X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie ze zamowilam wszystko z gemini, prawie, bo niektorych rzeczy brak, wykupilyscie ha ha. Brakuje mi fridy do nosa, witaminy d, laktatory swoje stare musze sprawdzic czy na chodzie, choc przydaloby sie cichsze urzadzenie niz mini electric medeli...Ubranka zamowilam. Ale nie mam jeszcze lezaczka i kocykow, no i przescieradla musze dokupic, moze nowy spiworek, bo po synku juz sprany. Mam jeden zimowy porzadny, ale na co najmniej poltoraroczniaka. Kurde duzo rzeczy kupilam, a przeciez mam jeszcze co nieco po starszaku. Jeszcze higrometr do mierzenia poziomu temperatury i wilgotnosci bo stary sie popsul. No i inhalator, znaczy nebulizator nowy...Ja pierdziele, troche tego jest jeszcze ;) Butelki antykolkowe kupilam z dr brownsa i jednego aventa w razie co. A no i jeszcze cos do mycia, co polecacie z rossmana konkretnie, chodzi mi o kosmetyki babydream. Wczesniej uzywalam oilatum i emolium. Mialam cos z tego na ciemieniuche, ale nie polecam, po oliwce z ktorejs z tych firm mojemu michalkowi wyszly wlosy i wygladal przez jakis czas jak dziecko po wybuchu jadrowym ;) Tylko mial takiego czuba kozackiego na czubku glowy zawinietego w lok :)

AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i jedna puszke mleka mm w razie co. Na co Karmelka sie zdecydowalas? Ja myslalam najbardziej o mleku hippa combiotic.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona a ja miałam dziś być w Pszczynie z małżem 😜 też chciałam pospacerować po parku i zdjęć coś dobrego 😜 a skończyło się na spacerze z psem 😜

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, były tłumy, więc co kto lubi. Ja w zasadzie większość czasu przesiedzialam na ławce ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo się tu działo dzisiaj, ja dopiero nadrobiłam. I tą małą "aferę" na fb też :D
    Ale już nie komentuję bo szkoda dyskutować, zgadzam się z wami :)

Ja dziś miałam jakieś przesilenie po południu. Mama pojechała do siebie a ja poszłam leżeć. Leżałam tak ponad godzinę. Ogólnie to zaczynają mi się jakieś takie bóle okresowe i najczęściej je czuję podczas tych skurczów BH które się zdarzają coraz częściej. Do tego kłucia w pochwie (albo szyjce) gdy mała się poruszy, a rusza się dość często.
    Nie mam pojęcia jak tam moja szyjka, bo moja gin sprawdzała mi około 3 tyg temu i wtedy jeszcze nie miałam aż tyle tych bóli i skurczy. Z resztą wtedy też mi nie powiedziała co i jak tylko stwierdziła że wszystko dobrze, a ja nie dopytałam co to znaczy. Spróbuję się może jutro dowiedzieć.
    Od soboty czuję ból w lewej łydce, nie wiem czy to mała uciska mi jakiś nerw czy to coś innego? Macie takie bóle nóg?
    Obserwowałam czy mi nogi nie puchną ale nie widzę takich objawów, nie wiem skąd ten ból. Jak leżę to też nie przechodzi.
    Dzisiaj był tak piękny i ciepły dzień a ja miałam kompletny brak energii. Zdobyłam się chociaż na pójście na spacer na lody. Ale wróciłam padnięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 00:01

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002, tez mi sie zaczely te bole, ala okresowe, wiem ze sa normalne na tym etapie podobno, ale jednak mnie martwia gdzies tam w podswiadomosci.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mnie nie bola na szczescie, ani zadnych opuchniec tez nie mam. Tylko ciezko mi sie poruszac, ostatnio szlam z Karowej na tramwaj na most pod gore no i ciezko sie szlo, delikatnie mowiac ;) w pasie mam juz 110 cm.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella ja też mam problem z chodzeniem ale nie przez ciężki brzuch tylko gdy się poruszam to czuję to kłucie w szyjce i czasem jest tak mocne że muszę się zatrzymać. Z tego powodu ostatnio nie wychodzę z domu jak nie muszę. Dzisiaj wyszłam na spacer ale szłam bardzo powoli i nie było tak źle.
    A po wejściu po schodach do mieszkania jak zwykle zadyszka :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaka mam zgage.. Prawie wymiotowalam.. Co sie dzieje..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie nie było.. Ufff żadna nie rodzi :D

Oglądałam "leaving Neverland" i tym bardziej jako matka dwóch synów zrobił na mnie takie wrażenie że miałam złość, niedobrze mi było.. Szok.. Niedowierzanie. Myślałam że Amerykanie zrobili aferę sobie a Jackson to tak naprawdę psychol i pedofil pełna gębą. No i nie miałam siły słuchajcie nawet żeby tu wchodzić.

Lolka kochana! Ty mi mówisz o ja Ci robię pamnkeksy!! Daleko mieszkasz.? Ja Kozanow. Jak nie masz daleko dajesz znać i wpadasz :*!!!
    O! Młody ma czkawkę. Muszę pamiętać żeby jak wstanę nasiusiac do kubeczka.. A teraz spróbuję się jeszcze zdrzemnac :*
    Daffi jak tam!!???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 05:19

Fasolka77, mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 05:18

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje ale takiej zgagi nie mialam jeszcze.. Nie rozumiem skad sie wziela.. Uwazam co jem i kiedy.. A tu to doslownie pozar za pożarem wszystko mi podchodziło.. Jakbym wstala sekunde później to koniec.
    Czuwalam nad Jula jeszcze.. Biedna z tej gorączki gadala przez sen.

b2ujp2.png

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja miałam silny ból łydki,pod kolanem, bez obrzęków. Nie mogłam stać, po nocy było nawet gorzej, po jakimś czasie spękały naczynka i wyszły żylaki, ale zakrzepicy nie mam. Gorzej jak boli cię tak że nie możesz pięty docisnąć do podłogi. Dodam, że też jestem szczupłą, ale tendencje do żylaków mam po tacie. Piszę bo pamiętam, że masz obciążenie rodzinne. Może warto, by chirurg obejrzał przed porodem, bo ja biore clexane i muszę niestety w pończochach rodzić Tunia rozumie mój ból.

Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem żylaków mnie nie dotyczy.. Chociaz cos.. Ale moja bratowa miala straszne.. Kazda ciaza to dodatkowe okropne zylaki az sie zwijaly... Cala trzecia ciaze na heparynie i ciagle szpital i strach o nia.. Teraz musi zrobić z tym porządek.. Bo ma 3ke dzieci a z takimi zylakami ciezko zyc.. Tez jest szczupla i ma to w genach po swojej mamie.

Ja za to znow mam syndrom niespokojnych nog.

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post zaczynam oczywiście od wartości cukru na czczo ...dziś 118...i juz wiem,że sprawcą jest to,że zbyt krótko śpię...
    od 1 do 5.30 to jest stanowczo za krótko ale w tygodniu nie ma po prostu innej opcji...

Basiu...
    ja pisałam niedawno,że miałam kilka dni z rzędu takie bóle w nogach.Ja je porównanałam do bóli wzrostowych.
    Na tą chwilę przeszło samo z siebie.

B_002 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lilli90 , Valetta94 halo halo!! Wywołuje was!!! Laseczki jak sytuacja jak się czujecie ? Są nowe objawy zbliżającego się porodu??

Kasionek już nam tu dzisiaj zdała raport 😉😉😉😁

Ja to jak nie dostane skierowania na cc to mam wrażenie, że chyba przenoszę i urodze po terminie. Często mam bole okresowe, aż kręgosłup przy tym boli, jak chodzę to czuję jak mi mały co raz bardziej napiera na szyjkę,dość często czuję klucia, ale za cholerę nie czuję żeby poród czychał na mnie za rogiem :)
    Zaraz wstaję i zbieram się do lab bo jutro w końcu wizyta u gina :) może on tam coś ciekawego wypatrzy i coś ruszy. Najbardziej ciekawa jestem czy ten maluch dalej rośnie po 0,5kg na 2 tyg czy zwolnił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 07:05

Kasionek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili no taka jest końcówka że się służy i się ma wrażenie ze chidzi się jak słonica w ciazy. Swoją drogą dobrze ze nie!
    Ja dziś też do labo. :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja to muszę mieć CC, bo ja mam taki ból tych stawów, że nóg do SN nie dam rady podnieść 😄

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny....Boze jak mi jest w nocy niewygodnie....a z boku na bok sie przewrocic to masakra jakas...

nadrobilam was ale co na fejsie sie dzieje to nie wiem :D zrozumialam tylko ze jakas jedna czy dwie zolzy psuja humor :D

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś ktg i dr ma mnie zbadać ... zobaczymy , ale jak szyja długa i zamknięta to nijak mi nie pomoże aby szybciej się coś zaczęło;)

‹‹ 2349 2350 2351 2352 2353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ