Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też kupiłam vigantol, pedicetamol, biogaje, sól fizjologiczna, octanisept.
Na gemini w porównaniu do aptek stacjonarnych jest zwykle taniej, pewnie nie wszystko ale jednak. Np prenatal duo jest o 15zl tańszy, a taki magnezin identyczna cena. Warto robić duże zakupy na raz żeby uniknąć kosztów wysyłki.martusiawp lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Mój pies też je ze mną marchewki
ona w ogóle zje wszystko jeżeli widzi że ja też to jem: mandarynki, winogrona no wszystko
-
estrella wrote:Mnie też ostatnio czyści, chodzę do kibelka 3-4 razy dziennie ale pamiętam że w poprzedniej ciąży było podobnie i nie zwiastowalo to porodu. Ale wiadomo każdy jest inny 🙂
Tunia ja dziś właśnie zrobilam ostatnie zamówienie na Gemini. Wzięłam sterimar do noska, sól fizjologiczna, czopki na temperaturę, witaminę d, espumisan ale to po pierwszym mcu dopiero. -
Kiwona wrote:A witaminy K nie podają teraz w szpitalu jednorazowo?
Właśnie mi się wydaje że podają wit K w zastrzyku i już nie trzeba jej potem doustnie suplementowacMartusiazabka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Witaminę K chyba podają w szpitalu domięśniowo i później już nie trzeba z tego co mi wiadomo. Wklejałam Wam tu kiedyś link do bloga mamylekarz..ona tam ma wpis o wyprawce i w tym też są leki,które warto mieć w domu.
https://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdfDorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Podobno espumisan już nawet w szpitalu podają a pediatrzy na pierwszych wizytach też o nim wspominaja. Ze niby na ulotce jest napisane od miesiąca ale lekarze jakoś do tego się nie stosują. Wiecie coś na ten temat?
Hmm tego nie wiem, u nas nie było takiej potrzeby więc szybko nie dawałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja od kąd wróciłam od lekarza też leżę. A co, no dobra z psem byłam i pranie powiesiłam. I teraz tak mi smutno że nie mam się z kim kawy napić👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyPopatrzyłam w necie i z tego co widzę to zalecenia odnośnie witaminy k zmieniły się w 2016 więc faktycznie w 2015 mogli być tak jak pisałam. Tu jest jakiś artykuł na ten temat dla zainteresowanych 🙂
https://dziecisawazne.pl/witamina-k/DorotaAnna lubi tę wiadomość