Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:No jakoś złagodniałam w ciąży.. ale chodzi mi to po głowie... napisałam do niej jeszcze jednego maila... bo jak robiłam dziś zdjęcie dla Was tego serduszka to znowu zagotowałam...
-
nick nieaktualnyMistella dzięki że piszesz już nam takie rzeczy dla mnie to bardzo cenne. Ja mam tylko dwa opakowania tych pampersów paczki za 1 gr a tak to mam tę Eco z rossmanna ale nie robiłam dużych zapasow żadnych więc spoko. Myślę że mam pampersów tak na pierwsze 5-6 dni może tydzien
Mistella lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Nowakowa tak, moja ginka pracuje w Madurowiczu. 3.04 na wizycie zdecyduje co robimy- będę wtedy 37+6 tc .. zależy od pomiarów afi, przepływów, łożyska... na razie też mówiła,że za wcześnie na decyzję czy sn czy cc... a położy mnie na pewno wcześniej ze względu na cukrzycę ciążową.. także za póltora tygodnia sie dowiem co i jak. A Twój lekarz też tam pracuje? jakie macie plany? Też się kładziesz do MADUROWICZA?
Moja giną pracuje w matce polce ale ja tam w życiu nje pojde, takim sposobem od wtorku leżę właśnie w Madurowiczu. A Kto Cię prowadzi?
Ja mialam nadzieje że jutro nas do domu puszcza jak mój dowcipny synek nie wybiera sie na świat, ale nie wiem co z tego bedzie bo ostatnie ktg zle wyszło..... Tetno cały czas na poziomie 160-180 przy czym dwa spadki nagle do 90. Dziwna sprawa,bo do tej pory kazde ktg było na poziomie 120-150 ppnad godzine leżałam podpieta zobaczymy koło 15 nastepny zapis. Moze cos z tym moim lozyskiem nie tak, bo na usg kolejny raz potwierdzone że 3 stopień, przepływy niby ok, afi 8. -
Anete wrote:O kurde Fasolka faktycznie słabo to wygląda 😱 może tam jest kilka tych babeczek co szyją i trafiłyście z Karmelką na tą samą 😂 ja jedyne co to muszę te metki z napisem „bajka” wypruć, bo szorstkie są i w ogóle bez sensu je przyszywali...
-
Dziewczyny podjęłam pińcet prób dodania zdjęć przez zapodaj i się poddaje! Ani z komórki ani z kompa
.
Tunia ja płaskich poduszek będę używać do gondoli.
Z tymi leżaczkami-bujaczkami mamaginekolog też mowiła żeby się nie dać zwariować, po prostu korzystać z glową. Czasem nie ma innego wyjścia. Ona sama z reszta ma kilka.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Dzieki za odopowiedzi. Chyba przy macie edukacyjnej zostane bo na pewno sie przyda i na poczatek najwazniejsza.
a wiecie ze moj wozek nie ma gondoli, ma miejsce na nosidelko i sie rozklada i teraz sie zastanawiam czy to dobrze.
Bo jak rozloze na plasko i kocykiem wysciele to bedzie sobie lezala ale nie jest to gondola i teraz nie wiem czy ja mam drugi wozek kupowac czy co? -
Mistella, a smarowalas czymś pupe? Ja używam premium care i żadnych smarowideł, bo tak w szpitalu kazali. Zrobiła się czerwona dupka w jednym miejscu, użyłam bephanten i zeszło na drugi dzień. Teraz stosuje zapobiegawczo co drugą-trzecią pieluche i nic się nie dzieje już od tygodnia.
Tak, karmię cycem, ale ponoć przy kolkach nie ma to znaczenia...może to nie są kolki, ale wygląda tak, że (normalnie grzeczny jak aniołek) płacze, robi się czerwony, pręży, podkurcza i prostuje nogi i trwa to dopóki nie wyjdzie bączek/kupa...i po chwili jazda na nowo. No i dziś tak od północy do 6 rano.
U mnie przewijak się nie sprawdził. Mały go nienawidzi. Za to na naszym łóżku można go przebierać ile się chce.
Zaopatrzcie się w dużą ilość wkładek laktacyjnych, idą jak woda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 13:19
valetta94, martusiawp, Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
Bubek wrote:Dzieki za odopowiedzi. Chyba przy macie edukacyjnej zostane bo na pewno sie przyda i na poczatek najwazniejsza.
a wiecie ze moj wozek nie ma gondoli, ma miejsce na nosidelko i sie rozklada i teraz sie zastanawiam czy to dobrze.
Bo jak rozloze na plasko i kocykiem wysciele to bedzie sobie lezala ale nie jest to gondola i teraz nie wiem czy ja mam drugi wozek kupowac czy co?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:A jaki masz wózek? Może można do niego dokupić samą gondolę?
https://sites.google.com/site/bigsavingbabyshop/-low-price-on-mia-moda-energi-active-single-baby-stroller
tu jest pokazane jak nosidelko sie wsadza
https://www.youtube.com/watch?v=kjQE4yU9Z-Q
chyba bede jej rozkladac na plasko i ja klasc
-
Ja oprócz wkładek laktacyjnych mogę dodać maść z lanolina koniecznie, prawy sutek zaczął mi pękać na szczęście powierzchownie i zadziałałam lanolina powierzyłam trochę i jest ok
myśle o kupnie muszli laktacyjne żeby zbierać do niej mleko podczas karmienia ... co tam jeszcze ... chyba tyle ... mojej ani razu na przewijaku nie przewijalam jeszcze 😁 ogólnie to położyłam towarzystwo spać i sama pójdę się położyć na ten czas. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej
martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Bubek wrote:taki
https://sites.google.com/site/bigsavingbabyshop/-low-price-on-mia-moda-energi-active-single-baby-stroller
tu jest pokazane jak nosidelko sie wsadza
https://www.youtube.com/watch?v=kjQE4yU9Z-Q
chyba bede jej rozkladac na plasko i ja klasc
Nie widziałam nigdy takiego wózka 😊 ale z tego co widzę to ta pozycja na leżąco nie jest tak całkiem na płasko a fotelik nie jest dobrą opcją na spacery 😔 może da się dokupić do niego gondolę? -
Karollinax26 wrote:Basia, jaką masz aplikację do zapisywania tych skurczy ?
Bubek co do prezentu od babci to może by Ci się przydało nosidło hybrydowe. Podobno jest lepsze niż chusta, no i oczywiście droższe. Ja na razie nie mam, ale kiedyś nad tym pomyślę. Póki co dostałam w prezencie chustę elastyczną, więc będzie na początek.
Tunia76 wrote:Czy w gondoli będziecie używać tych płaskich poduszeczek?
Kupiłam z komplet z kocykiem i teraz zastanawiam się, czy potrzebnie.Tunia76 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny