WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawp mam 160 km w jedną stronę ale godzina jazdy to autostrada więc jakoś dam radę. Ciężko będzie jednego dnia tyle km zrobić no ale niestety innej opcji nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No Paula,właśnie o nią pytałam też w komentarzu ,jako upierdliwa baba z FB :D

Widziałam :), bardzo dobrze, że zgłaszasz. Ja jestem nietomna dzisiaj a dodając do tego mój ciążowy mózg to moje zdolności intelektualne są już bardzo blisko zera. A im nas więcej będzie pilnować naszej grupy tym więcej wyłapiemy i lepiej do nas dostosujemy.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś o nas :)

https://www.ofeminin.pl/dziecko/ciaza/zaawansowana-ciaza-na-smiesznych-rysunkach/2tpttch?fbclid=IwAR2C37mBuyVJquy7GXbmaxAcnl5d28nQEUmxNGbif1DVEtKr_Fhhzq_pvbg#utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcja

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    coś o nas :)

https://www.ofeminin.pl/dziecko/ciaza/zaawansowana-ciaza-na-smiesznych-rysunkach/2tpttch?fbclid=IwAR2C37mBuyVJquy7GXbmaxAcnl5d28nQEUmxNGbif1DVEtKr_Fhhzq_pvbg#utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcja

U mnie najlepiej pasuje to ostatnio:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b76a87ecc5b9.jpg

Fasolka77, martusiawp, Franka2104, Lolka30 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia,Ciebie zawsze! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wiem,że ta cukiernia to przy okazji ale taka okazja będzie pyszną okazją 😋😋😋😋😋

no ciekawe co tam ciekawego mają... dziś byliśmy na zakupach i chciałam lody ale K. już stał przy kasie i poganiał... wzięłam pierwsze lepsze.. Carte d or czekoladowo- orzechowe... a ja nie lubię czekoladowych :( i żadnej przyjemności nie miałam :(

co do płynów do kąpieli to jestem przygotowana na każdą ewentualność :) mam płyn babydream, mam oliwkę z Dermy, mam emolient Dermedic Emolium Linum baby(żel a nie emulsja) a chusteczki mam kindii pure :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    A czy karmiac można ten heviran brać Karmelllka? Bo mnie też opryszczka lubi...

u mnie też nie będzie całowania, już zapowiedziałam K., że ma się zaopatrzyć w lek na receptę na opryszczkę.. on często miewa a położna polecała mieć pod ręką tylko lek na receptę, żeby wziąć w razie w... ja nie miałam nigdy opryszczki więc ja będę całować :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella udanej wyprawy jutro!! :)

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dopegyt nie jest zalecany po porodzie ....nie ze wzgledu na wlasciwosci szkodzace dziecku, ale matce....moze powodowac depresje poporodowa....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Coś mi się podziało z zębami 😭 krew się leje przy myciu ogromnie ale nie że krwawią leje się krew ciurkiem. Dziąsła mi powędrowały do góry odsłoniły szyjki okropne uczucie i do tego miedzy zębami porobiły się takie zgrubienia z dziąseł .... 😭😭

mnie krwawią dziąsła jak używam nici ale na szczęście szybko przestają, byłam w czwartek na kontroli u dentysty i wszystko ok :) na szczęście :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie krwawią dziąsła jak używam nici ale na szczęście szybko przestają, byłam w czwartek na kontroli u dentysty i wszystko ok :) na szczęście :)
    Ja mam wizytę za tydzień w sobotę więc może coś poradzi na te dziąsła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał po lody.... Solony karmel...🤯🤯🤯🤯

martusiawp, mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella jak tak czytam to my mamy jedna matke...no wypisz wymaluj moja...zamiast sie cieszyc ze Was zobaczy to foch bo tylko na jeden dzien
    my bylismy w zeszla sobote ( bo maz potrzebowal sie drzewa pozbyc wiec zawiezlismy cala przyczepe) wczoraj dzwoni kiedy przyjedziemy i czemu nie w niedziele bo ona sie juz nastawila ...i foch gotowy...cos sobie wymysli i my musimy robic jak ona chce inaczej obraza majestatu....ja sie juz do porodu tam nie wybieram zwyczajnie sie boje....
    trzymam kciuki przezyjcie jutrzejsza wycieczke w zdrowiu,napisz potem jak bylo

estrella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mąż pojechał po lody.... Solony karmel...🤯🤯🤯🤯

a mnie się odbija mydlinami po tych carte d or' ach.. :( fuj

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od stycznia dokładnie połowy już nie jeżdżę do rodziców bo się męczę w samochodzie na dłuższe trasy, więc mama była u mnie na 3 dni, tydzień temu byli z tatą na niedzielę, i za jakiś tydzień półtora mama przyjedzie znowu bo chce robić wielkie sprzątanie pranie firan znowu mycie okien itd...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie dodawać jakieś zdjęcia na FB dajcie tutaj informacje bo ja tam wchodzę tylko jak napiszecie tutaj info. A mój mąż mi nie powie bo ona tam w ogóle nie zaglada, a posty się nie wyświetlają. Poza tym on tylko raz w miesiącu patrzy kiedy zebranie wspólnoty mamy 😉

martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Oczywiście, że przyjmiemy :) Prawda Dziewczyny? :)

A mnie przyjmiecie? :(

martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja od stycznia dokładnie połowy już nie jeżdżę do rodziców bo się męczę w samochodzie na dłuższe trasy, więc mama była u mnie na 3 dni, tydzień temu byli z tatą na niedzielę, i za jakiś tydzień półtora mama przyjedzie znowu bo chce robić wielkie sprzątanie pranie firan znowu mycie okien itd...
    fajnie ze Ci porobi i posprzata,mi bardzo przeskadza jak ktos sprzata w domu,nawet jak mi naczynia zmywa...glupia jestem bo duzo czasu i energi bym zaoszczedzila...ale przy moim charakterze sie nie da...dzis mi przeszkadzalo jak maz dom odkurzyl bo ja bym to lepiej zrobila :) ide po schodach i widze kruszki to napewno zle poodkurzal i pominal ( chociaz juz 100 razy od odkurzania dzieci mogly syfu nanosic to sie nie liczy ;) )
    kurcze jak ten chlop ze mna wytrzymuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 18:10

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    A mnie przyjmiecie? :(

No byłaś z nami od początku!! Więc jak to nie ? :)
    Prawda ?

martusiawp, Reniiata, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem za tym aby Do Celu z Wami byla, chociaz ja to mam najmniej do gadania bo na facebooku nie jestem :)

Reniiata, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ