Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w niedzielę 😊
Wczoraj wieczorem dopadły mnie bolesne straszaki co 6 minut z zegarkiem w ręce. Wzięłam ciepły prysznic i nospę i zaczęły słabnąć, ale trwało to z 4 godziny. To już coraz bliżej! 😱🤩 jeszcze z tydzień bym chciała wytrzymać 😊
Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Anete wrote:Dzień dobry w niedzielę 😊
Wczoraj wieczorem dopadły mnie bolesne straszaki co 6 minut z zegarkiem w ręce. Wzięłam ciepły prysznic i nospę i zaczęły słabnąć, ale trwało to z 4 godziny. To już coraz bliżej! 😱🤩 jeszcze z tydzień bym chciała wytrzymać 😊
Pytanie do dziewczyn które już rodziły. Zdarzyło się wam że skurcze które doprowadziły do początkowego rozwarcia na początku porodu nie bolały?
Ja to się boję że przegapie jakiś etap porodu bo nie będzie mnie boleć i pomyślę że to tylko skurcze przepowiadające.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 10:58
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka hemoroidy niekoniecznie robią się do wysiłku i parcia. Może to być też efekt ucisku dziecka na te rejony i wtedy krew nie ma jak swobodnie przepływać. Obserwuj bo trudno powiedzieć czy to to.
Basiu ciężko mi to obserwować 😉 haha -
Witam się i ja z rana ,po śniadaniu 🙂
Po wczorajszym dniu kiedy wróciliśmy do domu o 21 miałam tak dość,że już na nic nie miałam siły...
Kąpiel,kolacja,przeczytałam co naskrobałyście i spanko...
5 czy 6 godzinne wypady do miasta to już przegięcie z takim brzuchem😂
U Nas taki spokój względny teraz a jak się zacznie to jedna po drugiej będzie rodzić i tulić maluszka❤martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiu a co ci w Ujastku o szyjce powiedzieli? Ja w szyjce nic nie czuję kompletnie a Jak w środę wypytałam lekarkę powiedziała że część pochwowa skrócona i jest rozwarcie na opuszek - stwierdziła że tak jak powinno być. Szczerze chciałabym więcej dzisiaj kończę 38 tc i super jakby się coś więcej samo ruszyło, koleżanka z pracy na tydzień przed cesarką na wizycie się dowiedziała że wody się Sącza i na drugi dzień rano ja cieli... W 38 tc. I fajnie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 11:07
-
nick nieaktualnychce_byc_mama wrote:Kurde Dziewczyny a u mnie zero skurczy, zero twardnien brzucha i zero jakiegokolwiek klucia w szyjce.
Mam chyba pancerna macice, a mogloby juz powoli cos ruszac -
Hej hej
Od piątku się męczę z migrena, co odejdzie to potem znów wraca, kolejna noc pod hasłem amolu i paracetamol. Mam tak dość, że chodzę jak tykajaca bombaNie smakuje mi nic, niedobrze mi a jeść coś muszę, no masakra
Mam hemoroidy, wychodzi mi chyba jeden i chowa się czasem, ale nie miałam odwagi tam zaglądać lusterkiem. Zapisałam nazwę, dzięki MamaNa szczęście nie mam już takich zaparć, więc nie boli bardzo, tylko piecze czasem no i muszę używać nawilzanego papieru.
U mnie siedzą teście, bo K ich poprosił o pomoc w malowaniu kuchni. A ja nie mam weny na gadanie czy goszczenie, źle się czuję i gapie się na skoki. Młody mi się źle czuje od wczoraj, gardło go boli i głowa, ech ciężki ten weekend. -
Karmelllka90 wrote:Oj ona mi bardzo naciskała na odbyt! Wy czułyście parcie na szyjkę a ja na odbyt właśnie...
Basiu ciężko mi to obserwować 😉 haha
-
Misiabella zgadzam się z Tobą, że każdy tydzień, dzień dłużej w brzuchu to dobrze dla Maluszka. Oczywiście w zdrowych ciazach. Dlatego te 3 tyg które mi zostały to mam nadzieję, że spokojnie spędzę w domu...tak sobie to wizualizuje
Misiabella, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGodzinę temu przeżyłam chwile grozy. Zjedliśmy śniadanie mała coś tam się delikatnie poruszała i cisza i nagle takie wyraźne drgawki raz drugi trzeci i cisza...musnęła raz cisza..... Wystraszyłam się zaczełam trząść brzuchem nic, zjadłam rządek czekolady + Prince polo i na prawy bok bo ona woli jak leżę na prawym trzęsę brzuchem nic.... Włączylismy muzykę i po malutki po malutki zaczęła się ruszać... I w godzinę zrobiła 24 wyraźne ruchy smyrniecie nie zapisuje... Teraz chyba znowu poszła spać... Ja pierdole!!! Mój mąż osiwiał a ja staralam się zachować spokój ale tak się wystraszyłam. Bo malutka mycha mnie tak nastraszyła tym co jej na SR powiedzieli. I mimo że mała ma te drgania i zawsze przepływy USG wychodzą prawidłowe to łapie mnie stres...a dzisiaj to się zesrałam.
Btw... Czy oczyszczanie przed porodem musi być biegunka? Wstałam o 6:40 już zrobiłam 3 II-jki ale normalne i cera mi świruje ewidentnie kapka mi się oczyszcza -
Karmelllka90 wrote:Basiu a co ci w Ujastku o szyjce powiedzieli? Ja w szyjce nic nie czuję kompletnie a Jak w środę wypytałam lekarkę powiedziała że część pochwowa skrócona i jest rozwarcie na opuszek - stwierdziła że tak jak powinno być. Szczerze chciałabym więcej dzisiaj kończę 38 tc i super jakby się coś więcej samo ruszyło, koleżanka z pracy na tydzień przed cesarką na wizycie się dowiedziała że wody się Sącza i na drugi dzień rano ja cieli... W 38 tc. I fajnie ...
-
nick nieaktualnyKiwona współczuję. Nigdy nie miałam migreny, a jak boli głowa to tak raz na dwa lata i nigdy nie biorę tabletki tylko staram się iść spać, więc na pewno nie wiem co czujesz. A w ciąży to na pewno nie jest fajne. Tule kochana.🤗
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia bella zgadzam się z Tobą jak najbardziej!! Ja wiem ze się marzy o zobaczeniu dziecka czy żeby ból się skończył.. Ale ja sama mam CC w 39tyg zaplanowane. Jednego urodziłam w 39 a drugiego w 40 tyg (dzień terminu) i wydaje mi się że to procentuje i do tej pory.
Ale jak dzidzia sama nie wybiera to oczywiście nie ma O czym mówić!!Misiabella, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny