X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w aucie, jem bułkę i zbieram siły na sklepy. Muszę kupić prezent przyjaciółce. WKLEJAM wam raz jeszcze o tych kropach:

https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/

I jadę.

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja chyba jako jedna z nielicznych tutaj nie szczepię skojarzonymi a to z prostej przyczyny, kiedyś mi mądra Pani doktor dobrze wytłumaczyła, że jak będzie się cokolwiek po szczepieniu działo to nie będzie wiadomo po którym. Jeśli podamy szczepionki refundowane to zawsze będzie wiadomo po którym szczepieniu wystąpił niepożądany odczyn poszczepienny o ile taki wystąpi.
    Dodatkowo zaszczepię przeciw rotawirusom, chociaż mojej Tosia nie miała z tym problemu, ale widziałam wiele cierpiących dzieciaczków w szpitalu z tego powodu:(

Lili powodzenia.
    Angela, jeśli się coś rozkręci to życzę szybkiego porodu ;-)

Mama36, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Espoir za szybką odp.🥰
    Szukam czegoś na szybko w necie bo stacjonarnie w większości sklepów wszystko już typowo letnie 😉
    Jeszcze tylko jakieś czapeczki chce dokupić bo mam chyba tylko 3szt. i tu rozmiary 36/38/40...nie wiem jaki dokupić 🙄🙄🙄🙄😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:40

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne jest to mieć ją caly czas przy sobie 😍 ale ilość kupek mnie przeraża hahaha 😂
    Moja córcia topi się w rozmiarze 56 że smyka a to najmniejsze jakie mam. I mam body z h&m 50 te są.dobre

Lolka30, Kasiulka90, DorotaAnna, stresant, Tunia76, B_002, Natalia-tosia, MamaAga85, Misiabella, espoir, mysla.nieskalana, Syska2202 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do szczepień to ja chyba jako jedna z nielicznych tutaj nie szczepię skojarzonymi a to z prostej przyczyny, kiedyś mi mądra Pani doktor dobrze wytłumaczyła, że jak będzie się cokolwiek po szczepieniu działo to nie będzie wiadomo po którym. Jeśli podamy szczepionki refundowane to zawsze będzie wiadomo po którym szczepieniu wystąpił niepożądany odczyn poszczepienny o ile taki wystąpi.
    Dodatkowo zaszczepię przeciw rotawirusom, chociaż mojej Tosia nie miała z tym problemu, ale widziałam wiele cierpiących dzieciaczków w szpitalu z tego powodu:(

Lili powodzenia.
    Angela, jeśli się coś rozkręci to życzę szybkiego porodu ;-)
    No przecież ja z Daffi lecimy nfztem jak Ty :)

Natalia-tosia, Daffi lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam że nie mam nic przeciwko tym 5w1 6w1 ale nie mam też nic przeciek o tym refundowanym xd więc będę szczepić tymi refundowanymi raczej

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    gdzie sie wybierasz?
    masazyk fryzjer?

dziś spacerek i zakupy, masażyk i pazurki w piątek, fryzjer w poniedziałek :) jutro wizytuję- mam nadzieję, ze wrócę do domu jeszcze :)

jak ciśnionko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:11

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wspominałaś wczoraj że kompletowalas apteczke z farmaceutka z rodziny, możesz napisać co tam ciekawego w niej masz? Myślę że też skompletuje chociaż jakieś podstawy bo jak mąż będzie w pracy to w razie awarii trzeba się będzie ratować.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Cukiernia!!???
    😁

eeee, na II śniadanko zjadłam "ciastko milionera" z tej warszawskiej cukierni bez cukru, glutenu etc... :) także słodkości na dziś dość :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cudowne jest to mieć ją caly czas przy sobie 😍 ale ilość kupek mnie przeraża hahaha 😂
    Moja córcia topi się w rozmiarze 56 że smyka a to najmniejsze jakie mam. I mam body z h&m 50 te są.dobre
    Widze ze juz ja wyszykowalas ;)
    Czyli apartamenty to dobrze wydane pieniadze :)
    Jesli na Leonke 50 cm jest dobre to na mojego te na 45cm beda akurat...bo ma 2500 wedlug ostatniego pomiaru.
    Mowisz o kupkach to zdecydowalam sie zabrac do szpitala najtansze dady bo i tak czesto sie wymienia w domu bedzie miec lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie wiedzieć po której szczepionce wystąpił odczyn jak je się wykonuje jedna o drugiej?

My robiliśmy siostrze te pierwsze na NFZ, nie wiedzieliśmy jak to wygląda. I ja zapłacę wszystkie pieniądze żeby nie widzieć jak dziecko cierpi przy jeszcze jednym wkłuciu. Ryczalam tam razem z siostrą. To była jedna wielka masakra.
    Drugi raz płaciliśmy, poszło szybciej. Płacz był ale trwało to wszystko krócej.

Dla mnie każda wbitą igła w siostrę była jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.

Boli mnie rwa kulszowa. Ja się kurwa dzisiaj wykończe, przysięgam.

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie dziś cukier 100 na czczo. W szpitalu miałam 75-80.
    I teraz się zastanawiam czy to przez rwę kulszową czy przez wczorajsze lody czy przez pozna kolację 🤔

Dziś zjem ciastko tylko na drugie śniadanie (bo kupiłam i nie może się zmarnować) a kolację zjem o 19. I zobaczymy jutro.

Mam atak sprzątawicy. Od 6 chodzę i sprzątam, ścieram kurze, smaruje drewno balsamem, nastawiam pranie

ja mam od 3 dni atak :) z tym, że dziś balsamowałam siebie :) depilacja, maseczka :) zaraz spacerek, zakupy, obiadek, prasowanko, pakowanie walizy i KONIEC PRZYGOTOWAŃ! :) BĘDĘ CZEKAĆ :)

U mnie sugar 81 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:13

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wózek super! :)

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale masz Słodziaka po drugiej stronie brzuszka ❤❤🥰🥰🥰 śliczności małe 🥰🥰🥰❤❤❤
    p.s.pamiętasz ostatnią szacowaną wagę wg usg?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak chcecie wiedzieć po której szczepionce wystąpił odczyn jak je się wykonuje jedna o drugiej?

My robiliśmy siostrze te pierwsze na NFZ, nie wiedzieliśmy jak to wygląda. I ja zapłacę wszystkie pieniądze żeby nie widzieć jak dziecko cierpi przy jeszcze jednym wkłuciu. Ryczalam tam razem z siostrą. To była jedna wielka masakra.
    Drugi raz płaciliśmy, poszło szybciej. Płacz był ale trwało to wszystko krócej.

Dla mnie każda wbitą igła w siostrę była jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.

Boli mnie rwa kulszowa. Ja się kurwa dzisiaj wykończe, przysięgam.
    Moja Tosia miała szczepienia w dwie nóżki i rączkę i nie były zupełnie dawane bardzo blisko siebie, ale może co przychodnia to inaczej szczepią. W każdym bądź razie Tosia nawet nie zapłakała podczas szczepień, jedna z pielęgniarek robiła wszystko by odwrócić jej uwagę a druga szczepiła ;-) Później stwierdziły, że moje dziecko mogłoby być żywą reklamą dla szczepień :)

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie mogę wyobrazić, że w naszych brzuchach są już takie „gotowe” dzieciaczki. Siedzę, gapię się na brzuch i dla mnie to jakaś abstrakcja!

Martusiazabka, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Boże Karmelllka jak ja Wam zazdroszczę, że już macie ten poród za sobą.

Kurcze ten apartament to jednak super sprawa.

Nie martw się ubrankami, córeczka błyskawicznie do nich do rośnie, a zaraz potem z nich wyrośnie. 😄

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja siedzę w aucie, jem bułkę i zbieram siły na sklepy. Muszę kupić prezent przyjaciółce. WKLEJAM wam raz jeszcze o tych kropach:

https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/

I jadę.

udanych zakupów! :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Widze ze juz ja wyszykowalas ;)
    Czyli apartamenty to dobrze wydane pieniadze :)
    Jesli na Leonke 50 cm jest dobre to na mojego te na 45cm beda akurat...bo ma 2500 wedlug ostatniego pomiaru.
    Mowisz o kupkach to zdecydowalam sie zabrac do szpitala najtansze dady bo i tak czesto sie wymienia w domu bedzie miec lepsze.
    Oj kupk z kupka. Pierwsze przeijanie my dwoje, trwalo długo była kupka ubralismy ja i bum kupa. A ile jest napocilismy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:12

Tunia76, Lolka30, stresant lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy takie uczucie ściągnięcia przy wejściu do pochwy, wrażliwość... to chyba nie jest normalne? kurcze zgłaszałam tydzień temu lekarce.... badała mnie ale nie mówiła, że cos jest nie tak... smaruję clotrimazolem, aplikuje lactovaginal ale nie widzę poprawy.... nie chcę iść do porodu z jakąś infekcją :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ