X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przechodzę samą siebie... Szukałam po mieszkaniu białych rzeczy do prania i przez sekundę miałam pomysł, aby wyprać... papier toaletowy 😂😂😂 Brawo ja!

Fasolka77, B_002, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    3-4 doby oczywiście jak jest wszystko w porządku z mamą i dzieckiem. Wiesz żadnych komplikacji czy żółtaczek
    Myślałam, że tylko Kopernik tak szybko wyrzuca.
    To jak będzie ok. to na święta mogę być w domu.

Dzisiaj byłam u teściowej, a ona wyskakuje o plany na święta. Mówię, że albo będę w szpitalu, alo tuż po wyjściu. Że nie zamierzam nic robić, bo wszystko można kupić. No i obrażona, że znowu wszystko na jej głowie. Bo jej nie zaprosiłam na śniadanie wielkanocne. 😡

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Myślałam, że tylko Kopernik tak szybko wyrzuca.
    To jak będzie ok. to na święta mogę być w domu.

Dzisiaj byłam u teściowej, a ona wyskakuje o plany na święta. Mówię, że albo będę w szpitalu, alo tuż po wyjściu. Że nie zamierzam nic robić, bo wszystko można kupić. No i obrażona, że znowu wszystko na jej głowie. Bo jej nie zaprosiłam na śniadanie wielkanocne. 😡

to ją Tunia zaproś ale zaznacz, że może Cię nie być w domu ;)

mysla.nieskalana, Mama36, Lolka30, martusiawp, Tunia76, Rudzik1, DorotaAnna, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Wróciłam od ortopedy, rozejście aktualnie na 7mm czyli OK, aaale dowiedziałam się ciekawostki - podobno główka jest już bardzo nisko....aaaa boje sie :/ w razie nasilenia objawów bólowych mam sie zgłosić na kolejne badanie za tydzien lub dwa.

Przy okazji odebrałam wyniki GBSa I jest dobrze! Aha z moich wyliczeń wychodzi, że dziś załaduję sobie 210ty zastrzyk z heparynki :D
    Też policzyłam u mnie dzisiaj 250 zastrzyk. Jeszcze do zrobienia min. 150. Mam ich już po kokardy.

Franka2104 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek powodzenia! oby szybko poszlo :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co zrobić ze świętami. Na razie nie planuję nic, wyjdzie w praniu.
    Chciałabym pojechać do mamy, ale to 180km, nie wiem czy z około 3 tygodniowym noworodkiem jest sens się wybierać samochodem w taką trasę.
    Macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o tak wczesne podróżowanie?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek powodzenia :)

Basiu to sa zapewne raptem 2 godzinki drogi ktore malenstwo przespi.
    My jesteśmy z tych podrozujacych non stop i jezdzilismy do pl z Holandii 1000km.. I choc mloda nauczona od malenkosci auta to im starsza tym sie zaczelo okazywac ze ma chorobe lokomocyjna. W wieku 3 lat jadac te 1000km przezywalam większy horror niz z noworodkiem.
    Ja bym jechala te 180km ale to ja..
    Gdyby to bylo 400-500 pewnie bym sobie darowala.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też policzyłam u mnie dzisiaj 250 zastrzyk. Jeszcze do zrobienia min. 150. Mam ich już po kokardy.

Tunia, a wiesz już kiedy po porodzie będziesz mogła odstawić? Ja chyba kupię tort z okazji ostatniego zastrzyku.

Mi już powoli wszystko jedno, chociaż małe kryzysy i łzy się jeszcze zdarzaja. Ale zauważam, że z dnia na dzień coraz trudniej złapać jakakolwiek fałdkę :/

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zapowiedzieliśmy że nigdzie nie jedziemy na święta ani nie zapraszamy do nas.
    Zresztą pierwsze dwa-trzy tygodnie nie chcemy, żeby ktokolwiek do nas przyjeżdżał.
    Chcemy poznać się z naszym synkiem :)

Kasiulka90, B_002, Misiabella, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w święta będę tydzień przed terminem porodu 😅 Bardzo mi szkoda, bo to tradycja rodzinna, ale nawet tych 75 km nie pojadę 😔

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Basiu to sa zapewne raptem 2 godzinki drogi ktore malenstwo przespi.
    My jesteśmy z tych podrozujacych non stop i jezdzilismy do pl z Holandii 1000km.. I choc mloda nauczona od malenkosci auta to im starsza tym sie zaczelo okazywac ze ma chorobe lokomocyjna. W wieku 3 lat jadac te 1000km przezywalam większy horror niz z noworodkiem.
    Ja bym jechala te 180km ale to ja..
    Gdyby to bylo 400-500 pewnie bym sobie darowala.
    No zwykle to około 2,5 godzinki, bo to nie autostradą więc szybko się nie pojedzie.
    Najwyżej będziemy robić postoje, zobaczymy, ale chciałabym pojechać do domu na święta.
    No i w sumie zobaczymy kiedy się urodzi, im wcześniej tym większe szanse na wyjazd.
    Też chcemy dziecko uczyć żeby z nami podróżowało, bo zwykle jesteśmy dość mobilni w weekendy. Mamy działkę nad jeziorem 130km od domu i w lato fajnie by było spędzać tam weekendy od czasu do czasu :)

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja z kolei w święta będę tydzień przed terminem porodu 😅 Bardzo mi szkoda, bo to tradycja rodzinna, ale nawet tych 75 km nie pojadę 😔
    To tak jak ja jeśli brać pod uwagę termin z USG.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcja sie rozkreca widzę :) Kasionek, powodzenia! Szybkiego porodu i jak najmniej bezbolesnego rzecz jasna. No i Karmelka ma dwa tygodnie i cyk, mala bedzie na swiecie. Pewnie w trakcie tego czasu tez sie moze komus porod trafic. Do mnie dzis przyszly wszystkie zamowione rzeczy, butelki i ubranka i znow poczulam ten zew zakupow jak w pierwszej ciazy. Ubranka sa z pinokia, z h&m juz online bylo malo co dostepne, zamowilam tylko body. Mam tez kilka sztuk rzeczy na 50 cm i moj rozum nie moze ogarnac, ze dziecko moze byc az tak male ;) No ale jakby byl jakis mniejszy, to mam w razie czego 3 pary bodziakow i polspiochy, tak male ze szok ;) Chyba ten rozmiar 50 to przesada kupowac :)

Kasiulka90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My zapowiedzieliśmy że nigdzie nie jedziemy na święta ani nie zapraszamy do nas.
    Zresztą pierwsze dwa-trzy tygodnie nie chcemy, żeby ktokolwiek do nas przyjeżdżał.
    Chcemy poznać się z naszym synkiem :)
    Paula też tak zapowiedziałam w rodzinie, że pierwsze 2 tygodnie są dla nas.
    Oczywiście brat z bratową mogą nas odwiedzić, ale dlatego że będą mieszkać 2 bloki od nas więc to krótka wizyta i nieuciążliwa.
    Zgadzamy się też na przyjazd mamy i teściowej, pod warunkiem że nie będą siedzieć kilka dni tylko odwiedzą i pojadą. Będzie jeszcze czas na poznawanie wnuczki :)

Kasiulka90, Paula 90, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [=https://naforum.zapodaj.net/a2574f59c86e.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2574f59c86e.jpg[/url] https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac6df8e68d47.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9639da72e7f.jpg

Karmelllka90, mysla.nieskalana, Fasolka77, Paula 90, B_002, DorotaAnna, Kasiulka90, estrella, AniaKJ, Tunia76, Sansivieria, MamaAga85, martusiawp, malutka_mycha, Daffi, Lolka30 lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5851bf0b362.jpg

mysla.nieskalana, Paula 90, Misiabella, B_002, Franka2104, DorotaAnna, Kasiulka90, Syska2202, Mama36, Kasionek, Tunia76, Sansivieria, MamaAga85, martusiawp, malutka_mycha, Daffi, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Tunia, a wiesz już kiedy po porodzie będziesz mogła odstawić? Ja chyba kupię tort z okazji ostatniego zastrzyku.

Mi już powoli wszystko jedno, chociaż małe kryzysy i łzy się jeszcze zdarzaja. Ale zauważam, że z dnia na dzień coraz trudniej złapać jakakolwiek fałdkę :/
    Muszę brać 6 tygodni po porodzie. Potem do kontroli i dopiero się zobaczy co dalej.
    Ja mam obrzydliwą falde tluszczu po pierwszej ciąży i głównie w nią wbijam. Tak to na brzuchu byłby już problem złapać.
    A dajesz sobie na leżąco? Wtedy łatwiej złapać fałdke.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Paula też tak zapowiedziałam w rodzinie, że pierwsze 2 tygodnie są dla nas.
    Oczywiście brat z bratową mogą nas odwiedzić, ale dlatego że będą mieszkać 2 bloki od nas więc to krótka wizyta i nieuciążliwa.
    Zgadzamy się też na przyjazd mamy i teściowej, pod warunkiem że nie będą siedzieć kilka dni tylko odwiedzą i pojadą. Będzie jeszcze czas na poznawanie wnuczki :)

U nas zakaz obowiązuje ZWŁASZCZA teściową i trochę mamę :) Rykoszetem dostaje moja mama, ale jak będę w kryzysie to już się dogadałyśmy, że do niej zadzwonię.

Nie wyobrażam sobie, żeby mi sterczały nad cyckiem i pouczały. A wiem, że obie takie są. Ja zaraz biorę do siebie i ryczę albo się wkurzam, staje okoniem i jest awantura gotowa.
    I o ile moja mama jest dość delikatna w osądach i zatrzymuje dla siebie, to teściowa potrafiła mi powiedzieć, że się spasłam jak świnia kiedy brałam hormony i wiedziała, że mam przeczulicę na tym punkcie. Teściowa lubi mi dowalić tak dla rozrywki.

Oczywiście zakaz obejmuje wszystkich. Ale tylko wobec teściowej i mamy mam stricte personalne powody zakazu :)

Chociaż wiem, że mama by raczej pomogła niż zaszkodziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 20:58

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dostalam z zusu tez jakas kase, wiec zamawiam dalej ;)

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka gdzie kupiłaś taka śliczny konplet do koszyka ?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 2418 2419 2420 2421 2422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ