Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama36 wrote:Tzn żeby była jasność ja spranych czy brudnych w ogóle nie mam. Takie wywaliłam w domu jak dostałam. Nie szczypalam się. Bez przesady. To już nie są te czasy co kiedyś. Body kosztuje w pepco 7zl więc nie będę szmat trzymała.. A tak napisałam zed sobie nieźle o mnie pomyśleć moglyscie 😉, po prostu biorę używane wszystko.
Mama18 ja dostałam od koleżanki w *uj ciuszków.. ale one sa i ładne i niezniszczone a własnie mi napisała, że jej trójka dzieci w tych ciuszkam "chodziła" plus bratowej dzieci etc... a moja bratowa po jednym ma takie szmaty, że szok.. sprane no i te kolory i design.. no nie mój styl.. dzięki laski! wybiorę coś co cieszy moje oko i po temacie!Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 tak sobie dzisiaj pomyślałam, że ciekawe jaką miałabyś minę, gdyby się okazało, że jednak Leoś, a nie Leonka i tę tonę ubrań dla księżniczki musisz wymienić
mysla.nieskalana, Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Bubek ja bym się chyba wstrzymała z tym prezentem. Może tobie akurat będzie wygodnie karmić na ciążowej, ja też słyszałam opinie że ta mała przydaje się przez pierwszy miesiąc A potem nie. Po porodzie zobaczysz czego ci naprawdę trzeba. Ewentualnie właśnie mata edukacyjna albo piankowa, ja np. bym się nie obraziła za taki prezent
Dzięki dziewczyny za porady co do Bajki. Te przypinki z motywem kosmosu muszę poszukać bo mamy taka poduszkę i otulacz na lato z tym motywem. Zaraz wrzucę zdjecia wózka.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
O szumisiu tez myslalam, ale chowalam pierwsza bez odkurzaczy i suszarek i mi na nerwy dziala to ze niby trzeba czyms szumiec by dziecko zasnelo...dlatego nie jestem przekonana.
widzialam jeszcze takie cos
https://www.amazon.de/dp/B0722QR3R1/?coliid=I67QLRYMIX4H2&colid=3J0IEAFLH2CYU&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it
swieci, szumi i chyba gra.... nie wiem sama
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Bubek ja bym się chyba wstrzymała z tym prezentem. Może tobie akurat będzie wygodnie karmić na ciążowej, ja też słyszałam opinie że ta mała przydaje się przez pierwszy miesiąc A potem nie. Po porodzie zobaczysz czego ci naprawdę trzeba. Ewentualnie właśnie mata edukacyjna albo piankowa, ja np. bym się nie obraziła za taki prezent
Dzięki dziewczyny za porady co do Bajki. Te przypinki z motywem kosmosu muszę poszukać bo mamy taka poduszkę i otulacz na lato z tym motywem. Zaraz wrzucę zdjecia wózka.
i tak chyba zrobie, wstrzymam sie a taka mate to bym chciala na pewno
-
nick nieaktualnyBubek... Poduchę mam do karmienia kurę z lamillou, mam tę ciazowa myślę że po.cesarce może być nie praktyczna i duża i ciężka zanim się omotam brzuch moze boleć ... - nie wiem to moje domysły.
Nosidło mam , będę nosić w chuście na początku i pewnie częściej ale myślę że dla starszego dziecka na wycieczki nosidło super takiego po 6 miesiącu - tula ma piękne nosidła.
Butelki mam 4 podgrzewacz mam ale ogólnie jelsi będę karmić mlekiem mm to nie będę używać podgrzewacza podgrzewać mam do mleka z piersi w razie gdyby było z lodówki. Chcę podawać pleko w temperaturze pokojowej...
Ja na prezenty zostawiłam sobie : leżaczek baby bjorn, wishbear większy, nawilżacz powietrza, karuzela do lozeczka , mata edukacyjna, mata piankowa - jeśli ktoś mnie zapyta powiem co chcemy jak nie to będę po porodzie kupowała sama w momencie w którym będzie na to czasWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 12:33
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Karmelllka90 tak sobie dzisiaj pomyślałam, że ciekawe jaką miałabyś minę, gdyby się okazało, że jednak Leoś, a nie Leonka i tę tonę ubrań dla księżniczki musisz wymienić
espoir, Mama36, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Karmelllka90 tak sobie dzisiaj pomyślałam, że ciekawe jaką miałabyś minę, gdyby się okazało, że jednak Leoś, a nie Leonka i tę tonę ubrań dla księżniczki musisz wymienić
😉😂Tunia76, espoir, Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:
Ja na prezenty zostawiłam sobie : leżaczek baby bjorn, wishbear większy, nawilżacz powietrza, karuzela do lozeczka , mata edukacyjna, mata piankowa - jeśli ktoś mnie zapyta powiem co chcemy jak nie to będę po porodzie kupowała sama w momencie w którym będzie na to czas
doskonala lista !
mate bede chciala baaardzo, a mata piankowa to jaka? Takie kawalki z pianki co jak puzzle sie uklada?
a co do lezaczkow - mama ginekolog mowila ze niezdrowe, ze dzicko na plasko ma lezec i nie wiem teraz. Moja starsza miala lezaczek i bardzo sobie chwalilam.
-
mysla.nieskalana wrote:Na Twoje też nie pasuje? Dziwne to wszystko..
mysla_nieskalana.. ja miałam kilka uwag.. po pierwsze jak zlecam coś krawcowej to wymagam jakości.. poucinania wystających nitek etc.. laska mi odpisuje "a co to za problem nożyczkami poucinać".... no niby żaden ale... po drugie... ochraniacz na kosz...podałam jej wszystkie wymiary... wysłałam zdjęcie kosza.. a ona sztampowo... wszystko na prosto, a u góry zamiast gumki ściągającej to jakąś tasiemkę wszyła...
do koca do fotelika wszyła 5 tasiemek kolorowych.. wszystkie krzywe, o różnej długości i nierówno wszyte... dowiedziałam się, że to są "tasiemki sensoryczne"... hmmm no może... nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem.. a teraz hit.... zamówiłam serduszko... dobrze, że jedno...
mysla.nieskalana, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
u nas wijemy gniazdko
ja segreguję w końcu poprane i poprasowane ciuszki- rozmiarami i rodzajami układam w organizerach, czekam aż mi K. złoży drugą komodę... jutro spakuję Młodego do szpitala
zagoniłam K. też do sprzątania. Koleżanka się wczoraj zaoferowała,że w sobotę pomyje mi okna!bosko!
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Ja to chyba nie muszę pisać o ubrankach do szpitala? 🤪
Już miałam wybrane, ale zobaczyłam jeszcze inne więc kupiłam i zaczęłam wymieniać :p wszystko na suwaczki by mężowi rączki się nie trzęsły że tyle napów do zapięcia na początek 😉 potem dopasowywanie czapeczek, że kurde nie mam wszystkich idealnie pasujących do pajacyków no ale mąż mi uświadomił, ze czapeczka nie istotną aż tak bo widział dzieci w szpitalu bez czapeczki haha 😂 kupiłam specjalnie tańszy rożek do szpitala ale, że mi się znudził i był miętowy a jakoś zamarzył mi się jednak różowy to dokupiłem jeszcze jeden a ten miętowy to nie wiem czy w końcu użyje :p ...
Tak tak wiem, że na świecie są prawdziwe problemy. I że ważne, żeby dziecko było zdrowe i najważniejsza bliskość matki... Ale czemu mam sobie odmawiać skoro ja lubię i sprawia mi to przyjemność. I uważam że fajnie jak kiedyś wróci się do tych pierwszych zdjęć i to małe czerwone pomarszczone cudenko będzie w ładnym ubranku a nie jakiejś szmatce... Mi będzie przyjemniej. Ale nie potępiam każdy robi jak uważa. Ja jestem taka dziwna 😂
spakowałaś same pajace i czapeczki czy jakies inne outfity też?Fasolka77
-
O kur...serioo?????? To jest jakieś w ogóle nie do pomyślnia jak to wygląda. Ja w moim zmaówieniu dostałam wszystko naprawdę bardzo ładnie wykonane ,dodatkowo gratis kokardla malutka i serduszko do przywieszenia np w wózku.
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:Karmelllka90 tak sobie dzisiaj pomyślałam, że ciekawe jaką miałabyś minę, gdyby się okazało, że jednak Leoś, a nie Leonka i tę tonę ubrań dla księżniczki musisz wymienić
ej ESPOIR... na tym etapie to już chyba nie może być mowy o pomyłceFasolka77
-
Hej dziewczyny! Gratuluje nowych maluszków ! My od czwartku w domu, uczymy się życia w 4. Malutka jest bardzo spokojna , zupełnie inna niż pierwsza córka 😁 ciężko mi trochę ogarnąć 4 latke i maluszka, ale jakoś daje radę. Jeszcze 2 dni i ściągną mi szwy wiec nie będzie mnie ciągnęło szycie po nacięciu i już będzie bardzo dobrze
trzymam kciuki za Was ! Zupełnie nie wiek co się dzieje na forum, dobrze ze jest ta pierwsza strona to zaglądam czy maluszki się nowe pojawiły
Misiabella, Mama36, Anete, Fasolka77, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Lolka30, Wiewióreczka, valetta94, martusiawp, B_002, Kasiulka90, AniaKJ, ago91 lubią tę wiadomość
-
Bubek wrote:O szumisiu tez myslalam, ale chowalam pierwsza bez odkurzaczy i suszarek i mi na nerwy dziala to ze niby trzeba czyms szumiec by dziecko zasnelo...dlatego nie jestem przekonana.
widzialam jeszcze takie cos
https://www.amazon.de/dp/B0722QR3R1/?coliid=I67QLRYMIX4H2&colid=3J0IEAFLH2CYU&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it
swieci, szumi i chyba gra.... nie wiem sama
jeśli mam być szczera to myślałam, ze te szumy są miłe dla ucha... w sumie ja sobie tego nie wyobrazam używać w nocy.. mam nadzieję, ze nie będzie takiej potrzeby bo inaczej to ja się na sofę do salonu będę musiała przenieśćFasolka77