X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam trochę ubaw.i długo mi zajmuje dobieranie słów żeby wypowiedź była w miarę kulturalna...:D A nasuwa mi się dużo brzydkich słów :D

Kasionek, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalozcie sobie nowa grupe na FB i po problemie...z zasadami przyjmowania jakie tu ustalilyscie wczoraj....kazda sie przedstawi i bedzie wiadomo o kogo chodzi......a tu sie wcale nie dodaje gorzej fotek...ja wale wszystko przez zapodaj i raz dwa gotowe......potem kasuje posta i po sprawie......

FB tez nie za bezpieczny jest, pare razy info wycieklo gdzies do eteru..... a tu jednak czlowiek bardziej anonimowy.....chociaz ja o Was wiem juz wszystko :)

B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja to mam trochę ubaw.i długo mi zajmuje dobieranie słów żeby wypowiedź była w miarę kulturalna...:D A nasuwa mi się dużo brzydkich słów :D

Ja nawet nie spodziewałam się, że jeszcze z moim budyniowym ciążowym mózgiem, potrafię wykazać się taką elokwencją i kulturą.
    Także ten... Mam nadzieję, że wkrótce zapas sił intelektualnych mi się nie skończy :D

A jak się skończy to poleci jeszcze kilka członkiń, które zostały pozostawione "grzecznościowo" lub "do wyjaśnienia".

mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego nawet nie komentuje bo dla mnie ta dyskusja jest bez sensu. Ja też może nie udzielam się najczęściej na forum, ale bez przesady. Nawet Do celu która się też u nas nie udziela, ale wszyscy ja kojarzą- nikt jej nie powiedział że nie weźmiemy jej do grupy. Wystarczy przedstawić sytuacje co i jak czemu ktoś się rzadziej udziela ale jest z nami od początku... a nie kręcić afery gdzie laska nawet nas nie zna

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    zalozcie sobie nowa grupe na FB i po problemie...z zasadami przyjmowania jakie tu ustalilyscie wczoraj....kazda sie przedstawi i bedzie wiadomo o kogo chodzi......a tu sie wcale nie dodaje gorzej fotek...ja wale wszystko przez zapodaj i raz dwa gotowe......potem kasuje posta i po sprawie......

FB tez nie za bezpieczny jest, pare razy info wycieklo gdzies do eteru..... a tu jednak czlowiek bardziej anonimowy.....chociaz ja o Was wiem juz wszystko :)
    ale na fb zdjecia widza tylko osoby z grupy, wyciek jest malo prawdobodobny w zaufanym gronie. tu widzi i czyta każdy.

Paula 90, Lolka30, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ale na fb zdjecia widza tylko osoby z grupy, wyciek jest malo prawdobodobny w zaufanym gronie. tu widzi i czyta każdy.
    aha

Wysłany: 17 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj nawet jak ktoś wrzuci zdjęcie na minutę,to można zdążyć je sobie zapisać ..i moze to zrobić ktokolwiek.

Bubek lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 17 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja se muszę policzyć do dziesięciu :D Albo nie! do miliona!!! z ułamkami..wstecz! :D

Paula 90, Lolka30, Syska2202, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie denerwujcie się bo jeszcze worek porodowy się otworzy 😎

Co do laktatora to ja jeszcze nie mam, stwierdziłam że gdyby cos to po porodzie sie kupi, ale jakiś elektryczny bym chciala jak już.

Co do książek to ja jestem z tych co nie lubią czytać 🙊 wole seriale oglądać i faktycznie dużo roznych oglądam 😎 pamiętnik wampirów to chyba ze 4 lata temu ogladalam 😅😉 jedno jest pewne zawsze mówię że chciałabym zaczac czytać książki 😎 tzn. Jak jest jakas dobra co mnie wciągnie to i we dwa dni przeczytam ale myślę, że do tej pory to bylo ze 20 takich książek 😁

Mimo noncnej imprezy sąsiadów od rana mialam tyle energii, że wzięłam sie za sprzątanie, pranie, gotowanie 😎 ale koło 20 to jakby ktoś spuscil ze mnie to cale powietrze...

74di20mmhhjfjws7.png

Wysłany: 17 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro muszę wstać skoro świt i biec pobrać krew..ale nie w moim ulubionym laboratorium za kasę,tylko w ośrodku na NFZ..I tam już ludzie stoją pół godziny przed otwarciem i robią "zapisy" w kolejkę :D A dodam jeszcze,że jutro jest poniedziałek czyli u nas dzień targowy-wiecie stragany,kury,krowy,jajka,ciuchy! Będzie super :D
    A badania muszę zrobić bo potrzebuję je na czwartek do endokrynologa.
    Jak będę wracać to muszę sobie coś kupić na śniadanie,w związku z tym moje pytanie : co jutro na śniadanie?? :D

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę :D ciekawe ile Ninka waży :) wg aplikacji około 3 powinna ważyć, może zrobi mi prezent i nie przekroczy tej liczby :)

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie wciągnę twarożek z malinami. Tzn taki jest plan, ale jak będzie z apetytem to się okaże ;)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Jutro muszę wstać skoro świt i biec pobrać krew..ale nie w moim ulubionym laboratorium za kasę,tylko w ośrodku na NFZ..I tam już ludzie stoją pół godziny przed otwarciem i robią "zapisy" w kolejkę :D A dodam jeszcze,że jutro jest poniedziałek czyli u nas dzień targowy-wiecie stragany,kury,krowy,jajka,ciuchy! Będzie super :D
    A badania muszę zrobić bo potrzebuję je na czwartek do endokrynologa.
    Jak będę wracać to muszę sobie coś kupić na śniadanie,w związku z tym moje pytanie : co jutro na śniadanie?? :D
    Stara tak się obzarlam kfc na kolację że nie jestem w stanie myśleć o śniadaniu 😂. No chyba że o pancakeach od Mama36...Zrobisz mi jutro Mama???😍😍😍

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam jutro wizytę :D ciekawe ile Ninka waży :) wg aplikacji około 3 powinna ważyć, może zrobi mi prezent i nie przekroczy tej liczby :)
    A ja też jutro wizytuje :D Na 15.10 jadę. Ile na tydzień teoretycznie powinno przybierać teraz dziecko? Bo ja obstawiam, że Kazik 2200 będzie miał, przystopowal że wzrostem ostatnio.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utworzenie nowej grupy będzie skutkowało tym że utracimy historię z tej grupy - nasze zdjęcia i komentarze. Stanowią one niemal 100% tej grupy.
    A osoba, która zrobiła najwięcej zamieszania właśnie postanowiła się usunąć.

Kiwona, mysla.nieskalana, Kasiulka90, KarmeLoVe, Lolka30, martusiawp, B_002, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka,właśnie te pankejki mi w głowie siedzą..plus te maliny Kiwony..no,no..

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 17 marca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,bo to tyło takie wojowanie w imię "botak"! :D

Paula 90, Kiwona, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tutaj nawet jak ktoś wrzuci zdjęcie na minutę,to można zdążyć je sobie zapisać ..i moze to zrobić ktokolwiek.
    Taaaka fasolka zapisuje sobie zdjecia.. drukuje i wiesza ołtarzyk nad łozkiem. Uwazajcie :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:35

Kiwona, mysla.nieskalana, Lolka30, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja też jutro wizytuje :D Na 15.10 jadę. Ile na tydzień teoretycznie powinno przybierać teraz dziecko? Bo ja obstawiam, że Kazik 2200 będzie miał, przystopowal że wzrostem ostatnio.
    Ja tez jutro wizytuje po 11 :)

u nas ostatnio w 2 tyg przybral 250g ale w sumie nie wiem czy to norma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:35

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 17 marca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Taaaka fasolka zapisuje sobie zdjecia.. drukuje i wiesza ołtarzyk nad łozkiem. Uwazajcie :D :D :D
    Może tak być,później rzuca w nie tymi rzutkami...

Daffi, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ