Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Ginekolodzy nie mają specjalnych glowic, oni mierzą tylko rozejście od góry między kolcami guzicznymi i też nie każdy ginekolog potrafi. Ja u ginekologa miałam 9 mm a u ortopedy 6 mm teraz to co miałam 9 mm mam juz 2.1 cm
a byłam pewna że się zatrzymało po tamtej akcji 3 dniowej k w 32 tc. Teraz bolało mnie bardzo przez nie całe 3 dni w szpitalu chodzę już normalnie jedynie przy wstawaniu z łóżka mnie zaszypie. Jeśli dostalabys skierowanie nawet chyba od internisty to przed porodem muszą ci to sprawdzić. Ja chodzę prywatnie
Dowiem się, w sumie mam ortopedę blisko domu, prywatnie .. więc może nie będę długo czekać. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Probuje sie zarejestrowac w luxmedzie do ortopedy zeby mi to spojenie zbadal.. ale w tym najblizszym luxmedzie dla mnie mam tylko konsultacje ortopedyczna... wiec na niej zapewne nie zrobi mi usg a jak szukam USG to mam tylko USG więzadeł, mięsni i drobnych stawów....
wiec nie wiem czy ja coś osiagne tutaj.bo te głowice takie małe są w sumie jak je tam wpycha haha
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dowiem się, w sumie mam ortopedę blisko domu, prywatnie .. więc może nie będę długo czekać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLolka30 od razu przepraszam za instastory śniadaniowe.. Ale odwalilam petarde.
Usmazylam pancakesy kefirowe.. Do tego czekolada, dżem i cukier puder.. Odlece zaraz... Jeszcze mi owoców brakuje ale już tuż tuż i będą wszystkie owocki!!Kasionek, Karmelllka90, martusiawp, DorotaAnna, Tunia76, Lolka30, Franka2104, estrella lubią tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Mysle ze nie rozumieli ze dziecko to nie mechaniczna laleczka, ktora sie usmiecha i bawi grzecznie w kaciku i przypisywali mu zle cechy, bo chlopczyk nie byl ich genetycznym dzieckiem. A kazde dziecko raz jest aniolem, a raz jak hurragan i nic tu nie ma do rzeczy czy nasze genetycznie czy nie. Nie rozumiejac tego nie powinni byli adoptowac dziecka, bo wyrzadzili mu ogromna krzywde, na cale zycie. 7 latek to jeszcze male dziecko...
to chyba zawiodły procedury kwalifikacyjne... niestetyMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Mama36 wrote:Lolka30 od razu przepraszam za instastory śniadaniowe.. Ale odwalilam petarde.
Usmazylam pancakesy kefirowe.. Do tego czekolada, dżem i cukier puder.. Odlece zaraz... Jeszcze mi owoców brakuje ale już tuż tuż i będą wszystkie owocki!!
dawaj przepis! co prawda nie ma kefiru ale jutro kupię!Fasolka77
-
Heya. Ja się witam już prawie w 38.Jutro w skoczy. Jutro wizyta u lekarza. A mnie złapało przeziębienie i ból gardła. Muszę to szybko wyleczyć no nie dam rady krzyczeć "kurwa" na porodówce:) Także, życzymy z Jaśminką miłej niedzieli. Pamiętajcie, że jeśli będziecie brali zaświadczenie od jakiegoś lekarza że macie mieć cc to musi być napisane że bezwgledne wskazanie itp bo tak mogą podważyć.
Kasiulka90, Karmelllka90, Mama36, Paula 90, Fasolka77, martusiawp, AniaKJ, Lolka30, espoir, Misiabella, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeśli chcecie poczytać o tym rozejściu to jest tu kilka pomocnych wypowiedzi dziewczyn z tym problemem.
Które przeszły to przed i po porodzie...
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,85481783,85481783,Rozejscie_spojenia_lonowego_porod_sn_czy_cc_.html
I chyba bardziej się zaczęłam bać tego rozejścia po porodzie niż cesarki... Nie wyobrażam sobie leżenia w hamaku 4/6 tygodni po porodzie. Laska po porodzie rozeszła się na 6 mm i miała problemy z chodzeniem tyle to ja miałam w 32 tc 😂😂😂 jednak my laski to jesteśmy wytrzymałe -
nick nieaktualnyDaffi wrote:hahaha:P
czyli trzeba ładnie przystrzyc boberka -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dawaj przepis! co prawda nie ma kefiru ale jutro kupię!
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/puszyste-pancakes-na-kefirzeFasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Tak!!! Ja wtedy nie chciałam się golić na zero ale mąż miał taką fantazje i mnie zjechał na zero więc się nie wstydziłam ale z drugiej strony mi się rozstępy zrobiły na bułce więc widok też średni...
co do rozejscia mialam znajoma z forum na grudniowkach jak rodzilam corke ktora wlasnie po porodzie lezala w tym czyms kilka tyg i nie mogla zajmowac sie coreczka. straszne... a bol mowila ze jest tragiczny. -
nick nieaktualnyKasionek zdrówka!
No teraz może być różnie z tymi cc.. Ale myślę że nie ma co panikowac. U mnie to odwrotnie.. Ja bym chetbie SN chciała to mi chcą widzisz nawet na zimno robić, nie czekać na akcje... Ale jak ktoś faktycznie kombinuje może być różnie. U Nas nie ma takich.. Wszystkie my mamy porządne wskazania jak coś więc bym się nie martwiła. -
nick nieaktualnyA dzisiaj wg okresu kończę 37 tygodni i ciążę uznaję za donoszoną! W środę uznam za podwójnie donoszona ... Jeśli chodzi o poród sn i ewentualne wywoływanie będą brać termin z OM bo różnica jest 3 dni, ale jak już ustalają cesarkę to termin z USG I trymestru biorą. Także tak 😁
Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Hejka z rana w ten kolejny już ulewny, wietrzny dzień(wiosno przybywaj!!!) 🙄 ale za to z cukrem na czczo 86 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Jak to cieszy 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Po wczorajszym przeprowadzaniu córki do Jej pokoju generalnie mam dość no ale jak powiedziało się A to trzeba powiedzieć B...😉Nie ma zmiłuj 😉😉😉
Bolały mnie plecy, kłucie w pochwie było nie di zniesienia no i ten meeeega twardy brzuch...Ale wyspałam się i przeszło 😀😀😀😀😀😀😀😀😀
27marca mam wizytę w klinice(kwalifikacja do porodu) ❤Mama36, Fasolka77, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Jezuuu fasolka!!! Najlepsze na świecie!! Komu nie polecę to się rozpywa. Nawet moje dzieci uznały że lepszych nie jadly nigdy w życiu. Ja na naszą 4 podwajam składniki.
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/puszyste-pancakes-na-kefirze
hmmmm ten dżemik na wierzchu.... hmmmmmmm jutro lecę po kefir i spróbuję dać mąkę orkiszową... dużo tego wychodzi? bo dla mnie samej to chyba z 1/10 powinnam zrobićFasolka77
-
nick nieaktualnyCytuję : bez rehabilitacji samo nie przejdzie, bo zostało zlekceważone. Robiłaś rtg miednicy po porodzie? To jedyne rzetelne badanie. Usg w ciaży jest niemiarodajne, bo jest zbyt duża granica błędu. U mnie usg pokazywało niby że się nie rozchodzi a objawy rozchodzenia były, dopiero rtg miednicy pokazało jak źle to wszystko wygląda.
Miałam rozejście spojenia w obu ciążach. W pierwszej miałam poród sn i to był błąd, spojenie na szczęscie mocno się nie rozeszłi, po rehabilitacji wróciłam do jako takiej normy, ale za to w drugiej ciąży spojenie zaczęło mi się rozchodzić już pod koniec I trymestru.. Cały czas nosiłam pas, miałam rehabilitację, miałam cc, ale spojenie i tak mi się mocno rozeszło. Właściwie kwalifikowałam się do operacji wg ortopedy, ale po rocznej intensywnej rehabilitacji udało się, z tym że nastepna ciąża już nie wchodzi w grę.
Chyba powinnam przestać już szukać i zaufać lekarzom.... Ja chcę jeszcze dziecko i to nie za 10 lat więc może lepiej posłucham opinii ortopedy plus ginekologow... a może jeszcze zdarze na wizytę do fizjoterapeuty i osteopaty??