Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubek wózek fajny, ale wygląda jak typowa spacerówka, taka dla dzieci które już siedzą.
Nie mam pojęcia jak się sprawdza taki wózek przy noworodku, ale na pewno nie można go wozić na spacery w foteliku samochodowym, bo tam dziecko nie jest w najwygodniejszej pozycji.
Może rzeczywiście jest jakaś opcja dokupienia gondoli, musisz sprawdzić.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:A pewnie temat już się powtarzał ale po ilu dniach będziecie chciały wyjść na spacer po powrocie do domu ?
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A pewnie temat już się powtarzał ale po ilu dniach będziecie chciały wyjść na spacer po powrocie do domu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 14:16
-
Bubek wózek fajny, tylko taki bardziej dla starszego dziecka. Ja muszę mieć dzidzie na oku w trakcie spaceru. A w tym wózku, to jak rozłożysz siedzisko, to możesz pewnie tylko podglądać przez okienko (o ile jest takie okienko). A rozkłada się zupełnie na płasko?
Z tego co słyszałam, to za granicą są popularne właśnie spacerówki i nosidełka. A u nas jednak gondole dominują -
Ja bym chciała wyjść na spacer najszybciej, jak się będzie dało 🙂 Tyle że ja będę rodziła najprawdopodobniej z końcem kwietnia, więc liczę na to, że pogoda będzie rozpieszczać 😄 Poza tym myślę, że świeże powietrze dobrze zrobi dzieciątku, a i ja zacznę spalać kalorie póki jeszcze nie będę się czuła na siłach, żeby ćwiczyć.
-
Karollinax26 wrote:A pewnie temat już się powtarzał ale po ilu dniach będziecie chciały wyjść na spacer po powrocie do domu ?
Na pewno nie będę czekała 2 tygodni (tyle mi zalecano przy synu) jeśli pogoda bedzie super. A w końcu to kwiecień, raczej nie powinno padać czy sypać każdego dnia. -
nick nieaktualny
-
Kurde no i chyba trzeba bedzie kupic wozek. Gondoli nie dokupie. Wozek byl kupiony w USA 10 lat temu, jest po starszej corci i myslalam ze przyoszczedze ale chyba nie... nie wyobrazam sobie wozic malutkiej w nosidle, chyba ze tylko na krotki spacer
-
nick nieaktualnyBubek w nosidle nie jest to zdrowe, poza tym po 1,5 godziny i tak trzeba dziecko wyciągnąć z fotelika bo spada saturacja i nie tylko u wcześniaków jest ten problem. Dlatego tak ważne są przerwy w czasie podróży.
Dla mnie twój wózek nie jest dostosowany do noworodka.
- czy on się wozklada całkowicie na płasko?
- czy nie robi się wgłębienie jak w niektórych spacerówkach?
- nie praktyczne jest to że noworodek jest tyłem do ciebie
- nie ma zabezpieczenia może się wysunąć z wózka np zjeżdżając ze schodów czy z krawężnika
Może to ci pomoże w decyzji ? -
Karmelka ja doskonale wiem ze nie mozna w nosidle, tylko sie ibudzilam troche pozno
Rozklada sie prawie na plasko ale prawie robi roznice.
Trzeba bedzie jutro szukac wozka...
No to teraz mowcie jaki bo ja zielona... 😲😳😳😳😥😥😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 15:26
-
Tunia czemu mieliby cię zostawić w szpitalu?
Wszystko chyba w porządku u Ciebie i małej?
Ale rozumiem troszkę obawy bo ja idę w środę na kontrolę i mam nadzieję, że nie będzie powodu żeby mnie chcieli zostawić. No chyba że zacznę rodzić
-
Karmelllka90 wrote:Mówiłam ci że mi się kłócić nie chciało. Napisałam co myślę ale jej teksty ... Szkoda moich nerwów i stresowania dziecka !
mi jeszcze ściemniła, że do 15.04 jest w szpitalui że chciałam jakąś girlandę wyłudzić za free.... WTF?
Fasolka77
-
Nowakowa92 wrote:Moja giną pracuje w matce polce ale ja tam w życiu nje pojde, takim sposobem od wtorku leżę właśnie w Madurowiczu. A Kto Cię prowadzi?
Ja mialam nadzieje że jutro nas do domu puszcza jak mój dowcipny synek nie wybiera sie na świat, ale nie wiem co z tego bedzie bo ostatnie ktg zle wyszło..... Tetno cały czas na poziomie 160-180 przy czym dwa spadki nagle do 90. Dziwna sprawa,bo do tej pory kazde ktg było na poziomie 120-150 ppnad godzine leżałam podpieta zobaczymy koło 15 nastepny zapis. Moze cos z tym moim lozyskiem nie tak, bo na usg kolejny raz potwierdzone że 3 stopień, przepływy niby ok, afi 8.
Nowakowa prowadzi mnie Maja Kufelnicka- Babout- jesteś na IVp? Ona pracuje własnie na IVp.
To dobrze,że jesteś w szpitalu pod stałą kontrolą, jak po KTG bo już po 15?Fasolka77
-
Ej a te zdjęcia mi się normalnie ładują. Patrzcie jaki moja mama zrobiła pokój u siebie dla nas i Filipka 😍. Wzruszyłam się normalnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ef4d60da4f0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f27a59ec020.jpgTunia76, Fasolka77, B_002, Kiwona, Mama36, AniaKJ, martusiawp, Karmelllka90, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Kasiulka90, espoir, Misiabella lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Bubek wrote:Dzieki za odopowiedzi. Chyba przy macie edukacyjnej zostane bo na pewno sie przyda i na poczatek najwazniejsza.
a wiecie ze moj wozek nie ma gondoli, ma miejsce na nosidelko i sie rozklada i teraz sie zastanawiam czy to dobrze.
Bo jak rozloze na plasko i kocykiem wysciele to bedzie sobie lezala ale nie jest to gondola i teraz nie wiem czy ja mam drugi wozek kupowac czy co?
Bubek jak masz tylko fotelik rozkładany to źle... to ma służyć do wyprostowania dziecka w trakcie dłużej podróży bez konieczności wyciągania i przekładania do gondoli... ja bym kupiła gondolę...Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Jutro mam wizytę na patologii w Koperniku.
Cały czas się boję, że mnie zostawią w szpitalu jak Karmelllke.
A we wtorek mam mojego gina.
Ciekawe co tam u mojej dzidzi.
Tunia teraz to każda z nas ma taki czas, że lepiej z torbą spakowaną na wizytę jechaćCzego sie boisz?
Fasolka77