X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka piękny ten pokoik.
    Zazdroszcze Wam dziewczyny tych pokoikow.
    Moja będzie jak najdłużej spała u nas w sypialni. Chyba, że uda się tatusiowi zabrać gabinet. Będzie ciezko.

Lolka30 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka czyli same dobre wieści☺
    A kiedy masz ortopede, przypadkiem nie dzisiaj?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super, że wszystko ok! To teraz dawaj znać co powiedział ortopeda, czekamy! ☺️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tapecie 37 tc za mną ilość USG już nawet nie liczę, KTG miałam już robione 13 razy. I mogę wam powiedzieć, że już miałam i takie gdzie mała była w górnych granicach, takie gdzie była tachykardia okresową, tachykardia prze całe KTG i z tym trafiłam do szpitala i takie gdzie jest prawidłowe.
    Takie wyniki ktg jak miałaś stressant nazywają ktg z zawężonym zapisem występuje u dzieci śpiących i wtedy trzeba ktg przedlużyć ja miałam raz ktg gdzie moja mała przysypiała więc leżałam 1,5 h pod zapisem bo się w końcu obudziła. Ale ja aż takich niski nie miałam jak mała śpi oscyluje około 135-142 / min. To mówię o średniej .
    Nie chciałam pokazywać zapisów KTG bo nie chce, żeby ktoś się sugerował ale widze, że są wątpliwości i nie wiadomo co robić myśleć. Pamietajmy, że każde z naszych dzieci jest inne mają inne temperamenty a przede wszystkim chodzimy na KTG nie do spozywczaka!
    Najgorsze ktg w moim życiu gdzie na prawdę mała była bardzo pobudzona a ja nie potrafiłam się uspokoić
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11eb31624cc8.jpg

Kolejne zapisy ktg są całkowicie prawidłowe, skoki tętna muszą być ponieważ to świadczy o ruchach i dobrostanie dziecka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7104e682202c.jpg

Ps. Tutaj nizej widać że na początku spala a później się wybudziła więc już tętno jest inne.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16f816efe326.jpg

Tutaj nizej jest zapis KTG z analiza na specjalnym systemie, podczas zapisu ja nie zaznaczam ruchów system sam lapie ruchy dziecka (idealnie je łapie) wydruk jest z systemu u położnych one to monitorują. I wygląda to tak - zapis jest robiony w dniu wyjścia i jest idealny gdzie płakałam ale już że szczescia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/896925eb319e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e4e5cc2881.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c048b893492.jpg

Ogólnie takich zapisów z analizą podczas pobytu miałam dwa.
    A pozostałe zapisy miałam na przeróżnych sprzętach i nowszych i starszych i te starsze powiem wam lepiej lapią tętno. Te starsze potrafią często gubić przy ruchach dziecka.
    Miałam jeszcze zapis ktg z krótką bardzo tachykardia żebyście zobaczyły jak to wygląda w prawidłowym zapisie gdzie skoki są normalne a gdzie wkradniensie tachykardia ale kurde chyba usunęłam przeszuka kosz i dokleje zdjęcie jak znajdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 17:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka czyli same dobre wieści☺
    A kiedy masz ortopede, przypadkiem nie dzisiaj?
    Dzisiaj dzisiaj późnym wieczorkiem

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zapisał jeden skurcz na poziomie 100 a tak to czynność macicy 30-40 , coś się kroi ale nie chce się rozkręcić ... zobaczymy jak wieczorem ktg wyjdzie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dzieki za zapisy.....ja mialam robione ktg 10 minut......po podlaczeniu bylo 135.....po 2 minutach maly sie poruszyl...pokazalo 145 i zniknelo ale zaraz zlapalo na nowo...i znow 133- 135 tak przez 9 minut a ostatnia minuta 125 - 127......poza tym jednym kopnieciem to wogole sie nie ruszal .........
    kreski na papierku byly 2 w momecie kopniecia byla taka malutka goreczka...inaczej obydwie kreski byly prawie rowne........innych pomiarow czy liczb na kartce nie bylo......

spalam 2 godziny 133/80 .....maly sie rusza......

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam!!!
    To są dwa zdjęcia ale podczas jednego zapisu KTG więc na początku super Extra
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bdc04629f00.png

Aż tu nagle tachykardia a potem normowanie się uspokajanie i dalej już zapis byl prawidłowy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3d47b3817d9.png

Jakośc jest słaba zdjęcia ale ten najgorszy moment jest na samym początku gdzie widać skalę wysoko ponad zielonym polem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka dzieki za zapisy.....ja mialam robione ktg 10 minut......po podlaczeniu bylo 135.....po 2 minutach maly sie poruszyl...pokazalo 145 i zniknelo ale zaraz zlapalo na nowo...i znow 133- 135 tak przez 9 minut a ostatnia minuta 125 - 127......poza tym jednym kopnieciem to wogole sie nie ruszal .........
    kreski na papierku byly 2 w momecie kopniecia byla taka malutka goreczka...inaczej obydwie kreski byly prawie rowne........innych pomiarow czy liczb na kartce nie bylo......

spalam 2 godziny 133/80 .....maly sie rusza......
    No więc on pewnie spał, a na 10 minutowym zapisie ktg to co on chce wyczytać ? Odpoczywaj monitoruj ruchy zapisuj sobie . Powinnaś mieć 3 pory dnia gdzie jest aktywność większą i wtedy na godzinę musisz mieć 10 ruchów.

stresant lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj dzisiaj późnym wieczorkiem
    Czyli dobrze pamietałam☺
    Oczywiscie czekamy na info.

Ja to jeszcze w ogóle nie mialam ktg.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnęłam koło 14 i dopiero wstałam. Spałabym dalej, ale głód mnie obudził :P

Fasolka - tylko dzisiaj taka akcja z mdłościami. Ale nie wymiotuje, bo nie umiem, tylko jest mi niedobrze. Chyba mi lepiej. Ale zobaczymy po obiedzie.

Stresant - to ciśnienie to zawsze zmora jak już się pojawi. Ja Ci pisałam, że moja mama miała straszne problemy z ciśnieniem (przed, w trakcie ciąży i nadal ma). Brała końskie dawki leków i prawie się nie poruszała. A Ty sobie robotę wymyślasz zamiast na dupie usiąść tak jak większość z nas przez spojenia na przykład :D

Lolka - pokój Filipa piękny. Lubię takie wnętrza <3 Ja takie naklejki ścienne (u nas to był jeleń z aliexpress) odklejałam razem z farbą i gładzią :D Ale ja podkleiłam lekko taśmą dwustronną i klej z niej właśnie zareagował. I u nas ten jeleń był przyklejony przez dwa lata. Mój mąż ma uczulenie na naklejki. Bo musieliśmy malować pokój w połowie ciąży :D

Idę zobaczyć do piekarnika bo ta ryba chyba nigdy się nie upiecze

stresant, Tunia76, Lolka30, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypralam srodek wózka, przykrylam tym przykryciem na nóżki, na to recznik i na balkon. Teraz jak mam zabudowany, to tam mi sie prawie nie kurzy. Może stać ten miesiac. Potem tylko przescieradelko na materacyk i gotowy.

To przescieradelko strasznie mi zwija ten materacyk z wozka. Rozmiarowo ok, a jednak nie wiem jak to się będzie sprawdzać w użytkowaniu.

Pralyscie pokrowce na materac z łóżeczka?
    W jakiej temperaturze?
    Jakie wirowanie?
    Mam obsesje, ze mi się pokrowiec skurczy w praniu.😱

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro lecę na KTG, ciekawa jestem jaki będzie zapis.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - masz na mysli ten pokrowiec co pod prześcieradło? Ja nie prałam dotychczas, ale to celna uwaga. Pokrowiec na nasz materac do łóżka piorę w 60 stopniach. Idę zobaczyć co tam na opakowaniu jest napisane i wypiorę.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka szybko Was wypisali. Tymbardziej, że po ciężkiej cesarce.☺
    Jak się czujesz?

Ciekawe czy mnie wypisza na święta, obecnie zakładam, że mogę święta spędzić na oddziale.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - masz na mysli ten pokrowiec co pod prześcieradło? Ja nie prałam dotychczas, ale to celna uwaga. Pokrowiec na nasz materac do łóżka piorę w 60 stopniach. Idę zobaczyć co tam na opakowaniu jest napisane i wypiorę.
    U mnie jest napisane na materacu, że przed pierwszym użyciem wyprać pokrowiec. Podano temp. 40stopni. Na temat wirowania nic.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, jak długo jedziesz do Warszawy ?

około godzinki :) a co? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na materacu napisane tylko, zeby go przewietrzyc przez 48h przed uzyciem, ale chyba tez zdejme ten pokrowiec i wypiore

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    około godzinki :) a co? :)

Może uda nam się kiedyś tam spotkać ? 😉 już z bobasami oczywiście! 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Karmelka u mnie jeszcze inaczej. Żadnych skokow przy ktg tętna nie było. Cały czas się utrzymywał miedzy 140 a 160. Tetno a młody szlal jak głupi i skurcze miałam i lekarz bardzo zadowolony z ktg.. Więc też zupełnie inaczej.
    Naprawdę każdy może być inny :)

‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ