Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Stresant, ja całą ciąże ten ból mam. Już dawno zdążyłam się do niego przyzwyczaić. Boli mnie po obu stronach ale bardziej po prawej.
w nocy jak dluzej leze na jednym bolu to mnie ten bol obudzi.....i wiem ze jak sie odwroce na drugi to przestanie bolec....ale znalesc sile zeby pokonac strach i odwrocic sie to mega zadanie...... -
Choc to rzeczy wyczytane, a co jest prawda ktoz to wie. Moj syn mial 6 w 1 i nic mu po nich nie bylo za to po szczepionce na swinke odre i rozyczke, ktora zawiera zywe wirusy to i owszem. Mial skoki temperatury z rok czasu, cos w rodzaju drgawek ale mi lekarka rodzinna zaczela mowic ze to sa mioklonie senne i wczesniej ich po prostu nie zauwazylam, w co watpie i jak zaczal chorowac to przez cala zime, a wczesniej raczej byl okazem zdrowia. Dlatego tylko ta szczepionka mnie martwi najbardziej. I tak zaszczepilam ja pozniej bo w wieku 2 lat prawie. Taka znajoma lekarka radzila mi by ja zaszczepic po 36 miesiacu zycia, bo wtedy jakas bariera krew mozg sie pojawia czy cos.
-
stresant wrote:Karola to mnie pocieszylac dobrze ze jeszcze ktos tak ma...bo juz myslalam ze znow cos cuduje i wydziwiam......
w nocy jak dluzej leze na jednym bolu to mnie ten bol obudzi.....i wiem ze jak sie odwroce na drugi to przestanie bolec....ale znalesc sile zeby pokonac strach i odwrocic sie to mega zadanie......
Dokładnie!! Mam to samo!!
Jak śpię na jednym boku dłuższy czas, to później długo się zastanawiam czy się mam przekręcić. Ostatnio jak się przekręciłam na drugi bok, to bolało mnie jakieś dobre 20 min, dopiero później odpuściło.
Nie martw się, mam tak od początku, niestety .. nic nie poradzimy 😉stresant lubi tę wiadomość
-
Karola ale laska z Ciebie oko zrobione i pazurki pomalowane.....ja to mam ciezko nawet obciac a co dopiero pomalowac
jakby mnie kto widzial to sie wytraszy......w koszuli z cyckami opartymi na brzuchu wlosy nie poczesane .....nogi napuchniete...no 7 nieszczesc
ale glownie ze cisnienie niskie -
Fasolka77 wrote:tak myślałam, żeby jutro podjechać....
żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej.... czyli ta wrażliwość to nic normalnego? żadne hormony etc
Badanie wyjaśni wątpliwościFasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
stresant wrote:Karola ale laska z Ciebie oko zrobione i pazurki pomalowane.....ja to mam ciezko nawet obciac a co dopiero pomalowac
jakby mnie kto widzial to sie wytraszy......w koszuli z cyckami opartymi na brzuchu wlosy nie poczesane .....nogi napuchniete...no 7 nieszczesc
ale glownie ze cisnienie niskie
Kochana, żebyś Ty widziała jak ja wyglądam kiedy nie wychodzę z domu 😁 pożal się Boże!stresant lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:pytanie z seriii czy tez tak macie.........
bola mnie wiezadla macicy...tak jak to bylo na poczatku ciazy boli brzuch po bokach...normlanie bol miesni, chyba brzuch ciezki.....pamietam na poczatku ciazy jak sobie kichlam albo zle wstalam to bol byl okropny i teraz tez taki jest...jak sie np. zle przekrece, albo usiade.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:50
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Też tak mam, zwłaszcza jak się poruszam. A dodatkowo boli mnie w tych miejscach przy każdym twardnieniu brzucha nawet jak jestem nieruchomo.
Tylko Fasolke nic nie boli ...ta to stworzona do noszenia dzieci jestKarollinax26, Fasolka77, DorotaAnna, Lolka30, AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dokładnie!! Mam to samo!!
Jak śpię na jednym boku dłuższy czas, to później długo się zastanawiam czy się mam przekręcić. Ostatnio jak się przekręciłam na drugi bok, to bolało mnie jakieś dobre 20 min, dopiero później odpuściło.
Nie martw się, mam tak od początku, niestety .. nic nie poradzimy 😉
Wróciłam z galerii, byłam tylko w empiku. Łaski, myślałam że wyzione ducha. Już miałam zawroty głowy jak wracałam do auta. Nie na moje siły już takie lazenie. -
nick nieaktualny
-
Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.
-
Kiwona nie wiem co Wy tam macie na tych skrzynkach, ale my też mamy takie swoje maile i no nie wiem jak to nazwać profile? Na hasło w każdym razie. Taki portal gdzie mogę zaakceptować pracownikowi urlop, oddelegować go, zatwierdzić delegacje, ustawić mu grafik itd. I właśnie ostatnio były sytuacje że pare razy do mnie dzwonili z pracy czy mogłabym coś tam zatwierdzić bo z jakiegoś powodu to nie poszło do osoby która mnie zastępuje tylko do mnie i sytuacja sie powtarzała kilka razy zanim informatycy to naprawili. O ile nie miałam problemu żeby im to robić nawet się cieszyłam bo przypominam ze ja bardzo lubię swoją prace
tak hasła bym im nie dała, więc nie dziwie się że nie byłaś zadowolona
Kiwona lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Jak chcecie wiedzieć po której szczepionce wystąpił odczyn jak je się wykonuje jedna o drugiej?
My robiliśmy siostrze te pierwsze na NFZ, nie wiedzieliśmy jak to wygląda. I ja zapłacę wszystkie pieniądze żeby nie widzieć jak dziecko cierpi przy jeszcze jednym wkłuciu. Ryczalam tam razem z siostrą. To była jedna wielka masakra.
Drugi raz płaciliśmy, poszło szybciej. Płacz był ale trwało to wszystko krócej.
Dla mnie każda wbitą igła w siostrę była jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.
Boli mnie rwa kulszowa. Ja się kurwa dzisiaj wykończe, przysięgam.
Sa znacznie gorsze rzeczy które dzieci musza wycierpiec. Tak samo kocham swoje dzieci jak Ty czy ktorkakolwiek z nas ale podchodze do tego w inny sposob. Porod tez dla dziecka jest bolesny.Mama36 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Jestem ciekawa co zrobisz podczas badania krwi u Ignacego jak mu nakluwac beda piete i wyciskac kropelki krwi na te karte.
Sa znacznie gorsze rzeczy które dzieci musza wycierpiec. Tak samo kocham swoje dzieci jak Ty czy ktorkakolwiek z nas ale podchodze do tego w inny sposob. Porod tez dla dziecka jest bolesny.
Też mam takie samo podejście.Mama36 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.
Ja jak odchodziłam to wyczyściłem swój laptop do zera😃 cała historie z wyszukiwarki, wszystko z pulpitu, cała skrzynkę mailowa... niby służbowy laptop, ale dla mnie był jak mój prywatny wiec nie chciałabym żeby ktokolwiek cokolwiek widział.
Jestem trochę wrażliwa na tym punkcie... albo za dużo mam do ukrycia😜Kiwona lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Jestem ciekawa co zrobisz podczas badania krwi u Ignacego jak mu nakluwac beda piete i wyciskac kropelki krwi na te karte.
Sa znacznie gorsze rzeczy które dzieci musza wycierpiec. Tak samo kocham swoje dzieci jak Ty czy ktorkakolwiek z nas ale podchodze do tego w inny sposob. Porod tez dla dziecka jest bolesny.
Ja też uważam, że my matki to bardziej te nakłucia przeżywamy niż te dzieci. Ale rozumiem że ktoś może mieć jakieś wewnętrzne opory i z tego powodu wybierać te szczepionki 5w1. Po to mamy wybór żeby każdy mógł według swojego uznania podjąć decyzje. I każda z nas podejmie decyzje najlepsza dla naszego dziecka i dla nas👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dzięki Dorota
Różnie dzieci znoszą szczepienia, to fakt. Ja tam jestem twarda i opanowana, co myślę że się przekładalo na młodego. Jasne, że płakał i im starszy tym bardziej się buntowal, ale jak widział mój spokój i stanowczośc to łatwiej myślę było mu to przeżyć. Gorzej, jak ja bym panikowala razem z nim...DorotaAnna, Tunia76 lubią tę wiadomość