X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka składalas może wniosek do ubezpieczenia z PZU za cc? Bo sama nie wiem czy to wypłacają czy nie??? Bo za pobyt w szpitalu powinnam dostać kasę ale w sumie z nimi nigdy nie wiadomo.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    O to to! Mam te bóle od daaaaawna i też już przywyklam. Ale już bliżej jak dalej!

Wróciłam z galerii, byłam tylko w empiku. Łaski, myślałam że wyzione ducha. Już miałam zawroty głowy jak wracałam do auta. Nie na moje siły już takie lazenie.

ale kupiłaś prezent?

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co .. raz z nim rozmawiałam i prosiłam żeby trochę sobie poczytał o depresji poporodowej i zagłębił się w temacie, powiedział że nie ma problemu, poczyta.

Pytam go przedwczoraj, czy cokolwiek przejrzał w tym temacie, to mi na to odpowiedział .. „nie, bo mnie żadna depresja nie spotka”

No kurwa.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzwoni do mnie kolega z pracy i mówi że potrzebują hasło do mojej skrzynki mailowej służbowej. Ja nie wiem, ale mnie to jakoś wkurzyło. Pomoc szukają jakichś dokumentów. Ja wszystko, co dostawałam, przekazywałam odpowiednim osobom na bieżąco, więc nie wiem, o co kaman. Dziewczyny, mialyscie taka sytuacje? Ja wiem, że to korespondencja służbowa, ale mimo wszystko jakoś tak mi z tym niekomfortowo.

no niestety to skrzynka służbowa więc powinnaś podać... i tak pewnie IT się jest w stanie dobrać do kompa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja przegladalam wlasnie walizke do szpitala i troche pozmienialam w razie gdybym ja nie byla w stanie to zeby moj maz wiedzial gdzie ma co szukac.
    Powkladalam wszystko do oddzielnych torebek i kazda torebke mu teraz podpisalam - np. “po urodzeniu”, “na wyjscie ze szpitala”, “kocyk”, “zapasowe body i czapeczki” itd.
    Zmylam wczoraj hybryde i zaraz zajme sie stopami. Wymocze, wypilinguje i pomaluje paznokcie na czerwono.
    Maly sie dzis nie ruszal, ale zjadlam loda i szaleje 😉

siegasz do stop? kurna ja juz nie daje rady malowac :/

DorotaAnna to Effiki? Ja mam pudrowy roz dla mojej malutkiej, taaakie one slodkie :)

Karollinax26 wrote:
    Wiecie co .. raz z nim rozmawiałam i prosiłam żeby trochę sobie poczytał o depresji poporodowej i zagłębił się w temacie, powiedział że nie ma problemu, poczyta.

Pytam go przedwczoraj, czy cokolwiek przejrzał w tym temacie, to mi na to odpowiedział .. „nie, bo mnie żadna depresja nie spotka”

No kurwa.
    ja po pierwszej corci moze depresji to nie mialam, ale tydzien balam sie ja na rece brac, kapac...ze cos jej zrobie ze nie bede umiala. Maz wszystko robil, przeszlo jak reka odjal.

teraz jakos inaczej jestem nastawiona, wiele przeszlam i juz bardzo bardzo czekam na nia, ale kto wie co chormony zrobia

a mnie maz dzis rozpiescil, powiedzial, ze za to, ze ciaze tak dzielnie znosze kupil mi 2x perfumyyyyy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:56

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Anete Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

No kurwa.

Że niby on myślał, że to on miałby mieć depresję?

Karollinax26 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Melduje ze jestem bez pessera i nie rodzę 😂

Trochę nie przyjemne wyciągnięcie ale trwało krótko i brak rozwarcia 🙈

Przenieśli mnie pietro wyżej i jestem sama w pokoju ☹️ Teraz się będę nudzić

Angella to informuj nas na bieżąco co u Ciebie :) skoro się nudzisz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kiwona ja nie byłabym w stanie podać żadnych haseł ani do kompa ani do skrzynki bo już sama ich nie pamiętam 😂. Kompa przed pójściem na zwolnienie wyczyscilam, hasła do skrzynki bym chyba nie podała ale u nas to raczej niezgodne z polityką bezpieczeństwa więc nikt by o to nie prosił.

Co do szczepień to ja jestem zdania że najważniejsze żeby wogole szczepic, a w jakiej formie, a może indywiwidualny kalendarz, itd to już powinniśmy decydować po kinsultacji ze swoimi lekarzami, którzy będą znać stan zdrowia naszych dzieci. Teraz to sobie możemy tu pogadać, wymienic argumenty, ale nie ma sensu się kłócić czy negowac swoich poglądów bo po tej jest wybór żeby można było z niego korzystac 🙂.

a mój służbowy laptop i telefon kurzą się w kącie :) wczoraj zadzwonił telefon służbowy- przeżyłam szok! Jakiś Pan z oddziału w Szczecinie coś chciał ale nie zdążył powiedzieć co bo od razu go poinformowałam, że za chwile rodzę także dziękuję i pozdrawiam :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne,że ON a kto?? ON jest tym najważniejszym ogniwem w całej tej sytuacji!! ON zrobił dziecko!! Heloołł??? :D Sorry,ale już nie wiem czy śmiać się czy płakać :D

Fasolka77, Lolka30, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie haseł nie znają. Co z tego jak i tak admin i dyrektor ma dostęp do całej poczty od strony serwerów.

dokładnie!! to jest firmowy sprzęt więc mają dostęp do wszystkiego

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Te króliki z Ali są mega!!!
    Ja chyba się zdrzemne. U Nas starsznie wiać zaczęło. Niedługo chłopcy i karmienie się zacznie.

jakie króliki! ja też chcę! a nie mam alli... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Że niby on myślał, że to on miałby mieć depresję?

No a jak! A kto ? Ja ? W życiu! 😊

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No jasne,że ON a kto?? ON jest tym najważniejszym ogniwem w całej tej sytuacji!! ON zrobił dziecko!! Heloołł??? :D Sorry,ale już nie wiem czy śmiać się czy płakać :D

Się śmiać, szkoda łez 😁

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

No kurwa.
    To jeszcze dzieciak, to widać jak go opisujesz. Myślę, że jeżeli odpukać któraś z nas to spotka to nawet tutaj dostaniemy wsparcie, jeżeli nasze najbliższe otoczenie nie ogarnie, że to już to. Ale... Facetów też deprecha po porodzie łapie, oby Twój M jednak tej deprechy nie dostał ;)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja po wczorajszym dniu bez energii przeleżanym w łożku z córką która też nie miała energii się ruszać dziś mamy odwrotny dzień! Mała też się rusza od rana normalnie, a wczoraj to musiałam brzuch szturchać żeby dała znaki że żyje jak chciałam ruchy policzyć.
    Zaraz idę na spacer bo trzeba to wykorzystać że mi się chce. Zajdę może na lody, do sklepu i pewnie do cukierni :P A potem zrobię obiad i zobaczymy co z tej mojej energii zostanie :D

a jaka pogoda w Krk Basiu? U nas pada, szaro- buro... 4 stopnie.. ze spaceru nici :(
    własnie widziałam w TV reklamę Kinder Pingui i zapragnęłam.. ale już mi się nie chce wychodzić z domu w taką pogodę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajomych z podobną sytuacja, rozstali się w ciąży, jeszcze niby była próba zaręczyn, jakiegoś ogarnięcia sytuacji, ale dziewczyna zobaczyła, że nie ma co. Jej córka ma teraz dwa lata, z tego co mi wiadomo, mają się obydwie świetnie i znalazł się ktoś kto pokochał je obie. A z tym facetem... Męczy się teraz druga babka i z tego co wiem, wcale nie jest tam kolorowo :D

Kasiulka90, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Anete Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Karola ile on ma lat? 10? Tragedia jakaś. Wymaga od Ciebie, żebyś się interesowała jego siostrami a sam się swoim dzieckiem prawie nie interesuje i tym co Ty czujesz, przeżywasz. Wszystko ma w dupie.. No by się zastanowił trochę 🙄

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A jak nie jesteśmy małżeństwem to musimy być osobiście tak ?

Mówiłam M, że jest na to określony czas, czytałam że 3 tygodnie. Oczywiście on jest mądrzejszy i coś mu się wydaje, że pół roku ...

Karola nie załatwiłaś tego uznania dziecka poczętego, nienarodzonego?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Wiewiórka składalas może wniosek do ubezpieczenia z PZU za cc? Bo sama nie wiem czy to wypłacają czy nie??? Bo za pobyt w szpitalu powinnam dostać kasę ale w sumie z nimi nigdy nie wiadomo.

Ja mam ubezpieczenie w generali i będę składać za cc chyba powinnam dostać Ok 700 zł plus za urodzenie dziecka No i za pobyt w szpitalu , tak ze 3 Zgłoszeni :)

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja właśnie się zastanawiam jak on to wykminił, że pół roku... toć nawet do przychodni musisz pesel podać

pewnie mu wszechwiedzące siostry powiedziały!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ