X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka jak patrzę na OLX to praktycznie każdy ten laktator używany jest uszkodzony albo nie ciągnie albo ciągnie ale na krótką chwilę.
    Czytałaś opinie o nim??
    Kurcze chyba kupię ten co valetta polecila

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szonka jak patrzę na OLX to praktycznie każdy ten laktator używany jest uszkodzony albo nie ciągnie albo ciągnie ale na krótką chwilę.
    Czytałaś opinie o nim??
    Poczytaj jeszcze opinie o tym https://allegro.pl/oferta/laktator-elektryczny-biedronka-podwojny-2-piersi-7719755387

Polecały dziewczyny też.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Szonka powiedz mi co wymienialas w nim? Zastanawiam się właśnie co warto byłoby wymienić w używanym.
    A ja kupiłam ten sam nowy za 230 na gwarancji. Ogólnie te części nowe są drogie. Ja bałam się kupić używany bo ponoć te silniczki tracą moc i ciężko sprawdzić czy dobrze ciągnie. Jak. Sprawdzałam opinie to albo avent albo medela.Kolezanki avent bardzo chwalą ale dla mnie 400 to.za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:16

Misiabella lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka to fajnie trafilas z dziewczynami :)i oby tak zostala na zawsze.....

Ja znow z synem nie mam problemow, dogadujemy sie i najwazniejsze to, ze sie nie obraza jak mu zwroce uwage.....a corce cos poradzisz z dobrego serca i odrazu obrazona...ale to faktycznie kwestia charkteru, bo jest zupelnie inna niz syn.....i nerwus straszny chyba po mnie :) bo mi tez nic nie mozna powiedziec :)

dziewczyny cisnienie 147/96......ale nie panikuje spokojnie.....ide sie wykapac i spac jak do rana nie spadnie to dzwonie do lekarza......moze ta dzisiejsza praca w ogrodzie sie obija.....

aha byla szagierka i zrobilysmy sobie super sesje brzuchowa :) .....juz planowalysym ze bedziemy w jednym pokoju w szpitalu :) tylko ja na CC a ona naturalnie wiec chyba male prawdopodobienstwo ze sie spotkamy :)

....dziewczyny ona jeszcze nic nie ma przygotowane...bylam w szoku, mowi ze tesciowa cala nerwowa z tego, ze ja juz wszystko mam a ona jeszcze nic.....ale podobno jakos tego nie czuje ...mowi ze zdazy :) ona zawsze sila spokoju byla.....ta to wrzodow zeladka nigdy nie bedzie miec............

brzuchy mamy takie same , jeszcze do zeszlego miesiaca obydwie mialysmy po 70 kilo i w sumie od poczatku ciazy tylysmy tak samo..... a teraz ona 76 a ja juz 80 :( ale pocieszam sie to woda, chociaz codziennie goplane wciagne......

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też laktatora nie kupiłam, ale mam wybrany: Lovi prolactis.
    Podczas kupowania wózka w hurtowni dziecięcej Mąż sobie zrobił jego zdjęcie i w razie nagłej potrzeby ma po niego jechać jak do pożaru.
    Siostra ma też swój ręczny i mi go odda żeby wypróbować, może wystarczy..??
    Będę chciała uniknąć wydawania około 400zł na laktator, bo za chwilę przyda się nam leżaczek-bujaczek, a to kelejne kilka stów...

age.png
    age.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja cały dzień poza domem, ale widzę że na fb jest gorąco. Możemy to przedyskutować?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dziewczyny, ja cały dzień poza domem, ale widzę że na fb jest gorąco. Możemy to przedyskutować?

a co sie dzieje? mowcie szybko, bo ciekawa jestem :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czytałaś opinie o nim??
    Czytałam opinie i były bardzo pozytywne. Czy sie sprawdzi, zobaczymy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja kupiłam ten sam nowy za 230 na gwarancji. Ogólnie te części nowe są drogie. Ja bałam się kupić używany bo ponoć te silniczki tracą moc i ciężko sprawdzić czy dobrze ciągnie. Jak. Sprawdzałam opinie to albo avent albo medela.Kolezanki avent bardzo chwalą ale dla mnie 400 to.za dużo.
    Ja swój dostałam za darmo od rodziny i z tego co wiem to nie był za dużo używany także najwyżej stracę te 80zl na nowe części tylko jeśliby się okazało że coś w nim padnie.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Szonka to fajnie trafilas z dziewczynami :)i oby tak zostala na zawsze.....

Ja znow z synem nie mam problemow, dogadujemy sie i najwazniejsze to, ze sie nie obraza jak mu zwroce uwage.....a corce cos poradzisz z dobrego serca i odrazu obrazona...ale to faktycznie kwestia charkteru, bo jest zupelnie inna niz syn.....i nerwus straszny chyba po mnie :) bo mi tez nic nie mozna powiedziec :)

dziewczyny cisnienie 147/96......ale nie panikuje spokojnie.....ide sie wykapac i spac jak do rana nie spadnie to dzwonie do lekarza......moze ta dzisiejsza praca w ogrodzie sie obija.....

aha byla szagierka i zrobilysmy sobie super sesje brzuchowa :) .....juz planowalysym ze bedziemy w jednym pokoju w szpitalu :) tylko ja na CC a ona naturalnie wiec chyba male prawdopodobienstwo ze sie spotkamy :)

....dziewczyny ona jeszcze nic nie ma przygotowane...bylam w szoku, mowi ze tesciowa cala nerwowa z tego, ze ja juz wszystko mam a ona jeszcze nic.....ale podobno jakos tego nie czuje ...mowi ze zdazy :) ona zawsze sila spokoju byla.....ta to wrzodow zeladka nigdy nie bedzie miec............

brzuchy mamy takie same , jeszcze do zeszlego miesiaca obydwie mialysmy po 70 kilo i w sumie od poczatku ciazy tylysmy tak samo..... a teraz ona 76 a ja juz 80 :( ale pocieszam sie to woda, chociaz codziennie goplane wciagne......
    To jest ciśnienie graniczne. Ja z takim trafiłam na pogotowie i dostałam leki. Także jak mówisz bez paniki ale rano obserwuj bo przy naszych złych przepływach ciśnienie może namieszać. A Ty nie pisałaś, że już bierzesz dopegyt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:37

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja swój dostałam za darmo od rodziny i z tego co wiem to nie był za dużo używany także najwyżej stracę te 80zl na nowe części tylko jeśliby się okazało że coś w nim padnie.
    W razie co zawsze silniczek też można dokupić na stronie medeli. Ale myślę, że znajomi nie dali by Ci bubla.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    To jest ciśnienie graniczne. Ja z takim trafiłam na pogotowie i dostałam leki. Także jak mówisz bez paniki ale rano obserwuj bo przy naszych złych przepływach ciśnienie może namieszać. A Ty nie pisałaś, że już bierzesz dopegyt?
    Kasione biore ale tylko 1 tabletke rano.......jak jutro bedzie wysokie to zadzwonie do lekarza i zapytam czy moge brac jeszcze jedna wieczorem.......

Wizyte mam w czwartek i nie chce jechac do szpitala wczesniej, bo mnie na 100% zostawia i do porodu nie wypuszcza ( tu takie procedury) a po co mam lezec w szpitalu z cisnieniem jak i tak nic wiecej poza obserwacja nie zrobia...to moge lezec w domu i mierzyc co godzine........poza tym kto dzieci ogarnie przez miesiac......nie mowiac zebym sie zaraz na wlasne zadanie wypisala dla mnie 4 dni po CC bedzie meczarnia tam wytrzymac.......

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Biedna Paula traci nerwy niepotrzebnie na takie pierdoły 😔 Jestem za usunięciem Alicji Z. z grupy na fb i problem z głowy 😅

Paula 90, mysla.nieskalana, Karollinax26, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasione biore ale tylko 1 tabletke rano.......jak jutro bedzie wysokie to zadzwonie do lekarza i zapytam czy moge brac jeszcze jedna wieczorem.......

Wizyte mam w czwartek i nie chce jechac do szpitala wczesniej, bo mnie na 100% zostawia i do porodu nie wypuszcza ( tu takie procedury) a po co mam lezec w szpitalu z cisnieniem jak i tak nic wiecej poza obserwacja nie zrobia...to moge lezec w domu i mierzyc co godzine........poza tym kto dzieci ogarnie przez miesiac......nie mowiac zebym sie zaraz na wlasne zadanie wypisala dla mnie 4 dni po CC bedzie meczarnia tam wytrzymac.......
    Ogolnie tych tabletek można 8 dziennie. Ja też się cykałam czy wziąć jeszcze jedna i pojechałam na pogotowie. A tam lekarz tłumaczył, że na działanie leku trzeba czekać chociaż jeden dzień. No nie dziwie się że wolisz zapytać, bo zwiększysz dawkę i pewnie ciśnienie wróci do normy a co w domu to w domu.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a co sie dzieje? mowcie szybko, bo ciekawa jestem :)

Poprzednia moderator (obecnie jedna z adminów) nie zgadza się, żebyśmy dyskutowały sprawy związane z grupą FB tu na BBF i nie daje sobie przetłumaczyć, że nas jest ponad 30 członków na 36 członków całej grupy.
    Podnoszony jest też temat zatwierdzania członków.

Jak tak dalej pójdzie to albo stworzymy nową grupę a tą opuścimy albo istnieje też opcja usunięcia "przeciwników" z grupy.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Biedna Paula traci nerwy niepotrzebnie na takie pierdoły 😔 Jestem za usunięciem Alicji Z. z grupy na fb i problem z głowy 😅
    Ja w ogóle nie kumam co to za sapy na tym fejsie. Przecież tam i tak nic się nie działo. Cisza była, zero postów. Tyle że łatwiej tam foteczki wrzucić.

Kiwona, mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja tylko nie rozumiem, gdzie leży problem.
    Paula, jak ma Cię to kosztować nerwy, to kurde, ja bym założyła nowa grupę i niech te 4 osoby sobie siedzą na tych kwietniowkach i wymieniają posty raz na 3 miesiące, skoro się tak bardzo przywiązaly do tego miejsca...

DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka prawda, że grupa na fb służy nam jako pomocnicza do forum, można tam sprawiej i dyskretniej podzielić się zdjęciami, filmikami, ogarnąć jakieś drobne sprawy i tyle. Całe życie naszego wątku jest tutaj.

stresant, mysla.nieskalana, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja tylko nie rozumiem, gdzie leży problem.
    Paula, jak ma Cię to kosztować nerwy, to kurde, ja bym założyła nowa grupę i niech te 4 osoby sobie siedzą na tych kwietniowkach i wymieniają posty raz na 3 miesiące, skoro się tak bardzo przywiązaly do tego miejsca...
    To samo napisałam tam 😂.

Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja nie widzę tego a czytałam te komentarze więc nie wiem czy teraz jak ta sierota nie mogę znaleźć czy to zostalonusuniete ?

EDIT. Znalazłam xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 21:56

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2346 2347 2348 2349 2350 ››