X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Stresant, ja całą ciąże ten ból mam. Już dawno zdążyłam się do niego przyzwyczaić. Boli mnie po obu stronach ale bardziej po prawej.
    Karola to mnie pocieszylac dobrze ze jeszcze ktos tak ma...bo juz myslalam ze znow cos cuduje i wydziwiam......
    w nocy jak dluzej leze na jednym bolu to mnie ten bol obudzi.....i wiem ze jak sie odwroce na drugi to przestanie bolec....ale znalesc sile zeby pokonac strach i odwrocic sie to mega zadanie......

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc to rzeczy wyczytane, a co jest prawda ktoz to wie. Moj syn mial 6 w 1 i nic mu po nich nie bylo za to po szczepionce na swinke odre i rozyczke, ktora zawiera zywe wirusy to i owszem. Mial skoki temperatury z rok czasu, cos w rodzaju drgawek ale mi lekarka rodzinna zaczela mowic ze to sa mioklonie senne i wczesniej ich po prostu nie zauwazylam, w co watpie i jak zaczal chorowac to przez cala zime, a wczesniej raczej byl okazem zdrowia. Dlatego tylko ta szczepionka mnie martwi najbardziej. I tak zaszczepilam ja pozniej bo w wieku 2 lat prawie. Taka znajoma lekarka radzila mi by ja zaszczepic po 36 miesiacu zycia, bo wtedy jakas bariera krew mozg sie pojawia czy cos.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola to mnie pocieszylac dobrze ze jeszcze ktos tak ma...bo juz myslalam ze znow cos cuduje i wydziwiam......
    w nocy jak dluzej leze na jednym bolu to mnie ten bol obudzi.....i wiem ze jak sie odwroce na drugi to przestanie bolec....ale znalesc sile zeby pokonac strach i odwrocic sie to mega zadanie......

Dokładnie!! Mam to samo!!

Jak śpię na jednym boku dłuższy czas, to później długo się zastanawiam czy się mam przekręcić. Ostatnio jak się przekręciłam na drugi bok, to bolało mnie jakieś dobre 20 min, dopiero później odpuściło.

Nie martw się, mam tak od początku, niestety .. nic nie poradzimy 😉

stresant lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale laska z Ciebie oko zrobione i pazurki pomalowane.....ja to mam ciezko nawet obciac a co dopiero pomalowac :)

jakby mnie kto widzial to sie wytraszy......w koszuli z cyckami opartymi na brzuchu wlosy nie poczesane .....nogi napuchniete...no 7 nieszczesc :)
    ale glownie ze cisnienie niskie :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak myślałam, żeby jutro podjechać....
    żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej.... czyli ta wrażliwość to nic normalnego? żadne hormony etc
    Trudno powiedzieć czy to coś normalnego czy nie, bo każda ma inne odczucia.
    Badanie wyjaśni wątpliwości :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ❤❤❤❤ ślicznie wyglądasz 🥰🥰🥰🥰

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karola ale laska z Ciebie oko zrobione i pazurki pomalowane.....ja to mam ciezko nawet obciac a co dopiero pomalowac :)

jakby mnie kto widzial to sie wytraszy......w koszuli z cyckami opartymi na brzuchu wlosy nie poczesane .....nogi napuchniete...no 7 nieszczesc :)
    ale glownie ze cisnienie niskie :)

Kochana, żebyś Ty widziała jak ja wyglądam kiedy nie wychodzę z domu 😁 pożal się Boże!

stresant lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    pytanie z seriii czy tez tak macie.........

bola mnie wiezadla macicy...tak jak to bylo na poczatku ciazy boli brzuch po bokach...normlanie bol miesni, chyba brzuch ciezki.....pamietam na poczatku ciazy jak sobie kichlam albo zle wstalam to bol byl okropny i teraz tez taki jest...jak sie np. zle przekrece, albo usiade.....
    Też tak mam, zwłaszcza jak się poruszam. A dodatkowo boli mnie w tych miejscach przy każdym twardnieniu brzucha nawet jak jestem nieruchomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:50

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też tak mam, zwłaszcza jak się poruszam. A dodatkowo boli mnie w tych miejscach przy każdym twardnieniu brzucha nawet jak jestem nieruchomo.

Tylko Fasolke nic nie boli ...ta to stworzona do noszenia dzieci jest :)

Karollinax26, Fasolka77, DorotaAnna, Lolka30, AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

I brzuchol taki fajniutki, malutki!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

haha mam nadzieję, że do porodu również jestem stworzona! :)

Kasiulka90, espoir, AniaKJ, B_002, stresant, MamaAga85, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie!! Mam to samo!!

Jak śpię na jednym boku dłuższy czas, to później długo się zastanawiam czy się mam przekręcić. Ostatnio jak się przekręciłam na drugi bok, to bolało mnie jakieś dobre 20 min, dopiero później odpuściło.

Nie martw się, mam tak od początku, niestety .. nic nie poradzimy 😉
    O to to! Mam te bóle od daaaaawna i też już przywyklam. Ale już bliżej jak dalej!

Wróciłam z galerii, byłam tylko w empiku. Łaski, myślałam że wyzione ducha. Już miałam zawroty głowy jak wracałam do auta. Nie na moje siły już takie lazenie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj latanie i jutro mnie czeka więc dziś na leniucha. Tak sobie stopniuje żeby faktycznie dotrzymać do porodu w jednym kawałku hehe

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona nie wiem co Wy tam macie na tych skrzynkach, ale my też mamy takie swoje maile i no nie wiem jak to nazwać profile? Na hasło w każdym razie. Taki portal gdzie mogę zaakceptować pracownikowi urlop, oddelegować go, zatwierdzić delegacje, ustawić mu grafik itd. I właśnie ostatnio były sytuacje że pare razy do mnie dzwonili z pracy czy mogłabym coś tam zatwierdzić bo z jakiegoś powodu to nie poszło do osoby która mnie zastępuje tylko do mnie i sytuacja sie powtarzała kilka razy zanim informatycy to naprawili. O ile nie miałam problemu żeby im to robić nawet się cieszyłam bo przypominam ze ja bardzo lubię swoją prace :D tak hasła bym im nie dała, więc nie dziwie się że nie byłaś zadowolona

Kiwona lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak chcecie wiedzieć po której szczepionce wystąpił odczyn jak je się wykonuje jedna o drugiej?

My robiliśmy siostrze te pierwsze na NFZ, nie wiedzieliśmy jak to wygląda. I ja zapłacę wszystkie pieniądze żeby nie widzieć jak dziecko cierpi przy jeszcze jednym wkłuciu. Ryczalam tam razem z siostrą. To była jedna wielka masakra.
    Drugi raz płaciliśmy, poszło szybciej. Płacz był ale trwało to wszystko krócej.

Dla mnie każda wbitą igła w siostrę była jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.

Boli mnie rwa kulszowa. Ja się kurwa dzisiaj wykończe, przysięgam.
    Jestem ciekawa co zrobisz podczas badania krwi u Ignacego jak mu nakluwac beda piete i wyciskac kropelki krwi na te karte.
    Sa znacznie gorsze rzeczy które dzieci musza wycierpiec. Tak samo kocham swoje dzieci jak Ty czy ktorkakolwiek z nas ale podchodze do tego w inny sposob. Porod tez dla dziecka jest bolesny.

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jestem ciekawa co zrobisz podczas badania krwi u Ignacego jak mu nakluwac beda piete i wyciskac kropelki krwi na te karte.
    Sa znacznie gorsze rzeczy które dzieci musza wycierpiec. Tak samo kocham swoje dzieci jak Ty czy ktorkakolwiek z nas ale podchodze do tego w inny sposob. Porod tez dla dziecka jest bolesny.

Też mam takie samo podejście.

Mama36 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.

Ja jak odchodziłam to wyczyściłem swój laptop do zera😃 cała historie z wyszukiwarki, wszystko z pulpitu, cała skrzynkę mailowa... niby służbowy laptop, ale dla mnie był jak mój prywatny wiec nie chciałabym żeby ktokolwiek cokolwiek widział.
    Jestem trochę wrażliwa na tym punkcie... albo za dużo mam do ukrycia😜

Kiwona lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja też uważam, że my matki to bardziej te nakłucia przeżywamy niż te dzieci. Ale rozumiem że ktoś może mieć jakieś wewnętrzne opory i z tego powodu wybierać te szczepionki 5w1. Po to mamy wybór żeby każdy mógł według swojego uznania podjąć decyzje. I każda z nas podejmie decyzje najlepsza dla naszego dziecka i dla nas

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorota :)

Różnie dzieci znoszą szczepienia, to fakt. Ja tam jestem twarda i opanowana, co myślę że się przekładalo na młodego. Jasne, że płakał i im starszy tym bardziej się buntowal, ale jak widział mój spokój i stanowczośc to łatwiej myślę było mu to przeżyć. Gorzej, jak ja bym panikowala razem z nim...

DorotaAnna, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ