Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Moje pytanie gdzieś zginęło, kupowałyście już inhalator? Możecie coś polecić?
Ja rodzilam 10 lat temu, urodziłam cc w niedzielę wieczorem a wyszłam we wtorek do południa.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
A w opisie takiego inhalatora ma być napisane że maseczka dla niemowlaka? Czy wystarczy dziecka? Bo mam w notatkach spisana jedna nazwę ale w opisie jest tylko że jest maska dla dorosłych i maska dla dzieci
i nie wiem czy się nadaje też dla takich maluszków.
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Moje pytanie gdzieś zginęło, kupowałyście już inhalator? Możecie coś polecić?
Ja mam dla córki tej firmy, kupiony w sklepie medycznym. Ma już przeszło 3 lata i działa pięknie. Ten poleciłam szwagierce bo chce kupić a opinie ma bardzo dobre.
https://www.aptekagemini.pl/rossmax-inhalator-tlokowy-ne-100-ze-smoczkiem-1szt.htmlmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Żółtaczka fizjologiczna całkowicie w normie uff
Szwy w poniedziałek kolejny plus apartamentów prykazdzam i nie czekam na IP w kolejce tylko ściągają mi od ręki na apartamentach... A już przezywalam siedzenie na IP bo tydzień temu w środę ta dziewczyna co z nią rozmawiałam siedziała na IP 5,5 godziny z tym maluszkiem bo nie mieli z kim zostawić
Trzecie rodzę w apartamencie.😜
Pokazałam mężowi wasze śniadanko i ustalone, następny poród w Ujastku w apartamencie.😄B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Mycha, jeśli chodzi o inhalator /nebulizator, bardzo istotnym parametrem jest to, na jakie czasteczki rozbija lek. Nie powiem za dużo, bo czytałam o tym ładnych parę lat temu, ale radzę się zagłębić w temat.
malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Mycha, jeśli chodzi o inhalator /nebulizator, bardzo istotnym parametrem jest to, na jakie czasteczki rozbija lek. Nie powiem za dużo, bo czytałam o tym ładnych parę lat temu, ale radzę się zagłębić w temat.
Cenne informacje, dzięki Kiwona
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
tez chodzicie tak czesto na II....ja dzis juz 3 razy ......chyba mam mala pojemnosc jelit, bo co zjem to zaraz przerobie i wydale
maz mowi ze sie mam opanowac i coca coli popic, bo do poniedzialku daleko a takie objawy sie mu nie podobaja.......lekarz sie znalazl
A ja dzis 37 TC.
w koncu zdjelam te koszule z siebie, ubralam sie, poczesalam i odrazu lepiej sie czuje.....czlowiek sie tym lezeniem wykonczy....moze bym jakie kurze poscierala -
stresant wrote:tez chodzicie tak czesto na II....ja dzis juz 3 razy ......chyba mam mala pojemnosc jelit, bo co zjem to zaraz przerobie i wydale
maz mowi ze sie mam opanowac i coca coli popic, bo do poniedzialku daleko a takie objawy sie mu nie podobaja.......lekarz sie znalazl
A ja dzis 37 TC.
w koncu zdjelam te koszule z siebie, ubralam sie, poczesalam i odrazu lepiej sie czuje.....czlowiek sie tym lezeniem wykonczy....moze bym jakie kurze poscierala
No ja już dzisiaj pisałam wczoraj byłam 4x dzisiaj już 3xale nie wiem czy coś z tego będzie czy o co się rozchodzi. Lekarz mówił ze rozwarcia zero
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:No ja już dzisiaj pisałam wczoraj byłam 4x dzisiaj już 3x
ale nie wiem czy coś z tego będzie czy o co się rozchodzi. Lekarz mówił ze rozwarcia zero
u mnie wczoraj szyjka byla na 3cm, pozamykana na 4 spusty
skurcze od 12-20......wiec watpie ze to TO
-
No mnie też nic nie boli, zobaczymy mam nadzieje że to nie jelitówką na sam koniec ciąży
stresant lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Oj Kochane...🤔 może to oczyszczanie przed godziną zero? 🤔😉
Ja tymczasem gotuje i w trakcie robię pauzy na wcinanie marchewek(razem z moim yorkiem wcinamy 0.5kg marchewki bez problemu😉). Szkoda tylko,że moje dziąsła tak cierpią 😕 -
MamaAga85 wrote:Oj Kochane...🤔 może to oczyszczanie przed godziną zero? 🤔😉
Ja tymczasem gotuje i w trakcie robię pauzy na wcinanie marchewek(razem z moim yorkiem wcinamy 0.5kg marchewki bez problemu😉). Szkoda tylko,że moje dziąsła tak cierpią 😕
Mój pies też je ze mną marchewkiona w ogóle zje wszystko jeżeli widzi że ja też to jem: mandarynki, winogrona no wszystko
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Biedna Współczuje tej rwy
jakby mało było dolegliwości to jeszcze to musiało Cie złapać
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Mój pies też je ze mną marchewki
ona w ogóle zje wszystko jeżeli widzi że ja też to jem: mandarynki, winogrona no wszystko
Winogron nie można psom pamiętaj 😋
Moja jest warzywożerna, czyli kapusta kiszona, ogórki kiszone, buraczki ugotowane 😁