X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS robiłam w czwartek A wynik był w poniedziałek. Babka mówiła że 7 dni roboczych się czeka jak jest pozytywny i robią antybiogram jeszcze.

A tych oznaczeń w końcu chyba nie będę robiła, nie chce mi się. Niech się nauczy co jest gdzie, to nie fizyka kwantowa 😂.

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N
    Basia dzie widziałam na fb przedziwne bloki z Krakowa.. Ludzie mieszkają okna w okno.. Jakas paranoja!! Kto to wybudował i kto tam mieszka?? Apartamenty Grottgera 34. Wpiszcie sobie.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    N
    Basia dzie widziałam na fb przedziwne bloki z Krakowa.. Ludzie mieszkają okna w okno.. Jakas paranoja!! Kto to wybudował i kto tam mieszka?? Apartamenty Grottgera 34. Wpiszcie sobie.
    Apartamenty dla ekshibicjonistow? Nie ma jak pierdnac przy otwartym oknie 😂

Fasolka77, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    po wizycie .....cisnieni 2 razy mierzone na lewej bylo 93 i 97 i raz na prawej bylo 87...........ktg zrobione ....130-145 i te drugie cyferki to 40.....podobno ok..... usg nie robil szyjki nie badal

jezeli mnie szlag nie trafi do tego czasu, to rodzimy 1.4. o 15:00 juz termin ustalony ......

w srode mam isc na ktg i w piatek tez....dla moje swietego spokoju....i mam sie modlic aby cisnienie nie wyskoczylo nad 100...wtedy odrazu do szpitla......i CC.....lekarz nie chce juz czekac

lekow na cisnienie nie moge brac w wiekszej dawce, zeby jeszcze ten tydzien wytrzymac......bo jak jest wysokie cisnienie to przeplyw maciczny wtedy lepszy i maly lepiej dotleniany.....wiec obnizajac cisnienie zabieramu mu tlen........

oczywiscie mialam jedno glupie pytanie na koniec..."czy maly moze umrzec w brzuchu".....i odpowiedz dostalam..... ze on nie jest w stanie mi nic zagwarantowac, bo i takie rzeczy sie zdarzaja.....odpowiedzialam tylko ze jestem tego swiadoma dlatego sie pytam...........ah czemu ja sie wogole pytalam.......

Stresant.... wywal te durne myśli z głowy!! ja też kiedyś mojej lekarki pytałam o ryzyko a ona na to "życie jest ryzykiem"! wiem, że łatwo powiedzieć... ja też się stresowałam jak odstawiłam kilka dni temu acard.... w sumie to Ty zasiałaś ten strach ;) ale Mały się rusza więc na pewno jest wszystko ok!!! Masz jeszcze tydzień, będziesz kontrolować KTG! Tylko nie sadź bratków, nie grab... leż i się nie męcz! mierz ciśnienie i cierpliwie czekaj myśląc pozytywnie!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,takie jest życie -nierozerwalnie łączy się ze śmiercią. Dzieci mogą umrzeć w brzuchu,mogą umrzeć po urodzeniu,mogą umrzeć jak mają 3 lata albo 13..albo 23. My też możemy umrzeć. Nie przewidzimy takich rzeczy ale nie ma co z góry zakładać najgorszego.Ja wiem,że czasem to jest silniejsze od nas,ale taki irracjonalny strach nie może nas paraliżować,bo to bez sensu.Co nam jest zapisane to nas nie minie i tyle :)
    Czy już mogę zostać kołczem duchowym? :D

stresant, Fasolka77, Tunia76, Lolka30, DorotaAnna, AniaKJ, Kasiulka90, Kiwona, B_002, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dejcie spokój z tymi oznaczeniami..po dwóch razach wszyscy będą wiedzieć co gdzie leży,albo wszystko będzie leżało gdzie indziej,a takie kartki jakby mi wypadąły co chwile to bym kurwicy dostała :D

mysla_nieskalana.... wolę mieć świadomość, że mam wszystko ogarnięte hahahaha hura.gif
    a potem niech się dzieje :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszymy z mężem odgłosy z porodówki... Ojjj krzyki są takie,że ja przysięgam nigdy nie słyszałam czegoś takiego!

My czekamy na salę i pewnie troszkę poczekamy bo to zawsze trwa.

Ja dalej mam skurcze, mała się rusza ...
    Jaja są takie, że ja miałam dzisiaj do banku z mężem po kasę jechać 😂 żeby wypłacić z oszczędnościowo na apartament, więc chodzby skały skrały musze podjechać bo to konto jest tylko na mnie 😂😂😂

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Basia..popieprzone to wszystko z tym KTG..i tak jeździj i się proś,że może ktoś łaskawie zrobi..ech. Uważaj tam na siebie w drodze :)

laski a nie możecie prywatnie zrobić? ja płacę 30 zł na KTG... Nie ma w Krk prywatnej przychodni?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mam maszynkę męską
    PHILIPS OneBlade QP2520 przycina, nadaje kształt i goli zaroat o każdej długości
    Ostrze wymienne
    3 nasadki 1,3,5 mm
    Po naładowania działa bardzo długo.

i na ile ustawiasz? 2mm? :) wszędzie ładnie i gładko wchodzi? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski a nie możecie prywatnie zrobić? ja płacę 30 zł na KTG... Nie ma w Krk prywatnej przychodni?
    Ja bede dopiero w czwartek rozmawiać z doktorkiem co z tym KTG.Na jego gabinecie widziałam tabliczkę,że wykonują tam.Bo jak mi przyjdzie jeździć do Krakowa 30 km na ktg to komuś zrobię krzywdę :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana
    Pytałam położnej co trzeba wziąć do szpitala
    Dla mamy: karta ciąży, wyniki badań, dowód osobiaty, 2szt majtek siateczkowych, 2 koszule, podpaski Bella Mama (dają, ale schodzą im takie ilości, że może sie zdarzyć brak). Podkłady dają.

Dla dziecka: tylko rzeczy na wyjście, przynieść oczywiście w dniu wyjscia. Szpital zapewnia wszystko.

Kazała brać jak najmniej rzeczy, bo ciasno na salach.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dziewczyny,takie jest życie -nierozerwalnie łączy się ze śmiercią. Dzieci mogą umrzeć w brzuchu,mogą umrzeć po urodzeniu,mogą umrzeć jak mają 3 lata albo 13..albo 23. My też możemy umrzeć. Nie przewidzimy takich rzeczy ale nie ma co z góry zakładać najgorszego.Ja wiem,że czasem to jest silniejsze od nas,ale taki irracjonalny strach nie może nas paraliżować,bo to bez sensu.Co nam jest zapisane to nas nie minie i tyle :)
    Czy już mogę zostać kołczem duchowym? :D

kołaczem? :) jak ze srem to ja chętnie! :)

mysla.nieskalana, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejną paczkę i już żałuję,że tylko jeden rożek i jeden zestaw do wózka wzięłam od nich...Fajna jakość i mi się podobają ❤

Psia siostra nadzoruje 🐶😁
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c70acf86385.jpg

Fasolka77, mysla.nieskalana, Tunia76, Lolka30, AniaKJ, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i na ile ustawiasz? 2mm? :) wszędzie ładnie i gładko wchodzi? :)
    Ja jadę 1 ale mam wrażenie, że to raczej tak 2mm. W każdym razie włoski nie wzrastają, krostki się nie robią, nic nie swędzi. Dla mnie doskonale.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Słyszymy z mężem odgłosy z porodówki... Ojjj krzyki są takie,że ja przysięgam nigdy nie słyszałam czegoś takiego!

My czekamy na salę i pewnie troszkę poczekamy bo to zawsze trwa.

Ja dalej mam skurcze, mała się rusza ...
    Jaja są takie, że ja miałam dzisiaj do banku z mężem po kasę jechać 😂 żeby wypłacić z oszczędnościowo na apartament, więc chodzby skały skrały musze podjechać bo to konto jest tylko na mnie 😂😂😂

a czekacie na salę czy SPA? jest wolne? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mysla_nieskalana
    Pytałam położnej co trzeba wziąć do szpitala
    Dla mamy: karta ciąży, wyniki badań, dowód osobiaty, 2szt majtek siateczkowych, 2 koszule, podpaski Bella Mama (dają, ale schodzą im takie ilości, że może sie zdarzyć brak). Podkłady dają.

Dla dziecka: tylko rzeczy na wyjście, przynieść oczywiście w dniu wyjscia. Szpital zapewnia wszystko.

Kazała brać jak najmniej rzeczy, bo ciasno na salach.
    Oooo!! Tunia super,bardzo Ci dziękuję. Wychodzi na to,że chyba trzeba się przepakować w jedną torbę jakoś.Dziękuję jeszcze raz <3

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja bede dopiero w czwartek rozmawiać z doktorkiem co z tym KTG.Na jego gabinecie widziałam tabliczkę,że wykonują tam.Bo jak mi przyjdzie jeździć do Krakowa 30 km na ktg to komuś zrobię krzywdę :D

ja jeżdżę do Łodzi .... ok 50 km... ależ Wy narzekacie! normalnie księżniczki na ziarnkach! :) no ale ja stara jestem... wojnę pamiętam... komunę przeżylam :)

AniaKJ, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellkaa ale nam ciśnienie podnosisz z rana! Co Twoja Leonka wyrabia, chyba już chce zobaczyć swój wypasiony pokoik :D Informuj nas!!

martusiawp lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja jadę 1 ale mam wrażenie, że to raczej tak 2mm. W każdym razie włoski nie wzrastają, krostki się nie robią, nic nie swędzi. Dla mnie doskonale.

kupuję! :) taka rekomendacja! a przy maszynce zwykłej swędziało?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja jeżdżę do Łodzi .... ok 50 km... ależ Wy narzekacie! normalnie księżniczki na ziarnkach! :) no ale ja stara jestem... wojnę pamiętam... komunę przeżylam :)
    FasOlka,ja jestem niemobilna,chłopa obok nie ma na razie,a wszyscy z autami pracują..pozostaje mi bus albo pociąg,weź miej litość :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ