X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Hejka z rana w ten kolejny już ulewny, wietrzny dzień(wiosno przybywaj!!!) 🙄 ale za to z cukrem na czczo 86 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
    Jak to cieszy 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
    Po wczorajszym przeprowadzaniu córki do Jej pokoju generalnie mam dość no ale jak powiedziało się A to trzeba powiedzieć B...😉Nie ma zmiłuj 😉😉😉
    Bolały mnie plecy, kłucie w pochwie było nie di zniesienia no i ten meeeega twardy brzuch...Ale wyspałam się i przeszło 😀😀😀😀😀😀😀😀😀

27marca mam wizytę w klinice(kwalifikacja do porodu) ❤

gratki Aga! ile insuliny bierzesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka cc ustalają według usg z 1 trymestru??? To ja powinnam już dziś mieć bo mój 2 tyg starszy hihi.
    Mamusia ale nie wiem jak w twoim szpitalu w Ujastku wg I trymestru jeśli będę miała wskazanie to na kwalifikacje mam zabrać właśnie USG I trymestru + ten opis od ortopedy i skierowanie od lekarza prowadzącego do tego oni zrobią mi USG na miejscu i zaproponują termin no ja mam jeszcze cukrzycę i okresową tachykardia małej więc mam nadzieję że za wcześnie nie będą chcieli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hmmmm ten dżemik na wierzchu.... hmmmmmmm jutro lecę po kefir i spróbuję dać mąkę orkiszową... dużo tego wychodzi? bo dla mnie samej to chyba z 1/10 powinnam zrobić :)
    Wiesz co jak podwajam porcje to najedxa się 4 dorosłe osoby na maksa! Więc zrób z tej jednej. U mnie czasem zostaje na śniadanie na następny dzień i są dalej pyszne.. Więc spokojnie możesz zostawić :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mamusia ale nie wiem jak w twoim szpitalu w Ujastku wg I trymestru jeśli będę miała wskazanie to na kwalifikacje mam zabrać właśnie USG I trymestru + ten opis od ortopedy i skierowanie od lekarza prowadzącego do tego oni zrobią mi USG na miejscu i zaproponują termin no ja mam jeszcze cukrzycę i okresową tachykardia małej więc mam nadzieję że za wcześnie nie będą chcieli...
    Nie no jasne.. Tak się śmieje bo przecież każdy ma indywidualnie. U mnie nikt terminu nie przyspieszaal od początku, nawet jak mały wielkolud był bo wystarczy że lekarze widzieli mojego M.. I ja też nie mała.. Każdy widzi że ma być dziecko duże po kimś. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Nie no jasne.. Tak się śmieje bo przecież każdy ma indywidualnie. U mnie nikt terminu nie przyspieszaal od początku, nawet jak mały wielkolud był bo wystarczy że lekarze widzieli mojego M.. I ja też nie mała.. Każdy widzi że ma być dziecko duże po kimś. :)
    Kiedy masz kolejne USG? Bo ostatnio Krystek wychamował coś przecież

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli90 , Valetta94 halo halo!! Wywołuje was!!! Laseczki jak sytuacja jak się czujecie ? Są nowe objawy zbliżającego się porodu??

Kasionek już nam tu dzisiaj zdała raport 😉😉😉😁

Kasionek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kiedy masz kolejne USG? Bo ostatnio Krystek wychamował coś przecież
    Już nie mam :) teraz już tylko pewnie to szpitalne. Nooooo i całe szczęście.. Chodź ja do tych pomiarów usg podchodzę z dystansem. Taka miałam różnice na końcówce z usg według pomiarów a wagi urodzeniowej poprzednio że to klocki hocki się mogą dziać. Teraz już wielka niewiadoma aż do chwili wydobycia :*

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    gratki Aga! ile insuliny bierzesz?
    58 na noc plus 12 do sniadania,10 do obiadu i 6 do kolacji

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba umyje okna dziś. Chociaż w sypialni i salonie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Już nie mam :) teraz już tylko pewnie to szpitalne. Nooooo i całe szczęście.. Chodź ja do tych pomiarów usg podchodzę z dystansem. Taka miałam różnice na końcówce z usg według pomiarów a wagi urodzeniowej poprzednio że to klocki hocki się mogą dziać. Teraz już wielka niewiadoma aż do chwili wydobycia :*
    Moja koleżanka ta co 12.03 urodziła miała prognozę na około 3800g a synek się urodził nie całe 3500

Mama36, Nowakowa92 lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sobie umylam 2 tyg temu i mam gdzies ze juz mozna znow myc

Tunia76 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będę kapać psa :) zrobimy jej małe spa już ostatnie przed urodzeniem dzidzi chyba że sie osra albo coś xd ale na razie kawka i mój przydział dwóch cukierków xd

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi okna ma mąż umyć :) ale chyba za tydzień to zrobi. Mamusia wczoraj była i wysprzątała mi łazienkę na błysk <3

Bubek lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pankejkach a mąż właśnie tworzy dla córki w kuchni z czekoladą,serkiem i owocami 😋😋😋😋

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja koleżanka ta co 12.03 urodziła miała prognozę na około 3800g a synek się urodził nie całe 3500
    No właśnie... Mi w szpitalu stwierdzili 3600 a się urdodzil 4500-40tydz ciazy (ostatnie usg im dałam z 37tyg gdzie bylo 3700 hihi) więc według Pani nawet zmalał.. Ale nie mama wielkich pretensji.. Bo miałam to usg (ze względu na chorobę pierwszego) robione co Msc u najlepszego wrocławskiego wtedy gin i Pani w spzitalu mówi "oo!! Jak u profesora robione to na pewno wszystko super" i tak przejechała tylko głowica i mówi 3600 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 10:29

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pisałam Wam ostatnio, że znajoma przed porodem USG miała i mała ważyła 3100, urodziła się 2700 a ze szpitala wychodzili z wagą 2500.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie się dziś wyspałyście,bo ja nie spałam! Obudziłam się o 4 tradycyjnie i mnie dzidziuś wkurzył,bo się nic nie ruszał..ani nie przeciągał,ani nic. Byłam siku,pochodziłam,ruszałam brzuchem,gadałam. Leżałam we wszystkich pozycjach świata i nic. I tak jak mówiłam kiedyś,że ja nie panikara..to jednak już miałam się ubierać i budzić domowników,że jedziemy do szpitala!Ale wyciągnęłam jeszcze detektor (wiem,że to teraz nic nie daje,ale mi daje spokojniejszą głowę)..i detektorem też nie mogłam znaleźć bicia,to już w ogóle zawał i w głowie myśli takie,że szkoda gadać.Ale w końcu serduszko znalazłam.
    Postanowiłam się uspokoić,wziąć parę wdechów i położyłam się na lewym boku i za chwilę jak nie jebniee...i mści się za to wybudzenie do teraz :x wyjśc chce przez pępek .Jak to tak do końca życia już mam się martwić to ja ocipieje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 10:42

Fasolka77, Paula 90, KarmeLoVe, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka30 od razu przepraszam za instastory śniadaniowe.. Ale odwalilam petarde.
    Usmazylam pancakesy kefirowe.. Do tego czekolada, dżem i cukier puder.. Odlece zaraz... Jeszcze mi owoców brakuje ale już tuż tuż i będą wszystkie owocki!!
    Wybaczam wyjątkowo bo właśnie rodzice pojechali do mojej ulubionej kawiarni po ciasto do kawy 😂.

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślą.nieskalana chyba właśnie tak to już będzie wyglądać :) dziwne że kobiety się cały czas na macierzyństwo decydują :)

Ja dzisiaj nawet też pospalam. Nie było rewelacji ale da się znieść :) i niestety byliśmy trochę podobni do urodzinowych sąsiadów bo trochę głośno u nas było. Ale tylko do 12😜 no ale przy 8 osobach w tym 4 chłopacy trudno być cicho :) narobilam się ale cieszę się że się zdecydowałam jeszcze teraz coś zorganizować, później nie wiadomo jak to będzie.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 2339 2340 2341 2342 2343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ