X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS robiłam w czwartek A wynik był w poniedziałek. Babka mówiła że 7 dni roboczych się czeka jak jest pozytywny i robią antybiogram jeszcze.

A tych oznaczeń w końcu chyba nie będę robiła, nie chce mi się. Niech się nauczy co jest gdzie, to nie fizyka kwantowa 😂.

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N
    Basia dzie widziałam na fb przedziwne bloki z Krakowa.. Ludzie mieszkają okna w okno.. Jakas paranoja!! Kto to wybudował i kto tam mieszka?? Apartamenty Grottgera 34. Wpiszcie sobie.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    N
    Basia dzie widziałam na fb przedziwne bloki z Krakowa.. Ludzie mieszkają okna w okno.. Jakas paranoja!! Kto to wybudował i kto tam mieszka?? Apartamenty Grottgera 34. Wpiszcie sobie.
    Apartamenty dla ekshibicjonistow? Nie ma jak pierdnac przy otwartym oknie 😂

Fasolka77, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    po wizycie .....cisnieni 2 razy mierzone na lewej bylo 93 i 97 i raz na prawej bylo 87...........ktg zrobione ....130-145 i te drugie cyferki to 40.....podobno ok..... usg nie robil szyjki nie badal

jezeli mnie szlag nie trafi do tego czasu, to rodzimy 1.4. o 15:00 juz termin ustalony ......

w srode mam isc na ktg i w piatek tez....dla moje swietego spokoju....i mam sie modlic aby cisnienie nie wyskoczylo nad 100...wtedy odrazu do szpitla......i CC.....lekarz nie chce juz czekac

lekow na cisnienie nie moge brac w wiekszej dawce, zeby jeszcze ten tydzien wytrzymac......bo jak jest wysokie cisnienie to przeplyw maciczny wtedy lepszy i maly lepiej dotleniany.....wiec obnizajac cisnienie zabieramu mu tlen........

oczywiscie mialam jedno glupie pytanie na koniec..."czy maly moze umrzec w brzuchu".....i odpowiedz dostalam..... ze on nie jest w stanie mi nic zagwarantowac, bo i takie rzeczy sie zdarzaja.....odpowiedzialam tylko ze jestem tego swiadoma dlatego sie pytam...........ah czemu ja sie wogole pytalam.......

Stresant.... wywal te durne myśli z głowy!! ja też kiedyś mojej lekarki pytałam o ryzyko a ona na to "życie jest ryzykiem"! wiem, że łatwo powiedzieć... ja też się stresowałam jak odstawiłam kilka dni temu acard.... w sumie to Ty zasiałaś ten strach ;) ale Mały się rusza więc na pewno jest wszystko ok!!! Masz jeszcze tydzień, będziesz kontrolować KTG! Tylko nie sadź bratków, nie grab... leż i się nie męcz! mierz ciśnienie i cierpliwie czekaj myśląc pozytywnie!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,takie jest życie -nierozerwalnie łączy się ze śmiercią. Dzieci mogą umrzeć w brzuchu,mogą umrzeć po urodzeniu,mogą umrzeć jak mają 3 lata albo 13..albo 23. My też możemy umrzeć. Nie przewidzimy takich rzeczy ale nie ma co z góry zakładać najgorszego.Ja wiem,że czasem to jest silniejsze od nas,ale taki irracjonalny strach nie może nas paraliżować,bo to bez sensu.Co nam jest zapisane to nas nie minie i tyle :)
    Czy już mogę zostać kołczem duchowym? :D

stresant, Fasolka77, Tunia76, Lolka30, DorotaAnna, AniaKJ, Kasiulka90, Kiwona, B_002, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dejcie spokój z tymi oznaczeniami..po dwóch razach wszyscy będą wiedzieć co gdzie leży,albo wszystko będzie leżało gdzie indziej,a takie kartki jakby mi wypadąły co chwile to bym kurwicy dostała :D

mysla_nieskalana.... wolę mieć świadomość, że mam wszystko ogarnięte hahahaha hura.gif
    a potem niech się dzieje :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszymy z mężem odgłosy z porodówki... Ojjj krzyki są takie,że ja przysięgam nigdy nie słyszałam czegoś takiego!

My czekamy na salę i pewnie troszkę poczekamy bo to zawsze trwa.

Ja dalej mam skurcze, mała się rusza ...
    Jaja są takie, że ja miałam dzisiaj do banku z mężem po kasę jechać 😂 żeby wypłacić z oszczędnościowo na apartament, więc chodzby skały skrały musze podjechać bo to konto jest tylko na mnie 😂😂😂

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Basia..popieprzone to wszystko z tym KTG..i tak jeździj i się proś,że może ktoś łaskawie zrobi..ech. Uważaj tam na siebie w drodze :)

laski a nie możecie prywatnie zrobić? ja płacę 30 zł na KTG... Nie ma w Krk prywatnej przychodni?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mam maszynkę męską
    PHILIPS OneBlade QP2520 przycina, nadaje kształt i goli zaroat o każdej długości
    Ostrze wymienne
    3 nasadki 1,3,5 mm
    Po naładowania działa bardzo długo.

i na ile ustawiasz? 2mm? :) wszędzie ładnie i gładko wchodzi? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski a nie możecie prywatnie zrobić? ja płacę 30 zł na KTG... Nie ma w Krk prywatnej przychodni?
    Ja bede dopiero w czwartek rozmawiać z doktorkiem co z tym KTG.Na jego gabinecie widziałam tabliczkę,że wykonują tam.Bo jak mi przyjdzie jeździć do Krakowa 30 km na ktg to komuś zrobię krzywdę :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana
    Pytałam położnej co trzeba wziąć do szpitala
    Dla mamy: karta ciąży, wyniki badań, dowód osobiaty, 2szt majtek siateczkowych, 2 koszule, podpaski Bella Mama (dają, ale schodzą im takie ilości, że może sie zdarzyć brak). Podkłady dają.

Dla dziecka: tylko rzeczy na wyjście, przynieść oczywiście w dniu wyjscia. Szpital zapewnia wszystko.

Kazała brać jak najmniej rzeczy, bo ciasno na salach.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dziewczyny,takie jest życie -nierozerwalnie łączy się ze śmiercią. Dzieci mogą umrzeć w brzuchu,mogą umrzeć po urodzeniu,mogą umrzeć jak mają 3 lata albo 13..albo 23. My też możemy umrzeć. Nie przewidzimy takich rzeczy ale nie ma co z góry zakładać najgorszego.Ja wiem,że czasem to jest silniejsze od nas,ale taki irracjonalny strach nie może nas paraliżować,bo to bez sensu.Co nam jest zapisane to nas nie minie i tyle :)
    Czy już mogę zostać kołczem duchowym? :D

kołaczem? :) jak ze srem to ja chętnie! :)

mysla.nieskalana, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejną paczkę i już żałuję,że tylko jeden rożek i jeden zestaw do wózka wzięłam od nich...Fajna jakość i mi się podobają ❤

Psia siostra nadzoruje 🐶😁
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c70acf86385.jpg

Fasolka77, mysla.nieskalana, Tunia76, Lolka30, AniaKJ, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i na ile ustawiasz? 2mm? :) wszędzie ładnie i gładko wchodzi? :)
    Ja jadę 1 ale mam wrażenie, że to raczej tak 2mm. W każdym razie włoski nie wzrastają, krostki się nie robią, nic nie swędzi. Dla mnie doskonale.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Słyszymy z mężem odgłosy z porodówki... Ojjj krzyki są takie,że ja przysięgam nigdy nie słyszałam czegoś takiego!

My czekamy na salę i pewnie troszkę poczekamy bo to zawsze trwa.

Ja dalej mam skurcze, mała się rusza ...
    Jaja są takie, że ja miałam dzisiaj do banku z mężem po kasę jechać 😂 żeby wypłacić z oszczędnościowo na apartament, więc chodzby skały skrały musze podjechać bo to konto jest tylko na mnie 😂😂😂

a czekacie na salę czy SPA? jest wolne? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mysla_nieskalana
    Pytałam położnej co trzeba wziąć do szpitala
    Dla mamy: karta ciąży, wyniki badań, dowód osobiaty, 2szt majtek siateczkowych, 2 koszule, podpaski Bella Mama (dają, ale schodzą im takie ilości, że może sie zdarzyć brak). Podkłady dają.

Dla dziecka: tylko rzeczy na wyjście, przynieść oczywiście w dniu wyjscia. Szpital zapewnia wszystko.

Kazała brać jak najmniej rzeczy, bo ciasno na salach.
    Oooo!! Tunia super,bardzo Ci dziękuję. Wychodzi na to,że chyba trzeba się przepakować w jedną torbę jakoś.Dziękuję jeszcze raz <3

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja bede dopiero w czwartek rozmawiać z doktorkiem co z tym KTG.Na jego gabinecie widziałam tabliczkę,że wykonują tam.Bo jak mi przyjdzie jeździć do Krakowa 30 km na ktg to komuś zrobię krzywdę :D

ja jeżdżę do Łodzi .... ok 50 km... ależ Wy narzekacie! normalnie księżniczki na ziarnkach! :) no ale ja stara jestem... wojnę pamiętam... komunę przeżylam :)

AniaKJ, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellkaa ale nam ciśnienie podnosisz z rana! Co Twoja Leonka wyrabia, chyba już chce zobaczyć swój wypasiony pokoik :D Informuj nas!!

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja jadę 1 ale mam wrażenie, że to raczej tak 2mm. W każdym razie włoski nie wzrastają, krostki się nie robią, nic nie swędzi. Dla mnie doskonale.

kupuję! :) taka rekomendacja! a przy maszynce zwykłej swędziało?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja jeżdżę do Łodzi .... ok 50 km... ależ Wy narzekacie! normalnie księżniczki na ziarnkach! :) no ale ja stara jestem... wojnę pamiętam... komunę przeżylam :)
    FasOlka,ja jestem niemobilna,chłopa obok nie ma na razie,a wszyscy z autami pracują..pozostaje mi bus albo pociąg,weź miej litość :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ