X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch opadł a zgaga dalej męczy :/

MamaAga85 porozmawiaj z lekarzami na tamat tętna synka. U mnie dopiero po tym pobycie w szpitalu i tych większych skokach prowadzącą powiedziała, że dla mnie lepszym wyjściem będzie CC i dała mi skierowane od razu a wieczorem dołożył ortopeda. Generalnie przy takich wysokich wartościach tętna podczas porodu dziecko się jeszcze bardziej stresuje i jest to niebezpieczne dla dziecka, stąd wtedy szybkie cięcie. A skoro ma cię tak skończyć to po co dopuszczać do takich sytuacji

• B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha mi brzuch opadł jakieś 2 tyg temu, zgaga mineła i myślałam że mam ją już z głowy a tu dziś nagle znowu wróciła i mnie tak już wkurza że nie wiem co mam robić. Nic nie pomaga :(

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Wam powiem że tfu tfu ale końcówka ciąży jest dla mnie łaskawa. Tak jak się męczyłam ostatnie dwa miesiące tak teraz mam pełen luz. Ninka się tak obróciła że już nie uciska mi na zebra, teraz jeszcze ta zgaga przeszła. Energii też mi nie brakuje. Z takim samopoczuciem mogłabym jeszcze trochę w tej ciąży pochodzić :)

Kasiulka90, AniaKJ lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 20 marca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Malutka_mycha mi brzuch opadł jakieś 2 tyg temu, zgaga mineła i myślałam że mam ją już z głowy a tu dziś nagle znowu wróciła i mnie tak już wkurza że nie wiem co mam robić. Nic nie pomaga :(
    Ciekawe skąd ten powrót, może to jednorazowa akcja, tego Ci życzę.

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, Valetta - powodzenia!!!
    Leżę i patrzę na ten wielki księżyc, totalnie nie jestem w nastroju porodowym, dziś mialam raptem kilka przepowiadaczy. Żałuję że sobie nie zapisywalam w pierwszej ciąży jak to wyglądało, wydaje mi się że jakoś wiecej sie działo na tym etapie.

Kiwonia rozumiem twój wnerw, moje rodzeństwo ma dzieci w podstawówce, przerabiają to samo... Ja jestem na etapie przedszkola, a właściwie zmiany przedszkola bo pierwsze totalnie się nie sprawdza.

f2w3dqk33etnh445.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą zgagą ciekawe, w piewszej ciąży po opadnięciu brzucha przestała mi dokuczać, a teraz brzuch nisko juz od dawna i dalej pieecze. A już najbardziej tak do pół godziny od zużycia żelaza.

f2w3dqk33etnh445.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ciekawe skąd ten powrót, może to jednorazowa akcja, tego Ci życzę.
    Być może to przez to że jednak w szpitalu więcej byłam w pozycji leżącej i jakoś tak wróciło. Też mam nadzieję że to jednodniowa akcja.

Ale się cieszę że już leżę dzisiaj we własnym łóżku. Tego mi brakowało :)
    W szpitalu nie było źle ale jednak nie ma to jak w domu.
    Ale powiem wam też że zaskoczyło mnie jedzenie, bo raz się zdarzyło takie marne śniadanie ale pozostałe posiłki to były całkiem niezłe, a wczorajszy obiad taki ogromny że ledwo zjadłam, no i smaczny.

malutka_mycha, Natalia-tosia, Misiabella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png

Wysłany: 20 marca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    A z tą zgagą ciekawe, w piewszej ciąży po opadnięciu brzucha przestała mi dokuczać, a teraz brzuch nisko juz od dawna i dalej pieecze. A już najbardziej tak do pół godziny od zużycia żelaza.
    Oo właśnie, żelazo jest najgorsze. Mi się zawsze po nim odbija do czasu aż nie zasne. Masakra :/

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek i Veletta trzymam kciuki żebyście szybko i bezboleśnie poznały dziś wasze skarby ❤.

Kiwona tej nauczycielce pożal się Boże pomyliła się chyba podstawówka z wyższą uczelnią... Brak słów.

Czytam Was w wolnych chwilach ale nie mam czasu się oddzywac bo mam gościa w domu.

Mama 36 a Ty trzymaj się jeszcze do tego kwietnia co?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem pozdrawiamy ze szpitala 😏 leżę koło bloku porodowego i powiem Wam że sypie się dzisiaj troche tych porodów, a i położnej pytalam czy więcej na pełnię to powiedziała że cos w tym jest 😁

My leżymy od wczoraj że skurczami 😏 przyjechaliśmy bo mały słabiej się ruszał a tu sie okazało że sobie pepowine założył na sam koniec na szyję 😕
    Dzisiaj skurcze intensywniejsze 😳 piszą się dość regularnie. Rano szyjka była zamknięta i 1.5 cm a po obchodzi o 19 okazało się że rozwarcie mamy na 2 cm. Młody koło 3200 wazy więc nie taki mały jak ginka przewidywala 😉

Mam stresa, bo powiedzieli ze moze coś być dzisiaj z tego a moge i z tydzień chodzić 😥😥

B_002, Mama36, DorotaAnna, martusiawp, Paula 90, Kiwona, AniaKJ, MamaAga85, Tunia76, estrella, Natalia-tosia, Lolka30, malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

74di20mmhhjfjws7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa powodzenia! Nie stresuj się, natura zadziała i będzie dobrze :)
    Może to ta pełnia rzeczywiście i zaczną nam się sypać porody :)

Nowakowa92 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna noc i 3 panie już w kolejce :) to już całkiem poważnie się zaczyna z tymi porodami u nas.
    Też was przy tym rozwarciu tak masakrycznie boli w pachwinach, normalnie zmiana pozycji to ból nie do wytrzymania niemal.

• Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamy 4 cm na liczniku I wenflonik w ręku. Zastrzyk w tyłek z nospy. Bolał cholernie 😳😳😳
    Mnie bolą pachwiny, plecu wszystko 😳

74di20mmhhjfjws7.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzynam kciuki! :*

Nowakowa92 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa powodzenia. 4cm to juz calkiem sporo :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki!!! Bardzo dobrze... Wszyskie po kolei po Bożemu Hahaha...
    ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam postępy dziewczyny? Ja wstał na siku i musiałam wziąć rennie, co się będę męczyć ale przez to pilnowanie, żeby się nie zadławić wpatrywałam się w pełnię i w rezultacie już ciężko mi zasnąć.

Basia co do jedzenia w szpitalu to ja też nie sądzę by nie dało się zjeść bo zjadłam ale swoje musiałam mieć obowiązkowo bo jak na dietę cukrzycową to śmieszne te posiłki były 🙃

Mama36 tak sobie uswiadomiłam, że ty to chyba serio termin porodu masz źle obliczony i u ciebie beta i fasolka od początku pokazywała, że na rzeczy było coś wcześniej... Co myślisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli90 a wy z mężem podjęliście decyzję czy sn czy CC?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że urodziłam .. a ona była taka piękna!! ❤️🥰❤️
    A teraz dalej robi mi w brzuchu rewolucję 😌

B_002, Kiwona, AniaKJ, martusiawp, Tunia76, estrella, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Śniło mi się, że urodziłam .. a ona była taka piękna!! ❤️🥰❤️
    A teraz dalej robi mi w brzuchu rewolucję 😌
    Ja tez nie zasnęłam mała mi weszła pod bok...mam wrażenie że zaraz będzie na kręgosłupie 😂 kocham ją normalnie 😍😍😍

martusiawp lubi tę wiadomość

‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ