X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka,ale musiało być szałowo! :D i jakiś kocyk piękny dostałaś <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kasiulka super!! Strasznie mi się podoba taka drabinka ala na te drinki, napoje czy przekąski. Skąd taka można kupić???!!!
    Ja to mam wypożyczone w ramach zamówienia słodkiego stołu, koleżanka mi robiła takie cudeńka, a tę podstawkę zrobił jej tata. Ma facet smykałkę do drewna, powycinał, posklejał i zrobił według zdjęcia :) Także nie mam pojęcia, gdzie takie coś można kupić, ale ponoć drogie są takie cuda :/

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Kasiulka,ale musiało być szałowo! :D i jakiś kocyk piękny dostałaś <3
    3 kocyki ze Smyka hehe 😄 i jeden tkany z firmy Lanila - przecudowny ❤ tak, to ten ze zdjęcia 😊

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krk.. U was nie ma czegos takiego ze pediatra dziecko odwiedza w domu?? Ta moja znajoma twierdzi ze nie ma czegoś takiego i musi jutro na 9.15 isc z tym ok 2 tyg malenstwem do przychodni.

Kurcze u nas sa wizyty poloznej, pediatry i pielegniarki srodowiskowej. A pierwsza wizyta w przychodni jest dopiero podczas szczepien. W zyciu nie poszlabym z takim maluszkiem do przychodni zwłaszcza teraz jak jeszcze sezon grypowy nie jest zamkniety.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja już ogarnęłam 80% chaty wczoraj i przedwczoraj (postanowiłam, że przed porodem ogarnę każdy kąt i każdą szafeczkę), została mi tylko najgorsza kuchnia, ale Mąż w robocie dzisiaj na 12 godzin, to może się wyrobię...
    a jutro chyba w końcu torbę spakuję do szpitala hmmm :P
    Podziwiam. W zaawansowanej ciąży i z 2 maluchów. 👍

zem3df9hh3tl9qot.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny z Krk.. U was nie ma czegos takiego ze pediatra dziecko odwiedza w domu?? Ta moja znajoma twierdzi ze nie ma czegoś takiego i musi jutro na 9.15 isc z tym ok 2 tyg malenstwem do przychodni.

Kurcze u nas sa wizyty poloznej, pediatry i pielegniarki srodowiskowej. A pierwsza wizyta w przychodni jest dopiero podczas szczepien. W zyciu nie poszlabym z takim maluszkiem do przychodni zwłaszcza teraz jak jeszcze sezon grypowy nie jest zamkniety.
    W Warszawie też się chodzi do przychodni...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio?? Z takim maluszkiem do przychodni?? A macie jakos oddzielne budynki dla zdrowych i chorych? U nas to fikcja.. Sa tylko oszkolne sciany i drzwi które wiecznie otwarte wiec powietrze miesza się nieustannie.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Nawet ja skusiłam się na pankejka 😋😋 mała rzecz a cieszy 😋😋😋😋

a w temacie objawów porodu - czy któraś z Was do tej pory nie ma skurczy BH?

ja nie mam :) nic nie czuję, na KTG też żadne skurcze się nie zapisują

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień z McDonald's. Wieś Mać z sosem chrzanowym i mcflurry KitKat z karmelem weszły jak złoto. I teraz leżenie żeby się zaczęło trawić 😏

Kasionek, espoir, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Pierwsze słyszę. Pediatra do domu, to jak prywatną wizytę zamówisz 😀.
    Do domu przychodzi polożna do mamy i do dzidzi.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas dziś dzień z McDonald's. Wieś Mać z sosem chrzanowym i mcflurry KitKat z karmelem weszły jak złoto. I teraz leżenie żeby się zaczęło trawić 😏
    Właśnie wróciłam z Mc. Ach te słodkie mamy i ich diety :) :)

martusiawp lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Podziwiam. W zaawansowanej ciąży i z 2 maluchów. 👍
    ale to chyba właśnie dlatego daje radę. jakbym usiadła, to pewnie już bym tak została, bo nie miałabym siły wstać :P a tak wiem, że muszę dawać radę i nie mam czasu nawet płakać nad swoim losem :D

Fasolka77, Tunia76, martusiawp, Szonka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Pierwsze słyszę. Pediatra do domu, to jak prywatną wizytę zamówisz 😀.
    Do domu przychodzi polożna do mamy i do dzidzi.
    U nas raz w tyg pediatra przychodzi do 4tyg zycia dzircka.. Do 6tego tygodnia polozna a pozniej przejmuje nas pielęgniarka.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ale mialas super imprezę 😍.
    Ja od 12 szukałam knajpy żeby wyjść z rodzicami na obiad i wszystko porezerwowane, masakra ludziom się wogole nie chce gotować 😂. Na szczęście w końcu coś mi się udalo znaleźć, ale jeszcze tam nie byłam mam nadzieję że nie będę żałować. Na wszelki wypadek zaraz zjem rosół 😉.

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Serio?? Z takim maluszkiem do przychodni?? A macie jakos oddzielne budynki dla zdrowych i chorych? U nas to fikcja.. Sa tylko oszkolne sciany i drzwi które wiecznie otwarte wiec powietrze miesza się nieustannie.
    Wejście niby osobne, ale tak jak u Was drzwi otwarte pomiędzy, pielęgniarki i lekarze w tę i tamtą chodzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane. Okna na chacie pomyte!! A mało nie było 82m w końcu jeszcze trcihe kurzy, lustro, drzwi.. Mam przypływ energii jak ta lala!! Też planuje macdonalda tym bardziej że do dziś kupony. Więc już mam w głowie pyszne jedzonko!!! :)
    Lolka do macdonalda nie trzeba rezerwacji
    😂😂

Tunia76, stresant, Lolka30, DorotaAnna, AniaKJ, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas raz w tyg pediatra przychodzi do 4tyg zycia dzircka.. Do 6tego tygodnia polozna a pozniej przejmuje nas pielęgniarka.
    A gdzie tak jest? W Polsce????

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy Wiewioreczka wyszła już do domku. Coś chyba o weekendzie wspominała.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale to chyba właśnie dlatego daje radę. jakbym usiadła, to pewnie już bym tak została, bo nie miałabym siły wstać :P a tak wiem, że muszę dawać radę i nie mam czasu nawet płakać nad swoim losem :D
    Ale że Ci maluchy pozwalają.
    Bo jeśli chodzi o kondycję, to ja też wszystko daję rady robić. Tylko odpoczywam częściej.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszystkie mamy dzis przyplyw energi :)
    Ja od rana w ogrodku,odpicowalam ze mucha nie siada....posadzone pograbione :) wszystko co chcialam zrobilam....do tego 2pralki poscieli wysuszylam na wietrze

Teraz zdycham mam nadzieje ze sobie nie zaszkodzilam......maly ma jeszcze rowny miesiac czas...a troche ruchu po 8 miesiacach gnicia chyba nie zaszkodzi...jeden minus napuchly mi dlonie a juz mialam spokoj od tygodnia.....a bola mnie zyly na lydkach.....nie wiem czy to wogole mozliwe ale czuje bol tak jak biegnie zyla....

‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ