WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nooo i wyspalam sie. Odespalam te noc paskudna.

Co do figury dziewczyny to szczupla nie oznacza kwalifikacji do cc.. Karolka przeszla pomiary.. Wiele kobiet rodzi naturalnie bez problemów najwazniejsze to te pomiary inaczej nikt nie dopuści do tej formy porodu a widzę ze tu bardziej chodzi o lęk i strach przed bólem..
    Bolec bedzie bo musi ale serio to nie jest nic nie do wytrzymania.. To jest strach przed nieznanym. Nie zdecydowałabym się nigdy na cc chyba ze nie mam innej mozliwosci i to byloby dla nas najlepsze.
    Ja tam kombinować absolutnie nie będę, ale niestety nie pójdę z aż tak spokojna głowa jak myślałam :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, Bubek dzięki 😃 w takim razie coś pokombinuje z warzywami i myślę że wyjdzie cos możliwego do zjedzenia 😉

Karola a podaj przepis na te zapiekanke ziemniaczana, mój mąż lubi takie rzeczy 😃

Ja pije kawę i zbieram wewnętrzne siły do tego cholernego prasowania... Jak ja tego nie lubię ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na ktg i kupić kurczaka z rożna. Będę robić sałatkę z kurczakiem i makaronem w kształcie ryżu. Może to mi posmakuje

martusiawp lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Daffi, Bubek dzięki 😃 w takim razie coś pokombinuje z warzywami i myślę że wyjdzie cos możliwego do zjedzenia 😉

Karola a podaj przepis na te zapiekanke ziemniaczana, mój mąż lubi takie rzeczy 😃

Ja pije kawę i zbieram wewnętrzne siły do tego cholernego prasowania... Jak ja tego nie lubię ☹️
    ja lubie prasowac - dawaj sie zamienimy a Ty mi cos ugotuj bo ja nie cierpieeeeee

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie po przebudzeniu 158/96 myslalam ze zawalu dostane....poczekalam 5min. I zmierzylam jeszcze raz 138/86 wzielam tabletke i 117/74.....
    Wykoncze sie z tymi pomiarami....
    Dzwonilam do lekarza i mowil ze spoko ze jak nie dobija do 100 to dobrze

Kasionek u nas chyba inne zlecenia brania dopegytu .....bo pytalam czy jakby mi przez wikend wzroslo to moge w poludnie tez brac? Mowil ze NIE ze mam jechac do szpitala....pozatym to sie zwieksza poranna dawke (rano 2-wieczorem 1)
    Nie musze lezec :) moge normalnie funkcjonowac :) kontrola w poniedzialek....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ja lubie prasowac - dawaj sie zamienimy a Ty mi cos ugotuj bo ja nie cierpieeeeee

Jestem za 👍 bo ja lubię gotować 😉

Bubek lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella a jak u mamy? Bez problemu? To prasujesz te ciuszki co przywiozlas ?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, kilka ziemniaków takich większych(surowych, pokrojonych w plasterki), 500g mięsa mielonego, 1 duża cebula, kilka pieczarek.

Cebulę kroję w takie półtalarki, lekko podsmażam, dodaję mięso i pieczarki pokrojone. Wszystko podsmażam, przyprawiam do smaku i dodaję trochę sosu(pomidory z puszki, passata pomidorowa z kartonika).

Później układam warstwami, ziemniaki, mięso .. na wierzch tarkuję trochę żółtego sera i robię sos beszamelowy, albo po prostu śmietana kwaśna i trochę przypraw, zalewam i do piekarnika 😌

estrella lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nad ranem nie mogłam spać a jak mąż poszedł do pracy to budzik mnie dobudzić nie mógł i godzinkę więcej sobie dałam :p ale już się ogarnelam, spakowałam.
    Mam 4 zadania do zrobienia:
    - kwalifikacja do CC
    - odebrać u nich posiewy co mi w szpitalu robili
    - dostać się na ktg
    - zarezerwować prywatny apartament jeśli mnie zakwalifikują do CC - ustaliliśmy z mężem że to będzie dla mnie najlepsza opcja. Jak tylko mała się urodzi i wszystko będzie dobrze mąż jedzie z nią nie na noworodki tylko do apartamentu tam ją kanguruja, mnie zawożą do nich i już tam są i czekają na mnie mogę pierdziec do woli. Mąż będzie ze mną całe dnie i noce więc ja będę spokojna dziecka mi nie zabiorą i nie będę miała stresu czy dam radę ja podniesc bo mąż mi pomoże.
    Dopytać też o koszt prywatnej położnej do opieki to po cesarce od razu by mnie dali do apartamentu ona by się mną opiekowała a ja mogłabym kangurować, wczesniej.
    Proszę trzymajcie kciuki żeby były wolne terminy i żeby to nie były te najdroższe 😉

B_002, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię typowej ludzkiej ciekawości!!! Całą ciążę koleżanki sie do mnie oddzywaly 3!!! Teraz nagle wszystkie od wczokraj zaczęły pisać bo sobie chyba wyliczyły że już taka zaawansowana ciąża, i wszystkie nagle zainteresowane jak się czuje i jak mała. Mają szczęście że jeszcze z tekstem nie dojebaka żadna " urodziłaś ?" Bo nie ręczę za siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:29

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wkurwilam że tak powiem 🤨 w niedzielę byliśmy na spacerze , obtarly mnie buty nogi spuchnięte - wiadomo .. dziś miałam dzień pełen planów typu Rossmann, koszule do porodu itd... a tu się okazuje że w żadne buty nie wejde dodatkowo bolą mnie pięty z tego obtarcia .🤨 Aż się popłakałam ☹️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No nad ranem nie mogłam spać a jak mąż poszedł do pracy to budzik mnie dobudzić nie mógł i godzinkę więcej sobie dałam :p ale już się ogarnelam, spakowałam.
    Mam 4 zadania do zrobienia:
    - kwalifikacja do CC
    - odebrać u nich posiewy co mi w szpitalu robili
    - dostać się na ktg
    - zarezerwować prywatny apartament jeśli mnie zakwalifikują do CC - ustaliliśmy z mężem że to będzie dla mnie najlepsza opcja. Jak tylko mała się urodzi i wszystko będzie dobrze mąż jedzie z nią nie na noworodki tylko do apartamentu tam ją kanguruja, mnie zawożą do nich i już tam są i czekają na mnie mogę pierdziec do woli. Mąż będzie ze mną całe dnie i noce więc ja będę spokojna dziecka mi nie zabiorą i nie będę miała stresu czy dam radę ja podniesc bo mąż mi pomoże.
    Dopytać też o koszt prywatnej położnej do opieki to po cesarce od razu by mnie dali do apartamentu ona by się mną opiekowała a ja mogłabym kangurować, wczesniej.
    Proszę trzymajcie kciuki żeby były wolne terminy i żeby to nie były te najdroższe 😉
    Jest taka opcja na Ujastku. Extra, bo komfort i spokój dla matki i dziecka.
    Ciekawe ile kosztuje?

Daj znać jak ta cała kwalifikacja pójdzie. Mi to załatwiał gin.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baardzo fajny plan z tym prywatnym pokojem super wymyslilas ;)powodzenia

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ale się dziś wkurwilam że tak powiem 🤨 w niedzielę byliśmy na spacerze , obtarly mnie buty nogi spuchnięte - wiadomo .. dziś miałam dzień pełen planów typu Rossmann, koszule do porodu itd... a tu się okazuje że w żadne buty nie wejde dodatkowo bolą mnie pięty z tego obtarcia .🤨 Aż się popłakałam ☹️
    To podobno często przypadłość w ciąży. Weź adidasy od męża.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja chodze tylko w croksach i to mezowych bo do swoich nie wejde przez podbicie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ceny są od 750 zł za dobę w zwyż nawet i 2,5 tys podobno. Ja skromnie poproszę ten najtańszy byleby mąż mógł spać ze mną. I ciekawa jestem ile ta położna do opieki bo na ich stronie to w pakietach rozpisane a mi się zdjęcia nie marzą z grymasem bólu na twarzy i bakiem pod kołdrą.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:34

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja brałam w Gemini. U mnie w mieście było o minimum 10zl drożej niż na Gemini.
    Ja w PL nawet nie szukam 😉

Daffi dzięki za.kolejną propozycje. Zaraz obadam czy u nas dostepne a jak.nie ten to inny jakiś polecany😉

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja tam kombinować absolutnie nie będę, ale niestety nie pójdę z aż tak spokojna głowa jak myślałam :)

Malutka, franka, karola jeśli was to pocieszy: ja mam 153cm na koniec tamtej ciąży miałam 50kg teraz 52. Młoda miała 3400kg i urodziła się SN. Trochę nie mogłam jej wypchnąć ale tylko dlatego ze nie czułam partych wiec parłam złe a jak mi w końcu powiedziały kiedy to wyszła za drugim razem. Peklam no ale to ciężko uniknąć z naszym rozmiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:41

stresant, Mama36, martusiawp, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie cierpię typowej ludzkiej ciekawości!!! Całą ciążę koleżanki sie do mnie oddzywaly 3!!! Teraz nagle wszystkie od wczokraj zaczęły pisać bo sobie chyba wyliczyły że już taka zaawansowana ciąża, i wszystkie nagle zainteresowane jak się czuje i jak mała. Mają szczęście że jeszcze z tekstem nie dojebaka żadna " urodziłaś ?" Bo nie ręczę za siebie

Karmelka mnie tot ze tak syraaaasznie denerwuje. Jedna mi się tak dopytuje czy urodziłam ze przestałam odpisywać. A w ogóle się nie odzywała...

Powodzenia na kwalifikacji!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia ceny są od 750 zł za dobę w zwyż nawet i 2,5 tys podobno. Ja skromnie poproszę ten najtańszy byleby mąż mógł spać ze mną. I ciekawa jestem ile ta położna do opieki bo na ich stronie to w pakietach rozpisane a mi się zdjęcia nie marzą z grymasem bólu na twarzy i bakiem pod kołdrą.....
    To trochę kosztuje, ale jaka wygoda.
    Może kiedyś to będzie standard. 😃

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ