X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lilli90 , Valetta94 halo halo!! Wywołuje was!!! Laseczki jak sytuacja jak się czujecie ? Są nowe objawy zbliżającego się porodu??

Kasionek już nam tu dzisiaj zdała raport 😉😉😉😁
    Tez zawsze wchodzę z rana bo jestem ciekawa czy ktoś urodził. Ja to już bym bardzo chciała.Mala jest mega nisko. Ogólnie brak aptetytu, wiecznie niedobrze organizm się oczyszcza ale kij wie ile to będzie trwać. Czuję że do 26 samo nie ruszy. Chciałabym trafić na oddział w ten wtorek z rozwarciem itp bo tak mogą mi wywoływać poród w nieskończoność. A doświadczenia z oksytocyną mam bardzo źle.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wybaczam wyjątkowo bo właśnie rodzice pojechali do mojej ulubionej kawiarni po ciasto do kawy 😂.

ja też dziś szykuje nalot na cukiernię w Wawie! :)

Lolka30, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wybaczam wyjątkowo bo właśnie rodzice pojechali do mojej ulubionej kawiarni po ciasto do kawy 😂.
    Ooooo!!!! Teraz to ja zazdraszczam... U mnie cukru nigdy dość :p

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Wszystkie się dziś wyspałyście,bo ja nie spałam! Obudziłam się o 4 tradycyjnie i mnie dzidziuś wkurzył,bo się nic nie ruszał..ani nie przeciągał,ani nic. Byłam siku,pochodziłam,ruszałam brzuchem,gadałam. Leżałam we wszystkich pozycjach świata i nic. I tak jak mówiłam kiedyś,że ja nie panikara..to jednak już miałam się ubierać i budzić domowników,że jedziemy do szpitala!Ale wyciągnęłam jeszcze detektor (wiem,że to teraz nic nie daje,ale mi daje spokojniejszą głowę)..i detektorem też nie mogłam znaleźć bicia,to już w ogóle zawał i w głowie myśli takie,że szkoda gadać.Ale w końcu serduszko znalazłam.
    Postanowiłam się uspokoić,wziąć parę wdechów i położyłam się na lewym boku i za chwilę jak nie jebniee...i mści się za to wybudzenie do teraz :x wyjśc chce przez pępek .Jak to tak do końca życia już mam się martwić to ja ocipieje!!!
    Nie wszystkie. U mnie nie ma czegoś takiego jak wyspanie.. Moje pobudki sa jakby zakodowane w mozgu.. Filip bedzie mial dobrze.. Moj sen jest absolutnie zaburzony sikaniem i zgaga.. Przekrecanie w lozku sprawia zr musze sie obudzic wiec praktycznie cala noc jest aktywna.. Dziwie sie ze ja w dzien w ogole nie jestem jak zombie. Funkcjonuje do 24 czy 1 i wstaje o 3 i od tej godz to juz czuwanie bardziej jak spanie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od trzech dni nie mam apetytu, ciągle na kibelku dwojeczka a dziś na dodatek mój pies za mną chodzi krok w krok. Ona nigdy się tak nie zachowuje.
    I ja już sobie urajam w tym moim móżdżku że to zapowiedź.
    Teraz wszystko mi się wydaje zapowiedzią porodu.
    Tak jak przy staraniach wszystko było objawem ciąży 😂

Kiwona, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja od trzech dni nie mam apetytu, ciągle na kibelku dwojeczka a dziś na dodatek mój pies za mną chodzi krok w krok. Ona nigdy się tak nie zachowuje.
    I ja już sobie urajam w tym moim móżdżku że to zapowiedź.
    Teraz wszystko mi się wydaje zapowiedzią porodu.
    Tak jak przy staraniach wszystko było objawem ciąży 😂
    Znam to Paula, ja też już we wszystkim upatruje zwiastunów że to już blisko 😂.

Paula 90, DorotaAnna, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie wszystkie. U mnie nie ma czegoś takiego jak wyspanie.. Moje pobudki sa jakby zakodowane w mozgu.. Filip bedzie mial dobrze.. Moj sen jest absolutnie zaburzony sikaniem i zgaga.. Przekrecanie w lozku sprawia zr musze sie obudzic wiec praktycznie cala noc jest aktywna.. Dziwie sie ze ja w dzien w ogole nie jestem jak zombie. Funkcjonuje do 24 czy 1 i wstaje o 3 i od tej godz to juz czuwanie bardziej jak spanie.
    Ja w ogóle odkąd usłyszałam o tym,że trzeba spać na lewym boku..o tej żyle głównej,niedotlenieniach i innych strasznych rzeczach to podświadomie cały czas staram się być na tym jednym (chociaż wiem,że to nie tak,że jak mi się nic nie dzieje na prawym to mogę se spać).No ale podświadomość robi swoje..a już mnie tak lewe biodro boli,że oszaleć można w nocy ..ech :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ja skusiłam się na pankejka 😋😋 mała rzecz a cieszy 😋😋😋😋

a w temacie objawów porodu - czy któraś z Was do tej pory nie ma skurczy BH?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Nawet ja skusiłam się na pankejka 😋😋 mała rzecz a cieszy 😋😋😋😋

a w temacie objawów porodu - czy któraś z Was do tej pory nie ma skurczy BH?
    Ja nie mam,albo nie wiem,że mam :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już ogarnęłam 80% chaty wczoraj i przedwczoraj (postanowiłam, że przed porodem ogarnę każdy kąt i każdą szafeczkę), została mi tylko najgorsza kuchnia, ale Mąż w robocie dzisiaj na 12 godzin, to może się wyrobię...
    a jutro chyba w końcu torbę spakuję do szpitala hmmm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:32

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja już ogarnęłam 80% chaty wczoraj i przedwczoraj (postanowiłam, że przed porodem ogarnę każdy kąt i każdą szafeczkę), została mi tylko najgorsza kuchnia, ale Mąż w robocie dzisiaj na 12 godzin, to może się wyrobię...
    a jutro chyba w końcu torbę spakuję do szpitala hmmm :P
    Ja porządki zaczynam od poniedziałku :) po pierwsze żeby było czysto a po drugie żeby szyjka się trochę skrocila :D

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek działasz coś z mężem ?

MamaAga85 ja miałam dopiero 4 razy skurcze BH także jak na skończone 37 tygodni to jakoś mało 😂

Mój mąż właśnie robi pancakes będą z masłem orzechowym dżemorkiem i owocami 😋

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Salon okna umyte. Chwilę odoczne i planuje sypialnia potem kuchnia

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ambitny plan zrobić sobie hybrydy na stopach, zakończyło się na wypiłowaniu paznokci, chyba nie jestem w stanie zrobić więcej .. żołądek mam jakiś taki ściśnięty, jest mi słabo i jakoś niedobrze, czuje się co raz gorzej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja nie mam,albo nie wiem,że mam :D
    Ja chyba też nie i jakoś nie przypominam sobie żebym z córką miała 🤔🤔🤔🤔

Widze,że dziś dzień pankejka 😋😋😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 12:10

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasionek działasz coś z mężem ?

MamaAga85 ja miałam dopiero 4 razy skurcze BH także jak na skończone 37 tygodni to jakoś mało 😂

Mój mąż właśnie robi pancakes będą z masłem orzechowym dżemorkiem i owocami 😋
    Ja z mężem ostatni raz działam jak Jasminkę tworzylismy. No jutro zobaczę jak będzie ma wizycie i jak nie będzie dalej nawet mm rozwarcia to chyba zaczniemy.Moj mąż jest przerażony seksem w ciąży. A że ja nie mam ochoty to mi to na rękę bardzo.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhahha mysla.nieskalana, Ty, Lolka i Wiewiórka jesteście mistrzyniami opisywania w zabawny sposób zwykłych sytuacji 😂😂😂

Wrzucam Wam kilka zdjęć z baby shower 💕 Oczywiście mojej cudnej ekipy kuzynek i koleżanek nie pokażę, ale macie mnie, słodki stół i prezenty, powinno wystarczyć 😄 Było fantastycznie! Pośmiałyśmy się, zostałam zmacana, skomplementowana, dziewczyny pojechały obżarte i w dobrych humorach 😊
    c0eccc671e3454cdmed.jpg
    d26013162bb38384med.jpg

fb9e55222602c28dmed.jpg
    4d0195a99f4beb6cmed.jpg
    eae3cefcabaad00amed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 11:29

AniaKJ, malutka_mycha, Mama36, Karollinax26, mysla.nieskalana, Daffi, DorotaAnna, Kasionek, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, estrella, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jak to jest, jak już pojawi się rozwarcie to seks jest bezpieczny? Ja na razie mogę pomarzyć, aż mi w pewnym momencie ciężko było Was czytać, tak się rozpisałyście na ten temat:)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, widać że impreza była przednia! ;) super! Pięknie wyglądasz! ❤️ Zazdraszczam energii 😘

Dziewczyny, na tym etapie sterydy na płuca są jeszcze podawane ?

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka super!! Strasznie mi się podoba taka drabinka ala na te drinki, napoje czy przekąski. Skąd taka można kupić???!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ