X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym widzieć te wasze maluszki ❤️ ja będę ztedy głaskać brzuszek ☺️ ale swoim też się pochwalę. Jak już się w końcu urodzi 😂
    A jak się tam dostać? Ja się grupa nazywa?

Mama36, Franka2104, martusiawp, Syska2202, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ktoś zostawił niemowlę w oknie życia w Rzeszowie :( :( :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu ktoś zostawił niemowlę w oknie życia w Rzeszowie :( :( :(
    dobrze ze w oknie zycia....

Tunia76, Bubek, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    fajnie ze Ci porobi i posprzata,mi bardzo przeskadza jak ktos sprzata w domu,nawet jak mi naczynia zmywa...glupia jestem bo duzo czasu i energi bym zaoszczedzila...ale przy moim charakterze sie nie da...dzis mi przeszkadzalo jak maz dom odkurzyl bo ja bym to lepiej zrobila :) ide po schodach i widze kruszki to napewno zle poodkurzal i pominal ( chociaz juz 100 razy od odkurzania dzieci mogly syfu nanosic to sie nie liczy ;) )
    kurcze jak ten chlop ze mna wytrzymuje ;)

ja się rozglądam za jakąś Swietłaną.. mam brudne okna... ale K. zakazał mi mycia chociaż się już przymierzałam.. w sumie niech przyjdzie jakaś Pani i odjebie mi chatę na święta i na powitanie Maluszka :) trochę źle się będę czuła pokazując palcem co ma robić no ale... te parę godzin wytrzymam. Też należę STRESANT to ludzi, którzy sobie sami zrobią najlepiej :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dobrze ze w oknie zycia....

jasne ale to jest takie smutne... :( :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Chciałabym widzieć te wasze maluszki ❤️ ja będę ztedy głaskać brzuszek ☺️ ale swoim też się pochwalę. Jak już się w końcu urodzi 😂
    A jak się tam dostać? Ja się grupa nazywa?

Kochana, link do grupy:
    https://www.facebook.com/groups/889033054616071/

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się rozglądam za jakąś Swietłaną.. mam brudne okna... ale K. zakazał mi mycia chociaż się już przymierzałam.. w sumie niech przyjdzie jakaś Pani i odjebie mi chatę na święta i na powitanie Maluszka :) trochę źle się będę czuła pokazując palcem co ma robić no ale... te parę godzin wytrzymam. Też należę STRESANT to ludzi, którzy sobie sami zrobią najlepiej :)
    no wlasnie teraz jestem sama na siebie zla bo schylic sie nie moge nawet oddychac mi ciezko, sama nie dam rady posprzatac a ktos mi zrobi zle ;)
    ja jestem nawet w stanie zwrocic uwage ze szmate zle wykreca albo za rzadko plucze w wiadrze ;) nie nie wykonczylabym sie nerwowo przy Swietlanie ;)

ciekawa jestem jak jutro te Bratki posadze bo maz juz kompostu na grzadke nawiozl...chyba sie zesram 60 sztuk...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jasne ale to jest takie smutne... :( :(
    Moim zdaniem smutne jest to, że aborcje są tak napiętnowane. Jakie życie to dziecko czeka? Może mu się trafi rodzina a może nie.
    Ja miałam chłopaka z bidula. Bywałam tam i wiem z pozycji uważnego i częstego obserwatora co dom dziecka robi z takimi dziećmi. I nie ma wyjątków. Tam przetrwają nasilniejsi i wszystkie dzieci rywalizują o wszystko, są brutalne, wyrachowane i nauczone kombinatorstwa.

Ja wiem, że to straszne co napiszę, ale tam nawet maluszki są już zdemoralizowane. One nie mają dzieciństwa, nikt ich nie przytula i nie kocha. Najgorsze są święta, bo wtedy przyjeżdżają ludzie, dają im uwagę, żeby potem na cały rok zapomnieć o ich istnieniu.

Oczywiście piszę to z doświadczenia z jednym domem dziecka, ale słyszałam takie opowieści od nich samych, że włos się jeży na głowie.

Większość z nich mówiło, że wolało by nie żyć. A często były to dzieci z podstawówki. Spędzałam tam dużo czasu.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no wlasnie teraz jestem sama na siebie zla bo schylic sie nie moge nawet oddychac mi ciezko, sama nie dam rady posprzatac a ktos mi zrobi zle ;)
    ja jestem nawet w stanie zwrocic uwage ze szmate zle wykreca albo za rzadko plucze w wiadrze ;) nie nie wykonczylabym sie nerwowo przy Swietlanie ;)

ciekawa jestem jak jutro te Bratki posadze bo maz juz kompostu na grzadke nawiozl...chyba sie zesram 60 sztuk...

kup sobie chwytak :) i może chwytakiem posadzisz :) bo dziurę to można kijem w ziemi zrobić :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moim zdaniem smutne jest to, że aborcje są tak napiętnowane. Jakie życie to dziecko czeka? Może mu się trafi rodzina a może nie.
    Ja miałam chłopaka z bidula. Bywałam tam i wiem z pozycji uważnego i częstego obserwatora co dom dziecka robi z takimi dziećmi. I nie ma wyjątków. Tam przetrwają nasilniejsi i wszystkie dzieci rywalizują o wszystko, są brutalne, wyrachowane i nauczone kombinatorstwa.

Ja wiem, że to straszne co napiszę, ale tam nawet maluszki są już zdemoralizowane. One nie mają dzieciństwa, nikt ich nie przytula i nie kocha. Najgorsze są święta, bo wtedy przyjeżdżają ludzie, dają im uwagę, żeby potem na cały rok zapomnieć o ich istnieniu.

Oczywiście piszę to z doświadczenia z jednym domem dziecka, ale słyszałam takie opowieści od nich samych, że włos się jeży na głowie.

Większość z nich mówiło, że wolało by nie żyć. A często były to dzieci z podstawówki. Spędzałam tam dużo czasu.

ja mam znajomą z domu dziecka. Przekochana osoba, daje sobie świetnie radę w życiu i jeszcze pomaga innym! Kiedyś pytałam ją jak można takim dzieciakom pomóc... odpowiedź była jedna.. obecność, poświęcony czas i uwaga.. zadne słodycze, prezenty na święta etc...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja mam znajomą z domu dziecka. Przekochana osoba, daje sobie świetnie radę w życiu i jeszcze pomaga innym! Kiedyś pytałam ją jak można takim dzieciakom pomóc... odpowiedź była jedna.. obecność, poświęcony czas i uwaga.. zadne słodycze, prezenty na święta etc...
    Ja znam tylko trzy osoby dorosłe z domu dziecka i dwie nie są dobrym przykładem do przytoczenia. Długotrwały, regularny kontakt miałam tylko z dziećmi i nastolatkami.

I to prawda - obecność, ale taka regularna. Oni bardzo przeżywali jesli ktoś przyjeżdżał jakiś czas a potem nagle rezygnował.

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aborcja powinna byc w sumieniu kazdej kobiety a nie panstwa i kosciola

u nas aborcja jest legalna..za calych 20 lat w zyciu nie slyszalam zeby martwego noworodka na smietniku znalezli albo w ogrodku czy piecu zakopanego jak ostatnio 3 czy 4 cialka w Pl :(
    okno zycia w kazdym miescie...nikt matki po oddaniu do okna nie szuka...a w Pl ostatnio szukali jak dziewczyna oddala "bo moze przymuszona albo co" chore to....

Bubek, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    aborcja powinna byc w sumieniu kazdej kobiety a nie panstwa i kosciola

u nas aborcja jest legalna..za calych 20 lat w zyciu nie slyszalam zeby martwego noworodka na smietniku znalezli albo w ogrodku czy piecu zakopanego jak ostatnio 3 czy 4 cialka w Pl :(
    okno zycia w kazdym miescie...nikt matki po oddaniu do okna nie szuka...a w Pl ostatnio szukali jak dziewczyna oddala "bo moze przymuszona albo co" chore to....

myślę podobnie.. żadne przepisy i kary nie powstrzymają kobiety... i nie chcialabym nigdy w życiu stać przed takim dylematem....

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bym ciąży nigdy nie usunela, ale nie potępiam tych, którzy to robią. I uważam, że powinni mieć prawo robić to bezpiecznie nie w brutalny sposób w piwnicach. Bo ja miałam na studiach wiele praktyk w domach dziecka i w świetlicach środowiskowych duzo pracy z zaniedbanymi nie kochanymi dziećmi 😢

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja bym ciąży nigdy nie usunela, ale nie potępiam tych, którzy to robią. I uważam, że powinni mieć prawo robić to bezpiecznie nie w brutalny sposób w piwnicach. Bo ja miałam na studiach wiele praktyk w domach dziecka i w świetlicach środowiskowych duzo pracy z zaniedbanymi nie kochanymi dziećmi 😢

ja też myślę, że nie usunęłabym ciąży ale oczekiwanie na wyniki testów prenatalnych dawały mi sporo do myślenia.. co by było gdyby... odpychałam te myśli..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ogarniacie ta grupę na fb;) dzięki!

i Lolka piękna sesja!

martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Celu zaakceptowana :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest z tym zpodaj nie lądują mi się fotki

Mama36 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co jest z tym zpodaj nie lądują mi się fotki

na fotosiku spróbuj

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PROSZE O NIE CYTOWANIE
    [url=h

Generalnie zostało nam wybranie rolet/ żaluzji do okien, chyba wymiana ramek nad łóżeczkiem na większe bo mąż kupił zły rozmiar.
    Muszę dokupić książeczek maskotek na półki , część już zamówiona ale idzie z Ali
    I w miejsce kosza Mojżesza chce takie szmaciane pojemniki na zabawki.

Łóżeczko oczywiscie "ubrane" na chwilę na materacyk jest folia i muszę zamówić inna pościel do łóżeczka bo ta mi się już znudzila, ale mała nie będzie tam na razie spala bo będzie spala z nami w sypialni w dostawce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:41

stresant, Fasolka77, mysla.nieskalana, Tunia76, martusiawp, DorotaAnna, Aga2606, Paula 90, Nowakowa92, MamaAga85, Lolka30, B_002, Franka2104, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ