X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Piersi mam dość twarde i ciepłe ale nie leci mleko nic... Mam ochotę je zasuszyc. A powinnam iść do lekarza pierwszego kontaktu czy jak ?

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny pomocy. Piersi mam dość twarde i ciepłe ale nie leci mleko nic... Mam ochotę je zasuszyc. A powinnam iść do lekarza pierwszego kontaktu czy jak ?

wyciagaj kapuche z lodowki i przykladaj

wez laktator i odciagaj troszeczke, zeby poczuc ulge......mowilam ze na 3 dzien przyjdzie nawal.......urosna Ci teraz ze 2 rozmiary i beda bolec.....przykladaj mala jak najczesciej...nie pozwol zeby Ci sie zastoj zrobil

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lolka jak?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Spróbuj rozgrzać piersi przed karmieniem na przykład weź ciepły prysznic i pod prysznicem spróbuj lekko odciągnąć dłoni a potem przystaw malucha powinno być dobrze

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa zimne liście kapusty lekko zbite nakładaj na piersi po karmieniu powinno ci przejść za dwa 3 dni

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Spróbuj rozgrzać piersi przed karmieniem na przykład weź ciepły prysznic i pod prysznicem spróbuj lekko odciągnąć dłoni a potem przystaw malucha powinno być dobrze

Szonka ja dwoje dzieci wykarmilam ale nigdy nie potrafilam pod prysznicem odciagnac dlonia mleka......sciskalam sciskalam i nic mi nigdy nie lecialo samo.......
    zawsze musialam laktatorem...a to z 5 razy ciagnelam na " sucho" a dopiero potem zaczelo mleko splywac.....gdzies chyba gleboko mialam to mleko schowane :) sie dzieci musialy nameczyc zanim wyciagnely :)

Menka888 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie kolezanka z pracy wlasnie rodzi :) termin porodu miala na dzis, i o polnocy zaczely sie skurcze o 4 pojechala do szpitala jest 17 i ma dopiero rozwarcie na 3cm......rodzi 3 dziecko....dlugo nie jak na trzecie?
    jak do polnocy urodzi bedzie dobrze...a to beda 24 godziny.....juz teraz mowi ze ledwo zyje a gdzie tam do 10cm.......

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd wiesz, że nic nie leci?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a skąd wiesz, że nic nie leci?
    Mała jak ssie to rezygnuje i woli ssać palce a laktator nie uciagnal dzisiaj nic z żadnej piersi.
    Bez kitu ale laktacja to nie dla mnie,

• espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na laktator nie patrz, on nie jest wyznacznikiem czy masz mleko czy nie. ja nigdy nie ściągnęłam więcej niż 15 ml, a karmiłam piersią 16 miesięcy Maćka.

a mała może rezygnować, bo piersią trudniej się ssie i może już wyczuła, że butlą łatwiej.

Misiabella, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mała jak ssie to rezygnuje i woli ssać palce a laktator nie uciagnal dzisiaj nic z żadnej piersi.
    Bez kitu ale laktacja to nie dla mnie,
    dzwon do poradni laktacyjnie albo do poloznej...niech przyjezdza do domu i luknie okiem......

skoro woli ssac palce to chyba nie jest glodna, bo jak mowisz ze Ci nic nie leci to z palca jej tez nic nie leci.....przykladaj jak najczesciej..na spokojnie bo dziecko czuje jak matka nerwowa.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    na laktator nie patrz, on nie jest wyznacznikiem czy masz mleko czy nie. ja nigdy nie ściągnęłam więcej niż 15 ml, a karmiłam piersią 16 miesięcy Maćka.

a mała może rezygnować, bo piersią trudniej się ssie i może już wyczuła, że butlą łatwiej.
    to samo chcialam napisac, bron boze nie dawaj jej butelki jak chce karmic piersia.....
    niestety KP to walka, ale jak juz wygrasz to jest super sprawa...poczatki ciezkie niestety

ciezko tak radzic przez internet jak sie nie widzi jak przystawiasz.....

espoir ma racje laktatorem wyciagniesz mniej niz dzieckiem :) nigdy do konca ci piersi nie oprozni........

tylko nie zrazaj sie ze jak ciagniesz laktatorem to nic nie leci.....mowi ci ze ja jechalam na sucho kilka pociagniec zanim cos zaczelo kapac.....ciagnij z 10 razy..... info o ssaniu musi dojsc do naszego mozgu on musi wyslac sygnal do piersi ze ma sie mleko spuscic...to nie jest tak raz dwa........

• espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja z jednej strony chciałabym pomóc, a z drugiej zawsze się boję, że będę brzmiała jak jakaś laktoterrorystka...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    kurde ja z jednej strony chciałabym pomóc, a z drugiej zawsze się boję, że będę brzmiała jak jakaś laktoterrorystka...
    A to czemu?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Espoir ale to właśnie na Was możemy najbardziej liczyć. Na Was przez internet i na doradcy już w domu. Ja chętnie poczytam jak to powinno wyglądać od początku. Jeżeli masz czas to pisz!

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A to czemu?
    bo wiem jak ciężko jest na początku z karmieniem i wiem jaki to delikatny temat. bardzo łatwo przekroczyć tę cieńką granicę i kogoś takimi komentarzami wkurzyć i zniechęcić, zamiast dodać otuchy.

Kiwona, Misiabella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak bardzo zalezalo na karmieniu ze masakrowalam swoje piersi, wyciagalam co sie dalo ;) i nie patrzylam bol....jak wariatka nastawialam budzik w nocy co 2 godz i odciagalam.....pierwszy raz syna do piersi przystawilam po tygodniu.... ale oplacala sie moja determinacja....

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dwa "początki karmienia". i o ile z Maciusiem łatwo się słuchało rad, bo co nie zrobiłam, to działało, tak z Bartkiem zupełnie na odwrót. i doskonale pamiętam, że po kilku dniach jak słyszałam "przystawiaj, to w końcu załapie", to mnie szlag trafiał i tylko co najwyżej więcej ryczałam zamiast więcej karmić...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    bo wiem jak ciężko jest na początku z karmieniem i wiem jaki to delikatny temat. bardzo łatwo przekroczyć tę cieńką granicę i kogoś takimi komentarzami wkurzyć i zniechęcić, zamiast dodać otuchy.
    To może napisz tak ogólnie, jakie rady dostawałas przy Maciusiu, udało Ci się Bartusia karmić piersią?

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znam kobiety w rodzinie ktore nie chcialy karmic i nawet tabletki na zatrzymanie laktacji braly...

Ja mysle ze tu sie nikt nie obrazi na forum,najwyzej nie skorzysza z naszych rad ;)

Tunia76, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 2586 2587 2588 2589 2590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ