X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę, ale emocje od rana 😁 Opisy Karmelki pod wpływem emocji są najlepsze 😄❤ Pierwsze, co pomyślałam: "cholera, i na kij było załatwianie apartamentu". Ale jednak chyba poczeka na akcję - oby! 😊

Karolcia, dziewczyny Cię mega wsparły, ja jestem tego samego zdania. Straszny egoista z tego M. 😞 Aż mi się ciśnie na język, że mój mąż ma tylu fajnych wolnych kumpli 😄 Chętnie bym Cię umówiła z jednym 😄

DorotaAnna, jak przeczytałam "to może nie być 2 ^^", to mi gały z orbit wyszły. Ja jestem totalnie ciemna. Mam rozumieć, że podczas konkretnej akcji takie parcie na dwójkę to może być już główka czy jak?!

mysla.nieskalana, Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jako, że ja sama nie ogarniam tych nazw, to nie będę oczekiwał od K, że on ogarnie :P Myślę, że sobie poradzimy bez nazywania tych ciuszków, damy radę ;)

Ja chyba widziałam damskie elektryczne maszynki. Al ejka pisze Czekoladowa, ja też wolę używać męskich jednak. Może rzeczywiście zainwestuje w taką i będzie z głowy. Na zero nie potrzebuje i tak.

cały czas rozkminiam jak oznaczyć te ciuszki... znalazłam takie coś
    http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/
    ale musiałabym lecieć to gdzieś zalaminować :) może kupię takie przekładki do segregatorów... i sama narysuję... to chyba lepszy pomysł..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka,tak w ogóle to ja bym tego Twojego M to tak zjebała,że wióry by leciały. Co on jest jakiś psychiczny??? Jakby nie patrzeć on Cię zostawił w ciąży!!!! I on śmie Ci zarzucać,że Ty się jakimiś jego durnymi siostrami nie interesujesz? A kim one są dla Ciebie,jakies obce baby! Nie no po prostu to jest szczyt bezczelności.
    Przepraszam,ja wiem ,że Ty do niego nadal coś czujesz,ale to jakiś palant jest!

Lolka30, espoir, Kasiulka90, Fasolka77, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie .....cisnieni 2 razy mierzone na lewej bylo 93 i 97 i raz na prawej bylo 87...........ktg zrobione ....130-145 i te drugie cyferki to 40.....podobno ok..... usg nie robil szyjki nie badal

jezeli mnie szlag nie trafi do tego czasu, to rodzimy 1.4. o 15:00 juz termin ustalony ......

w srode mam isc na ktg i w piatek tez....dla moje swietego spokoju....i mam sie modlic aby cisnienie nie wyskoczylo nad 100...wtedy odrazu do szpitla......i CC.....lekarz nie chce juz czekac

lekow na cisnienie nie moge brac w wiekszej dawce, zeby jeszcze ten tydzien wytrzymac......bo jak jest wysokie cisnienie to przeplyw maciczny wtedy lepszy i maly lepiej dotleniany.....wiec obnizajac cisnienie zabieramu mu tlen........

oczywiscie mialam jedno glupie pytanie na koniec..."czy maly moze umrzec w brzuchu".....i odpowiedz dostalam..... ze on nie jest w stanie mi nic zagwarantowac, bo i takie rzeczy sie zdarzaja.....odpowiedzialam tylko ze jestem tego swiadoma dlatego sie pytam...........ah czemu ja sie wogole pytalam.......

mysla.nieskalana, B_002, Kasiulka90, Tunia76, Fasolka77, valetta94, DorotaAnna, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dejcie spokój z tymi oznaczeniami..po dwóch razach wszyscy będą wiedzieć co gdzie leży,albo wszystko będzie leżało gdzie indziej,a takie kartki jakby mi wypadąły co chwile to bym kurwicy dostała :D

Lolka30, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po KTG i po IP czekam na salę na oddziale KURWA!
    Skurcze się pisza na KTG 40-50 ale regularne rozwarcie dalej 2 cm szyjka skrócona chcą obserwować a ja chce do domu 😫

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Fasolka zobacz sobie dotsmylove albo fabryka poduszek 😊 z dotsmylove już nie raz zamawiałam i nigdy się nie zawiodłam 😊

Karmelka rozkręca się coś czy fałszywy alarm? 😊

jakie piękne!!!! Jezu ja do tej pory nie miałam świadomości, że jest tyyyyle firm szyjących różne rzeczy dla dzieci :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana
    Ja miałam wynik GBS w ciągu 5 dni w Centrum Badań Mikrobiologicznych.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka cierpliwości , do domu już z dzieckiem wrócisz , powodzenia 😁

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A szybciutko i bezboleśnie :)

szczęściara! ja w środę wsadzę nosek za drzwi i nieśmiało zapytam czy aby na pewno pobranie się tydzień wcześniej udało i nie będę musiała kolejnej traumy zaliczać :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w tym Ujastku (na drugim końcu miasta) i nie zrobili mi tego KTG mimo że mam skierowanie od swojej gin. Powiedzieli że powinnam zrobić u siebie w przychodni, tylko że moja przychodnia nie ma KTG i mnie pani doktor wysyła do szpitala w tym celu... W szpitalu robią Po 40tc czy jest skierowanie czy nie ma. No nic, wracam do domu, pojutrze mam skierowanie do poradni na wizytę kontrolną to mi zrobią wtedy i KTG i USG to już się dzisiaj o to nie miałam siły kłócić... Tak mnie wytrzęsie w tym autobusie przez całą drogę że jeszcze urodzę :P Nierówne te krakowskie drogi.
    Spotkałam Karmelke na IP :) Karmelka trzymaj się! Wiadomo że najlepiej w domu ale może dobrze że będziesz już pod stałą opieką, może jednak szybciej będzie z Wami Leonka niż dopiero za 1,5 tygodnia! Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 11:09

Natalia-tosia, Kasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mysla_nieskalana
    Ja miałam wynik GBS w ciągu 5 dni w Centrum Badań Mikrobiologicznych.
    Ja byłam w innym miejscu,bo nie mielibyśmy gdzie zaparkować żeby sie dostać do tego Centrum. Byliśmy na KAzimierza Wielkiego. Będę tam dzwonić wcześniej zapytać czy nie ma wyniku.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zaraz wchodzi na samolot!

a Stresant już po wizycie! no daj znaka co u Was!????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe ja tu się męczę i rzygam ogórkiem kiszonym A ten gowniarz sobie radośnie podskakuje w brzuchu 😂. Niech on już wychodzi!

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB

Wysłany: 25 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja byłam w tym Ujastku (na drugim końcu miasta) i nie zrobili mi tego KTG mimo że mam skierowanie od swojej gin. Powiedzieli że powinnam zrobić u siebie w przychodni, tylko że moja przychodnia nie ma KTG i mnie pani doktor wysyła do szpitala w tym celu... W szpitalu robią Po 40tc czy jest skierowanie czy nie ma. No nic, wracam do domu, pojutrze mam skierowanie do poradni na wizytę kontrolną to mi zrobią wtedy i KTG i USG to już się dzisiaj o to nie miałam siły kłócić... Tak mnie wytrzęsie w tym autobusie przez całą drogę że jeszcze urodzę :P Nierówne te krakowskie drogi.
    Spotkałam Karmelke na IP :) Karmelka trzymaj się! Wiadomo że najlepiej w domu ale może dobrze że będziesz już pod stałą opieką, może jednak szybciej będzie z Wami Leonka niż dopiero za 1,5 tygodnia! Powodzenia!
    Basia..popieprzone to wszystko z tym KTG..i tak jeździj i się proś,że może ktoś łaskawie zrobi..ech. Uważaj tam na siebie w drodze :)

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Boshe ja tu się męczę i rzygam ogórkiem kiszonym A ten gowniarz sobie radośnie podskakuje w brzuchu 😂. Niech on już wychodzi!
    Jeszcze bedziesz kiedyś chciała żeby wrócił skąd wylazł :D

Natalia-tosia, Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja pierdzielę, ale emocje od rana 😁 Opisy Karmelki pod wpływem emocji są najlepsze 😄❤ Pierwsze, co pomyślałam: "cholera, i na kij było załatwianie apartamentu". Ale jednak chyba poczeka na akcję - oby! 😊

Karolcia, dziewczyny Cię mega wsparły, ja jestem tego samego zdania. Straszny egoista z tego M. 😞 Aż mi się ciśnie na język, że mój mąż ma tylu fajnych wolnych kumpli 😄 Chętnie bym Cię umówiła z jednym 😄

DorotaAnna, jak przeczytałam "to może nie być 2 ^^", to mi gały z orbit wyszły. Ja jestem totalnie ciemna. Mam rozumieć, że podczas konkretnej akcji takie parcie na dwójkę to może być już główka czy jak?!

Kasiulka to samo pomyślałam! nawet pamiętam jak pisałam Karmellce "nie planuj bo urodzisz np w przysłowiowym tramwaju" :) wiadomo, że wybór szpitala etc.. ale jak widać życie bywa przewrotne... a porody sa nieprzewidywalne.. oby to był fałszywy alarm i doczekała do cc w szpitalnym SPA!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    podaj Tunia model pls... ciekawe czy sa takie elektryczne stricte dla kobiet... hmmm
    Mam maszynkę męską
    PHILIPS OneBlade QP2520 przycina, nadaje kształt i goli zaroat o każdej długości
    Ostrze wymienne
    3 nasadki 1,3,5 mm
    Po naładowania działa bardzo długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 11:23

Kiwona, DorotaAnna lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant nie wiem po co się pytałaś.. Faktycznie..
    Tylko po dupie lać!

stresant, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karolinka,tak w ogóle to ja bym tego Twojego M to tak zjebała,że wióry by leciały. Co on jest jakiś psychiczny??? Jakby nie patrzeć on Cię zostawił w ciąży!!!! I on śmie Ci zarzucać,że Ty się jakimiś jego durnymi siostrami nie interesujesz? A kim one są dla Ciebie,jakies obce baby! Nie no po prostu to jest szczyt bezczelności.
    Przepraszam,ja wiem ,że Ty do niego nadal coś czujesz,ale to jakiś palant jest!

no bo jest! Piotruś Pan od siedmiu boleści!!!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ