X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka ale słodziak z Twego syneczka. ❤ Nie mogę się napatrzeć. ☺

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka co znaczy trudne cc?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Basia wetnę się :).... jedź nawet jutro na IP :)
    Jutro nie chcę jechać, moja mama do mnie przyjeżdża. Zorganizowałam jej urodziny razem z bratem i chciałabym spokojnie spędzić z nią weekend, myślę że mnie to uspokoi.
    A wiem że to nic nie przyspieszy. W weekend w szpitalu gorzej bo mniej lekarzy itd. Planuję wziąć kilka głębokich oddechów, uspokoić się i pojechać w poniedziałek.
    Ogólnie to nie jest źle, ja się tylko zaniepokoiłam tą wagą i łożyskiem, ale ta lekarka wcale mi nie powiedziała że coś jest nie tak.

stresant, Fasolka77, Misiabella, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałyście mi teraz do myślenia z ciuszkami na rozmiar 50 bo ja nie mam ani jednej sztuki 😁 56 nakupilam jak głupia. Antek ma przewidywana mase max 3500 ale kto wie jak moja gina mówi ze maly będzie 😏

74di20mmhhjfjws7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Dałyście mi teraz do myślenia z ciuszkami na rozmiar 50 bo ja nie mam ani jednej sztuki 😁 56 nakupilam jak głupia. Antek ma przewidywana mase max 3500 ale kto wie jak moja gina mówi ze maly będzie 😏
    3500 to 56 będzie akurat. 50 to dla maluszkow koło. 2500. Bez sensu kupować.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pod zestaw kaftanik+śpioszki będziecie zakładać jeszcze body?

Dawniej tak ubierałam, ale teraz wszystko jest inaczej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    3500 to 56 będzie akurat. 50 to dla maluszkow koło. 2500. Bez sensu kupować.
    Moja 4150g 54cm i w 56 bez problemu sie miescila.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

ja wlasnie rozmyslam czy body czy kaftanik z racji pepuszka.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jutro nie chcę jechać, moja mama do mnie przyjeżdża. Zorganizowałam jej urodziny razem z bratem i chciałabym spokojnie spędzić z nią weekend, myślę że mnie to uspokoi.
    A wiem że to nic nie przyspieszy. W weekend w szpitalu gorzej bo mniej lekarzy itd. Planuję wziąć kilka głębokich oddechów, uspokoić się i pojechać w poniedziałek.
    Ogólnie to nie jest źle, ja się tylko zaniepokoiłam tą wagą i łożyskiem, ale ta lekarka wcale mi nie powiedziała że coś jest nie tak.

na tym etapie Basia to łożysko ma się prawo starzeć, przepływy masz ok a te rozbieżności na pewno wynikają z daty owulacji- także nie martw sie! na pewno wszystko jest ok! spędź miły weekend z rodzinką i skonsultuj z innym lekarzem usg. To powinno Cię uspokoić :) Głowa do góry

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja koleżanka że studiów urodziła 12 synka jest śliczny!! Ważyl 3430g in54 cm napisała mi że topi się w 56 cm :/ może powinnam kupić coś na 50 cm w razie W
    O!!! Wróciła Nasza kochana Karmelka. Zakupy nosem wyczuwam :D

Karmelllka90, B_002, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja wlasnie rozmyslam czy body czy kaftanik z racji pepuszka.
    Ja kochana w ogóle nie mam kaftanikow. Body mam i body biorę.

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:

ja też mam 56 najmniejszy rozmiar.. ale 56 z jednego sklepu nie równa się 56 z innego... jedne wydają mi się większe, inne mniejsze więc nie będę kupować mniejszych :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Ja w ogóle nie kupuje kaftaników. Body i na body ewentualnie śpioszki :)
    Nic się nie wznosi, nie gniecie maluszka.
    Ja od razu widze jak ten kaftanik się zgniata, wznosi i wkurza dziecko :P

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Nawet nie wiecie jak wasze wsparcie jest cenne i pomocne :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Basiu jedz w poniedziałek popołudniu jest świetna pani doktor na prawdę zajebista babka już drugi raz ona mnie w poniedziałek kładła do szpitala. Rano jest Jordan u niego byłam dwa razy na USG we wczesnej ciąży też super lekarz i konkretny ale popołudniu jest mniej ludzi ja polecam tak nawet o 16 pojechać. Weekend sobie na spokojnie z rodzinka śledź bo nic się pilnego nie dzieje. Ale warto się uspokoić a tam na prawdę zrobią ci super badania wszystkie i prawda taka że i USG i badanie i ktg i na NFZ bez nieprzyjemności bo w poniedziałek jest tam super zmiana

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dowiedziałam się, że w moim szpitalu (Wałbrzych) wypisują maluszki z klamerką na pępuszku. Podobno jak ta klamerka jest to szybciej odpada.
    Więc pakuję na wyjście też coś większego (62), żeby ta klamerka nie cisnęła.

W Świdnicy odcinają przed wyjściem na króciutko i ponoć dłużej się suszy.

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja bym tez nie jechala....mala od kolejnych badan nie przytyje....zostawmy ja niech spokojnie rosnie....
    jak ja sie dowiedzialam w 13tyg. ze mam zly przeplyw to od razu do innego gina lecialam czy by mi zbadal jeszcze raz....on sie nie zgodzil na badanie i powiedziala ze od badan to sie przeplyw nie polepszy ...mam brac leki i czekac...

B_002 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuję się OK.
    Trudne cięcie tzn.wydobycie dziecka trwało dwa razy dłużej i mam cięcia dwa razy większe niż standardowo. Dziesięć razy słyszałam nad sobą słowa:nożyczki i docinamy. Po pierwsze bardzo mocne mięśnie brzucha, nie chciały się poddać. Po drugie otrzewna bardzo twarda po dwóch zapaleniach otrzewnej. Po trzecie macica cała we zrostach od operacji. Po czwarte kształt idealnego serca, studenci robili zdjęcia ;)
    Wczoraj bolało, szczególnie skurcze obkurczające, najlepiej działała morfina ale tylko na godzinę. Podali tylko raz, bo po niej nie można chodzić. Później tylko paracetamol i diclofenac czyli takie trochę placebo ;) dziś jest lepiej - nie boli jak się leży. Boli "tylko" przy wstawaniu, siedzeniu, chodzeniu. Ale jest to naprawdę do przeżycia, nie ma się czego bać. Gdyby ktoś mi obiecał, że urodzę zdrową córkę, to mogłabym mieć CC choćby jutro.
    Mały jest bardzo grzeczny, w ogóle nie płacze. Mam mleko ale nie jest łatwo karmić z cycka, szczególnie, że miał podawaną butelkę na neonatologii.
    Jakiś lekarz mówił wczoraj, że może w niedzielę wyjdziemy.

Nie wiem jak by się skończył poród w Głogowie...tzn.małego na pewno by wywieźli do innego miasta, ale sama cesarka... Profesor jednak najmądrzejszy się okazał. Powiedział, że nie można czekać przy takich skurczach (których nie czułam ani trochę, a przed cc pisały się co 2 minuty) , ponieważ może odkleić się łożysko. No i łożysko wisiało ponoć na włosku...

Paula, dzięki za wrzucenie zdjęcia, o to mi chodziło :)

Paula 90, mysla.nieskalana, Mama36, Fasolka77, Tunia76, martusiawp, Kiwona, estrella, Franka2104, B_002, espoir, Lolka30, Kasiulka90, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ty się że mnie nie nabijaj!! Mąż mówi ze kupię jak się okaże że trzeba ale no kurwa mać jak ona mi napisała że mały się topi w 56 cm a nie jest taki mały. Z drugiej strony moja siksa już ma około 3 kg więc może mąż ma rację. Ale wiecie już mnie to gniecie że będę nie zorganizowana. Hahaha 😂😂 oj to dziecko mnie nauczy życia będę miała szkole że się nie da mieć kontroli na wszystko ...

Mama36, Tunia76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka - cała przyjemność po mojej stronie :)
    Byliście oboje bardzo dzielni. Dobrze, że jednak pojechałaś do profesorka i że wykorzystał swoje doświadczenie i wiedzę.
    Jeszcze raz ogromne gratulacje i dużo zdrówka. Trzymam kciuki za ładny przyrost wagi, szybki wypis do domku i udane KP :*

‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ