X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka jak patrzę na OLX to praktycznie każdy ten laktator używany jest uszkodzony albo nie ciągnie albo ciągnie ale na krótką chwilę.
    Czytałaś opinie o nim??
    Kurcze chyba kupię ten co valetta polecila

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szonka jak patrzę na OLX to praktycznie każdy ten laktator używany jest uszkodzony albo nie ciągnie albo ciągnie ale na krótką chwilę.
    Czytałaś opinie o nim??
    Poczytaj jeszcze opinie o tym https://allegro.pl/oferta/laktator-elektryczny-biedronka-podwojny-2-piersi-7719755387

Polecały dziewczyny też.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Szonka powiedz mi co wymienialas w nim? Zastanawiam się właśnie co warto byłoby wymienić w używanym.
    A ja kupiłam ten sam nowy za 230 na gwarancji. Ogólnie te części nowe są drogie. Ja bałam się kupić używany bo ponoć te silniczki tracą moc i ciężko sprawdzić czy dobrze ciągnie. Jak. Sprawdzałam opinie to albo avent albo medela.Kolezanki avent bardzo chwalą ale dla mnie 400 to.za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:16

Misiabella lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka to fajnie trafilas z dziewczynami :)i oby tak zostala na zawsze.....

Ja znow z synem nie mam problemow, dogadujemy sie i najwazniejsze to, ze sie nie obraza jak mu zwroce uwage.....a corce cos poradzisz z dobrego serca i odrazu obrazona...ale to faktycznie kwestia charkteru, bo jest zupelnie inna niz syn.....i nerwus straszny chyba po mnie :) bo mi tez nic nie mozna powiedziec :)

dziewczyny cisnienie 147/96......ale nie panikuje spokojnie.....ide sie wykapac i spac jak do rana nie spadnie to dzwonie do lekarza......moze ta dzisiejsza praca w ogrodzie sie obija.....

aha byla szagierka i zrobilysmy sobie super sesje brzuchowa :) .....juz planowalysym ze bedziemy w jednym pokoju w szpitalu :) tylko ja na CC a ona naturalnie wiec chyba male prawdopodobienstwo ze sie spotkamy :)

....dziewczyny ona jeszcze nic nie ma przygotowane...bylam w szoku, mowi ze tesciowa cala nerwowa z tego, ze ja juz wszystko mam a ona jeszcze nic.....ale podobno jakos tego nie czuje ...mowi ze zdazy :) ona zawsze sila spokoju byla.....ta to wrzodow zeladka nigdy nie bedzie miec............

brzuchy mamy takie same , jeszcze do zeszlego miesiaca obydwie mialysmy po 70 kilo i w sumie od poczatku ciazy tylysmy tak samo..... a teraz ona 76 a ja juz 80 :( ale pocieszam sie to woda, chociaz codziennie goplane wciagne......

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też laktatora nie kupiłam, ale mam wybrany: Lovi prolactis.
    Podczas kupowania wózka w hurtowni dziecięcej Mąż sobie zrobił jego zdjęcie i w razie nagłej potrzeby ma po niego jechać jak do pożaru.
    Siostra ma też swój ręczny i mi go odda żeby wypróbować, może wystarczy..??
    Będę chciała uniknąć wydawania około 400zł na laktator, bo za chwilę przyda się nam leżaczek-bujaczek, a to kelejne kilka stów...

age.png
    age.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja cały dzień poza domem, ale widzę że na fb jest gorąco. Możemy to przedyskutować?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dziewczyny, ja cały dzień poza domem, ale widzę że na fb jest gorąco. Możemy to przedyskutować?

a co sie dzieje? mowcie szybko, bo ciekawa jestem :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytałaś opinie o nim??
    Czytałam opinie i były bardzo pozytywne. Czy sie sprawdzi, zobaczymy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja kupiłam ten sam nowy za 230 na gwarancji. Ogólnie te części nowe są drogie. Ja bałam się kupić używany bo ponoć te silniczki tracą moc i ciężko sprawdzić czy dobrze ciągnie. Jak. Sprawdzałam opinie to albo avent albo medela.Kolezanki avent bardzo chwalą ale dla mnie 400 to.za dużo.
    Ja swój dostałam za darmo od rodziny i z tego co wiem to nie był za dużo używany także najwyżej stracę te 80zl na nowe części tylko jeśliby się okazało że coś w nim padnie.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Szonka to fajnie trafilas z dziewczynami :)i oby tak zostala na zawsze.....

Ja znow z synem nie mam problemow, dogadujemy sie i najwazniejsze to, ze sie nie obraza jak mu zwroce uwage.....a corce cos poradzisz z dobrego serca i odrazu obrazona...ale to faktycznie kwestia charkteru, bo jest zupelnie inna niz syn.....i nerwus straszny chyba po mnie :) bo mi tez nic nie mozna powiedziec :)

dziewczyny cisnienie 147/96......ale nie panikuje spokojnie.....ide sie wykapac i spac jak do rana nie spadnie to dzwonie do lekarza......moze ta dzisiejsza praca w ogrodzie sie obija.....

aha byla szagierka i zrobilysmy sobie super sesje brzuchowa :) .....juz planowalysym ze bedziemy w jednym pokoju w szpitalu :) tylko ja na CC a ona naturalnie wiec chyba male prawdopodobienstwo ze sie spotkamy :)

....dziewczyny ona jeszcze nic nie ma przygotowane...bylam w szoku, mowi ze tesciowa cala nerwowa z tego, ze ja juz wszystko mam a ona jeszcze nic.....ale podobno jakos tego nie czuje ...mowi ze zdazy :) ona zawsze sila spokoju byla.....ta to wrzodow zeladka nigdy nie bedzie miec............

brzuchy mamy takie same , jeszcze do zeszlego miesiaca obydwie mialysmy po 70 kilo i w sumie od poczatku ciazy tylysmy tak samo..... a teraz ona 76 a ja juz 80 :( ale pocieszam sie to woda, chociaz codziennie goplane wciagne......
    To jest ciśnienie graniczne. Ja z takim trafiłam na pogotowie i dostałam leki. Także jak mówisz bez paniki ale rano obserwuj bo przy naszych złych przepływach ciśnienie może namieszać. A Ty nie pisałaś, że już bierzesz dopegyt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:37

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja swój dostałam za darmo od rodziny i z tego co wiem to nie był za dużo używany także najwyżej stracę te 80zl na nowe części tylko jeśliby się okazało że coś w nim padnie.
    W razie co zawsze silniczek też można dokupić na stronie medeli. Ale myślę, że znajomi nie dali by Ci bubla.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    To jest ciśnienie graniczne. Ja z takim trafiłam na pogotowie i dostałam leki. Także jak mówisz bez paniki ale rano obserwuj bo przy naszych złych przepływach ciśnienie może namieszać. A Ty nie pisałaś, że już bierzesz dopegyt?
    Kasione biore ale tylko 1 tabletke rano.......jak jutro bedzie wysokie to zadzwonie do lekarza i zapytam czy moge brac jeszcze jedna wieczorem.......

Wizyte mam w czwartek i nie chce jechac do szpitala wczesniej, bo mnie na 100% zostawia i do porodu nie wypuszcza ( tu takie procedury) a po co mam lezec w szpitalu z cisnieniem jak i tak nic wiecej poza obserwacja nie zrobia...to moge lezec w domu i mierzyc co godzine........poza tym kto dzieci ogarnie przez miesiac......nie mowiac zebym sie zaraz na wlasne zadanie wypisala dla mnie 4 dni po CC bedzie meczarnia tam wytrzymac.......

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Biedna Paula traci nerwy niepotrzebnie na takie pierdoły 😔 Jestem za usunięciem Alicji Z. z grupy na fb i problem z głowy 😅

Paula 90, mysla.nieskalana, Karollinax26, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasione biore ale tylko 1 tabletke rano.......jak jutro bedzie wysokie to zadzwonie do lekarza i zapytam czy moge brac jeszcze jedna wieczorem.......

Wizyte mam w czwartek i nie chce jechac do szpitala wczesniej, bo mnie na 100% zostawia i do porodu nie wypuszcza ( tu takie procedury) a po co mam lezec w szpitalu z cisnieniem jak i tak nic wiecej poza obserwacja nie zrobia...to moge lezec w domu i mierzyc co godzine........poza tym kto dzieci ogarnie przez miesiac......nie mowiac zebym sie zaraz na wlasne zadanie wypisala dla mnie 4 dni po CC bedzie meczarnia tam wytrzymac.......
    Ogolnie tych tabletek można 8 dziennie. Ja też się cykałam czy wziąć jeszcze jedna i pojechałam na pogotowie. A tam lekarz tłumaczył, że na działanie leku trzeba czekać chociaż jeden dzień. No nie dziwie się że wolisz zapytać, bo zwiększysz dawkę i pewnie ciśnienie wróci do normy a co w domu to w domu.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a co sie dzieje? mowcie szybko, bo ciekawa jestem :)

Poprzednia moderator (obecnie jedna z adminów) nie zgadza się, żebyśmy dyskutowały sprawy związane z grupą FB tu na BBF i nie daje sobie przetłumaczyć, że nas jest ponad 30 członków na 36 członków całej grupy.
    Podnoszony jest też temat zatwierdzania członków.

Jak tak dalej pójdzie to albo stworzymy nową grupę a tą opuścimy albo istnieje też opcja usunięcia "przeciwników" z grupy.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Biedna Paula traci nerwy niepotrzebnie na takie pierdoły 😔 Jestem za usunięciem Alicji Z. z grupy na fb i problem z głowy 😅
    Ja w ogóle nie kumam co to za sapy na tym fejsie. Przecież tam i tak nic się nie działo. Cisza była, zero postów. Tyle że łatwiej tam foteczki wrzucić.

Kiwona, mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja tylko nie rozumiem, gdzie leży problem.
    Paula, jak ma Cię to kosztować nerwy, to kurde, ja bym założyła nowa grupę i niech te 4 osoby sobie siedzą na tych kwietniowkach i wymieniają posty raz na 3 miesiące, skoro się tak bardzo przywiązaly do tego miejsca...

DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka prawda, że grupa na fb służy nam jako pomocnicza do forum, można tam sprawiej i dyskretniej podzielić się zdjęciami, filmikami, ogarnąć jakieś drobne sprawy i tyle. Całe życie naszego wątku jest tutaj.

stresant, mysla.nieskalana, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja tylko nie rozumiem, gdzie leży problem.
    Paula, jak ma Cię to kosztować nerwy, to kurde, ja bym założyła nowa grupę i niech te 4 osoby sobie siedzą na tych kwietniowkach i wymieniają posty raz na 3 miesiące, skoro się tak bardzo przywiązaly do tego miejsca...
    To samo napisałam tam 😂.

Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja nie widzę tego a czytałam te komentarze więc nie wiem czy teraz jak ta sierota nie mogę znaleźć czy to zostalonusuniete ?

EDIT. Znalazłam xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:56

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2346 2347 2348 2349 2350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ