Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Hejka z rana w ten kolejny już ulewny, wietrzny dzień(wiosno przybywaj!!!) 🙄 ale za to z cukrem na czczo 86 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
    Jak to cieszy 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
    Po wczorajszym przeprowadzaniu córki do Jej pokoju generalnie mam dość no ale jak powiedziało się A to trzeba powiedzieć B...😉Nie ma zmiłuj 😉😉😉
    Bolały mnie plecy, kłucie w pochwie było nie di zniesienia no i ten meeeega twardy brzuch...Ale wyspałam się i przeszło 😀😀😀😀😀😀😀😀😀

27marca mam wizytę w klinice(kwalifikacja do porodu) ❤

gratki Aga! ile insuliny bierzesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka cc ustalają według usg z 1 trymestru??? To ja powinnam już dziś mieć bo mój 2 tyg starszy hihi.
    Mamusia ale nie wiem jak w twoim szpitalu w Ujastku wg I trymestru jeśli będę miała wskazanie to na kwalifikacje mam zabrać właśnie USG I trymestru + ten opis od ortopedy i skierowanie od lekarza prowadzącego do tego oni zrobią mi USG na miejscu i zaproponują termin no ja mam jeszcze cukrzycę i okresową tachykardia małej więc mam nadzieję że za wcześnie nie będą chcieli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hmmmm ten dżemik na wierzchu.... hmmmmmmm jutro lecę po kefir i spróbuję dać mąkę orkiszową... dużo tego wychodzi? bo dla mnie samej to chyba z 1/10 powinnam zrobić :)
    Wiesz co jak podwajam porcje to najedxa się 4 dorosłe osoby na maksa! Więc zrób z tej jednej. U mnie czasem zostaje na śniadanie na następny dzień i są dalej pyszne.. Więc spokojnie możesz zostawić :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mamusia ale nie wiem jak w twoim szpitalu w Ujastku wg I trymestru jeśli będę miała wskazanie to na kwalifikacje mam zabrać właśnie USG I trymestru + ten opis od ortopedy i skierowanie od lekarza prowadzącego do tego oni zrobią mi USG na miejscu i zaproponują termin no ja mam jeszcze cukrzycę i okresową tachykardia małej więc mam nadzieję że za wcześnie nie będą chcieli...
    Nie no jasne.. Tak się śmieje bo przecież każdy ma indywidualnie. U mnie nikt terminu nie przyspieszaal od początku, nawet jak mały wielkolud był bo wystarczy że lekarze widzieli mojego M.. I ja też nie mała.. Każdy widzi że ma być dziecko duże po kimś. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Nie no jasne.. Tak się śmieje bo przecież każdy ma indywidualnie. U mnie nikt terminu nie przyspieszaal od początku, nawet jak mały wielkolud był bo wystarczy że lekarze widzieli mojego M.. I ja też nie mała.. Każdy widzi że ma być dziecko duże po kimś. :)
    Kiedy masz kolejne USG? Bo ostatnio Krystek wychamował coś przecież

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli90 , Valetta94 halo halo!! Wywołuje was!!! Laseczki jak sytuacja jak się czujecie ? Są nowe objawy zbliżającego się porodu??

Kasionek już nam tu dzisiaj zdała raport 😉😉😉😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kiedy masz kolejne USG? Bo ostatnio Krystek wychamował coś przecież
    Już nie mam :) teraz już tylko pewnie to szpitalne. Nooooo i całe szczęście.. Chodź ja do tych pomiarów usg podchodzę z dystansem. Taka miałam różnice na końcówce z usg według pomiarów a wagi urodzeniowej poprzednio że to klocki hocki się mogą dziać. Teraz już wielka niewiadoma aż do chwili wydobycia :*

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    gratki Aga! ile insuliny bierzesz?
    58 na noc plus 12 do sniadania,10 do obiadu i 6 do kolacji

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba umyje okna dziś. Chociaż w sypialni i salonie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Już nie mam :) teraz już tylko pewnie to szpitalne. Nooooo i całe szczęście.. Chodź ja do tych pomiarów usg podchodzę z dystansem. Taka miałam różnice na końcówce z usg według pomiarów a wagi urodzeniowej poprzednio że to klocki hocki się mogą dziać. Teraz już wielka niewiadoma aż do chwili wydobycia :*
    Moja koleżanka ta co 12.03 urodziła miała prognozę na około 3800g a synek się urodził nie całe 3500

nick nieaktualny, Nowakowa92 lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sobie umylam 2 tyg temu i mam gdzies ze juz mozna znow myc

Tunia76 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będę kapać psa :) zrobimy jej małe spa już ostatnie przed urodzeniem dzidzi chyba że sie osra albo coś xd ale na razie kawka i mój przydział dwóch cukierków xd

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi okna ma mąż umyć :) ale chyba za tydzień to zrobi. Mamusia wczoraj była i wysprzątała mi łazienkę na błysk <3

Bubek lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pankejkach a mąż właśnie tworzy dla córki w kuchni z czekoladą,serkiem i owocami 😋😋😋😋

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja koleżanka ta co 12.03 urodziła miała prognozę na około 3800g a synek się urodził nie całe 3500
    No właśnie... Mi w szpitalu stwierdzili 3600 a się urdodzil 4500-40tydz ciazy (ostatnie usg im dałam z 37tyg gdzie bylo 3700 hihi) więc według Pani nawet zmalał.. Ale nie mama wielkich pretensji.. Bo miałam to usg (ze względu na chorobę pierwszego) robione co Msc u najlepszego wrocławskiego wtedy gin i Pani w spzitalu mówi "oo!! Jak u profesora robione to na pewno wszystko super" i tak przejechała tylko głowica i mówi 3600 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 10:29

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pisałam Wam ostatnio, że znajoma przed porodem USG miała i mała ważyła 3100, urodziła się 2700 a ze szpitala wychodzili z wagą 2500.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie się dziś wyspałyście,bo ja nie spałam! Obudziłam się o 4 tradycyjnie i mnie dzidziuś wkurzył,bo się nic nie ruszał..ani nie przeciągał,ani nic. Byłam siku,pochodziłam,ruszałam brzuchem,gadałam. Leżałam we wszystkich pozycjach świata i nic. I tak jak mówiłam kiedyś,że ja nie panikara..to jednak już miałam się ubierać i budzić domowników,że jedziemy do szpitala!Ale wyciągnęłam jeszcze detektor (wiem,że to teraz nic nie daje,ale mi daje spokojniejszą głowę)..i detektorem też nie mogłam znaleźć bicia,to już w ogóle zawał i w głowie myśli takie,że szkoda gadać.Ale w końcu serduszko znalazłam.
    Postanowiłam się uspokoić,wziąć parę wdechów i położyłam się na lewym boku i za chwilę jak nie jebniee...i mści się za to wybudzenie do teraz :x wyjśc chce przez pępek .Jak to tak do końca życia już mam się martwić to ja ocipieje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 10:42

Fasolka77, nick nieaktualny, KarmeLoVe, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka30 od razu przepraszam za instastory śniadaniowe.. Ale odwalilam petarde.
    Usmazylam pancakesy kefirowe.. Do tego czekolada, dżem i cukier puder.. Odlece zaraz... Jeszcze mi owoców brakuje ale już tuż tuż i będą wszystkie owocki!!
    Wybaczam wyjątkowo bo właśnie rodzice pojechali do mojej ulubionej kawiarni po ciasto do kawy 😂.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślą.nieskalana chyba właśnie tak to już będzie wyglądać :) dziwne że kobiety się cały czas na macierzyństwo decydują :)

Ja dzisiaj nawet też pospalam. Nie było rewelacji ale da się znieść :) i niestety byliśmy trochę podobni do urodzinowych sąsiadów bo trochę głośno u nas było. Ale tylko do 12😜 no ale przy 8 osobach w tym 4 chłopacy trudno być cicho :) narobilam się ale cieszę się że się zdecydowałam jeszcze teraz coś zorganizować, później nie wiadomo jak to będzie.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ ‹ 2339 2340 2341 2342 2343 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ