X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja mam malo objawow ostatnio. Duuuzo mniej wymiotuje, mam troche wiecej energii, dzisiaj nawet przespalam cala noc bez siku :/ No i mnie to martwi. Piersi mnie mniej bola, chociaz kilka dni temu podkładalam sobie w nocy pod nie jaska, zeby odciazyc bo bolaly. Co o tym myslicie? Jutro wizyta...
    Kochana to jest normalne! I ciesz sie tym ze sie lepiej czujesz. Mi minęły takie dolegliwosci miałam spokój jakieś 4-5 dni a jak wróciły to były gorsze przez tydzień i spokój. Piersi mnie oj juz długo nie bolą ale ja miałam raczej bol sutek i trochę bol piersi przy dotyku. Tez sie martwiłam a ciąża sie rozwija maluszek rośnie. Widzę ze piersi sie zmieniałas maja kształt rakiety haha tylko po prysznicu przy wybieraniu ręcznikiem sutki bolą, poza tym normalne cycki ;)

Ja w kocu śpię dłużej wstaje teraz tak 8:30 a wstawałam o 6:00 i wczoraj około 22 zasnęłam od przyłożenie głowy ale wieczorem wymiotowałam wiec trochę umęczona. Maz mi współczuje, ale ja mu mowię ze ja mogę wymiotować nie przeszkadza mi byleby dzidzius był zdrowy i rósł.

A co do terminu ja juz usłyszałam 8.04 13.04 10.04 i 11.04 jak ktoś pyta na kiedy termin mowię ze na kiedy dzidzia zdecyduje ze pierwsza połowa kwietnia

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze bardzo prosze o dopisanie do listy TP 21.4 prenatalne 11.10

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie znajomym i rodzinie lepiej mówić, że urodzi się później niż przewiduje to termin :D jaka to dla mnie była katorga jak na dwa tygodnie przed porodem, wszyscy do mnie dzwonili i wypytywali czy już urodziłam, a jak mówiłam, że nie to wszyscy nagle byli znawcami i dawali cudowne rady, żebym chodziła po schodach, żebym piła olejek rycynowy :/ żebym chodZiła z rękami do góry, albo teksty typu, "ty to chyba nnigdy nie urodzisz" myślałam, że zwariuje !

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Zapisałam się do majówek, bo myślałam że mam termin na 1.05, a wczoraj ginekolog mi powiedział, że prawdopodobnie 29.04. Czytam Was też, więc będę do Was zaglądać od czasu do czasu :)

Kiwona, siamyrka lubią tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png

Wysłany: 27 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Wiewióreczko zrobiła listę naszych aniołkowych mam, ale nie jestem pewna czy kogoś nie pominęłam. Jak chcecie żeby coś jeszcze dodać do listy to piszcie.
    Myślę, że DoCelu jeszcze.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, DoCelu3 i jeden z bliźniaków - od Karolinki? Kurcze, nie znam nikców na pamięć jeszcze.

Idę na 11 do dentysty sadysty...jak ja się boję! Muszę dokończyć kanałówkę zęba.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja mam malo objawow ostatnio. Duuuzo mniej wymiotuje, mam troche wiecej energii, dzisiaj nawet przespalam cala noc bez siku :/ No i mnie to martwi. Piersi mnie mniej bola, chociaz kilka dni temu podkładalam sobie w nocy pod nie jaska, zeby odciazyc bo bolaly. Co o tym myslicie? Jutro wizyta...

Myślę, że wchodzisz w 2 trymestr i objawy ustępują, co jest normalne. Ciesz się tym stanem :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mumoftwo :) Tez mam termin z OM na 29 kwietnia :)
    Dzieki Wam dziewczyny za wsparcie. Ja to wszystko niby wiem. Ale Wy juz jestescie bardziej zaawansowane a u mnie to dopiero 9t3d. No ale nie zadreczam sie tym, juz jutro wizyta :) Nie mam czarnych mysli, po prostu mnie to troche dziwi i zastanawia. Martwienie sie w niczym mi nie pomoze :)
    Bylam u endo i tsh jest ok wg niej. Za 6 tygodni kontrola z badaniami, leki mam bez zmian. Endo mowi ze dobrze ze nie pracuje, bo stres zle wpływa na hormony i ja to tez widze. A prace mam tak stresujaca, ze nawet krotka rozmowa prywatna z kolega z pracy wywoluje spore emocje...
    Mam tez dziewczyny kolatania serca. Ale mialam je tez w 1 ciazy, zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki dwudzielnej, nic groznego. Po prostu w ciazy organizm duzo wiecej pracuje i te kolatania moga sie nasilac. Niemniej jednak polecila mi endokrynolog konsultacje z kardiologiem.

No a ja juz po sniadanku, po zakupach, chwilla relaksu i zabieram sie za porzadki :) buziaki

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszły mi liczne ketony w moczu, jestem niedozywiona. Zaraz sobie coś kupię do jedzenia i jutro mam być koniecznie u diabetologa. Dziecku raczej nic nie grozi ale ja mogę nawet zapaść w śpiączke. I wtedy oboje jesteśmy zagrożeni. I ten ból głowy i niskie ciśnienie to właśnie objawy. To pułapka leczenia cukrzycy dieta. Trzymam niski cukier i organizm zjada sam siebie. Jezuuuuu

Wysłany: 27 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wyszły mi liczne ketony w moczu, jestem niedozywiona. Zaraz sobie coś kupię do jedzenia i jutro mam być koniecznie u diabetologa. Dziecku raczej nic nie grozi ale ja mogę nawet zapaść w śpiączke. I wtedy oboje jesteśmy zagrożeni. I ten ból głowy i niskie ciśnienie to właśnie objawy. To pułapka leczenia cukrzycy dieta. Trzymam niski cukier i organizm zjada sam siebie. Jezuuuuu
    Paula mi też wyszły ketony, nawet nie wiedziałam, że to może mieć związek z niskim ciśnieniem, mój lekarz na te ketony machnął ręką i polecił bym zwiększyła ilość węglowodanów w diecie... nie mówił, że to jest aż tak niebezpieczne... teraz zaczynam się martwić...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły liczne ketony w moczu. Ale ja nie należę do szczupłych i Pani dr powiedziała, że Dzidzia wszystko co potrzebuje bierze z moich zapasów. Jem dużo mniej z powodu mdłości i schudłam już sporo. Ale jest z czego

Kurcze, rano musiałam przesunąć materac z łóżka. A mamy duży i ciężki i boli mnie teraz łono. Napisałam do mojej gin i odrazu odp, że jeżeli nie boli mnie brzuch, tzn, że naciągnelam mięśnie i mam odpoczywać. Ciężko samej z dzieckiem i nir robić cięższych rzeczy. Np dziś musiałam wystawić kosz na śmieci, mega ciężki. Nikt za mnie tego nie zrobi :/ mój A wraca do Pl jakoś na początku grudnia...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedocisnienie jest objawem niedozywienia. A niedozywienie może prowadzić do kwasicy ketonowej i śpiączki. To oczywiście skrajne przypadki. U niektórych wystarczy zmiana diety. Ale przy cukrzycy ciążowej to nie przelewu.
    Jem mniej i zmniejszam węglowodany w diecie żeby zmniejszyć cukier. W efekcie mam dobry cukier, ale jego poziom jest za niski, za mało się wchłania i powoduje niedozywienie. A żeby jeść więcej wegli to muszę mieć insulinę, bo jedzenie więcej kończy się wysokim cukrem a do tego też nie można dopuścić. No ani w te ani wewte. Jutro mam diabetologa na 16:45.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka - mój mi tłumaczył że energia z węglowodanów jest dla dziecka lepsza niż ta z rozpadu tłuszczu w naszym organizmie. A przy rozpadzie tłuszczu (którego mam od cholerny niestety) postawa też te szkodliwe substancje, czyli ketony. I one mogą ale nie muszą, zagrażać dziecku.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was 2 pytania:)

1. do dziewczyn, które kupują na alli. Jak płacicie za kupione rzeczy? i jak długo czekacie na wysyłkę?

2.a drugie z innej beczki :) czy do obliczenia wysokości macierzyńskiego wliczą mi się również te wypłaty, które wpłynął mi na L4 czy tylko te przed L4 ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

1. do dziewczyn, które kupują na alli. Jak płacicie za kupione rzeczy? i jak długo czekacie na wysyłkę?

2.a drugie z innej beczki :) czy do obliczenia wysokości macierzyńskiego wliczą mi się również te wypłaty, które wpłynął mi na L4 czy tylko te przed L4 ?
    Te bez L4 wydaje mi się.Ogolnie to bedzie 80%kwoty ktora dostajesz teraz na l4.no chyba że weźmiesz 100%i potem 60%

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Te bez L4 wydaje mi się.Ogolnie to bedzie 80%kwoty ktora dostajesz teraz na l4.no chyba że weźmiesz 100%i potem 60%

U mnie jest taki problem, że ja tu pracuję rok i pierwsze 3 miesiące miałam niższą wypłatę i teraz tak się zastanawiam, czy jak teraz pójdę na L4 to czy to tej średniej z której wyliczą mi te 80% wezmą ostatnie przepracowane 12 miesięcy przed L4 czy ostatnie przepracowane 12 miesięcy przed porodem. Jak przed porodem, to już by mi się nie zaliczały te 3 miesiące, które obniżą mi trochę średnią.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze ze idziesz do fachowca bo faktycznie trochę impas. Ale jakieś wyjście z sytuacji musi być :) będzie dobrze :)

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam każdy dzień od słuchania serduszka detektorem :D Paula 90 ja słyszę tętno dokładnie w tym samym miejscu co Ty :) Z objawów myślałam że przeszly mi wymioty bo kilka dni był spokój, ale dzisiaj znów wymiotowałam.. mdłości mam nadal i doszedł nowy objaw tzn. ból krocza a raczej kości po lewej stronie szczególnie przy podnoszeniu się, podnoszeniu nóg no i ból pleców przy dłuższym chodzeniu. No i nieustający ból piersi. Kolejną wizytę mam 8 pazdziernika <3 A potem już tylko miesiąc do połówkowych, jak ten czas leci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 12:14

Paula 90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Odpowiem na 1 :)
    Za kupione rzeczy płacę przelewem, od razu z konta. Ściąga normalnie z PLN.
    A czas oczekiwania... różnie. Najkrócej czekałam chyba 4-5 dni, najdłużej 1,5 miesiąca.

Szonka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam się pochwaliłam że wymioty mi ustapiły :) a tu od wstawienia posta już cztery razy zaliczyłam kibelek z tego powodu. Najgorsze to, że nie daje mi przy tym przyjmować płynów bo od razu wszystko leci i z jedzeniem kiepsko. Ahhh te ciaże....

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ