Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do szczepień to ja chyba jako jedna z nielicznych tutaj nie szczepię skojarzonymi a to z prostej przyczyny, kiedyś mi mądra Pani doktor dobrze wytłumaczyła, że jak będzie się cokolwiek po szczepieniu działo to nie będzie wiadomo po którym. Jeśli podamy szczepionki refundowane to zawsze będzie wiadomo po którym szczepieniu wystąpił niepożądany odczyn poszczepienny o ile taki wystąpi.
Dodatkowo zaszczepię przeciw rotawirusom, chociaż mojej Tosia nie miała z tym problemu, ale widziałam wiele cierpiących dzieciaczków w szpitalu z tego powodu:(
Lili powodzenia.
Angela, jeśli się coś rozkręci to życzę szybkiego poroduMama36, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Espoir za szybką odp.🥰
Szukam czegoś na szybko w necie bo stacjonarnie w większości sklepów wszystko już typowo letnie 😉
Jeszcze tylko jakieś czapeczki chce dokupić bo mam chyba tylko 3szt. i tu rozmiary 36/38/40...nie wiem jaki dokupić 🙄🙄🙄🙄😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 10:40
-
nick nieaktualnyCudowne jest to mieć ją caly czas przy sobie 😍 ale ilość kupek mnie przeraża hahaha 😂
Moja córcia topi się w rozmiarze 56 że smyka a to najmniejsze jakie mam. I mam body z h&m 50 te są.dobreLolka30, Kasiulka90, DorotaAnna, stresant, Tunia76, B_002, Natalia-tosia, MamaAga85, Misiabella, espoir, mysla.nieskalana, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Co do szczepień to ja chyba jako jedna z nielicznych tutaj nie szczepię skojarzonymi a to z prostej przyczyny, kiedyś mi mądra Pani doktor dobrze wytłumaczyła, że jak będzie się cokolwiek po szczepieniu działo to nie będzie wiadomo po którym. Jeśli podamy szczepionki refundowane to zawsze będzie wiadomo po którym szczepieniu wystąpił niepożądany odczyn poszczepienny o ile taki wystąpi.
Dodatkowo zaszczepię przeciw rotawirusom, chociaż mojej Tosia nie miała z tym problemu, ale widziałam wiele cierpiących dzieciaczków w szpitalu z tego powodu:(
Lili powodzenia.
Angela, jeśli się coś rozkręci to życzę szybkiego poroduNatalia-tosia, Daffi lubią tę wiadomość
-
Ja powiem Wam że nie mam nic przeciwko tym 5w1 6w1 ale nie mam też nic przeciek o tym refundowanym xd więc będę szczepić tymi refundowanymi raczej
martusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:gdzie sie wybierasz?
masazyk fryzjer?
dziś spacerek i zakupy, masażyk i pazurki w piątek, fryzjer w poniedziałekjutro wizytuję- mam nadzieję, ze wrócę do domu jeszcze
jak ciśnionko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:11
martusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
DorotaAnna wspominałaś wczoraj że kompletowalas apteczke z farmaceutka z rodziny, możesz napisać co tam ciekawego w niej masz? Myślę że też skompletuje chociaż jakieś podstawy bo jak mąż będzie w pracy to w razie awarii trzeba się będzie ratować.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 wrote:Cudowne jest to mieć ją caly czas przy sobie 😍 ale ilość kupek mnie przeraża hahaha 😂
Moja córcia topi się w rozmiarze 56 że smyka a to najmniejsze jakie mam. I mam body z h&m 50 te są.dobre
Czyli apartamenty to dobrze wydane pieniadze
Jesli na Leonke 50 cm jest dobre to na mojego te na 45cm beda akurat...bo ma 2500 wedlug ostatniego pomiaru.
Mowisz o kupkach to zdecydowalam sie zabrac do szpitala najtansze dady bo i tak czesto sie wymienia w domu bedzie miec lepsze. -
nick nieaktualnyJak chcecie wiedzieć po której szczepionce wystąpił odczyn jak je się wykonuje jedna o drugiej?
My robiliśmy siostrze te pierwsze na NFZ, nie wiedzieliśmy jak to wygląda. I ja zapłacę wszystkie pieniądze żeby nie widzieć jak dziecko cierpi przy jeszcze jednym wkłuciu. Ryczalam tam razem z siostrą. To była jedna wielka masakra.
Drugi raz płaciliśmy, poszło szybciej. Płacz był ale trwało to wszystko krócej.
Dla mnie każda wbitą igła w siostrę była jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.
Boli mnie rwa kulszowa. Ja się kurwa dzisiaj wykończe, przysięgam.Misiabella lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:U mnie dziś cukier 100 na czczo. W szpitalu miałam 75-80.
I teraz się zastanawiam czy to przez rwę kulszową czy przez wczorajsze lody czy przez pozna kolację 🤔
Dziś zjem ciastko tylko na drugie śniadanie (bo kupiłam i nie może się zmarnować) a kolację zjem o 19. I zobaczymy jutro.
Mam atak sprzątawicy. Od 6 chodzę i sprzątam, ścieram kurze, smaruje drewno balsamem, nastawiam pranie
ja mam od 3 dni atakz tym, że dziś balsamowałam siebie
depilacja, maseczka
zaraz spacerek, zakupy, obiadek, prasowanko, pakowanie walizy i KONIEC PRZYGOTOWAŃ!
BĘDĘ CZEKAĆ
U mnie sugar 81Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:13
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Jak chcecie wiedzieć po której szczepionce wystąpił odczyn jak je się wykonuje jedna o drugiej?
My robiliśmy siostrze te pierwsze na NFZ, nie wiedzieliśmy jak to wygląda. I ja zapłacę wszystkie pieniądze żeby nie widzieć jak dziecko cierpi przy jeszcze jednym wkłuciu. Ryczalam tam razem z siostrą. To była jedna wielka masakra.
Drugi raz płaciliśmy, poszło szybciej. Płacz był ale trwało to wszystko krócej.
Dla mnie każda wbitą igła w siostrę była jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.
Boli mnie rwa kulszowa. Ja się kurwa dzisiaj wykończe, przysięgam.Później stwierdziły, że moje dziecko mogłoby być żywą reklamą dla szczepień
Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Cudowne jest to mieć ją caly czas przy sobie 😍 ale ilość kupek mnie przeraża hahaha 😂
Moja córcia topi się w rozmiarze 56 że smyka a to najmniejsze jakie mam. I mam body z h&m 50 te są.dobre
Kurcze ten apartament to jednak super sprawa.
Nie martw się ubrankami, córeczka błyskawicznie do nich do rośnie, a zaraz potem z nich wyrośnie. 😄 -
Kiwona wrote:Ja siedzę w aucie, jem bułkę i zbieram siły na sklepy. Muszę kupić prezent przyjaciółce. WKLEJAM wam raz jeszcze o tych kropach:
https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/
I jadę.
udanych zakupów!Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnystresant wrote:Widze ze juz ja wyszykowalas
Czyli apartamenty to dobrze wydane pieniadze
Jesli na Leonke 50 cm jest dobre to na mojego te na 45cm beda akurat...bo ma 2500 wedlug ostatniego pomiaru.
Mowisz o kupkach to zdecydowalam sie zabrac do szpitala najtansze dady bo i tak czesto sie wymienia w domu bedzie miec lepsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:12
Tunia76, Lolka30, stresant lubią tę wiadomość
-
dziewczyny czy takie uczucie ściągnięcia przy wejściu do pochwy, wrażliwość... to chyba nie jest normalne? kurcze zgłaszałam tydzień temu lekarce.... badała mnie ale nie mówiła, że cos jest nie tak... smaruję clotrimazolem, aplikuje lactovaginal ale nie widzę poprawy.... nie chcę iść do porodu z jakąś infekcjąFasolka77