Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo szczepienia słyszałyście że w Olsztynie zmarła dziewczynka na powikłania po ospie?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Balsamem do drewna. Tak
Mam dębowe meble i nawilża się je takimi specjalnymi balsamami.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Mama a moze, wiesz czemu lepsza 5w1 od 6w1? Ja szczepilam Michalka ta 6w1, bo wtedy mi tamta zachwalali jako „mercedes” wsrod szczepionek i mniej kłucia.
Także nic się nie martw.
Wszystkie szczepienia są dobre. -
nick nieaktualny
-
Karmelka,ale się cudnie czyta Twoje opisy
Ja mam taki ciężki już ten brzuch,taki mega napięty,że już się boję ile tam ten dzidziuś waży .Dowiem się w czwartek.
Ogólnie mnie tak wszystko tam na dole spina,czuję się czasem jakby mi miało wszystko wypaść.No i jeszcze mam jakąś wzmożoną zgagę,zamiast już mijać to ona się nasiliła.
Za chwile ma przyjść koleżanka na kawę,to se głupoty pogadam jak zwykle -
A ile miala lat? Ja zaczynam zalowac ze nie zaszczepilam Michalka w poprzednie wakacje. W sezonie od wrzesnia do maja duzo choruje bo chodzi do przedszkola i nie chcialabym. Teraz w kwietniu nie puszcze go do przedszkola bo niestety slyszalam o przypadkach wlasnie ospy. Kiedys spotkalam sie z opinia pewnej lekarki, ze ona nie szczepilaby na ospe, bo system immunologiczny tez musi na czyms trenowac i zaszczepienie na wszystko na co tylko jest mozliwe tez jest bledem. Na wakacje planowalam zaszczepic go na meningokoki. Teraz lekarka rodzinna radzila mi zaszczepic w kwietniu na ospe, ale ja po antybiotyku go nie zaszczepie na pewno.
-
Mnie położna mówiła, że 5w1 a nie 6w1, bo 6w1 ma dodatkowo wzw typu B, a to powinno stanowić osobne szczepienie.
Skojarzone 5w1 różnią się od zwykłych tym, że zwykłe mają komórkowe formy (teoretycznie są mocniejsze, dłużej działają), ale jest dużo więcej wkłuć i wyższe ryzyko ciężkich powikłań.
Ja już zrobiłam wywiad i biorę 5w1, pneumokoki 13-walentne, rotawirus i meningokoki.Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Nie była szczepiona, miała 6 lat.
Czytałam, że szczepienie na ospę jest darmowe dla dzieci które chodzą np. do żłobka, albo mają jakieś takie zdrowotne wskazania. A w innych przypadkach jest zalecane ale nie obowiązkowe - czyli płatne👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tylko szczepiac 5w1 trzeba podac dodatkowa szczepionke na wirusowe zapalenie watroby bodajze. Musze sie zorientowac co czym zastapic i czy zastepujac i szczepiac czyms dodatkowo nie wychodze na to samo, bo jednak tez mniej roznych substancji pomocniczych dostaje sie przy jednym wkłuciu.
-
Wiewióreczka wrote:Mnie położna mówiła, że 5w1 a nie 6w1, bo 6w1 ma dodatkowo wzw typu B, a to powinno stanowić osobne szczepienie.
Skojarzone 5w1 różnią się od zwykłych tym, że zwykłe mają komórkowe formy (teoretycznie są mocniejsze, dłużej działają), ale jest dużo więcej wkłuć i wyższe ryzyko ciężkich powikłań.
Ja już zrobiłam wywiad i biorę 5w1, pneumokoki 13-walentne, rotawirus i meningokoki.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Misiabella wrote:Tylko szczepiac 5w1 trzeba podac dodatkowa szczepionke na wirusowe zapalenie watroby bodajze. Musze sie zorientowac co czym zastapic i czy zastepujac i szczepiac czyms dodatkowo nie wychodze na to samo, bo jednak tez mniej roznych substancji pomocniczych dostaje sie przy jednym wkłuciu.
Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
No to zaczynam rozwazac ta 5w1, pod warunkiem ze na przyklad zaszczepie malego w szpitalu engerixem i tym bede mogla kontynuowac, bo slyszalam ze ta szczepionka darmowa na wzwb jest wlasnie niedobra.
-
Ja już leżę w łóżku
w pokoju tym samym co w styczniu
lekarka tylko mnie zbadała wiec ścigać pewnie będzie mi mój lekarz po wieczornym obchodzie
ale to lepiej bo mąż będzie już w domu jak by się coś zaczęło dziać
Ciśnienie sprawdzili to było Ok a teraz lerze i odpoczywammartusiawp, Mama36, DorotaAnna, MamaAga85, B_002, Kasiulka90, Fasolka77, Wiewióreczka, AniaKJ, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Anete wrote:Tak mam, ale dopiero na 17:30. Mam nadzieję, że chociaż mi powie, że te skurcze wpływają na szyjkę, bo jak nie wpływają to ja się wykończę 🙄 a Tobie badała wczoraj szyjkę?
Nie badała cipa!
Zrobiła tylko usg, Marcelina jest już tak bardzo nisko, że mówiła że może być to kwestia kilku dni, no ale kto to tam wie. Kazała spacerować a tak za 2 dni zacząć masaż brodawek.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:No to zaczynam rozwazac ta 5w1, pod warunkiem ze na przyklad zaszczepie malego w szpitalu engerixem i tym bede mogla kontynuowac, bo slyszalam ze ta szczepionka darmowa na wzwb jest wlasnie niedobra.
Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Podpowiedzcie proszę co lepsze -kurteczka czy kombinezon jakiś cieńszy ?
mam jeden kombinezonik a wczoraj fajne kurteczki wypatrzyłam i nie wiem.
Patrząc na pogodę u mnie to na bank cieplejsze rzeczy będą potrzebne...