Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie a jak to jest z macierzyńskim. W sensie teraz za l4 dostaje przelew z firmy, czy macierzyński też będzie przychodził z firmy i oni się będą rozliczać z zusem czy macierzyński już z zusu będzie przychodził ? Ogarnięcie ten temat? Bo zaczęłam się zastanawiać z mężem bo mam tenubezpieczenie grupowe w PZU i mam automatycznie składkę odciągają od wypłaty teraz też jak jestem na l4, a nie wiem co jak już będę na macierzyńskim👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Melduje ze jestem bez pessera i nie rodzę 😂
Trochę nie przyjemne wyciągnięcie ale trwało krótko i brak rozwarcia 🙈
Przenieśli mnie pietro wyżej i jestem sama w pokoju ☹️ Teraz się będę nudzićDorotaAnna, B_002, stresant, AniaKJ, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
tutaj w UK też są osobne szczepienia na nóżkach i doustne i zaznaczają w książce dziecka, która gdzie była.
ja to czekam tylko na następną wizytę u neurologa z Maciusiem i zielone światło, bo już mamy 2 szczepienia zaległe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 12:45
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ogólnie czekam i czekam i nie mogę się doczekać pana z pocztexu bo ma przynieść te króliki takie jak z effiki zamówiłam na Ali
jeden wzięłam szary dla siebie i jeden beżowy dla siostry męża która rodzi córeczkę w lipcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 12:46
Mama36 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona ja nie byłabym w stanie podać żadnych haseł ani do kompa ani do skrzynki bo już sama ich nie pamiętam 😂. Kompa przed pójściem na zwolnienie wyczyscilam, hasła do skrzynki bym chyba nie podała ale u nas to raczej niezgodne z polityką bezpieczeństwa więc nikt by o to nie prosił.
Co do szczepień to ja jestem zdania że najważniejsze żeby wogole szczepic, a w jakiej formie, a może indywiwidualny kalendarz, itd to już powinniśmy decydować po kinsultacji ze swoimi lekarzami, którzy będą znać stan zdrowia naszych dzieci. Teraz to sobie możemy tu pogadać, wymienic argumenty, ale nie ma sensu się kłócić czy negowac swoich poglądów bo po tej jest wybór żeby można było z niego korzystac 🙂.mysla.nieskalana, Misiabella lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Kiwona wrote:Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:Słuchajcie a jak to jest z macierzyńskim. W sensie teraz za l4 dostaje przelew z firmy, czy macierzyński też będzie przychodził z firmy i oni się będą rozliczać z zusem czy macierzyński już z zusu będzie przychodził ? Ogarnięcie ten temat? Bo zaczęłam się zastanawiać z mężem bo mam tenubezpieczenie grupowe w PZU i mam automatycznie składkę odciągają od wypłaty teraz też jak jestem na l4, a nie wiem co jak już będę na macierzyńskim
-
Ja po wczorajszym dniu bez energii przeleżanym w łożku z córką która też nie miała energii się ruszać dziś mamy odwrotny dzień! Mała też się rusza od rana normalnie, a wczoraj to musiałam brzuch szturchać żeby dała znaki że żyje jak chciałam ruchy policzyć.
Zaraz idę na spacer bo trzeba to wykorzystać że mi się chce. Zajdę może na lody, do sklepu i pewnie do cukierniA potem zrobię obiad i zobaczymy co z tej mojej energii zostanie
stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Dorotka dzięki za listę. Chodziło mi głównie o leki dla maluszka i myślę że to co napisałaś w zupełności wystarczy na początek.
A macierzyński chyba dalej będzie ci wypłacać pracodawca, chyba że kończy ci się umowa i nie będzie przedłużona to wtedy zus przejmuje.DorotaAnna lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
DorotaAnna wrote:Słuchajcie a jak to jest z macierzyńskim. W sensie teraz za l4 dostaje przelew z firmy, czy macierzyński też będzie przychodził z firmy i oni się będą rozliczać z zusem czy macierzyński już z zusu będzie przychodził ? Ogarnięcie ten temat? Bo zaczęłam się zastanawiać z mężem bo mam tenubezpieczenie grupowe w PZU i mam automatycznie składkę odciągają od wypłaty teraz też jak jestem na l4, a nie wiem co jak już będę na macierzyńskim
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Ja mam właśnie przerwę na kawę, chata posprzatana i odkurzona, pranie zrobione. W planach mam jeszcze zrobienie w końcu tych pulpetow do zamrażalnika na ciężkie czasy 😂. I może paznokcie ogarnę?
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Ja się czuje ogólnie super jak już mówiłam ale leżę sobiebi czytam książkę
coś mi tak jeździ w brzuszku (nie to nie dzidzia) i trochę boli mnie jakby żołądek
ale może to po kawie a wcześniej piłam kefirek z bananami może złe połączenie.
A w ogóle to odkąd brzuch mi się opuścił to jak dotykam sie pod cyckami to znowu czuje moje żebra! Strasznie mnie to ucieszyło
Kiwona ja myśle że jezeli przelew będzie przychodził z firmy to na pewno będą odciągać te składki. Kwestia tego czy będzie przychodził z firmy czy z zusu. Pewnie będzie tam trzeba przedzwonił ale to tez nie jest takie pilne👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
ja sie na zadny spacer nie wypuszczam, nawet na ogrodek nie ide.....spalam i lezalam cale dopoludnia.....musialam jednak wstac bo juz rak nie czuje takie scierpniete i mrowia caly czas, chyba mi cos uciska przy tym lezeniu.....wiec wstawialam pranie i wymylam lazienki
pije miete i czekam na dzieci....
corka w czwartek jedzie na zielona szkole w Tatry, nie bedzie jej 10 dni......nie bedzie jak sie Franczesko urodzi...troche jej zal ze mamy w szpitalu nie odwiedzi a brata zobaczy po tygodniu.......
mi to na reke, bo starszy sam sobie lepiej poradzi w domu .....niz jeszcze siostre za soba ciagac i pilnowacFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.
Ale u mnie mają bzika na punkcie bezpieczeństwa danych