X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek gratulacje ❤️ Kto nastepny ?😀

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek gratulaje ogromne ❤️
    Odpoczywajcie ☺️

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Kasionek gratulacje ❤️ Kto nastepny ?😀

Może Ty ? 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Może Ty ? 😁

Jak poczekacie na mnie do czwartku 😀

Tak w ogóle to mi przeszły wszystkie ciążowe dolegliwości 😜 nawet skurczy już nie mam, coś czuje Ze gdyby nie cc to bym ta ciąże tez przenosiła 😉

Mama36 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zauważyłyście że rodzą się nam tu na zmianę chłopcy i dziewczynki? Teraz kolej na chłopca :P No to która następna? :)
    Teraz Lilli90 !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek Gratulacje 🎉🎉🎉 troszkę tam Cię wyłączyli, ale za to jaka cudowana nagroda zdobyta :)

Jeszcze kilka dni i w końcu ja swoją nagrodę za te bolesci wszystkie dostanę. Na wczorajszym badaniu od wtorku nic nie ruszyło szyjka nadal tak trzyma jak trzymała, rozwarcie wueksze sie nie robi,na usg wszytko wychodzi w porzadku mały dobił juz 3500. Jak samo nie ruszy teraz przez weekend to w poniedziałek rano mam być w szpitalu i na dniach robimy cięcie. Także Basiu jak nikt nas nie wyprzedzi do wtorku/środy to mogę ustawić się kolejną z chłopcem w kolejce ;)
    Tak mnie napierdzielają te moje pachwiny, że po usg lekarz pomagale mi wstać z leżanki, a jak wróciliśmy do domu to mąż po schodach musiał mnie wnieść bo nie dało rady podniesc nogi. Dzisiaj nie wstaje z łóżka za dużo bólu to sprawia, nie jestem w stanie wysunąć stopy do klapka nawet.

valetta94, Mama36, B_002, martusiawp, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh zapomniałam jeszcze dodać, że na ktg skurcze 70/80/100 ale ja standardowo nic nie poczułam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia bo zleje ci dupsko!!! Pojadę na ten Kurdwanów a uwierz mi dzisiaj czuję się jak młody Bóg nic kompletnie mnie w kroku nie boli i śmigam jak mały robocik ... Więc mogę tam być zaraz!!! Powinnaś się cieszyć z takiego cudu!!! A mała wiktorio-sylwio-ela-ula będzie waszym największym szczęściem na te cudowne dojrzałe lata!!! Moja siostra urodziła mając 38 lat jej mąż 50 lat! I czują się jakby mieli po 25!! Ze mną też leżała dziewczyna 42 lata ma już córkę 20 lat teraz druga córcia... To jest normalne!!

B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Koniec smutków biorę się do roboty.

Zaczęłam od cotygodniowego ważenia 😖 to był błąd. Kur..a +1kg w tydzień. Jak tylko połaszę się na słodkie, to waga skok w górę.
    No teraz nie jestem smutna.
    Jestem WŚCIEKŁA na siebie 😤👿👺
    Postanowiłam że na wagę już nie wchodzę, wejdę dopiero w dniu porodu przed operacją będę akurat po głodówce hihi... A przed chwilą wszamałam 5 cukierków.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam się za sprzątanie, żeby szybciej dzień minął .. ale dziś czuje się masakrycznie, boli mnie krzyż, brzuch, pachwiny .. 😩

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Kasionek Gratulacje 🎉🎉🎉 troszkę tam Cię wyłączyli, ale za to jaka cudowana nagroda zdobyta :)

Jeszcze kilka dni i w końcu ja swoją nagrodę za te bolesci wszystkie dostanę. Na wczorajszym badaniu od wtorku nic nie ruszyło szyjka nadal tak trzyma jak trzymała, rozwarcie wueksze sie nie robi,na usg wszytko wychodzi w porzadku mały dobił juz 3500. Jak samo nie ruszy teraz przez weekend to w poniedziałek rano mam być w szpitalu i na dniach robimy cięcie. Także Basiu jak nikt nas nie wyprzedzi do wtorku/środy to mogę ustawić się kolejną z chłopcem w kolejce ;)
    Tak mnie napierdzielają te moje pachwiny, że po usg lekarz pomagale mi wstać z leżanki, a jak wróciliśmy do domu to mąż po schodach musiał mnie wnieść bo nie dało rady podniesc nogi. Dzisiaj nie wstaje z łóżka za dużo bólu to sprawia, nie jestem w stanie wysunąć stopy do klapka nawet.
    Lili 90 znam ten ból miałam to samo przez 3 dni w szpitalu. Nie wiedziałam jak podnieść nogę nie umiałam dać kroka prawa nogę po prostu ciągnęłam do WC nawet przekręcić się nie umiałam po prostu tyłka w górę bez pomocy męża nie umielam podnieść... A dzisiaj nie boli nic... To dziwna dolegliwość jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja wzięłam się za sprzątanie, żeby szybciej dzień minął .. ale dziś czuje się masakrycznie, boli mnie krzyż, brzuch, pachwiny .. 😩
    Dej se na wstrzymanie... Weź psa idź na ławkę w słonku posiedzieć... Piękny weekend po co go przyspieszać... 🌞🌞❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia wizyta u dentysty i mam spokój na pół roku. 👄👄👄 Ząbki zdrowe kamień ściągnięty wypolerowane. 🦷
    A mężowi zrobiła 3 zęby dzisiaj 🤣😂 typek sobie wziął znieczulenie teraz go tak trzyma, że wygląda jak po wylewie. 😳 I woda mu nawet cieknie z buzi no drama 😂🤣 faceci ... To jednak mega słaba płeć 🤫🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 10:48

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia bo zleje ci dupsko!!! Pojadę na ten Kurdwanów a uwierz mi dzisiaj czuję się jak młody Bóg nic kompletnie mnie w kroku nie boli i śmigam jak mały robocik ... Więc mogę tam być zaraz!!! Powinnaś się cieszyć z takiego cudu!!! A mała wiktorio-sylwio-ela-ula będzie waszym największym szczęściem na te cudowne dojrzałe lata!!! Moja siostra urodziła mając 38 lat jej mąż 50 lat! I czują się jakby mieli po 25!! Ze mną też leżała dziewczyna 42 lata ma już córkę 20 lat teraz druga córcia... To jest normalne!!
    Zapraszam. Jestem sama w domu. Zgrubsza mam ogarnięte, więc wpadaj.

Oj jakby wpadła moja siostra "sanepid" to znalazłaby sporo niedoróbek w sprzątaniu. Zwłaszcza na poziomie poniżej kolan. 😜
    Ale jak na ciężarną z tą cholerną pończochą, to jest nieźle.😃

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ostatnia wizyta u dentysty i mam spokój na pół roku. 👄👄👄 Ząbki zdrowe kamień ściągnięty wypolerowane. 🦷
    A mężowi zrobiła 3 zęby dzisiaj 🤣😂 typek sobie wziął znieczulenie teraz go tak trzyma, że wygląda jak po wylewie. 😳 I woda mu nawet cieknie z buzi no drama 😂🤣 faceci ... To jednak mega słaba płeć 🤫🤫
    Mi nie dała rady usunąć kamienia, tak mi dziąsła krwawia przy tych zastrzykach.

Mój mąż też zawsze bierze znieczulenie.
    A ja wolę chwilę pocierpieć, niż potem z taką sztywną twarzą chodzić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wysłałam Ci wiadomość :D

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja myślałam że ona też zrezygnuje bo jak myje zęby to mam wodospad krwi używam najdelikatniejszej szczoteczki z curaprox no chyba miększej nie ma na rynku, a ona mi tak super ściągnęła kamień nawet troszkę krwi nie poleciało. A każdego ząbka pojechała. A zmieniłam dentystkę bo ta wcześniejsza zamiast sama mi ściągać to kazała higienistce tamta mi zjechała dziąsła i tylko w kilku miejscach ściągnęła kamień. I też pipa zaniedbała mężowi zęba i przez to teraz musi się bujać na to kanałowe. A teraz trafiliśmy na super dziewczynę i bardzo blisko domu więc rewelacja 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karmelllka90 wysłałam Ci wiadomość :D
    😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do facetów, to ja zawsze mówię, że jakby faceci mieli dzieci rodzić, to by ludzkość wyginęła...

Karmelllka90, B_002, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz juz sie ma troche lepiej, ale nadal ma biegunke i nie ma sil. Wczoraj miksowalam mu ugotowany ryz na kleik ryzowy, dolalam wrzatku i rozdrabnicz mi prysnal spora plame wrzatku na brzuch. Cholerny pech mnie nie opuszcza ;) Siedzialam z takim woreczkiem z zamrazalnika i przykladalam z 15 min bo pieklo, jak cholera. Dzis glowa mnie boli, mam nadzieje ze maz nas nie zarazi. Dzis mialam cukier po 8j 84 na czczo, a wczoraj powyzej 90. Ogolnie zjadlam wczoraj mniej troche, moze to dlatego. Rano na 8 sma stawilam sie na domierzanie na Agatowa, u dr Janilik z Karowej. 2 tygodnie temu wymierzyla malego na 10 centyl i dzis na 11 sty. Moja lekarka na mniej profesjonalnym sprzecie zmierzyla malego w poniedzialek na 2300, ta dzisiaj na niewiele ponad 2100. Ale sama powiedziala, ze 300 g moze byc pomylki i nie sadzi zeby w druga strone, bo ona nie mierzy „od serca”. Nawet jak jest na 10 centylu to oznacza ze od niespelna 30 tc ciagle na nim jest. A przeplywy i plyn owodniowy w normie. No i ktg poki co bez zarzutu. Powiedziala ze nie widzi wskazan bym do niej przychodzila ale jesli chce to nie wczesniej niz po 37 tc.

AniaKJ, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ