X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Fasolka a ty kiedy kładziesz sie do Madurowicza? No i nw ktore piętro? Na patologie czy perinatologie? Twoja prowadząca tutaj pracuje?😊

74di20mmhhjfjws7.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek zależy co byś chciała mieć. Ja chcę od teściów matę skip hop, od ciotek krzesełko do karmienia, które sama wybrałam (wiem, że to za wcześnie, ale wolę dostać taki prezent niż jakiś „gadżet”, który mi się albo nie będzie podobał albo nie będzie użyteczny), stojak edukacyjny (baby gym). Jeśli nie masz to może szumiś, monitor oddechu, chusta też jest dobrym pomysłem, ale nie wiem czy to nie lepiej do dziecka dostosować 😊

atdcj48aq9519a2w.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy w gondoli będziecie używać tych płaskich poduszeczek?
    nie, ja nigdzie nie używam poduszek do ok. roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 12:47

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym babkę obsmarowała w necie...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To chyba byłoby najlepsze na świcie. Na nowo zakupy!!! Hahahah
    😉😂
    Szydzisz że mnie!?? 😂🤣
    Jedno wiem kupiłabym ciut mniej haha

espoir lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    O kur...serioo?????? To jest jakieś w ogóle nie do pomyślnia jak to wygląda. Ja w moim zmaówieniu dostałam wszystko naprawdę bardzo ładnie wykonane ,dodatkowo gratis kokardla malutka i serduszko do przywieszenia np w wózku.

no niestety k.. serio :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Fasolka faktycznie słabo to wygląda 😱 może tam jest kilka tych babeczek co szyją i trafiłyście z Karmelką na tą samą 😂 ja jedyne co to muszę te metki z napisem „bajka” wypruć, bo szorstkie są i w ogóle bez sensu je przyszywali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 12:50

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Hej dziewczyny! Gratuluje nowych maluszków ! My od czwartku w domu, uczymy się życia w 4. Malutka jest bardzo spokojna , zupełnie inna niż pierwsza córka 😁 ciężko mi trochę ogarnąć 4 latke i maluszka, ale jakoś daje radę. Jeszcze 2 dni i ściągną mi szwy wiec nie będzie mnie ciągnęło szycie po nacięciu i już będzie bardzo dobrze :) trzymam kciuki za Was ! Zupełnie nie wiek co się dzieje na forum, dobrze ze jest ta pierwsza strona to zaglądam czy maluszki się nowe pojawiły :)

Mistella a jak Malutka? daj śpi? czy już głodomorek się wybudza na cyca? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    doskonala lista !
    mate bede chciala baaardzo, a mata piankowa to jaka? Takie kawalki z pianki co jak puzzle sie uklada?

a co do lezaczkow - mama ginekolog mowila ze niezdrowe, ze dzicko na plasko ma lezec i nie wiem teraz. Moja starsza miala lezaczek i bardzo sobie chwalilam.
    Ja osobiście uważam że po 3 miesiącu jeśli fozjoTerapeuta nie widzisz przeciwwskazan to babebjorn jest jednym ze zdrowszych opcji... polecany właśnie przez fizjoterapeutów.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy w gondoli będziecie używać tych płaskich poduszeczek?
    Kupiłam z komplet z kocykiem i teraz zastanawiam się, czy potrzebnie.

ja nie.. dziecko ma leżeć na płasko.. więc na razie żadnych poduszeczek :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja bardzo lubię spać przy Szumisiu, ale jak jest ściszony.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Ej Fasolka a ty kiedy kładziesz sie do Madurowicza? No i nw ktore piętro? Na patologie czy perinatologie? Twoja prowadząca tutaj pracuje?😊

Nowakowa tak, moja ginka pracuje w Madurowiczu. 3.04 na wizycie zdecyduje co robimy- będę wtedy 37+6 tc .. zależy od pomiarów afi, przepływów, łożyska... na razie też mówiła,że za wcześnie na decyzję czy sn czy cc... a położy mnie na pewno wcześniej ze względu na cukrzycę ciążową.. także za póltora tygodnia sie dowiem co i jak. A Twój lekarz też tam pracuje? jakie macie plany? Też się kładziesz do MADUROWICZA?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja bym babkę obsmarowała w necie...

No jakoś złagodniałam w ciąży.. ale chodzi mi to po głowie... napisałam do niej jeszcze jednego maila... bo jak robiłam dziś zdjęcie dla Was tego serduszka to znowu zagotowałam...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, super że już jesteście w domku i dobrze się czujecie! Odzywaj się tu czasem! ❤️

Fasolka, ja mam pajace+body, jeden zestaw to chyba śpiochy+body, wzięłam 2 czapeczki i niedrapki 😉

Mistella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    spakowałaś same pajace i czapeczki czy jakies inne outfity też? :)
    Mam 4 komplety 2x body z długim rękawem + pajacyk + czapeczka + skarpetki i 2 x body z krótkim rękawem + pajacyk + czapeczka + skarpetki i do tego mam na wyjście przygotowane body z długim rękawem + polspochy + skarpetki + kombinezonik z lekkim misiem w środku (ten ze smyka w sarenki) + czapeczka taka nie najcieńsza ale nie gruba kompinezon ma kapturek + kompinezonik do fotelika i że ma być 8/9 stopni to przykryje jeszcze rożkiem ale mąż podjedzie pod samiutkie drzwi a potem wiedziemy do garażu i windą na parter myślę że będzie ok

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    O kurde Fasolka faktycznie słabo to wygląda 😱 może tam jest kilka tych babeczek co szyją i trafiłyście z Karmelką na tą samą 😂 ja jedyne co to muszę te metki z napisem „bajka” wypruć, bo szorstkie są i w ogóle bez sensu je przyszywali...

o to to! te metki też słabo, że na środku wszyte a nie gdzieś z boku...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka wybudza się, tak co ok 3h , zje przytuli się i spi🥰 ona daje odpocząć ale starsza nie 😂 takiego scenariusza się nie spodziewałam
    I polecam szumisia , w ciągu dnia czasem muszę ja odłożyć bez tulenia po karmieniu wtedy szumis przychodzi z pomocą, naprawdę jest skuteczny
    Pieluchy premium care u nas do zmiany raczej , zaczynaja odparzac , babka w aptece mężowi powiedziała ze niestety bardzo często odparzaja a jest to najczęstszy wybór rodziców. A mam taki zapas 😂 postawie teraz na te naturalne z rosmana , jutro mąż kupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 12:57

Fasolka77, Karmelllka90, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mistella, super że już jesteście w domku i dobrze się czujecie! Odzywaj się tu czasem! ❤️

Fasolka, ja mam pajace+body, jeden zestaw to chyba śpiochy+body, wzięłam 2 czapeczki i niedrapki 😉

no własnie nie wiem czy sie dziecko nie zgrzeje w body i pajacu... doświadczone mamy jak to jest?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Fasolka wybudza się, tak co ok 3h , zje przytuli się i spi🥰 ona daje odpocząć ale starsza nie 😂 takiego scenariusza się nie spodziewałam
    I polecam szumisia , w ciągu dnia czasem muszę ja odłożyć bez tulenia po karmieniu wtedy szumis przychodzi z pomocą, naprawdę jest skuteczny
    Pieluchy premium care u nas do zmiany raczej , zaczynaja odparzac , babka w aptece mężowi powiedziała ze niestety bardzo często odparzaja a jest to najczęstszy wybór rodziców. A mam taki zapas 😂 postawie teraz na te naturalne z rosmana , jutro mąż kupi

no to super! :) idealnie :) A starsza pewnie już przeczuwa, że musi walczyć o uwagę mamy :)
    zmartwiłaś mnie pieluszkami bo tez mam zapas na miesiąc.. mam nadzieję, że jednak nie będzie z nimi kłopotu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu było tak ciepło ze była w samym pajacu , w domu tez jedna warstwę jej zakładam. Miałam przygotowane zestawy oczywiście body pajac czapeczka skarpetki niedrapki ;) ale zakładałam sam pajac i w otulacz lub w rozek

Karmelllka90, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ