WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Jestem zadowolona z tym,że trochę nie czaję tych pokrowców na około,no bo jak je założę to wtedy nie zapnę tej budki na zamek..bo zamek zasłoniety przez ochraniacz..jakieś dziwne to . Ale ostatnio na instagramie się zainspirowała,że można ozdobić nudny wózek takimi przypinkami różnymi kolorowymi,super to wygląda z zewnatrz!
    Poka poka te przypinki! Albo podrzuć u kogo to widziałaś na IG.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hej hej
    Od piątku się męczę z migrena, co odejdzie to potem znów wraca, kolejna noc pod hasłem amolu i paracetamol. Mam tak dość, że chodzę jak tykajaca bomba :/ Nie smakuje mi nic, niedobrze mi a jeść coś muszę, no masakra :/
    Mam hemoroidy, wychodzi mi chyba jeden i chowa się czasem, ale nie miałam odwagi tam zaglądać lusterkiem. Zapisałam nazwę, dzięki Mama :) Na szczęście nie mam już takich zaparć, więc nie boli bardzo, tylko piecze czasem no i muszę używać nawilzanego papieru.
    U mnie siedzą teście, bo K ich poprosił o pomoc w malowaniu kuchni. A ja nie mam weny na gadanie czy goszczenie, źle się czuję i gapie się na skoki. Młody mi się źle czuje od wczoraj, gardło go boli i głowa, ech ciężki ten weekend.

hej Kiwona! aby Wam szybko remoncik poszedł a teście jak do pomocy to luz... teściu niech maluje a teściowa jakiś pyszny obiadek z deserkiem przyszykuje :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka ja miałam podobnie 2 czy 3 noce temu. Przebudzilam się i czułam że się rusza. Po czym też dostała takich 3 sekund owych drgawek i cisza. Już myślałam że męża będę budzić. Leżę i czekam i czekam. I w sumie jak już byłam zdecydowana jechać to zaczęła się ruszać. Więc rozumiem Twój stres Karmelka. I teraz w sumie nie wiem jak te drgawki z niedotlenienia miałby wyglądać. Dlatego ja już wolę jak to dziecko będzie poza brzuchem, mamy możliwość więcej rzeczy ocenić. A teraz jesteśmy zdane tylko na te ruchy.
    Prawda kochana , strach okropny. Co prawda czytałam już na innym forum że miały to dziewczyny nawet w 41 tc a po urodzeniu wszystko w porządku, tylko jedna zauważyła że mała miała takie drgawki 3-4 razy dziennie ale neonatolog jej powiedział że to dalej układ nerwowy i że do 2 tygodniu minął i po dwóch tygodniach jak ręką odjął.
    I o ile to było dla mnie naturalne wcześniej tak jak napisałaś po tej szkole rodzenia tak gdzieś zawsze mam stres no bo to takie właśnie uczucie drawek jest a że dziecko duże to i są mocniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 12:10

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja tak samo uważam. Do szpitala spakowałam porzadnie wygladajace nówki. Nie chciałabym żeby personel pomyslał, że jakas niechlujna jestem :) w domu oczywiscie mam też używki dla dzidzi, ale na wszelkie pobyty w szpitalu, wyjscia do lekarza i inne dla mnie musza byc konkretnie wygladajace ubrania.
    Oczywiscie w zaden sposob nie potępiam nikogo kto będzie miał gorzej wygladajace wdzianko dla dzidzi to sprawa kazdej z osobna. Ja tylko z takim podejsciem bede czuła lepszy komfort psychiczny.

Ja mam dokładnie tak samo, będę się czuła o wiele lepiej z tym, że mała będzie przyzwoicie ubrana 😊
    Też posiadam rzeczy używane, wiadomo .. jak każda z nas, takie rzeczy chciałabym zakładać „po domu”. Do szpitala wzięłam rzeczy nowe, nie żałuję 😉

Poza tym, ja tam po szpitalu nie zamierzam niczego wyrzucać, wszystko można uprać 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 12:09

Fasolka77, Lili90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja dziś miałam rano taki ból okresowy że aż mi nogi dretwialy. Już zapomnialam że takie miałam kiedyś. Wzięłam no spe i przeszło. Nic dziś nie robię mam to w dupie. No pranie powiesze bo już wstawiłam 😉.
    I powiem Wam że nie jestem zachwycona kolorem wózka, który wybrałam. Myślałam że będzie jaśniejszy, a taki smutny jest. Muszę jakieś wkłady jasne do gondoli kupić żeby ją rozjaśnić. Myślą.nieskalana jesteś zadowolona z jakości tych co ostatnio wrzucalas?
    Pokaż zdjęcia... Ja mam ten dylemat z tym środkiem wózka że jest pomarańczowy ... ,🤭 Ale mężowi już nerwy szargam tym bo mówił to weź inny a ja ze ten rudy bo rudy mi się podoba a że mi zakup ochraniacza nie wyszedł 🤫🤫 kasa w błoto 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że poducha ciazowa wyprana na program prania bawełny godzinny.. Wirowania 1400 i wygląda jak nowa! Ja mam zwykła z biedronki więc jak ta wytrzymała to pewnie jakieś super extra też więc pierzcie śmiało!!

Ja nie miałam nigdy poduszki do karmienia bo sobie na oparcie fotela kladlam zwykły jasiek i opierałam i tyle.. Teraz będę korzystać z tych ciążowcy.. planuje, ale jak wyjdzie zobaczymy.
    Z drugiej strony jakbym miała dostać taki gadżet w prezencie to why not!

Taaakkk!!! Też na to bardzo liczę że trzecie bedxie się samo przewijalo i kapalo hehe👌👌👌

Bubek, mysla.nieskalana, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp, B_002, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki odpiszcie mi prosze na to pytanie z ostatniej strony na saaaamiuskim dole

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, powiem tak .. każdy robi jak uważa, ja do szpitala spakowałam ubranka w lepszym stanie, wrócę do domu to wypiorę wiadomo 😊

Basia, jaką masz aplikację do zapisywania tych skurczy ?

ok to nie będę robić wiochy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka co do ubranek to ja jak najbardziej rozumiem że przy pierwszym dziecku chce się wszystko naj! Sama tak miałam i byłabym. Hipokrytka żeby pisać zrób inaczej. Weź to co Ci po prostu sprawi przyjemność i umili te dni w szpitalu, nawet jak to są najładniejsze ciuszki :)
    Ja przy trzecim biorę już najgorsze szmaty hahah.. Nawet rożek wymienilam na taki szpitalny bo wlqnsie dostałam od koleżanki używany, a moje nowe zostawiam jednak w domu. :)
    Ale jak mówię pierwsze a nasteone dziecko to niebo a ziemia.
    Nacieszcie się tym wszystkim laseczki!!! ❤️

wybiorę jednak coś co cieszy moje oko :) rożki mam dwa z lullalove i kupilam jeden na allegro tani ale mi się spodobał więc go wypiorę po szpitalu i zostawię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ok to nie będę robić wiochy ;)
    Tzn żeby była jasność ja spranych czy brudnych w ogóle nie mam. Takie wywaliłam w domu jak dostałam. Nie szczypalam się. Bez przesady. To już nie są te czasy co kiedyś. Body kosztuje w pepco 7zl więc nie będę szmat trzymała.. A tak napisałam zed sobie nieźle o mnie pomyśleć moglyscie 😉, po prostu biorę używane wszystko.

Karmelllka90, Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    No to mam nadzieję, że u mnie się zacznie w tym tygodniu.. Ile można chodzić z rozwarciem, w czwartek mam wizytę to już pewnie z 4 cm będzie :/

Valetta różnie bywa, wczoraj się dowiedziałam od znajomej, że rodziła 30.01 czyli w terminie a rozwarcie miała od listopada... i zdziwiona była, że u mnie jeszcze szyjka zamknięta

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak widzę słowo "kolka" to mnie mrozi... Bartek miał do 5 miesiąca życia. on się tak darł i tyle godzin dziennie, że ja się dziwię, że w kaftanie mnie nie wynosili. raz nawet to nagrałam jako środek antykoncepcyjny przed następnym dzieckiem, ale coś mało skuteczny jak widać :D

Fasolka77, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja dziś miałam rano taki ból okresowy że aż mi nogi dretwialy. Już zapomnialam że takie miałam kiedyś. Wzięłam no spe i przeszło. Nic dziś nie robię mam to w dupie. No pranie powiesze bo już wstawiłam 😉.
    I powiem Wam że nie jestem zachwycona kolorem wózka, który wybrałam. Myślałam że będzie jaśniejszy, a taki smutny jest. Muszę jakieś wkłady jasne do gondoli kupić żeby ją rozjaśnić. Myślą.nieskalana jesteś zadowolona z jakości tych co ostatnio wrzucalas?

Lolka tylko nie zamawiaj w Bajce... masakra.. laska szyć nie potrafi... i jest na dodatek chamska! zero profesjonalizmu

Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka,u Kingi Paruzel,ona ma jakieś przypinki z Tigera,ja już szukałam w necie,to są jakieś dinozaury albo kosmos np w Empiku..ale szału z wyborem nie ma,a ja nie mam nigdzie blisko Tigera niestety :D

Lolka30 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Lolka tylko nie zamawiaj w Bajce... masakra.. laska szyć nie potrafi... i jest na dodatek chamska! zero profesjonalizmu
    Na Twoje też nie pasuje? Dziwne to wszystko..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie muszę pisać o ubrankach do szpitala? 🤪
    Już miałam wybrane, ale zobaczyłam jeszcze inne więc kupiłam i zaczęłam wymieniać :p wszystko na suwaczki by mężowi rączki się nie trzęsły że tyle napów do zapięcia na początek 😉 potem dopasowywanie czapeczek, że kurde nie mam wszystkich idealnie pasujących do pajacyków no ale mąż mi uświadomił, ze czapeczka nie istotną aż tak bo widział dzieci w szpitalu bez czapeczki haha 😂 kupiłam specjalnie tańszy rożek do szpitala ale, że mi się znudził i był miętowy a jakoś zamarzył mi się jednak różowy to dokupiłem jeszcze jeden a ten miętowy to nie wiem czy w końcu użyje :p ...

Tak tak wiem, że na świecie są prawdziwe problemy. I że ważne, żeby dziecko było zdrowe i najważniejsza bliskość matki... Ale czemu mam sobie odmawiać skoro ja lubię i sprawia mi to przyjemność. I uważam że fajnie jak kiedyś wróci się do tych pierwszych zdjęć i to małe czerwone pomarszczone cudenko będzie w ładnym ubranku a nie jakiejś szmatce... Mi będzie przyjemniej. Ale nie potępiam każdy robi jak uważa. Ja jestem taka dziwna 😂

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek w sumie mam podobny problem. Chciałam mate edukacyjna ale się okazało że dostaniemy taka z pracy od męża. Ale Ty mi podałaś fajny pomysł - chusta. Chciałabym się nauczyć i nosić więc może taka porządna chusta byłaby dobrym pomysłem.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    ponoc trzecie to juz sie samo przewija :D :D

ufff
    nadrobilam,\

my dzis nasza królice wyszorowalismy i ostrzyglismy, bedzie spokoj na jakis czas :D wyszorowalam klate i lazienke po pobojowisku i juz sie czuje jakbym pol dnia na budowie lopata machala :D

maz pewnie z kumplem na rolki pojdzie (jak mnie zzera ze nie moge razem treningow robic), a ja z corcia do mamy na ploty :)

aaaaa
    PYTANIE mam do was...
    Mama chce zrobic jakis prezent malutkiej jak sie urodzi i pyta co potrzebujemy...no i myslalam o poduszce do karmienia.
    i teraz tak:
    czy to nie zbedne skoro mam taka dluuuuga poduche do spania, ktora mozna zgiac w pol i stosowac jako do karmienia?
    albo myslalam o nosidelku, aleeeee
    z kolei mam chuste po starszej.... wiec znow czy to nie zbedny wydatek.

a moze jeszcze inne pomysly macie ? Moze poczekac do narodzin bo sie okaze ze karmic nie moge to wtedy jakies podgrzewacze, wyparzacze itp? Co myslicie?

Bubek poducha do karmienia jest ok,ta do spania ponoć jest niewygodna, za duża etc... a może babcia kupi szumisia? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Hahahahahaha mówiłam ???? Przecież wiesz że ja bym cię nie okłamała !!!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Melduję że poducha ciazowa wyprana na program prania bawełny godzinny.. Wirowania 1400 i wygląda jak nowa! Ja mam zwykła z biedronki więc jak ta wytrzymała to pewnie jakieś super extra też więc pierzcie śmiało!!

Ja nie miałam nigdy poduszki do karmienia bo sobie na oparcie fotela kladlam zwykły jasiek i opierałam i tyle.. Teraz będę korzystać z tych ciążowcy.. planuje, ale jak wyjdzie zobaczymy.
    Z drugiej strony jakbym miała dostać taki gadżet w prezencie to why not!

Taaakkk!!! Też na to bardzo liczę że trzecie bedxie się samo przewijalo i kapalo hehe👌👌👌

Mama a mój "teściu" mówi, że dzieci już od urodzenia same siku i kupke robią :) taki żarcik... mało zabawny w sumie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2482 2483 2484 2485 2486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ