X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle, że nie wyobrażam sobie podnieść nogi. Ale na szczęście nie jest to stały ból, tak po prostu bywa u mnie.
    Ja się generalnie szykuje do sn. Zobaczę, co dzisiaj powie mój gin, bo on zbyt wylewny nie jest. Ale jak pytałam kiedyś, to mowil ze powyzej 3,5 kg zrobi mi cc, bo ryzyko. A młody raczej przekroczy 3,5 wg jego szacunków. Ale ostatnio sam z siebie zmierzył mi blizne po cc i jest grubasna, raczej sie nie rozejdzie. No więc, my się nastawiam z K na sn, a może się okazać że skończy się cc.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A no i jedna puszke mleka mm w razie co. Na co Karmelka sie zdecydowalas? Ja myslalam najbardziej o mleku hippa combiotic.
    Na razie nie kupiłam ale będzie to HiPP combiotic, chce zobaczyć jak będzie sytuacja wygladala w szpitalu, jak będę musiała podać mm tonwhsle od razu męża po hippa

Natalia-tosia, Misiabella lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Zyje ale takiej zgagi nie mialam jeszcze.. Nie rozumiem skad sie wziela.. Uwazam co jem i kiedy.. A tu to doslownie pozar za pożarem wszystko mi podchodziło.. Jakbym wstala sekunde później to koniec.
    Czuwalam nad Jula jeszcze.. Biedna z tej gorączki gadala przez sen.
    Bardzo Ci współczuję, też tak często mam ostatnio. Zgaga zawsze jest połączona z mocnymi ruchami Bianki, jak przestaje się ruszać to zgaga mija. A i znowu wymioty poranne.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 18 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Laski, ja to muszę mieć CC, bo ja mam taki ból tych stawów, że nóg do SN nie dam rady podnieść 😄
    Uwierz mi, że dasz radę :D Jak zacznie się poród to ból nóg wcale nie będzie odczuwalny :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja też mam takie bóle, że nie wyobrażam sobie podnieść nogi. Ale na szczęście nie jest to stały ból, tak po prostu bywa u mnie.
    Ja się generalnie szykuje do sn. Zobaczę, co dzisiaj powie mój gin, bo on zbyt wylewny nie jest. Ale jak pytałam kiedyś, to mowil ze powyzej 3,5 kg zrobi mi cc, bo ryzyko. A młody raczej przekroczy 3,5 wg jego szacunków. Ale ostatnio sam z siebie zmierzył mi blizne po cc i jest grubasna, raczej sie nie rozejdzie. No więc, my się nastawiam z K na sn, a może się okazać że skończy się cc.

Kochana, u mnie te bóle to dramat, nic nie przechodzi. A w nocy jak nie mogę się przekręcić to mam ochotę płakać. To jest główny powód moich jęków i stęków.

Powiedz, jak Twoja kicia ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jak Twój nowy image ? 😉

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 18 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na razie nie kupiłam ale będzie to HiPP combiotic, chce zobaczyć jak będzie sytuacja wygladala w szpitalu, jak będę musiała podać mm tonwhsle od razu męża po hippa
    Ja też mam takie podejście. Jeśli w szpitalu będzie kicha z karmieniem to dopiero wtedy wyślę męża po mleko.
    Ja nastawiam się na Bebilon Pro Nutra, a to dlatego, że jest najłatwiej dostępne i mąż nie będzie musiał latać i szukać po sklepach i aptekach. A mam prawie 100% pewność, że na jednym mm się nie skończy, zapewne będziemy zmieniać ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😀 jajowa melduje że wstała i się wsypała. Laski zasypiam zaraz po 22 🙄 i wstaje na jedno siku w nocy. Całą noc śpię na jednym boku, ewentualnie jak pójdę siku to położę się na drugi i tak spię do porannego siku.
    Wczoraj moja dieta była tragiczna...ale cukier 86 więc odetchnęłam ...
    Dzisiaj idę do mojej ginekolog po ponad 3 tygodniach a wieczorem ten ortopeda.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, u mnie te bóle to dramat, nic nie przechodzi. A w nocy jak nie mogę się przekręcić to mam ochotę płakać. To jest główny powód moich jęków i stęków.

Powiedz, jak Twoja kicia ?
    Matko, Karola, mega współczuję. Ja tak miewam, dość często ale jednak nie cały czas.
    Grażka przystopowala z biegunka, więc znów unikamy tematu eutanazji jak ognia. Bo ona nie wygląda na chora, i to jest chyba najgorsze, jeśli rozumiesz, co mam na myśli.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, slabo sie udzielam ale wszystkim Wam kibicuje. Pisze bo zdalam sobie sprawe ze przez jedna rzecz spac nie moge i caly czas sie zastanawiam co zrobic, moze tutaj bedzie jakas madra glowka ktora sie wypowie... otoz mam termin na 24 kwietnia, nic sie z ciaza nie dzieje, nie grozi mi porod przedwczesny a szyjka ladnie trzyma. Ostatnio na wizycie moja gin zapytala czy nie chcialabym urodzic wczesniej przed swietami?! Powiedziala ze w swieta jej nie bedzie, obsluga szpitala bedzie przezedzona i jezeli trafi mi sie porod w swieta to moge dlugo lezec z dzidziusiem. Wszystko by bylo fajnie ale w takim razie musza mi wywolac porod tak? Czy ktoras to przezyla? Ja co prawda mialam przy pierwszym porodzie oksytocyne ale pomocniczo bo sie wszystko zatrzymalo ale czy ktoras z was od poczatku zaczynala rodzic z oksy? Nastepna moja obawa a co bedzie jezeli maluch nie bedzie gotowy na porod czy nie zrobimy mu tym krzywdy?? Nie wiem co mam jej odpowiedziec na nastepnej wizycie.. co Wy byscie zrobily?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 dni zaciskam nogi, później niech się dzieje wola nieba 😁
    M twierdzi, że będzie to ostatni tydzień marca 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Już miałam dopytywac, ale rozumiem, że chodzi o fryzurę na Andżelinie 😂😂😂😂 Ja też mam dzisiaj zamiar, wyjątkowo, dobrze się do wizyty przygotować. Nie mma takiej potrzeby na co dzień, ale muszę trenować do porodu, bo jeśli mają ten mój busz usuwać na sucho przed porodem, to ja wolę nie :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 18 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Was nadrobiłam, ale całego weekendu no nie dam rady.
    Ogólnie widziałam aferę na FB, nie będę już wtrącała swoich trzech groszy, bo chyba wszystko zostało napisane;-)
    Napiszę tylko, że ja tutaj wstydzę się wrzucać zdjęć z widoczną twarzą itd. właśnie dlatego, że może to zobaczyć ktoś niepowołany, dlatego ucieszyłam się, że jest tajna grupa na FB :-).
    Ogólnie weekend minął mi cudownie! Byliśmy na działce, było 20 stopni i słońce, naładowałam baterie na maksa! Mąż przekopał ogródek, więc bez problemu będę mogła wziąć się za sadzenie jak tylko wybije 38 tydzień, ahhh już się nie mogę doczekać :D
    Mi najbardziej w dalszym ciągu dokucza ból żeber :( No nie ma opcji żebym spała dłużej niż 40 min na jednym boku, budzę się często na plecach :(.
    Wiem, że to głupie, bo dla Bianki lepiej by było aby jeszcze posiedziała w brzuchu z 2 tygodnie, ale marzę już o porodzie!

Misiabella, mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Matko, Karola, mega współczuję. Ja tak miewam, dość często ale jednak nie cały czas.
    Grażka przystopowala z biegunka, więc znów unikamy tematu eutanazji jak ognia. Bo ona nie wygląda na chora, i to jest chyba najgorsze, jeśli rozumiesz, co mam na myśli.

Oj rozumiem. Takie decyzje dą najtrudniejsze, wiem co czujesz. Sama jestem miłośnikiem zwierzaków, mój kot też przygarnięty i serce pęka, kiedy im się coś dzieje.

Przytulam! 😘

Karmelka, jestem mega ciekawa co powie Ci ortopeda.

Kiwona lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Powiem tak jakbym wiedziała że mój mąż sobie tak dobrze poradzi to bym już dawno mu dała ten odrost pomalować a nie jak będzie 9 miesieczny, trochę się napracował ja mam na prawdę dużo włosów na głowie.
    Pierwsza farba bez proszku rozjaśniającego no to dramat marchewka taka że szok, ale podsuszylam i nałożył raz jeszcze ale tak się starał że dłużej mu to zeszło i włosy u góry są dość jasne a te od spodu troszkę ciemniejsze ale uznajmy to za bazę. Generalnie są jasne ale nie platyna a żółte. Ale ja na to będę kładła siwy toner więc może coś z tego żółtego złapie a jak nie to w sobotę kupię casting jakiś jasny i jeszcze nałożymy na całe włosy. Ale to poczekam na moja mame bo mąż będzie to robił za długo. A i mam miejsca gdzie się "centka " trafi... Na pewno mogę powiedzieć że w ciąży gorzej mi się włosy rozjaśniają

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny, slabo sie udzielam ale wszystkim Wam kibicuje. Pisze bo zdalam sobie sprawe ze przez jedna rzecz spac nie moge i caly czas sie zastanawiam co zrobic, moze tutaj bedzie jakas madra glowka ktora sie wypowie... otoz mam termin na 24 kwietnia, nic sie z ciaza nie dzieje, nie grozi mi porod przedwczesny a szyjka ladnie trzyma. Ostatnio na wizycie moja gin zapytala czy nie chcialabym urodzic wczesniej przed swietami?! Powiedziala ze w swieta jej nie bedzie, obsluga szpitala bedzie przezedzona i jezeli trafi mi sie porod w swieta to moge dlugo lezec z dzidziusiem. Wszystko by bylo fajnie ale w takim razie musza mi wywolac porod tak? Czy ktoras to przezyla? Ja co prawda mialam przy pierwszym porodzie oksytocyne ale pomocniczo bo sie wszystko zatrzymalo ale czy ktoras z was od poczatku zaczynala rodzic z oksy? Nastepna moja obawa a co bedzie jezeli maluch nie bedzie gotowy na porod czy nie zrobimy mu tym krzywdy?? Nie wiem co mam jej odpowiedziec na nastepnej wizycie.. co Wy byscie zrobily?
    Czekoladowa, z opowieści innych wiem, że to nie zawsze wygląda tak, że dostajesz oxy i sru, poród leci i po sprawie. Znam kobiety, które poszły na wywoływanie i trwało to kilka dni. I teraz, jeśli chodzi o mnie, to ja bym się nie zdecydowała raczej, bo nie ma gwarancji, że pójdzie łatwo, ja wolałabym poczekać, aż samo się zacznie. Jeśli nie ma wskazań, to po co kombinować? Ale to jest moje zdanie. Ja bym zaufala naturze.

Misiabella, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 18 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:

Moje zdanie jest takie, że czekałabym aż poród sam się rozkręci :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Już miałam dopytywac, ale rozumiem, że chodzi o fryzurę na Andżelinie 😂😂😂😂 Ja też mam dzisiaj zamiar, wyjątkowo, dobrze się do wizyty przygotować. Nie mma takiej potrzeby na co dzień, ale muszę trenować do porodu, bo jeśli mają ten mój busz usuwać na sucho przed porodem, to ja wolę nie :P

Mąż Kasi malował jej wczoraj włos na głowie 😁

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dzis rano cisnienie 139/94 :( wzielam leki i spadlo na 128 /89
    wiec nie dzwonie do lekarza ......bede mierzyc caly dzien..

Kto patrzy na DDTVN to przez caly ranek sa wstawki z naszego toru kartingowego :)

Kiwona nie zostawiaj mnie samej z buszem :) ja jeszcze czekam...w koncu mamy miesiac czasu.....

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny tez raczej jestem za tym zeby samo sie zaczelo. Troche mi ta ginka namieszala w glowie bo dla niej to takie normalne... ale lekaze inaczej mysla niz my matki.
    Tez myslalam o tym ze poloza mnie na oddzial zaczna wywolywac i wiecej sie namecze, nastresuje, bede lezec w szpitalu nie wiadomo ile a wywolywanie sie nie powiedzie. Obym tylko nie przenosila tak jak ostatnim razem bo rodzilam w 41+6 i powiem wam ostatnie dwa tyg to dopiero byl dramat. Organizm juz to tak zle znosil ze jak przyszlo rodzic to sil mi brakowalo.
    Jeszcze co do laktatorow to tez polecam tomme tippee elektryczny jest moim zdaniem super, dobrze ciagnie i fajnie chwyta piers no i szybko odciaga, w szpitalu mialam bodajze babyono (maz na szybkosci kupowal w szpitalnej aptece) i odciagalam 20min 5 ml, bolalo jak nie wiem co a na drugi dzien mialam taki zakwas w rece ze nadgarstkiem ruszyc nie moglam hehe :D

‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ