Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Prawie ze zamowilam wszystko z gemini, prawie, bo niektorych rzeczy brak, wykupilyscie ha ha. Brakuje mi fridy do nosa, witaminy d, laktatory swoje stare musze sprawdzic czy na chodzie, choc przydaloby sie cichsze urzadzenie niz mini electric medeli...Ubranka zamowilam. Ale nie mam jeszcze lezaczka i kocykow, no i przescieradla musze dokupic, moze nowy spiworek, bo po synku juz sprany. Mam jeden zimowy porzadny, ale na co najmniej poltoraroczniaka. Kurde duzo rzeczy kupilam, a przeciez mam jeszcze co nieco po starszaku. Jeszcze higrometr do mierzenia poziomu temperatury i wilgotnosci bo stary sie popsul. No i inhalator, znaczy nebulizator nowy...Ja pierdziele, troche tego jest jeszcze
Butelki antykolkowe kupilam z dr brownsa i jednego aventa w razie co. A no i jeszcze cos do mycia, co polecacie z rossmana konkretnie, chodzi mi o kosmetyki babydream. Wczesniej uzywalam oilatum i emolium. Mialam cos z tego na ciemieniuche, ale nie polecam, po oliwce z ktorejs z tych firm mojemu michalkowi wyszly wlosy i wygladal przez jakis czas jak dziecko po wybuchu jadrowym
Tylko mial takiego czuba kozackiego na czubku glowy zawinietego w lok
AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dużo się tu działo dzisiaj, ja dopiero nadrobiłam. I tą małą "aferę" na fb też
Ale już nie komentuję bo szkoda dyskutować, zgadzam się z wami
Ja dziś miałam jakieś przesilenie po południu. Mama pojechała do siebie a ja poszłam leżeć. Leżałam tak ponad godzinę. Ogólnie to zaczynają mi się jakieś takie bóle okresowe i najczęściej je czuję podczas tych skurczów BH które się zdarzają coraz częściej. Do tego kłucia w pochwie (albo szyjce) gdy mała się poruszy, a rusza się dość często.
Nie mam pojęcia jak tam moja szyjka, bo moja gin sprawdzała mi około 3 tyg temu i wtedy jeszcze nie miałam aż tyle tych bóli i skurczy. Z resztą wtedy też mi nie powiedziała co i jak tylko stwierdziła że wszystko dobrze, a ja nie dopytałam co to znaczy. Spróbuję się może jutro dowiedzieć.
Od soboty czuję ból w lewej łydce, nie wiem czy to mała uciska mi jakiś nerw czy to coś innego? Macie takie bóle nóg?
Obserwowałam czy mi nogi nie puchną ale nie widzę takich objawów, nie wiem skąd ten ból. Jak leżę to też nie przechodzi.
Dzisiaj był tak piękny i ciepły dzień a ja miałam kompletny brak energii. Zdobyłam się chociaż na pójście na spacer na lody. Ale wróciłam padnięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 00:01
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Nogi mnie nie bola na szczescie, ani zadnych opuchniec tez nie mam. Tylko ciezko mi sie poruszac, ostatnio szlam z Karowej na tramwaj na most pod gore no i ciezko sie szlo, delikatnie mowiac
w pasie mam juz 110 cm.
-
Misiabella ja też mam problem z chodzeniem ale nie przez ciężki brzuch tylko gdy się poruszam to czuję to kłucie w szyjce i czasem jest tak mocne że muszę się zatrzymać. Z tego powodu ostatnio nie wychodzę z domu jak nie muszę. Dzisiaj wyszłam na spacer ale szłam bardzo powoli i nie było tak źle.
A po wejściu po schodach do mieszkania jak zwykle zadyszka
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyDługo mnie nie było.. Ufff żadna nie rodzi
Oglądałam "leaving Neverland" i tym bardziej jako matka dwóch synów zrobił na mnie takie wrażenie że miałam złość, niedobrze mi było.. Szok.. Niedowierzanie. Myślałam że Amerykanie zrobili aferę sobie a Jackson to tak naprawdę psychol i pedofil pełna gębą. No i nie miałam siły słuchajcie nawet żeby tu wchodzić.
Lolka kochana! Ty mi mówisz o ja Ci robię pamnkeksy!! Daleko mieszkasz.? Ja Kozanow. Jak nie masz daleko dajesz znać i wpadasz :*!!!
O! Młody ma czkawkę. Muszę pamiętać żeby jak wstanę nasiusiac do kubeczka.. A teraz spróbuję się jeszcze zdrzemnac :*
Daffi jak tam!!???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 05:19
Fasolka77, mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zyje ale takiej zgagi nie mialam jeszcze.. Nie rozumiem skad sie wziela.. Uwazam co jem i kiedy.. A tu to doslownie pozar za pożarem wszystko mi podchodziło.. Jakbym wstala sekunde później to koniec.
Czuwalam nad Jula jeszcze.. Biedna z tej gorączki gadala przez sen. -
Basiu, ja miałam silny ból łydki,pod kolanem, bez obrzęków. Nie mogłam stać, po nocy było nawet gorzej, po jakimś czasie spękały naczynka i wyszły żylaki, ale zakrzepicy nie mam. Gorzej jak boli cię tak że nie możesz pięty docisnąć do podłogi. Dodam, że też jestem szczupłą, ale tendencje do żylaków mam po tacie. Piszę bo pamiętam, że masz obciążenie rodzinne. Może warto, by chirurg obejrzał przed porodem, bo ja biore clexane i muszę niestety w pończochach rodzić Tunia rozumie mój ból.
Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość
-
Problem żylaków mnie nie dotyczy.. Chociaz cos.. Ale moja bratowa miala straszne.. Kazda ciaza to dodatkowe okropne zylaki az sie zwijaly... Cala trzecia ciaze na heparynie i ciagle szpital i strach o nia.. Teraz musi zrobić z tym porządek.. Bo ma 3ke dzieci a z takimi zylakami ciezko zyc.. Tez jest szczupla i ma to w genach po swojej mamie.
Ja za to znow mam syndrom niespokojnych nog. -
Post zaczynam oczywiście od wartości cukru na czczo ...dziś 118...i juz wiem,że sprawcą jest to,że zbyt krótko śpię...
od 1 do 5.30 to jest stanowczo za krótko ale w tygodniu nie ma po prostu innej opcji...
Basiu...
ja pisałam niedawno,że miałam kilka dni z rzędu takie bóle w nogach.Ja je porównanałam do bóli wzrostowych.
Na tą chwilę przeszło samo z siebie.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Lilli90 , Valetta94 halo halo!! Wywołuje was!!! Laseczki jak sytuacja jak się czujecie ? Są nowe objawy zbliżającego się porodu??
Kasionek już nam tu dzisiaj zdała raport 😉😉😉😁
Ja to jak nie dostane skierowania na cc to mam wrażenie, że chyba przenoszę i urodze po terminie. Często mam bole okresowe, aż kręgosłup przy tym boli, jak chodzę to czuję jak mi mały co raz bardziej napiera na szyjkę,dość często czuję klucia, ale za cholerę nie czuję żeby poród czychał na mnie za rogiem
Zaraz wstaję i zbieram się do lab bo jutro w końcu wizyta u ginamoże on tam coś ciekawego wypatrzy i coś ruszy. Najbardziej ciekawa jestem czy ten maluch dalej rośnie po 0,5kg na 2 tyg czy zwolnił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 07:05
Kasionek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny