X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze jeżdżę do kina, brzuch nie przeszkadza a plecy to od dnia zależy. Ostatnio wysiedzialam bez problemu, nie wiem kiedy ten czas zleciał a raz się męczyłam bo już mnie napieprzaly.

Właśnie zaliczyłam bardzo mocny skurcz, a rano mówiłam że nic się nie dzieje :) szkoda że tylko jeden :D

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia!!! Ty widziałaś jej cudowny brzusio wczoraj na zdjęciu!!!???
    Co To ma przeszkadzać.. Niech korzysta za Nas ❤️
    Z moim Bebolem to sobie wyobraź w kinie 😂😂
    Widziałam widziałam :)
    To fakt, z takim brzuszkiem można się rozsiąść wygodnie. Mi w pozycji siedzącej brzuch o uda zahacza. Jak siedzę przy stole i jem bo najwygodniej mi po turecku :P Dlatego nie nadaję się już iść gdzieś w gości i siedzieć dłużej przy stole.

Fasolka77, Mikami lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia!!! Ty widziałaś jej cudowny brzusio wczoraj na zdjęciu!!!???
    Co To ma przeszkadzać.. Niech korzysta za Nas ❤️
    Z moim Bebolem to sobie wyobraź w kinie 😂😂

no kurcze zastanawia mnie ten mały bebzolek :) a Ty Mama18 faktycznie mogłabyś ludzi kłuć w kolejce ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie piżamy-spodenki i bluzki z krótkim rękawem(rozpinane guziki mają) plus wczoraj kupiłam dwie koszulki nocne na ramiączkach(a od dziś w ofercie stacjonarnej mają z odpinanymi ramiaczkami i kusi już by wymienić🙄)plus szlafrok(wzięłam jakiś w lidlu co ostatnio był i do tego biorę dwie bluzki na ramiączkach,dwie pary leginsów i kardigan.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu ja biorę tylko koszulę.
    Wydaje mi się, że po porodzie będzie w nich lepsze wietrzenie niż w legginsach.
    Siatkowe majtki i legginsy to dla mnie trochę bez sensu.

tak Tunia! dokładnie! po porodzie jak najbardziej ale ja biorę jeszcze "normalne" rzeczy bo się kładę wcześniej :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no kurcze zastanawia mnie ten mały bebzolek :) a Ty Mama18 faktycznie mogłabyś ludzi kłuć w kolejce ;)
    I uwierz mi ze to robię.. Nie ma rozstępów ale małe blizny np bo wszystkie klamki.. Rogi mebli czy stołów są moje... A skórę mam tak napięta i naciagnieta że od razu przecięta.
    Basia ja też tylko po turecku jem.. Bo jak mam rozszerzone uda to wtedy brzuch zalega na łóżku pomiędzy nogami a to mnie jakoś drażni, a po turecku jest chociaż trochę uniesiony :)
    Wczoraj na tym spacerze to mialam wrażenie że każdy mi ten brzuch komentuje ale może myśleli że blizniaki czy trojaczki😂🙈😁😜

Fasolka77, B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak Tunia! dokładnie! po porodzie jak najbardziej ale ja biorę jeszcze "normalne" rzeczy bo się kładę wcześniej :)
    A ile się kładziesz wczensiej bo ja w czwartek rano a w pt mam CC i teraz się zastanawiam cholercia co na ten jeden dzień i noc... No na noc koszula.. Dobra.. A w ciagu dnia... Hmmm

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    I uwierz mi ze to robię.. Nie ma rozstępów ale małe blizny np bo wszystkie klamki.. Rogi mebli czy stołów są moje... A skórę mam tak napięta i naciagnieta że od razu przecięta.
    Basia ja też tylko po turecku jem.. Bo jak mam rozszerzone uda to wtedy brzuch zalega na łóżku pomiędzy nogami a to mnie jakoś drażni, a po turecku jest chociaż trochę uniesiony :)
    Wczoraj na tym spacerze to mialam wrażenie że każdy mi ten brzuch komentuje ale może myśleli że blizniaki czy trojaczki😂🙈😁😜

haha ale dajesz w palnik :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ile się kładziesz wczensiej bo ja w czwartek rano a w pt mam CC i teraz się zastanawiam cholercia co na ten jeden dzień i noc... No na noc koszula.. Dobra.. A w ciagu dnia... Hmmm

może jakąś kieckę balową? :)

ja się dowiem 03.04 co dalej... i kiedy szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 17:45

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może jakąś kieckę balową? :)

ja się dowiem 03.04 co dalej... i kiedy szpital
    Jakbym Była muzulmanka miałbym łatwiej.. Burka...
    Sukienkę balowa rozwaze... ALE bardziej myślę nad dresami po prostu żeby pojechać i w nich zostać jakby co
    😉

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jakbym Była muzulmanka miałbym łatwiej.. Burka...
    Sukienkę balowa rozwaze... ALE bardziej myślę nad dresami po prostu żeby pojechać i w nich zostać jakby co
    😉

ooo burka!! i w burce pod prysznic! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pod prysznic to w burkini :D

Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W burce to będę się nadawać do chodzenia tylko po porodzie zanim dojdę do siebie 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ostatnia niedziela wykorzystana 🧡
    Pojechaliśmy na lody do goodlood potem z psinką naszą na błonia na spacerek, ale już się chłodno robiło więc teraz mąż szykuje tosty z avokado ,😆

Tunia ja miałam wtedy przeczucie, że mogą mnie zostawić w szpitalu bo u mnie w każdej chwili może wyjść tachykardia na zapisie i wtedy bez gadania kierują na oddział. Dlatego mam teraz wtorek może środa ktg na Ujastku robić i znowu jest stres, że mogą mnie zostawić a już tydizen przed porodem to ja nie chcę tam leżeć... Jeszcze mamy z mężem kilka planów mama ma przyjechać w środę. Także stres przed zapisem mam ...

Basiu ja jak leżałam na patologii ubierałam się w dresy i koszulkę lub legginsy o koszulkę było mi przyjemniej niż cały dzień w koszuli ale ponporodzie myślę że koszula wygodniejsza. Bo i chce kangurować mała codziennie i dostawiać często do piersi. I przychodzą sprawdzać ranę i kroczę więc myślę że wtedy mi te 3 koszule wystarcza.

Lolka30 myślę że wózek jest spoko a w środku masz jasny, ale zawsze jakimiś pryzpinkami na budzie np z boku możesz poszaleć

B_002, Tunia76, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat brzuszka to ja się już nie wypowiadam, jak patrzę na niego z góry jest dla mnie nie za duży ok jak patrzę w lusterko widzę że mały nie jest ale dla mnie on jest piękny! Nawet jak opadł dalej jest taki zgrabny piękny kształt ma nie jakis rozlany... A pielęgniarka wczoraj w alabie podczas pobierania krwi się mnie zapytała czy będą bliźniaki 🙄 a mój mąż się tak smial, że się popłakał...

Tunia76, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że przygotowania do lekarzy ogarnęłam wczoraj. Dzisiaj nie miałabym na to sił.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię koszul! Nie śpię w koszulach, tylko w gaciach i bluzce na ramiączkach 😊 do szpitala mam spakowane tylko koszule ale gdyby się okazało, że muszę iść wcześniej to dopakuję legginsy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na temat brzuszka to ja się już nie wypowiadam, jak patrzę na niego z góry jest dla mnie nie za duży ok jak patrzę w lusterko widzę że mały nie jest ale dla mnie on jest piękny! Nawet jak opadł dalej jest taki zgrabny piękny kształt ma nie jakis rozlany... A pielęgniarka wczoraj w alabie podczas pobierania krwi się mnie zapytała czy będą bliźniaki 🙄 a mój mąż się tak smial, że się popłakał...
    Ja jak patrzę z przodu to ok, z góry też.
    Ale jak wczoraj ubrałam tylko polar i popatrzyłam na siebie z boku, to się załamałam. Masakra.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja jak patrzę z przodu to ok, z góry też.
    Ale jak wczoraj ubrałam tylko polar i popatrzyłam na siebie z boku, to się załamałam. Masakra.
    Dziewczynki nie ma się co tak oglądać z każdej strony 😂. Patrzcie od tej korzystnej i już! Ja tak robię 😊. A potem udaje że aparat mi dodaje kg, jak Monika z Przyjaciół 😂.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie zdecydowalismy ze kipimy jakis tanszy wozek z gondola i po tych 5miesiacach sie go wystawi na sprzedaz, bo wiem ze moj jest solidny mimo ze stary i potem jak mala bedzie zbyt ciekawa by lezec to bedzie idealny. No i teraz na krotki spacer zeby odebrac starsza ze szkoly to tez w nosidelku sie przyda. A gondolowaty bedzie na dlugie spacery :)

martusiawp, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 2489 2490 2491 2492 2493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ