X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 🌧 ... a miało być tak ładnie.

Ja zjadłam gołąbka z ziemniakami na obiad i leżę tak od rana w sumie, bo dziś brzuch ciągnie mnie tak okresowo, wzięłam już 2 no-spy. Marcelinie za to pogoda nie przeszkadza, wcale nie jest senna! 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie kupiłyście ostatecznie laktatory? Doszedł mi stres cesarki i wizja problemu lakatacji i muszę wiedzieć co kazać mężowi kupić. Ale nie chce laktatora na 400 zł zwyczajnie mi szkoda kasy na taki

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ja to samo,
    ja siedze z nosem w ksiazce non stop, moj K tak samo, a jesli nie w namacalnej to kindle albo na kompie a moja 9latka jak za kare :/
    od malego widziala nas z ksiazka, my jej czytalismy, maz czyta z reszta z nia razem do dzis komiksy Asterixa, no a ona jak na zlosc.
    Harrego Pottera przeczytala 1 czesc i chce koniecznie druga zaczac, ale najpierw ma skonczyc obecna ksiazke o jakiejs tam Zosi i nie moze sie przez nia przemeczyc miesiac juz chyba :D
    Nie pocieszasz :( u nas siostra się tak wylamala. Wszyscy czytali a ona jak za karę. I to była jedyna z bliższych mi osób która mówiła "nudzi mi się".

Ja Pottera i Zmierzch też uwielbiam. Długo miałam też faze na powieści z dodatkiem historii a dokładnie Anglia XV i pozniejszy wiek. Te intrygi pałacowe itd. :) A teraz zazwyczaj kryminały.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka nie boisz się brać tej nospy tyle?? Melisa ci nie pomoże ?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A czytałyscie lub ogladałyście pamiętniki wampirów?? Moim zdaniem lepsze od zmierzchu 😊
    I czytałam i widziałam. Ogólnie nie lubię takich lalusiowatych aktorów ale Ian Somwrhalder skradł moje serce :) byłam załamana jak się to zakonczylo

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Karmellka - u nas tez dzis taj cieplutko...ale juz licze na to ze tydzien i wiosenka przyjdzie

Espoir - ja Harrego pochlonelam calego, Zmierzch tez, ostatnimi czasy glownie kryminaly bo to moj ulubiony gatunek :)

MamaAga85 - ja mam tez nawrot, tylko bym spala...ale z mdlosciami to nie, u mnie ok, Mniejszy apetyt mam ale tylko spac spac spaaac
    o ile w pierwszym trymestrze to gdzie nie usiadłam tam spałam ,tak teraz chęć jest ale nie śpię 😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny dla czego zostałam usunięta z grupy na FB

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    I czytałam i widziałam. Ogólnie nie lubię takich lalusiowatych aktorów ale Ian Somwrhalder skradł moje serce :) byłam załamana jak się to zakonczylo
    Ja też!!! Każdy zakochany w Stefanie a ja w Damonie. Te jego minki mmmmm

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka nie boisz się brać tej nospy tyle?? Melisa ci nie pomoże ?

Kasia, na te okresowe nie. Nie biorę jej codziennie już, wtedy tylko kiedy czuję, że muszę. Odstawiłam już tą no-spę i magnez.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja zostałam przy tym laktatorze z Ali. Zdecydowana większość opinii jest pozytywna. Jest też tani i w razie jakby się chciał zepsuć to zamówię drugi z przyspieszona dostawa. On kosztuje 80zl i jest elektryczny.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Część dziewczyny dla czego zostałam usunięta z grupy na FB
    Przez ostatnie dwa dni zmieniliśmy zasady przyjęcia do grupy i kilka osób zostało usuniętych. Oto nowy regulamin przyjęć:

1. Akceptujemy tylko Mamuśki BBF z rankingiem "Autorytet"
    2. Admin ma prawo odmówić przyjęcia jeśli osoba mimo takiej rangi nie jest aktywna na wątku Kwietniowe maluszki 2019
    3. Wszelkie wątpliwości adminów będą dyskutowane otwarcie na forum BBF i dopiero wspólna decyzja aktywnych członków będzie wiążąca.

Chcemy zapewnić na grupie maksymalną prywatność jaką daje nam internet. Dlatego liczę na Wasze zrozumienie. Grupa ta w zamyśle ma być koleżeńska i zrzeszać tylko osoby, które faktycznie angażują się w "życie grupy".
    Funkcja admina jest tylko funkcją "porządkową", dlatego wszystkie decyzje dotyczące funkcjonowania grupy będziemy podejmować wspólnie (zmiany zasad, zmiany prywatności itd).

mysla.nieskalana, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to nie wiem co z laktatorem..pewnie kupię już po porodzie.Myślę,że w aptekach powinny być na stanie. Z tych w miarę przystępnych cenowo wiem,że polecają Canpol Easy Start.
    Poza tym,heloł! Wzięłam udział w konkursie a z moimi zdolnościami to na pewno wygram ..:D hłe hłe hłe..żarcik taki.

Zamówiłam kolejne 3 zestawy szpitalne dla maluszka,bo tamte wzięłam 62 i boję się ,że będą za duże.Wzięłam teraz 56.Do wyboru do koloru. Do tego jeszcze pieluchy flanelowe białe i tetrowe zwykłe,bo mam malutko. No i jeszcze kocyki takie najzwyklejsze polarowe,bo widziałam u Szymusia Wiewiórki,że przykryty takim oprócz rożka..i wzięłam jakby miało być zimno dzidziusiowi.

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana
    Ty szykujesz się do porodu SN czy CC?
    Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i obie wybrałyśmy Kopernika.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mysla_nieskalana
    Ty szykujesz się do porodu SN czy CC?
    Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i obie wybrałyśmy Kopernika.
    Na razie nie mam wskazań do CC.Więc szykuję się na SN,ale wiadomo,niczego nie wykluczam .

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, zastanawiamy się nad wczasami nad jeziorem Boszkowo. Powiedzcie mi czy warto? Byłyście?
    Od wczasów oczekujemy jako takiego spokoju, terenów do pochodzenia i ładnych widoczków :)

Myślimy też o wczasach nad morzem, ale to pod warunkiem, że młody będzie w miarę spokojny. Boszkowo (lub inne jezioro) jest naszym planem B.

Może jakieś inne jezioro polecacie w granicach powiedzmy 3 godzin jazdy od Wrocławia?
    (poza Borzygniewem, Mietkowem, Otmuchowem - dla nas to tereny wyjazdów rowerowych :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 16:47

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktatora też nie mam, gdyby okazało się, że potrzebuje to w aptekach można dostać bez problemu. Aptekę mam nawet w szpitalu. Poza tym M będzie na miejscu to po prostu kupi i dowiezie. Na razie kupować nie będę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka 12 lat temu mialam laktator canpolbabies reczny...byl ok. teraz mam avent reczny uzywany od kolezanki

nie zawsze przy CC jesr potrzebny laktator....cora przez CC urodzona i laktatora w rece nie mialam....

u syna uzywalam bo mi go wywiezli do innego szpitala i nie mial kto mleka pic...

teraz mam bo dostalam inaczej bym nie kupowala....

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa... A moja mloda ma goraczke.. Za dlugo byl spokoj :(

Ja laktator mam z aliexpress ale jak sie sprawuje okaze sie dopiero jak z niego skorzystam.

Jutro wizyta u gina. Doczekac sie nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 16:58

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnego laktatora nie kupiłam i nie mam zamiaru się tym. W ogóle zajmować dopóki nie będzie mi potrzebny.

Co do książek to ja niereformowalna :horrory, trupy, mordercy seryjni ,profile psychologiczne itd. Itd...
    Odmiana jest z racji zamiłowania II wojna światowa ale społeczna historia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:11

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 takie ekslusiwy jak McDonald to tylko na randki z mężem mam zarezerwowane 😂.

Karmelka ja też oglądałam pamiętniki wampirów 😉.

A co laktatora mam medele mini electrics bo dostałam od kuzynki za free po prostu.

Paula ja praktycznie co roku się zastanawiam nad tym boszkowem szczerze mówiąc bo pogotowie ma tam domki i prywatną plażę i dla pracowników te domki są tańsze, ale jeszcze nigdy tam nie dotarliśmy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
‹‹ 2343 2344 2345 2346 2347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ