X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka Ty też zdaj relacje :)

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

Ja dziś wizytuję na godzinę uwagaaaaaaaa ...19:20! To jest jakiś dramat.Cały dzień czekania. Zaraz się wezmę za odkurzanie i jakieś inne zajęcia żeby to zleciało.

Ja mam na 19, wiec też sobie poczekam :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa nie było mojego lekarza.. Byl tylko 1 stary dziad i tak bym sie z nim nie dogadala.
    I teraz mysle co robic... Wizyta za 4 dni.. Ale czekac do niej czy jednak dzwonic.. Z jednej str pewnie by grzebnal i zbadal ten moj brakujący czop i czy cos sie wiecej dzieje.. Zobaczylby to cisnienie.. Ale boje sie ze poloza mnie do szpitala a ja nie mam kompletnie co z Julcia wtedy zrobic.. Na te dni do porodu moja mama przyjedzie.. A teraz??

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ty nam lepiej poopowiadaj cos wiecej, jak maly? Ile mleka? Chodzisz juz ? A nie tak kuku zza buku ;)
    A no powiem Wam że od rana Te skurcze.. Wszyscy mnie zmuszali do szpitala a ja jedna nie chciałam.. Ale jak zaczęło na dole boleć to sobie pomyślałam że niech zajrza jednak w podwozie. Przyjechałam.. Skurcze były ale takie same ale rozwarcia nic. Zostawili mnie na dwie godz żeby zobaczyc czy się zatrzyma akcja czy rozkręci.. Po 2 godz już regularne skurcze.. Ja na fotel.. Tam rozwarcie.. I decycja o CC.. I już jak wiecie mnie szykują jak trzasnelo.. Jakby coś się złamało i poleciały wody. Jeszcze leciały mi na stole operacyjnym więc im narobilam bałaganu hehe.
    Młody po cięciu bym zmarzniety lekko więc go nie mogłam mieć skóra do skóry ale był ze mną chwilę. I kazała. Iść do taty i kangurowal. Potem był z Nami na sali cyca jadł. Malz jak poszedł to go zabrali.. A ja nie zmruzylam oka. Raz że fajne towarzystwo i gadalysmy z dziewczyną pół nocy (jest z kwietniowych fb hihi) a dra emocje. Teraz zdrzemnełam się pół godz. Młody to cycuchowy chłopak. Siedziałby i D siedział. Chodź robimy postępy. Ostatnim razem sam puścił cyca i już dłużej śpi!
    Ulewa troche wodami plodowymi więc łapie czkawi i musi mu się odbić po jedzeniu. Ale chyba wszystko jest ok. :)

stresant, valetta94, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Kiwona, B_002, Tunia76, estrella, martusiawp, Kasiulka90, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, a czy po porodzie przeszła Ci ciążowa zgaga ? 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi lepiej jechsc i sprawdzic niz sie martwic....najwyzej sie wypiszesz ze szpitala a bedziesz sprawdzona

• espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Właśnie sprawdziłam - mam 35km do Wakefield.
    bo mówisz, że czujesz się zagubiona, bo jeden mówi tak, a drugi siak, to może wizyta u trzeciego?
    w Wakefield jest Poldent, tam raz, czy 2 w miesiącu przyjmuje doktor Leśny (ginekolog/polożnik). byłam u niego kilka razy w ciąży z Bartusiem, jak czekałam na przydział nowej położnej (byłam po dwóch poronieniach i schizowałam trochę).
    on Ci wszystko wymierzy, powie co i jak i jakoś może rozjaśni sytuację?
    sprawdziłam na stronie, że przyjmuje akurat w niedzielę. nie wiem jak to wygląda teraz, ale 3 lata temu były do niego takie kolejki, że wizyty miałam o 23.30... więc się nie zdziw jak coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:10

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie wskazań żebym była trzymana dłużej. Z małą też wszystko w porządku. Jedyna dolegliwoscia są spuchnięte nogi i ten nieszczęsny ból kręgosłupa, 3 doby mina powiedzmy o 18:44 :)
    Dawniej trzymali tydzień.
    A kiedy ściągnięcie szwów?
    A co z żółtaczką?

Mój mąż jest przerażony jak mu powiedziałam, że Ciebie już wypisali. On nadal liczy, że urodzimy SN. 😄

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, a czy po porodzie przeszła Ci ciążowa zgaga ? 😋
    Haha hit bo w nocy po cesarce miałam !! Jak że 40 minut i już nie mam

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    bo mówisz, że czujesz się zagubiona, bo jeden mówi tak, a drugi siak, to może wizyta u trzeciego?
    w Wakefield jest Poldent, tam raz, czy 2 w miesiącu przyjmuje doktor Leśny (ginekolog/polożnik). byłam u niego kilka razy w ciąży z Bartusiem, jak czekałam na przydział nowej położnej (byłam po dwóch poronieniach i schizowałam trochę).
    on Ci wszystko wymierzy, powie co i jak i jakoś może rozjaśni sytuację?
    sprawdziłam na stronie, że przyjmuje akurat w niedzielę. nie wiem jak to wygląda teraz, ale 3 lata temu były do niego takie kolejki, że wizyty miałam o 23.30... więc się nie zdziw jak coś :)

Dziekuje - przed chwila tam dzwoniłam i nie maja wolnych miejsc na niedziele. Pani z recepcji powiedziała, ze najbliższy wolny termin maja na 14 kwietnia. W przyszła sobotę jak nie urodzę to mam masaż szyjki w Manchesterze, ale zadzwonie jeszcze przed niedziela to może coś się zwolni.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dawniej trzymali tydzień.
    A kiedy ściągnięcie szwów?
    A co z żółtaczką?

Mój mąż jest przerażony jak mu powiedziałam, że Ciebie już wypisali. On nadal liczy, że urodzimy SN. 😄
    Żółtaczka fizjologiczna całkowicie w normie uff

Szwy w poniedziałek kolejny plus apartamentów prykazdzam i nie czekam na IP w kolejce tylko ściągają mi od ręki na apartamentach... A już przezywalam siedzenie na IP bo tydzień temu w środę ta dziewczyna co z nią rozmawiałam siedziała na IP 5,5 godziny z tym maluszkiem bo nie mieli z kim zostawić

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Żółtaczka fizjologiczna całkowicie w normie uff

Szwy w poniedziałek kolejny plus apartamentów prykazdzam i nie czekam na IP w kolejce tylko ściągają mi od ręki na apartamentach... A już przezywalam siedzenie na IP bo tydzień temu w środę ta dziewczyna co z nią rozmawiałam siedziała na IP 5,5 godziny z tym maluszkiem bo nie mieli z kim zostawić
    na 5,5 godziny i tak nie zostawisz maluszka bo co z mlekiem? no chyba ze odciagniesz i maz poda w butelce...ale to zaburzy cala laktacje bo cycki przyzwyczajone co 3 godziny oprozniac :)

a wogole jak u Ciebie karmienie? bez problemu?

• Bubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi szwy musi zdjac moj ginekolog albo rodzinny... mowila ze moga rozpuszczalne zalozyc ale gorzej sie goja.

Przyszedl moj wozeczek - jest cudowny. Lekki zwinny. Zlozylam, wyszorowalam, co sie da to piore i siadlam na kanape bo sie zasapalam

malutka_mycha, stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już komplet dla obojga 🥰❤❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17ca719682bb.jpg

Bubek, stresant, estrella, martusiawp, Tunia76, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Dziekuje - przed chwila tam dzwoniłam i nie maja wolnych miejsc na niedziele. Pani z recepcji powiedziała, ze najbliższy wolny termin maja na 14 kwietnia. W przyszła sobotę jak nie urodzę to mam masaż szyjki w Manchesterze, ale zadzwonie jeszcze przed niedziela to może coś się zwolni.
    próbuj, próbuj, ja zawsze mówiłam, że bardzo mi zależy obojętnie o jakiej porze i się litowali :)

PS musisz mieszkać obok mnie, bo mi mapa pokazuje też jakieś 30-35 km :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mialam zapytac
    jesli zoltaczka wyjdzie nie w normie to co wtedy? zostawiaja dluzej? Lecza? Co wie z tym robi?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanie gdzieś zginęło, kupowałyście już inhalator? Możecie coś polecić?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    A jeszcze mialam zapytac
    jesli zoltaczka wyjdzie nie w normie to co wtedy? zostawiaja dluzej? Lecza? Co wie z tym robi?
    klada dziecko pod lampy i naswietlaja...oczywisice zostajecie dluzej w szpitalu

Bubek lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Moje pytanie gdzieś zginęło, kupowałyście już inhalator? Możecie coś polecić?
    ja mam juz 10 letni kupilam jak starszaki byly male ....swietnie spelnia swoja funkcje...firmy omron....kiedys sie tu przewijal temat inhalatorow ale to bylo dawno

martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inhalator I ja mam starszy po corce ale ma maseczke dla maluszka, dla doroslego i takie rurki do nosa. Mysle ze kazdy bedzie podobny teraz

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ