X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona super że pomalowane!!! BRAWO Wy!! Od razu lepszy nastrój widać! :)
    To co opisujesz i Tunia opisuje to towarzyszy mi od dawna. Myślę że po prostu objawy 3 trymestru i nie ma zmiluj się. :)
    Ja już się z moim umówiłam że nie idę do niego.. Po co... Cc ustalone.. Gadaliśmy po tym że jakby bardzo chciał to mnie ściągnie.. Mam tylko mu ktg wysyłać :) a zwolnienie mi przedłuży internista z enelmedu (po co płacić za wizytę dla L4)

Kiwona, Tunia76 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    MamaAga nie płacz kochana. Jutro się bierz za pranie ciuszków, jak nie wyparujesz nic się nie stanie. Ważne żeby suche były. Odpisali Ci coś w sprawie łóżeczka? Czy reklamowalas dopiero w weekend? To jutro odpiszą, niech kurierem nowe przysylaja jak bubel sprzedali. To będzie na dniach. I najważniejsze będzie. Ty, ubranka i miejsce do spania. A cała reszta już nie jest istotna, przewijać można na łóżku, tylko pampersy kup :) i nie stresuj się bo jeszcze Ci dziecko szybciej będzie chciało wyjść :)
    Nie płacze już,mąż mi lody domowe zrobił i jemy z córką.
    Tak,od jutra biorę się za pranie tych najmniejszych a co do łóżeczka to odpisali mi,że wyślą nową część.
    I tak wyjdzie na to,że będziemy musieli kupić to małe łóżeczko na początek bo z sypialni i tak korzystać na razie sie nie da a tam mamy miec duże łóżeczko...
    Na mój stres chyba wszystko wpływa...nie wiem nadal czy cc czy sn...plus ta sroda tak blisko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 17:29

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Lolka bardzo ladny wozek...Bubek kup Ty dziecku normalna wielka gondole cale lato bedziesz smigac a niech ma dzidzia duzo miejsa na spanie na spacerkach

Ja sie czuje koszmarnie tak jakbym miala niske cisnienie.....pitoma, dwoch zdan do kupy nie potrafie zlozyc....oczy mi sie same zamykaja

Cisnienie teraz 150/93 o 15:00 bylo 158/96...maly sie rusza,nie jakos super szybko i intensywnie ale czuje i bardzo mnie to boli...

Stresant ja nie wiem ... może powinnaś zwiększyć dawkę... no spore masz to ciśnienie :( martwię się...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski skończyłam pranie, prasowanie, układanie w szufladach tych ciuszków, kocyków, pierdetów... plecy mnie napieprzają.. a mieliśmy jechać do kina.. a ja nadal w piżamie :)... jutro spakuję Młodego, przepakuję swoje rzeczy do jednej walizki i czekamy....

Kiwona, Mama36, Tunia76, AniaKJ, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka teraz wózek zobaczyłam. Mi się bardzo podoba!! A co? Na zdjęciach wychodzi jaśniejszy?? Bo taki kolor jest super taki trochę denim blue z szaroscia.

mnie też się ten wózek podoba! nie wiem o co Lolce chodzi :) i kotek śliczny na fotce!!!

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka teraz wózek zobaczyłam. Mi się bardzo podoba!! A co? Na zdjęciach wychodzi jaśniejszy?? Bo taki kolor jest super taki trochę denim blue z szaroscia.
    Nie wiem, na żywo taki jest jakiś za szary ;). Muszę go czymś rozjaśnić. Tą torbę-plecak z alie też kupiłam szarą jak głupia :D. Może takie mam wrażenie bo jest pusty. Jak tam wsadziłam ten wafelkowy musztardowy komplet, albo ten muślinowy z lullalove z motywem kosmosu to już nie było takie smutne.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a ty jeszcze do kina jeździsz?
    Podziwiam! Ja bym nie wysiedziała w jednej pozycji.
    Też dziś prasowałam wczorajsze wyprane
    ubranka. Przepakowałam trochę torbę do szpitala bo ostatnio jednej używałam to trzeba było wyprać te rzeczy.
    Czy wy dziewczyny bierzecie też jakieś inne ubrania do szpitala czy tylko koszule? Bo jak teraz byłam to niektóre dziewczyny się przybierały w leginsy i bluzkę i nie leżały cały dzień w koszuli. Zastanawiam się jak wygodniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 17:25

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Nie wiem, na żywo taki jest jakiś za szary ;). Muszę go czymś rozjaśnić. Tą torbę-plecak z alie też kupiłam szarą jak głupia :D. Może takie mam wrażenie bo jest pusty. Jak tam wsadziłam ten wafelkowy musztardowy komplet, albo ten muślinowy z lullalove z motywem kosmosu to już nie było takie smutne.

dokładnie! rozjaśnisz wkładem!!! :) i to jakim!!!!! :)

a propos lullalove dziś o 21 będzie happy hours ale jeszcze nie wiadomo na co :) - to takie info jakby któraś z Was miała jeszcze coś do kupienia :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A zrób zdjęcie z kompletem. No mowie szczerze.. A ja jestem szczera.. Bardzo chętnie bym taki wózek dla siebie zamówiła. Kolor i w ogóle całość mi się bardzo bardzo podoba. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Daffi to dziś co???
    Halo halo!! Żyjesz kochana!

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka mój wózek też jest szary, ale ja właśnie uważam to za zaletę, bo dzięki dodatkom może mieć dowolny kolor, więc teraz będzie dla córeczki i raz będą różowe dodatki, raz miętowe, raz żółte, jak mi będzie pasować. A kiedyś może przyda się dla chłopca jeśli nam się trafi następnym razem. Uniwersalne kolory są bardzo wygodne :)

Lolka30, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka a ty jeszcze do kina jeździsz?
    Podziwiam! Ja bym nie wysiedziała w jednej pozycji.
    Też dziś prasowałam wczorajsze wyprane
    ubranka. Przemalowałam trochę torbę do szpitala bo ostatnio jednej używałam to trzeba było wyprać te rzeczy.
    Czy wy dziewczyny bierzecie też jakieś inne ubrania do szpitala czy tylko koszule? Bo jak teraz byłam to niektóre dziewczyny się przybierały w leginsy i bluzkę i nie leżały cały dzień w koszuli. Zastanawiam się jak wygodniej.

jeżdżę Basia :) rezerwuję tylko takie miejsca aby przy wyjściu do WC w trakcie nikomu nie przeszkadzać :) Mnie brzuch nie przeszkadza :)
    ja sobie wezmę jeszcze takie koszulki z odpinanymi ramiączkami (do karmienia) i spodnie bo ja będe wcześniej pewnie położona więc nie ma sensu żebym kwitła tam kilka dni w koszulach do porodu zwłaszcza, że ich design nie powala... :) ja nie śpię w koszulach więc i tak je potem wyrzucę

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia.. Ja koszule i szlafrok... Nie myślałam o tym. Zeby coś innego brać. Kurcze może i chętnie moje dresiki bym zarzuciła ale szkoda zachodu później z praniem tego wszystkiego... Jakby to tydzień był! To moze...

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A Daffi to dziś co???
    Halo halo!! Żyjesz kochana!

a Paula! halo!

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jeżdżę Basia :) rezerwuję tylko takie miejsca aby przy wyjściu do WC w trakcie nikomu nie przeszkadzać :) Mnie brzuch nie przeszkadza :)
    ja sobie wezmę jeszcze takie koszulki z odpinanymi ramiączkami (do karmienia) i spodnie bo ja będe wcześniej pewnie położona więc nie ma sensu żebym kwitła tam kilka dni w koszulach do porodu zwłaszcza, że ich design nie powala... :) ja nie śpię w koszulach więc i tak je potem wyrzucę
    Basia!!! Ty widziałaś jej cudowny brzusio wczoraj na zdjęciu!!!???
    Co To ma przeszkadzać.. Niech korzysta za Nas ❤️
    Z moim Bebolem to sobie wyobraź w kinie 😂😂

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, Fasolka Hurra że po robocie! MamaAga U Ciebie też zaraz będzie! :)

Stresant to Twoje ciśnienie mnie też martwi, trochę za duzo tych przekroczen. Nie rozumiem czemu nie zwiekszaja Ci dawki leku tylko tak przeciągają. A ilością ruchu i aktywności w brzuchu to chętnie bym się z Tobą dziś podzieliła bo już nie mam siły. Dzisiaj sobie Filip ubzdurał że spróbuje wyjść bokiem, albo nie miedzy żebrami, albo nie spróbuje drugim bokiem...

Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja biorę tylko koszulę.
    Wydaje mi się, że po porodzie będzie w nich lepsze wietrzenie niż w legginsach.
    Siatkowe majtki i legginsy to dla mnie trochę bez sensu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka u mnie dziś prawie za to ruchów nie ma. Niemrawe.. Jakby siły nie miał... Trochę po slodyczach poszalał tylko.. A tak to takie przeciągania... Chyba go wczoraj tym maratonem wykonczylam też.

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia.. Ja koszule i szlafrok... Nie myślałam o tym. Zeby coś innego brać. Kurcze może i chętnie moje dresiki bym zarzuciła ale szkoda zachodu później z praniem tego wszystkiego... Jakby to tydzień był! To moze...
    No w sumie racja, te dziewczyny co się przybierały to leżały tydzień lub nawet dłużej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jeśli mówimy o takim pobycie typowo porodowym to biorę tylko koszule żeby było latwo wietrzyć, dbać o higienę (jakieś podmywanie w ciągu dnia czy cos) noi ewentualnie do badania tez łatwiej. A gdybym tfu tfu musiała isc wczesniej do szpitala to wzielabym na dzień jakies leginsy i koszulki.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ