X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia co tam u Was?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - przeleżałam cały dzień i właśnie poszłam się przejść po domu i mogę chodzić. Normalnie chyba się rozpłaczę z ulgi zaraz ;) Jest naprawdę dobrze. Moja położna to anioł.

malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, 250 ml za jednym razem :) Odciągam co 4 godziny z reguły, choć powinno się co 3. No dojna krowa, co chwile prysznic, bo czuję się jakaś taka...oblepiona :P A ile moje dziecko wpierdziela....wisi na cycku, ciumka, zasypia i jeszcze butelkami Lovi sobie doprawia tym mlekiem odciągniętym...zapisuje ile je z butli i wczoraj na przykład 670 ml. Pytałam położnej czy tak w ogóle można, odpowiedziała, że to prawidłowe ilości i mam mu dawać jeść kiedy tylko chce i ile chce. W Poznaniu mówili mi, że każdego dnia dziecko je podczas karmienia 10 ml więcej. Czyli pierwszy dzień - 10 ml, drugi dzień - 20 ml itd, u mnie się to zgadzało.

Paula, na sutki miałam na szczęście próbkę maści z lanoliną, smarowałam też swoim mlekiem, ale maść dawała prawdziwe ukojenie i myślę, że ona mi to dość szybko wygoiła, obecnie już nie mam tego problemu.

Paula 90, Fasolka77, martusiawp, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Natalia co tam u Was?
    Póki co lekarze ttwierdzą, że jest ok. Czekam teraz na wieczorny obchód :-)

Tunia76, espoir, AniaKJ lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie dotarło że za niecałe 11 dni - jakieś 250 godzin - podejdę do najtrudniejszego egzaminu w moim życiu, którego wyniki zobaczę dopiero za wieeeele lat.

Lekka panika mi się wkrada.

Wiewióreczka, Tunia76, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, AniaKJ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej położnej już mam instrukcje działania

malutka_mycha, Fasolka77, Paula 90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boje zapalenia. I to mnie w panike doprowadza. I że nie wiem ile z cycka zje i że ja zaglodze... No chore to moje myślenie.

Teraz mam wypić melise i rozgrzać cycki potem wymasować i odciągnąć trochę laktatorem aż zacznie coś lecieć i dostawić mała. Muszę zrobić to w kapturkach bo mi sutki się schiwy na gladko a brodawki mam ogromne.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Póki co lekarze ttwierdzą, że jest ok. Czekam teraz na wieczorny obchód :-)
    Daj znać po obchodzie czy coś będą działać, czy narazie obserwacja.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka to dużo, gratulacje :D jeszcze się rozejrzyj i komuś oddaj :D
    To dziecko je aż tak dużo?!?! 670 plus to co z cyckow, masakra.

Paula u mnie też się włączyła lekka panika apropo wszystkiego :) to już na prawdę za chwilę!

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka przyjemnie było?😉😉😉
    Serio pierwszy? Twoja macica jest ze stali chyba :)

ze skurczem? spoko :) dałam radę :) popatrzyłam na zegarek, żeby w razie w liczyć do ile mnie ściska ale już więcej nie ścisnęło :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja się strasznie boje zapalenia. I to mnie w panike doprowadza. I że nie wiem ile z cycka zje i że ja zaglodze... No chore to moje myślenie.

Teraz mam wypić melise i rozgrzać cycki potem wymasować i odciągnąć trochę laktatorem aż zacznie coś lecieć i dostawić mała. Muszę zrobić to w kapturkach bo mi sutki się schiwy na gladko a brodawki mam ogromne.
    Spokojnie kochana dasz rady.
    Początki karmienia są ciężkie.
    Mocno przytulam. ☺

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasola cała ze stali 😁

Zaczynam się co raz bardziej bać tego KP.

ja się na prawdę zaczynam zastanawiać nad porodem... skoro dotąd szło w miarę gładko to na pewno wszelkie boleści tego świata dopadną mnie na porodówce :)

ja się nie boję KP- będę próbować ile sił a jak się nie uda to cóż... life goes on! :) relax laski!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Basia zniknęła. Czyżby rodziła, na Nią już czas.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny, mój mózg nie ogarnia, wywaliło błąd i nie wiem co zrobić dalej :) Pomocy :)

W zaleceniach ze szpitala mam, że mam pójść na badanie lekarskie w piątek (jutro), L4 mam do niedzieli. Dzwonię dzisiaj do przychodni i się okazuje, że mojej gin nie ma ani jutro ani w poniedziałek. Kolejny raz mnie wkurzyła...

Dzwoniłam do przychodni gdzie robiłam USG genetyczne i jutro przyjmie mnie bez kolejki inny doktor. Myślicie, że wystawi mi L4 bez problemu? Coś mi się wydaje, że każdy lekarz może wystawić, ale normalnie mam dziurę w mózgu.

spokojnie Paula! wystawi Ci inny! zrób restart systemu! to zawsze pomaga :)
    ewentualnie jak twoja jest już we wtorek to też Ci wystawi z datą wsteczną- mnie tak wystawiła moja :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka do jakiego lekarza w razie czego powinnam jechać??

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Nie ma sie czego bac ....to sama przyjemnosc....jak cala ciaza ;)

ale Ci się Stresant humor wyostrzył ;)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja też mam zamiar walczyć o KP, nie kupuję mm żeby mnie nie kusiło. Ale butelki mam i biorę ze sobą do szpitala w razie czego. Niczego nie wykluczam.
    Mam też zamiar zaprosić doradcę laktacyjną od razu do siebie i niech mi pokazuje wszystko aż zrozumiem. Bo teoria teorią (obkuta jestem jak na egzamin) ale praktyka praktyką :)

Nasza CDL mówi, że najważniejsze to pozwolić młodemu człowiekowi wisieć na cycku cały czas i być pozytywnie nastawionym o ile wykluczy się złe przystawianie. I mleko w większości przypadków ruszy.

Karmelka - wołaj CDL najlepiej na wczoraj. One przyjeżdżają do domu. Może kogoś na dziś jeszcze załatwisz. Nieraz kilka słów, inne ułożenie dziecka potrafią zdziałać podobno cuda.

kurde.. a mnie cycki nie urosły, żadna siara nie leci... swędzą tylko czasem... to co? u mnie już dupa z KP?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Nie ma sie czego bac ....to sama przyjemnosc....jak cala ciaza ;)
    :D

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - przeleżałam cały dzień i właśnie poszłam się przejść po domu i mogę chodzić. Normalnie chyba się rozpłaczę z ulgi zaraz ;) Jest naprawdę dobrze. Moja położna to anioł.

rewelka!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurde.. a mnie cycki nie urosły, żadna siara nie leci... swędzą tylko czasem... to co? u mnie już dupa z KP?
    no coś Ty :) ja nigdy nie miałam wycieku. a potem karmiąc z jednej, łapałam w biegu tetrówkę, bo mi z drugiej leciało jak z fontanny ;) ach macierzyństwo <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 18:48

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2588 2589 2590 2591 2592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ