prochnicy. Mysle ze to zasluga tego, ze nie je slodyczy, tylko same owoce, jak cos pieczemy ciasta ciastka czy cos to dodajemy wlasnie owoce, z rzadka suszone, ale nie te dwutlenkiem siarki, ale nie dodajemy cukru. Ja sama nie wypbrazam sobie np. nalesnikow z ciastem z dodatkiem cukru. Dla mnie sa juz za slodkie.Tylko na urodzinach u rowiesnikow michalek je wszystko, jak inni. W przedszkolu ma diete bezcukrowa i bezglutenowa, w domu je gluten raz na kilka dni, ale w postaci maki orkiszowej i innych rodzajow glutenu, ktore wystepuja w innych znozach niz pszenica. Jest to podyktowane jego nietolerancjami pokarmowymi, ale zgodne tez z moimi przekonaniami. Jak michalek je np. Tort na takiej imprezie to dostaje takiej alergii kontaktowej wokol ust, ale raz na jakis czas mu nie wyrzadzi to krzywdy, a nie chce by czul sie wykluczony. Ale nic tak nie chroni zabkow jak ograniczanie slodyczy moim zdaniem. A na fluor przyjdzie czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 21:00

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ja tez! I chodzę na cudowna dynamiczna jogę dla ciężarnych- tylko w 22 wiec pewnie ci nie po drodze:)
    Buu brakuje mi tu kogos z kim bym mogla chodzic na jakies ceiczenia. Maz jest mym partnerem w boju, ale jak bedzie malutka to trzeba bedzie sie zmieniac. Samemu mniejsza mottwacja

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a o co ten wkurw Paula? mówisz, że w Adlim są karty- zaglądnę jutro :)

A wstał już z muchami w nosie. I do mnie że to w ogóle idiotyzm na sr iść uczyć się na lalce kapania. Kiedyś tego nie było i bla bla bla.
    Ja stanęłam w obronie SR jak w obronie konstytucji, dodaj do tego hormony i się zaczęło.
    Od słowa do słowa powiedział że on nigdzie nie idzie, ja mu na to żeby w takim razie z całym szacunkiem spierdalal.

Bardzo fajne te karty. Były już tylko trzy paczki więc obstawiam że to jakaś stara promocja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka 🐿️ to że w ogóle odciagasz jakieś ilości to myślę że już jest wyczyn!

Jak będziesz miała siły opisz proszę jak wyglądało takie przygotowanie do CC i co z tego pamiętasz. Mimo przeciwbólowych boli rana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chcą jogi ciężarnych. Jest kanał na YouTube Małgosi Mostowskiej, która prowadzi go od lat i prawie rok temu urodziła córeczkę. Nagrywała sesje dla ciężarnych. Wg mnie nie ma lepszych w internecie ;-)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLAU4WUkbbzhoOjKqUjylBNXIIXoVf4OMX

Lolka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ